Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 καλησπερα εδω και λιγες μερες (4, 5) εχω πιαστει στον λαιμο, οταν παω το καφαλι πισω ποναω, συνηθισμενο θα μου πειτε, το περιεργο αυτη τη φορα ειναι οτι αυτο συνδυαζεται με μουδιασμα του αριστερου χεριου μου. (?) Τι ειναι αυτο και απο τι προκαλειτε; Με τρομαξε ενας γνωστος που του το ειπα και μου λεει κατι για καρδια, μεχρι τωρα δεν εχω καποιο προβλημα, βεβαια ποτε δεν ειναι αργα. Και πηγα σημερα σε ενα νοσοκομειο στα εξωτερικα ιατρεια και μιλησα με εναν γιατρο, ο οποιος μου ειπε να παω απο Δευτερα να δω εναν νευρολογο. Κατα αρχας, λεω να παω στο ιατρειο ενος παθολογου γιατι στα εξωτερικα δεν μου εκαναν ουτε εξεταση, στο μιλητο μονο, και μετα βλεπω. Εχει κανεις εμπειρια; Ξερει κανεις τι μπορει να ειναι; Προβλεπω να φευγει σε μερικες μερες μονο του αν προσεξω λιγο, αλλα θελω να ριξω και μια ματια γιατι ειναι η πρωτη φορα που μου συμβαινει. To μονο κακο ειναι οτι μπορει να μπλεξω με αυτους και να πηγαινω περα δωθε και στο τελος να μην βρω και τι φταιει...
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 μεχρι τωρα δεν ειχα καποιο μονιμο προβλημα...
bandito Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Νευρολογικά θα πρέπει οι ενοχλήσεις (τα μουδιάσματα) να είναι παρα πολύ έντονα και για μεγάλες χρονικές διάρκειες. Είχα ακριβώς τα ίδια συμπτώματα και οι γιατροί μου είπαν οτι είναι άγχος. Μετά απο λίγο καιρό και αφού πέρασε μια περίοδος έντονου άγκους τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν. Πάντως, χωρίς να χάνεις το μέτρο, οι εξετάσεις και τα check up δεν έβλαψαν κανένα.
Pablo_Hasan Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 δεν σου εδωσαν φαρμακα; και εγω τωρα εχω καποιο αγχος, αλλα ειχα και παλια και δεν ειχα τετοιο προβλημα. Το μουδιασμα ειναι αρκετα εντονο και κραταει ωρα, το νοιωθω οταν κανω το κεφαλι προς τα πισω...
leftermann Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 καλησπερα εδω και λιγες μερες (4, 5) εχω πιαστει στον λαιμο, οταν παω το καφαλι πισω ποναω, συνηθισμενο θα μου πειτε, το περιεργο αυτη τη φορα ειναι οτι αυτο συνδυαζεται με μουδιασμα του αριστερου χεριου μου. (?) Τι ειναι αυτο και απο τι προκαλειτε; Με τρομαξε ενας γνωστος που του το ειπα και μου λεει κατι για καρδια, μεχρι τωρα δεν εχω καποιο προβλημα, βεβαια ποτε δεν ειναι αργα. Και πηγα σημερα σε ενα νοσοκομειο στα εξωτερικα ιατρεια και μιλησα με εναν γιατρο, ο οποιος μου ειπε να παω απο Δευτερα να δω εναν νευρολογο. Κατα αρχας, λεω να παω στο ιατρειο ενος παθολογου γιατι στα εξωτερικα δεν μου εκαναν ουτε εξεταση, στο μιλητο μονο, και μετα βλεπω. Εχει κανεις εμπειρια; Ξερει κανεις τι μπορει να ειναι; Προβλεπω να φευγει σε μερικες μερες μονο του αν προσεξω λιγο, αλλα θελω να ριξω και μια ματια γιατι ειναι η πρωτη φορα που μου συμβαινει. To μονο κακο ειναι οτι μπορει να μπλεξω με αυτους και να πηγαινω περα δωθε και στο τελος να μην βρω και τι φταιει... κατά την γνώμη μου: - όταν πηγαίνεις σε νοσοκομείο, ρισκάρεις την υγεία σου. Συνήθως οι νοσοκομειακοί γιατροί βαριούνται την ζωή τους. Κυρίως στις εφημερίες. Το διαπίστωσες και μόνος σου. "τι έχεις μωρέ, α, πονάει τε χέρι σου, ε καλά, έλα την δευτέρα...". Για αυτό, αν θέλεις να έχεις πιθανότητες να λύσεις το πρόβλημά σου, πρέπει να πας σε ιδιώτη. -κάποιος σου είπε για καρδιά, ε εντάξει, μην το δένεις και κόμπο. Θα ένιωθες πόνο-βάρος στο στήθος, κόπωση, ίσως και πόνο στο αριστερό χέρι, ακόμα και στο δεξί. -πονάει ο αυχένας σου, και από ότι κατάλαβα δεν είναι η πρώτη φορά. Ο αυχένας μπορεί να πονάει λόγω μυικών σπασμών (σφιγμένων μυών) στην περιοχή του αυχένα, λόγω προβλήματος σε μεσοσπονδύλιο δίσκο (πρόπτωση, bulging ή δισκοκήλη), κα. Το μούδιασμα στο χέρι σημαίνει, με δυο λόγια, ότι κάποιο νεύρο πιέζεται κάπου στην διαδρομή του. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε ψηλά στις ρίζες (στην έξοδο των νεύρων από την σπονδυλική στήλη) είτε χαμηλότερα στην πορεία του, καθώς πχ περνά μέσα από συσπασμένους μυς (τραπεζοειδείς, σκαληνούς, ακόμα και χαμηλότερα). Όλα αυτά θα πρέπει να τα εκτιμήσει ένας καλός ορθοπαιδικός ή φυσικοθεραπευτής. Ίσως σου ζητήσει και ακτινογραφία (ο ορθοπαιδικός κατά 99% θα ζητήσει, και πιθανότατα θα ζητήσει αξονικές, μαγνητικές, ηλεκτρομυογραφήματα και άλλα, άχρηστα κατά την γνώμη μου. Αν είναι όντως καλός, το πολύ μια ακτινογραφία). Για να βρεθεί η ακριβής αιτία, θα πρέπει να εκτιμηθούν τα σημεία (η διαδρομή) του μουδιάσματος, τα σημεία πόνου στον αυχένα, η συμπεριφορά του μουδιάσματος (μουδιάζεις πότε; πάντα; ώρες ώρες; Στον ύπνο σου; Όταν κουνάς το κεφάλι; Σε ποιες κινήσεις; ), και άλλα πιθανά συνοδά συμπτώματα που ίσως δεν τους έχεις δώσει σημασία. Αυτά. Αν θες την γνώμη μου λοιπόν, πάνε σε έναν καλό ορθοπαιδικό, ή ακόμα καλύτερα σε έναν καλό φυσικοθεραπευτή. ps: τώρα πρόσεξα το τελευταίο σου ποστ, που λες ότι μουδιάζεις όταν κάνεις το κεφάλι πίσω. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει μετατόπιση δίσκου. Μην τρομάζεις, δεν είναι απαραίτητα τόσο κακό όσο ακούγεται. Και, το άγχος, σίγουρα τα επιβαρύνει όλα αυτά.
kosmasgr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Πήγαινε σε κανένα ιδιώτη γιατρό να σε δεί. με την υγεία σου δεν θα παίζεις. εδώ μέσα καλά κάνεις και ρωτάς γιατί μπορεί να υπάρχουν και γιατροί αλλά χωρίς εξέταση ότι και να σου πούμε είναι υποθέσεις.
sp00ker@s Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 κάθεσε πολλές ώρες στον υπολογιστή? Αυτό που έχεις μάλλον είναι αυχενικό σε συνδυασμό με κάποιο πρόβλημα στο ωλένιο η μέσο νεύρο. Ο γιατρός λογικά θα σου συστήσει αντιφλεγμονωδη και καλό θα ήταν να κάνεις ένα ηλεκτρομυογράφημα. Δεν είμαι γιατρός
Toufas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 εγω εδω και 2 μερες. εχω μουδιασμενο συνεχεια το μικρο δαχτυλο στο δεξι χερι, και σημερα ειναι και το διπλα δαχτυλο (παραμεσος?) συνδρομο καρπιαιου ειναι λογικα, αλλα κανω τις ασκησεις που πρεπει, και δεν αλλαζει κατι
leftermann Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 καλό είναι να προσέχουμε λίγο τι λέμε, κυρίως αν δεν είμαστε σχετικοί με το θέμα, και ακόμα πιο κυρίως αν μιλάμε για θέματα υγείας.
frenzy Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 εγω εδω και 2 μερες. εχω μουδιασμενο συνεχεια το μικρο δαχτυλο στο δεξι χερι, και σημερα ειναι και το διπλα δαχτυλο (παραμεσος?)συνδρομο καρπιαιου ειναι λογικα, αλλα κανω τις ασκησεις που πρεπει, και δεν αλλαζει κατι Το έχω πάθει με ποντίκι. Σπάει @@
sp00ker@s Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 καλό είναι να προσέχουμε λίγο τι λέμε, κυρίως αν δεν είμαστε σχετικοί με το θέμα, και ακόμα πιο κυρίως αν μιλάμε για θέματα υγείας. καλό θα ταν να το βουλώσεις :-D:-D:-D:-D:-D:-D
leftermann Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 αυτό ακριβώς ήθελα να πω, αλλά το είπα πιο ευγενικά.
leftermann Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 εγω εδω και 2 μερες. εχω μουδιασμενο συνεχεια το μικρο δαχτυλο στο δεξι χερι, και σημερα ειναι και το διπλα δαχτυλο (παραμεσος?)συνδρομο καρπιαιου ειναι λογικα, αλλα κανω τις ασκησεις που πρεπει, και δεν αλλαζει κατι χλωμό να είναι σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Στο σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα πιέζεται το μέσο νεύρο, το οποίο προκαλεί μούδιασμα και αναφέρει πόνο στον αντίχειρα, τον δείκτη και τον μέσο δάκτυλο.
bluesattack Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 καλησπερα εδω και λιγες μερες (4, 5) εχω πιαστει στον λαιμο, οταν παω το καφαλι πισω ποναω, συνηθισμενο θα μου πειτε, το περιεργο αυτη τη φορα ειναι οτι αυτο συνδυαζεται με μουδιασμα του αριστερου χεριου μου. (?) Τι ειναι αυτο και απο τι προκαλειτε; Με τρομαξε ενας γνωστος που του το ειπα και μου λεει κατι για καρδια, μεχρι τωρα δεν εχω καποιο προβλημα, βεβαια ποτε δεν ειναι αργα. Και πηγα σημερα σε ενα νοσοκομειο στα εξωτερικα ιατρεια και μιλησα με εναν γιατρο, ο οποιος μου ειπε να παω απο Δευτερα να δω εναν νευρολογο. Κατα αρχας, λεω να παω στο ιατρειο ενος παθολογου γιατι στα εξωτερικα δεν μου εκαναν ουτε εξεταση, στο μιλητο μονο, και μετα βλεπω. Εχει κανεις εμπειρια; Ξερει κανεις τι μπορει να ειναι; Προβλεπω να φευγει σε μερικες μερες μονο του αν προσεξω λιγο, αλλα θελω να ριξω και μια ματια γιατι ειναι η πρωτη φορα που μου συμβαινει. To μονο κακο ειναι οτι μπορει να μπλεξω με αυτους και να πηγαινω περα δωθε και στο τελος να μην βρω και τι φταιει... Φιλε μην καθεσαι και ρωτας για τετοια πραγματα. Το μονο που μπορει να κανει καποιος ειναι υποθεσεις και μαλλον λανθασμενες αφου ουτε γιατροι ειναι , αλλα και να ητανε διαγνωση απο μακρια δεν γινεται. Μπορει να ειναι απο τιποτα μεχρι πολλα....καλυτερα να σε φοβισει καποιος και να προλαβεις κατι παρα να σε εφυσηχασει με κινδυνο της ζωης σου. Τραβα λοιπον δωσε 30-50 ε σε εναν εξωτερικο καλο παθολογο (η νερολογο-καρδιολογο )εσυ θα κρινεις να εισαι σιγουρος.Και στο νοσοκομειο αν πεις αυτο και ισως το κανεις και λιγο πιο τραγικο να σου κανουν καποιο καρδιογραφημα-εγκεφαλογραφημα... Λεω εγω τωρα ....αλλα παντως μη το αφηνεις ετσι... Τωρα ειδα που λες για την κινηση του κεφαλιου...μπορει να ειναι απλως καποιο μυικο-νευρο κλπ..αλλα η παροτρυνση να πας σε καποιο γιατρο ακομα και για αυτο ισχυει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.