assaya Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Καλησπέρα. Το λοιπόν, με αυτήν την ανακύκλωση με τους καινούργιους μπλε κάδους έχει κανείς ιδέα τι παίζει; Βρίσκω υπερβολικά κουλό το γεγονός, ότι σου λένε ότι μπορείς να πετάξεις όλες τις συσκευασίες μάζι σε μία τσάντα, όχι χωριστά, είτε είναι υλικά από γυαλί ή πλαστικό ή οτιδήποτε άλλο. Δηλαδή τι, έχουν βάλει άτομα να ζεχωρίζουν ένα ένα τα υλικά; Κατι μου λέει πώς όλα μαζί σε χαβούζα καταλήγουν...
-nick- Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Καλησπέρα. Το λοιπόν, με αυτήν την ανακύκλωση με τους καινούργιους μπλε κάδους έχει κανείς ιδέα τι παίζει; Βρίσκω υπερβολικά κουλό το γεγονός, ότι σου λένε ότι μπορείς να πετάξεις όλες τις συσκευασίες μάζι σε μία τσάντα, όχι χωριστά, είτε είναι υλικά από γυαλί ή πλαστικό ή οτιδήποτε άλλο. Δηλαδή τι, έχουν βάλει άτομα να ζεχωρίζουν ένα ένα τα υλικά; Κατι μου λέει πώς όλα μαζί σε χαβούζα καταλήγουν... Όντως. Πολλές φορές έχω δει κανόνικο σκουπιδιάρικο να παίρνει πρώτα τα σκουπίδια του νορμαλ κάδου και μετά στα καπάκια να φορτώνει και αυτά της 'ανακύκλωσης'.... (Και αυτό και με τους παλιούς κάδους ανακύκλωσης εε..που λέει μόνο για χαρτί )
assaya Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Ένας φίλος μου είπε ότι παίζει να είναι για να παίρνουν επιχορηγήσεις από τα ΕΕ προγράμματα που ζητούν μόνο να τα μαζεύουν για ανακύκλωση, χωρίς να δίνουν σημασία στην ουσιαστική διαδικασία της ανακύκλωσης. Υπάρχει και η ιδέα να το κάνουν για να μας δείχνουν ότι κάτι κάνουμε για το περιβάλλον, ειδικά τώρα που είναι και trendyκο θέμα, για να κάνουν και τους πολίτες να νοιώθουν καλύτερα...
hispanos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Παρεμπιπτόντως είναι κανα δυο βδομάδες τώρα που οι μπλέ κάδοι έχουν εξαφανιστεί από την Κυψέλη.
mitsikas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Στο σπιτι μου εδω και μηνες ξεχωριζω σε 2 σακουλες τα σκουπιδια. Μια τα ανακυκλωσιμα και μια αλλη τα υπολοιπα και τα πεταω στους αντιστοιχους καδους. Εχω δει οτι τους μπλε τους μαζευει άλλο απορριματοφορο με διακριτικα που γραφουν για ανακυκλωση κλπ. Ποτέ δεν είδα να μαζευονται απο το κλασσικο του δήμου. (Αν εγινε αυτο σε καποια γειτονια θα πρεπει να εγινε καθαρά απο μ@λ@κ!@ του σκουπιδιαρη του δήμου που δεν θα ηξερε που παν τα τεσσερα.) Επισης ειχα δει πριν κανα 6μηνο ή χρόνο αν θυμαμαι καλά στην "Ερευνα" του Παυλου Τσιμα ή τους "Φακέλους" του Παπαχελα οτι υπαρχει στην Αθηνα εργοστασιο οπου καταληγουν απο όλη την Ελλαδα τα περιεχομενα των καδων ανακυκλωσης και εκει γινεται ο διαχωρισμος σε χαρτι, αλουμινιο, πλαστικο, γυαλι, κλπ και ακολουθουν τις διαδικασιες που πρεπει να γινουν. Για το αλουμινιο να πουμε οτι γλυτωνουμε το 90% της ηλεκτρικης ενεργειας που θα απαιτουσε η παραγωγή του εξαρχης απο τον βωξιτη. Το απιστευτο μάλιστα ειναι με τα πλαστικα μπουκαλια, που αφου ανακυκλωθουν και μετατραπουν σε μικρα πλαστικα "τεμαχια" σαν "μπίλιες" έλεγαν οτι τα εξαγουν στην Κινα οπου και γινονται ρουχα!! Αυτα.
assaya Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Thanks, a lot mitsikas, το post σου βοήθησε. Nighty night.
mitsikas Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Να και οι υπευθυνοι του εγχειρηματος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (ΕΕΑΑ) http://www.herrco.gr/web/default.fds
tzogoula Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 κ γω εδω κ ενα χρονο εχω 2 καδους σπιτι μου.δεν φανταζεστε ποσο πιο ευκολα γεμιζει ο καδος με τα ανακυκλωσιμα....ΜΑΚΑΡΙ ολοι να συνειδητοποιησουν την αξια της ανακυκλωσης αργα ή γρηγορα
biscoto Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 κρίμα που δεν έχουμε πάρει στα σοβαρά την ανακύκλωση...
subdee Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Τα χωρίζουνε τα υλικά στα κέντρα ανακύκλωσης. Και στο εξωτερικό έχουνε τους μπλέ κάδους όπου τα πετάς όλα μαζί. Εδώ λίγος κόσμος σκέφτεται να ανακυκλώσει. Αλοίμονο και αν τους έλεγαν ότι πρέπει να τα χωρίζουν κιόλας.
theoritikos Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Στην γειτονιά μου οι μπλέ κάδοι θα είναι πάντα γεμάτοι με σκουπίδια! Πόσο ζώα μπορεί να είναι κάποιοι που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τον κάδο ανακύκλωσης με τον κάδο των σκουπιδιών??
bolec Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Στην γειτονιά μου οι μπλέ κάδοι θα είναι πάντα γεμάτοι με σκουπίδια! Πόσο ζώα μπορεί να είναι κάποιοι που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τον κάδο ανακύκλωσης με τον κάδο των σκουπιδιών?? Φίλε το πρόβλημα είναι με την νοοτροπία κάποιων ανθρώπων και ειδικά των μεγαλύτερων σε ηλικία, βλέπε γενιά των 50άρηδων.Εδώ και 2 χρόνια διαχωρίζω τα απορρίματα μου σε ανακυκλώσιμα και μη και έχω βαρεθεί να ακούω ειρωνικά σχόλια από αυτούς(τους 50άρηδες και άνω) του στυλ "όσοι κάνουν ανακύκλωση είναι γραφικοί, περίεργοι κτλ".
Γηρυόνης Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 κρίμα που δεν έχουμε πάρει στα σοβαρά την ανακύκλωση... Ανακύκλιση και νεοέλληνες... Ανέκδοτο :lol:
lefi Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Η ανακύκλωση είναι ότι πιο απλό και εύκολο μπορείς να κάνεις για το περιβάλλον. Αλλά στα μπιπ μας η οικολογία μόνο ρομαντισμούς στα πιτσιρίκια κάνουμε. Αν δεν αλλάξουμε εμείς η από πάνω (κυβερνήσεις κτλ) δεν θα αλλάξουν ποτέ.
The_Judas Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Στην γειτονιά μου οι μπλέ κάδοι θα είναι πάντα γεμάτοι με σκουπίδια! Πόσο ζώα μπορεί να είναι κάποιοι που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τον κάδο ανακύκλωσης με τον κάδο των σκουπιδιών?? Γι'αυτό τον λόγο, στην γειτονιά μου οι μπλε κάδοι είναι κλειδωμένοι. Δηλαδή αν θελει κάποιος να πετάξει μέσα ανακυκλώσιμα υλικά πρέπει να τα περάσει απο την θυρίδα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.