euronmyous Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Οραματιστείτε το κάτωθι σκηνικό Ενα level one switch και πάνω του ενα siemens cl – 10 ADSL modem καθώς και 2 pc.Τα 2 pc έχουν internet και λειτουργούν κανονικότατα.Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν προσπαθώ να κάνω shared folder, ώστε πράγματα που κατεβάζω στο ένα pc να μην χρειάζεται να τα μεταφέρω με εξωτερικό σκληρό, αλλά με ένα απλό copy – paste. Εχω δοκιμάσει τα πάντα κα ιδεν γίνεται αυτο το απλό πράγμα!!!! Σαν firewall έχω το comodo το οποίο όντως κόβει τα ping και το ένα pc δεν βλέπει το άλλο, ούτε τον router βλέπουν αλλά δεν με απασχολεί αφού θα πρόκειται για ρύθμιση του router. Λοιπόν ότι και να κάνω δεν βλέπει το ένα το άλλο. Εχω απενεργοποιήση το firewall, έχω βγάλει to router απο το switch και έχω αφήσει τα 2 pc. Οι διευθύνσεις που τους έχω δώσει έιναι καρφωτές και διαδοχικές (και πάλι τίποτα) Προσοχή δεν θέλω να το κάνω με domain αλλα με το απλό workgroup (ναι έχουν το ίδιο workgroup και ακριβώς τα ίδια γράμματα με κεφαλαία) Ναι το file and print sharing είναι ενεργοποιημένο kai sta 2 pc κα ιτρέχουν winxp pro+sp2. Συνδεσμολογία με Ethernet. Στη σελίδα του modem το fiter ip είναι ενεργοποιημένο αλλά τι σημασία έχει αφου τον βγάζω απο πάνω και πάλι ping δεν κάνει το ένα στο άλλο. Καμιά ιδέααααααααααααααααααα....>>>>>>>>>>>>???? Ενα απλό folder θέλω να κάνω share και έχει μετατραπεί σε ζήτημα. Παλαιότερα το χα πετύχει με ένα speedtouch που είχα αλλα σύνδεα και τα 2 pc πάνω του (αλλα τι σημασία έχει αφου τώρα αντίστοιχα τα έχω όλα πάνω στο switch)
100 010 00 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Σε ακουω να εχεις μπλεξει ασχημα....
euronmyous Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2008 Επρεπε να αναφέρω το πρόβλημα τελικά για να βρώ λύση. Οπως είχα πεί λοιπόν χρησιμοποιούσα το comodo για firewall. Ακόμα και όταν το απενεργοποιούσα αυτό συνέχισε να κόβει την σύνδεση ανάμεσα στα δύο pc.Πως το κατάλαβα??? Για καλή μου τύχη, με το που έγραψα το μύνημα μετά απο λίγο έκανε έν;α μεγάλο update και μου ζήτησε να το configure ξανά.Μόλις τέλιωσα με το άνοιγμα θυρών κτλ κτλ μου ζήτησε restart και μόλις ξαναμπήκε βρήκε το δίκτυο και με ρώτησε αν θέλω ναείναι visible ο υπολογιαστής στο δίκτυο. ΕΚΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ήταν η απάντησΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ!!!! με το που έβαλα yes for sharing folder - printers απεγκατέστησα και ξανάβαλα κα ιστο άλλο pc το comodo και όρισα και εκεί να είμαι visible. TO ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ!!!! βέβαια άλλαξα και το όνομα του WORKGROUP σε άλλο αν και αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο αρκεί να είναι ίδια πρέπει. Ευτυχώς βρήκα την λύση γιατί στο γραφείο άρχισαν οι συνάδελφοι να μου την λένε . Βλέπετε τόσα χρόνια προγραμματιστής κα ιμηχανογράφος και να μην μπορλω να βρ΄ω τι φταίει....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.