alestr9s Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Παιδιά αρχίζω ένα project για να φτιάξω ένα πατεντιάρικο κουτί. Επειδή δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις ηλεκτρολογίας θα χρειαστώ την βοήθεια σας σε κάποια πράγματα... Το πρώτο πρόβλημα που πρέπει να λύθει είναι το θέμα του κουμπιού Power. Θα πάω να αγοράσω έναν διακόπτη Αεροπορικού τύπου από ένα μαγαζί με ηλεκτρικά. Πως θα συνδέσω αυτόν τον διακόπτη με την μητρική ώστε να ανοίγει το pc όταν ανοίγει ο διακόπτης? Το καλώδιο του power που καταλήγει στη μητρική πρέπει να είναι με 2 ή 3 pin αν δεν κάνω λάθος... Πως θα την κάνω την μόντα? Τι καλώδιο πρέπει να πάρω που να κουμπώνει στη μητρική και να καταλήγει στον διακόπτη?
kostasSTi Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Αν εννοείς κάτι τέτοιο δε γίνεται... Το κουμπί στο pc βραχυκυκλώνει μια φορά το κύκλωμα. Αυτό το αφήνει συνεχώς κλειστό.
Sadman Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 απλο παιρνεις τον διακοπτη που θες,κοβεις αυτον που εχει το κουτι και συνδεεις τα καλωδια
firewalker Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Ο ποιο εύκολος τρόπος να μην μπλέξεις με pins, βύσματα κ.τ.λ. είναι να πάρεις ένα φτηνό κουτί χωρίς τροφοδοτικό (το ποιο φτηνό που θα βρεις) και να πάρεις την πλεξούδα με τα καλώδια από εκεί. Στην συνέχεια για παράδειγμα μπορείς να κόψεις τον διακόπτη του power και να συνδέσεις τον δικό σου. Σε όσες μητρικές έχω δει εγώ το power είναι push button normally open δύο επαφών. Με την χρήση ενός πολύ απλού κυκλώματος μπορείς να βάλεις και διακόπτη σαν αυτόν που δείχνει ο kostasSTi.
red7genius Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 ο διακοπτης που θα παρεις πρεπει να ειναι "μπουτόν" και όχι "μεταγωγεας" για τον λογο που ανεφερε ο κωστας
alestr9s Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Χμμμ... Οπότε πρέπει να πάρω Push Button εε? Εντάξει θα βρω κάνα εφετζίδικο σε κάνα μαγαζί με ηλεκτρονικά. Αν πάρω το καλώδιο του power και του reset από ένα παλιό κουτί (που έχω απ'το '99) πως θα τα συνδέσω με το push button που θα πάρω απ'το μαγαζί? Ειναι κάτι εύκολο?? Ξέρει κανείς κάνα μαγαζί με ηλεκτρονικά (Αθήνα -βόρεια-) που να ασχολείται και με pc parts όμως? Γιατί σε όσα έχω πάει δεν έχουν μυρωδιά από pc.... Θα πάω να ψάξω και κάνα περίεργο κουμπάκι... Thx για την βοήθεια παιδιά!! Κάνα τέτοιο funky κουμπάκι θα την κάνει την δουλειά? Λέτε να βρω σε κοινά μαγαζιά ηλεκτρονικών?
red7genius Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 αν ειναι push button κανει...πρεπει να δει ποσα καλωδια εχει. κανονικα το start button εχει μια εισοδο και μια εξοδο, 2 δηλαδη...
kostasSTi Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Όχι φίλε μου, ούτε αυτό κάνει. Έχω τέτοια στη δουλειά, μανιτάρια τα λένε (διακόπτης κινδύνου είναι). Αυτό όταν είναι πάνω, είναι στο on. Τον πατάς και ασφαλίζει κάτω και είναι πια στη θέση off. Τον περιστρέφεις 1/4 περίπου και ελευθερώνεται, οπότε έρχεται πάλι στη θέση on...
kostasSTi Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Θα μπορούσε να δουλέψει ένα τέτοιο μπουτόν, μόνο στη περίπτωση που το on ήταν κάτω και όχι πάνω. Τότε αν μπορούσες να χαλάσεις την ασφάλεια που τον κρατάει κάτω, κάτι θα έκανες...
alestr9s Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Οπότε να ψάξω για κάνα πιο απλό... 'Ηθελα να είναι λίγο εφετζίδικο Ξέρει κανείς που να ψάξω για τέτοια πράγματα κάπου στα Βόρεια? Δηλαδή να ζητήσω ένα push button 1 εισόδου κ 1 εξόδου? Και απλά θα το συνδέσω με τα καλωδιάκια τις πλεξούδας απ το παλιό pc?
alestr9s Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Κάνα τέτοιο θα ψάξω να βρω... Μπορεί να πάρω και ένα πιο σεμνό για το Reset....
kostasSTi Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Και αυτά βιομηχανικά είναι. Πρόσεξε όταν τα πάρεις γιατί πολλά έχουν δύο εντολές πάνω (π.χ. για δύο σκάλες ταχύτητας σε μοτέρ). Κάτι τέτοιο σου κάνει...
KASIMIS Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2008 http://www.mnpctech.com/spdprtToggle.html
alestr9s Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2008 Thx παιδιά! Ωραίος ο διακόπτης αλλά είναι πολλά τα άτιμα τα ντόλαρς που θέλει! Τελικά ψύρισα τα καλώδια από ένα παλιό case και θα την κάνω την δουλειά μου. Ψάχνω αυτές τις μέρες να βρω και κάνα button περίεργο... Οταν όλοκληρωθεί το project θα ανεβάσω photos...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.