Προς το περιεχόμενο

'Εχετε αγοράσει τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας ?

Hal9000

'Εχετε αγοράσει τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας ?  

2 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. 'Εχετε αγοράσει τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας ?

• Ω ναι!
      727
    • Ω όχι!
      664
    • Σύντομα
      253
    • 'Αχρηστη είναι τώρα
      421

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

philips 47pfl5603d

το hd παντως για εμενα δεν ειναι αχρηστο,ας ειναι καλα το pc και η skystar. και ο dreambox βεβαια εχει αρκετα καναλια με καλη εικονα οχι hd ομως.

• Απαντ. 147
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ποιος ο λόγος να αγοράσει κανείς HD οθόνη από την στιγμή που δεν έχουμε HD κανάλια. Ο μόνος σοβαρός λόγος είναι αν παίζει κανείς videogames με κανένα xbox η ps.Αντε και να δει καμιά ταινία DVD. Πιστεύω είναι ακόμα νωρίς και δεν αξίζει γιατί οι τιμές είναι πανάκριβες.

πραγματι ετσι ειναι αλλα μετα το 2012 υπαρχει νομος της Ε.Ε. και το σημα θα μετατραπει απο αναλογικο σε ψηφιακο 1940χ1080i (16:9)σε ολες τις χωρες της:shifty:. τοτε θα χρειαζεται η HD τηλεοραση. Οχι οτι αν εχεις αλλη δεν θα μπορεις να δεις TV αλλα δεν θα εχεις την ποιοτητα που θα μπορουσες να εχεις!!! ακομη οσοι δεν εχουν τηλεοραση που να δεχεται ψηφιακη εισοδο θα πρεπει να αγορασουν καποια συσκευη μετατροπης ψηφιακου σε αναλογικο απο οσα γνωριζω ελπιζω να μην κανω λαθος!

Οσο για μαρκα τηλεορασης αν και ολες οι εταιριες σημερα ειναι αρκετα καλες πιστευω πως 3 ειναι κορυφη :SAMSUNG, SONY, PHILIPS οι οποιες εχουν χαραμισει και αρκετα ευροπουλα στον τομεα της ερευνας!!!

Δημοσ.

1. Μακρυά από οτιδήποτε Sony, τέλος, αξίωμα.

2. Δεν είναι απολύτως σωστό αυτό που ειπωθηκε για το analog switch-off του 2012. Δεν υπάρχει καμία προδιαγραφή ή υποχρέωση των broadcasters για επίγεια εκπομπή σε HD. Ο κύριος λόγος του switchover είναι η εξασφάλιση περισσοτέρων συχνοτήτων, κάτι που γίνεται εφικτό μέσω της DVB-T μετάδοσης, λόγω κωδικοποίησης και πολυπλεξίας του σήματος. Αν υποθέσουμε ότι σε κάθε διαθέσιμη συχνότητα UHF (εύρους ~30MBps) θα χωράνε 3-6 κανάλια (συνολικού εύρους ~20MBps το πολύ, συν τα μεγάλα safety intervals για τα μονοσυχνικά δίκτυα), είναι μάλλον παράλογο να περιμένουμε 1080p ή έστω 1080i HD σήμα από την επίγεια ψηφιακή. Με τη σημερινή τεχνολογία, για να "βγάλουμε" ένα HD κανάλι θα πρέπει να δεσμεύσουμε όλο το φάσμα των 8MHz (που θα κάλυπτε τα 3-6 κανάλια). Τα πρότυπα βέβαια εξελίσσονται και εδώ και 2 χρόνια έχει μπει μπροστά το DVB-T2, που παρέχει σημαντική βελτίωση στην πλήρη αξιοποίηση του διαύλου των 8MHz (με καλύτερη κωδικοποίηση, υλοποίηση MPEG-4 κλπ.)

3. Ούτως ειπείν πιστεύω ότι σε μία συχνότητα άιντε να βγουν καναδυο HD κανάλια στα 720p, για παραπάνω δύσκολο το βλέπω, ειδικά από τους Έλληνες broadcasters (που Κύριος οίδε πότε θα το "γυρίσουν" σε HD, αφού όπως έχουμε πει χιλιάδες φορές η μικρή εγχώρια αγορά δεν δικαιολογεί μεγάλα και πρόωρα ανοίγματα/επενδύσεις).

4. Τελικά δεν είμαι σίγουρος αν αξίζει να πάρει κάποιος μια HD τηλεόραση σήμερα, με σκοπό να βλέπει τηλεοπτικά κανάλια μετά από... 4+ χρόνια. Εκτός του ότι οι ενσωματωμένοι DVB-T δέκτες βρίσκονται ακόμα σε νηπιακό επίπεδο, γιατί ούτε HD σήμα (MPEG-4) μπορούν να διαχειριστούν, ούτε είναι συμβατοί με τις μελλοντικές interactive υπηρεσίες MHP ενώ δεν είμαι και σίγουρος για τις... πολυκαναλικές τους δυνατότητες.

5. Αξίζει όμως να πάρει κάποιος HD δέκτη για να βλέπει ταινίες σε x264 mkv format αλλά και να ευχαριστηθεί την next-gen κονσόλα ή το PC του σε μεγάλες αναλύσεις.

6. Μακρυά από BluRay πάντως, είναι $ony.

Δημοσ.

[offtopic]

Δεν είναι εδώ το μέρος να το συζητήσουμε, ας πούμε απλώς ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές του. Εγώ πχ. για πολλούς και διάφορους λόγους ακούω Sony και κάτι παθαίνω.

Από τις τηλεοράσεις και τα μηχανήματα της εν λόγω εταιρείας που μου έχουν χαλάσει, μέχρι το ανύπαρκτο support, τις απαράδεκτες πολιτικές και νοοτροπία τους είτε αφορά οικιακό εξοπλισμό είτε επαγγελματικό (συγκεκριμένα τηλεοπτικό, μιας και ασχολούμαι με το αντικείμενο), την τιμολογιακή τους πολιτική κλπ. Είναι κι άλλα χίλια-δυο και όπως είπα δεν είναι το κατάλληλο μέρος να το συζητήσουμε.

Έχω να πάρω οποιοδήποτε προϊόν τους πάνω από 5ετία και εύχομαι όσο ζω μην αγοράσω ποτέ τίποτα ξανά από δαύτους. Όσο περνάει από το χέρι μου θα αποτρέπω και τους γνωστούς μου από παρόμοιες αγορές (μέχρι στιγμής τα έχω καταφέρει μια χαρά, χεχε).

[/offtopic]

Δημοσ.
[offtopic]

Δεν είναι εδώ το μέρος να το συζητήσουμε, ας πούμε απλώς ότι ο κάθε άνθρωπος έχει τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές του. Εγώ πχ. για πολλούς και διάφορους λόγους ακούω Sony και κάτι παθαίνω.

Από τις τηλεοράσεις και τα μηχανήματα της εν λόγω εταιρείας που μου έχουν χαλάσει, μέχρι το ανύπαρκτο support, τις απαράδεκτες πολιτικές και νοοτροπία τους είτε αφορά οικιακό εξοπλισμό είτε επαγγελματικό (συγκεκριμένα τηλεοπτικό, μιας και ασχολούμαι με το αντικείμενο), την τιμολογιακή τους πολιτική κλπ. Είναι κι άλλα χίλια-δυο και όπως είπα δεν είναι το κατάλληλο μέρος να το συζητήσουμε.

Έχω να πάρω οποιοδήποτε προϊόν τους πάνω από 5ετία και εύχομαι όσο ζω μην αγοράσω ποτέ τίποτα ξανά από δαύτους. Όσο περνάει από το χέρι μου θα αποτρέπω και τους γνωστούς μου από παρόμοιες αγορές (μέχρι στιγμής τα έχω καταφέρει μια χαρά, χεχε).

[/offtopic]

Δυστυχώς έχεις δικιο σε αυτά που λές.. Θα προσθέσω ακόμα για οσους θυμούνται την τρελλή εμμονή τους σε πρακτικές προστασίας που παραβιάζουν ακομα και στοιχειώδη δικαιώματα χρηστών.. Θα θυμάστε το περιβοητο rootkit που βάζανε παλια σε καποια CDs για προστασία απο αντιγραφή και τελικά κατέληγε πολλές φορές να μην μπορεί ουτε το πρωτότυπο CD να μπορεί να αναπαραχθεί

Και εγώ τους έχω ξεγράψει από τις λιστες μου

Δημοσ.

Σωστόοοος, εγώ ψήνομαι εξαιρετικά άσχημα για την 47άρα Scarlet αλλά νομίζω θα περιμένω λίγο ακόμα μπας και πέσει καθόλου. Στα 1600 ευρώ είναι μια χαρά αγορά πάντως. Οι LG έχουν πάντα εξαιρετικό value for money.

Δημοσ.

Όχι ακόμα, αλλά το σκέφτομαι...Βασικά δεν ξέρω από ποια εταιρία, αν και με βλέπω να πάω για Samsung (ή και Philips)

Δημοσ.

Ε απο τοτε που κυκλοφορησε το xbox360 τσιμπησα και εγω μια Bravia να δω προς τι η φασαρια.. Τωρα φιλοξενει ολες τις κονσολες μου και αποτελει πολυ καλη λυση στην παρακολουθηση ταινειων Blu-Ray μεσω PS3. Κατα τα αλλα την χρησιμοποιω για να βλεπω anime μεσω Media server προγραμματων οπως Tversity η WMS. Επισης μου αρεσει το προγραμμα των ψηφιακων καναλιων που προσφερονται μεσω επιγειας ληψης.

Η αποψη μου ειναι οτι αξιζει τον κοπο μια τετοια αγορα και προτινω σε οποιον επιλεξει τηλεοραση τυπου LCD να περιοριστει σε Samsung Sharp και Sony. (και οι αλλες καλες ειναι μη βαρατε)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...