Προς το περιεχόμενο

Μικρο-Προβληματάκι..2 Monitors, διαφορετικές αναλύσεις..

Koritsi_Gia_PC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello παιδιά!

Ακουστε τι παιζει..Εδω και καιρο(απο τοτε π πηρα την 8800GT μ), συνδέω το PC μου με την TV μου, μεσω S-Video..PC Monitor LG 22" και TV Sony 29"..Και το πραγματοποιώ ολο αυτο μεσω του nVidia Control Panel..Εχω λοιπον, ενα παραπονάκι..

Μπορει με αυτον τον τροπο να παρατάω το Converting σε muviez, series..Και να μου κανει την ζωη παιχνιδι σε αυτον τον τομέα..Αλλα εχω ενα προβληματακι..Κά8ε φορα που περναω το σημα στην TV, η LG μου πηγαινει σε 1024άρα ανάλυση..Και μου χαλάει ολα τα Icons στην επιφάνεια εργασίας (Ναι ειναι ενοχλητικο!), και κα8ε φορα που 8α 8ελω να βλεπω ενα PB Episode 8α πρεπει μετα να τα ξαναφτιάχνω :-(

Γνωριζω πολυ καλα οτι δν εχουν τα ιδια Resolutions και γι'αυτο συμβαινει αυτο..Αλλα μηπως υπαρχει ενας τροπος..Η LG μου να δειχνει στο Res της των 1680χ1050 και η TV στα 1024χ768 ? Μηπως με καποια εξειδικευμένη επιλογή/ρύθμηση, ή μηπως αλλο προγραμμα..? :rolleyes:

Εαν καποιος γνωριζει..Ας μου λυσει το προβληματακι μ :-)

Thanks in Advance,

Koritsi_Gia_PC!

Δημοσ.
αν δεν είναι HDTV δεν πρόκειται να πιάσεις πάνω από 1024χ768

Άχ δεν κατάλαβες Thresh...Δεν 8ελω να ανεβάσω καμία Resolution..8έλω απλα, οταν κανω main monitor την TV να μην αλλάζει και η LG στο Native της TV μου!

Με αυτο που κανω..κανω Clone (δλδ βλεπω το ιδιο και στις 2 ο8ονες..), απλα οταν ειμαι με main την LG η TV δειχνει ενα μεγαλο παρα8υρο στο σημειο που ειναι το mouse μ, και rollάρω την επιφανεια που δειχνει κουνοντάς το..Και οταν κανω main την TV βλέπω ΟΛΗ την επιφανεια εργασιας..απλα στην LG αλλάζει το Resolution απο 1680χ1050 σε 1024χ768..Ε! Δεν 8ελω να γινετε αυτη η αλλαγή στην LG μου..Ειναι δυνατον να γινει αυτο??

Δημοσ.

Χμμμ, επειδή τώρα θα έπρεπε να συνδέσω TV στην κάρτα για να τεστάρω (δεν έχω TV στο σπίτι) και στο αντίστοιχο μενού μου βγάζει επιλογή μόνο για Analog Display του CRT monitor μου : Πέρα από το Clone δεν υπάρχει άλλη επιλογή για το σήμα που στέλνεται στο TV-Out; Θυμάμαι ότι οι Catalyst της ATI είχαν μία εξυπηρετική λειτουργία για Theater Mode (ή κάπως έτσι), που έστελνε στο TV-Out μόνο τα περιεχόμενα του Overlay. Δηλαδή, ξεκινούσε ο media player για να παίξει ένα video, αλλά στο PC έβλεπες το παράθυρο του media player να έχει μία μαυρίλα μέσα. :-) Αυτό που κανονικά θα φαινόταν μέσα στον media player, έπαιζε κατευθείαν σε full screen στην TV. Έχουν καμμία παρόμοια επιλογή οι ForceWare; Αν και χλωμό το κόβω, η ATI με τα Theater ολοκληρώμενα της είναι πολύ μπροστά εδώ και χρόνια σε αυτόν τον τομέα...

• Super Moderators
Δημοσ.
Άχ δεν κατάλαβες Thresh...Δεν 8ελω να ανεβάσω καμία Resolution..8έλω απλα, οταν κανω main monitor την TV να μην αλλάζει και η LG στο Native της TV μου!

Με αυτο που κανω..κανω Clone (δλδ βλεπω το ιδιο και στις 2 ο8ονες..), απλα οταν ειμαι με main την LG η TV δειχνει ενα μεγαλο παρα8υρο στο σημειο που ειναι το mouse μ, και rollάρω την επιφανεια που δειχνει κουνοντάς το..Και οταν κανω main την TV βλέπω ΟΛΗ την επιφανεια εργασιας..απλα στην LG αλλάζει το Resolution απο 1680χ1050 σε 1024χ768..Ε! Δεν 8ελω να γινετε αυτη η αλλαγή στην LG μου..Ειναι δυνατον να γινει αυτο??

oh πράγματι δεν διάβασα προσεκτικά...

ε δεν είμαι σίγουρος αν γίνεται αυτό...είχε το ίδιο "πρόβλημα" και εγώ παλιότερα :-(

Δημοσ.
Ίσως αν δοκιμάσεις το RefreshLock για να κλειδώσεις την ανάλυση στην LG

Δέν κλειδωσε..Αλλαξε σαν κυρία..

Ρε παιδια..Τι ποιο απλο....Απλα δν 8α κανω Clone..8α κανω Single και 8α επιλεγω την TV..Ετσι δν πειραζει την LG μου :-)

Τωρα μου εσκασε..Δεν σας τέσταρα :P

ProblemSolved...

Koritsi_Gia_PC!

Δημοσ.

Μην το κανεις...θα πεσει η αναλυση και θα εχεις αναδιαταξη των εικονιδιων παλι...

πρεπει να βρεις αλλο τροπο και εγω ειμαι μακρια απο το πισι μου για καιρο

απλα στο λεω να μην το κανεις...

Δημοσ.
Hello παιδιά!

Ακουστε τι παιζει..Εδω και καιρο(απο τοτε π πηρα την 8800GT μ), συνδέω το PC μου με την TV μου, μεσω S-Video..PC Monitor LG 22" και TV Sony 29"..Και το πραγματοποιώ ολο αυτο μεσω του nVidia Control Panel..Εχω λοιπον, ενα παραπονάκι..

Μπορει με αυτον τον τροπο να παρατάω το Converting σε muviez, series..Και να μου κανει την ζωη παιχνιδι σε αυτον τον τομέα..Αλλα εχω ενα προβληματακι..Κά8ε φορα που περναω το σημα στην TV, η LG μου πηγαινει σε 1024άρα ανάλυση..Και μου χαλάει ολα τα Icons στην επιφάνεια εργασίας (Ναι ειναι ενοχλητικο!), και κα8ε φορα που 8α 8ελω να βλεπω ενα PB Episode 8α πρεπει μετα να τα ξαναφτιάχνω :-(

Γνωριζω πολυ καλα οτι δν εχουν τα ιδια Resolutions και γι'αυτο συμβαινει αυτο..Αλλα μηπως υπαρχει ενας τροπος..Η LG μου να δειχνει στο Res της των 1680χ1050 και η TV στα 1024χ768 ? Μηπως με καποια εξειδικευμένη επιλογή/ρύθμηση, ή μηπως αλλο προγραμμα..? :rolleyes:

Εαν καποιος γνωριζει..Ας μου λυσει το προβληματακι μ :-)

Thanks in Advance,

Koritsi_Gia_PC!

βασικά είναι πολύ απλό αντί για clone θα βάλεις dual view κ θα έχει η καθεμία την ανάλυσή της.όταν θα θές να δείς μια ταινία στην τν θα πηγαίνεις σε αυτήν τον playr k 8a ton kaneis full screen

Δημοσ.
Μην το κανεις...θα πεσει η αναλυση και θα εχεις αναδιαταξη των εικονιδιων παλι...

πρεπει να βρεις αλλο τροπο και εγω ειμαι μακρια απο το πισι μου για καιρο

απλα στο λεω να μην το κανεις...

Εχεις απολυτο δικιο..δεν επιασε..Ε, αντε βρες μου μια λυση! ='(

βασικά είναι πολύ απλό αντί για clone θα βάλεις dual view κ θα έχει η καθεμία την ανάλυσή της.όταν θα θές να δείς μια ταινία στην τν θα πηγαίνεις σε αυτήν τον playr k 8a ton kaneis full screen

Μια χαρούλα ακουγεται 8εωρητικα..Αλλα δεν δουλέυει..

Οταν το κανω LG->TV δεν δειχνει τπτ η TV, οταν το κανω TV->LG η TV ειναι όκ και η LG δειχνει το desktop σε μικρογραφεια χωρις εικονιδια και mouse και γραμμή Εναρξης(χαλανε και τα icons..)! :-(

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeext!

Δημοσ.
Χρησιμοποιείς για κάτι άλλο το tv-out πλην από το να βλέπεις σειρές/ταινείες;

/sc

Οταν ερχονται φιλοι μου..Το εχω ανοιχτο και στο Gaming, ετC για να πουλάω μούρη(ακομα πιο πολυ..)..

:P Οχι μονο Muviez και Series..Γτ? :-)

Δημοσ.

Μήπως παίζει ασυμβατότητα(bug) της TV ή της LG για αυτό τον τρόπο σύνδεσης?

Το δεύτερο ειδικά δεν θα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, μουχαχα:P

...μια ιδέα λέω. Ίσως να δοκίμαζες διαφορετικό σύνδεση. Να παίξεις λίγο με τα βύσματα!

Δημοσ.

Koritsi_Gia_PC, καταρχήν γράφε ολόκληρες τις λέξεις. Πλήρες πληκτρολόγιο έχεις μπροστά σου. Forum είμαστε εδώ όχι κινητό.

Στο θέμα σου:

1. Με συνδεδεμένη την TV στο pc, nVIDIA Control Panel, επέλεξε αριστερά [nView Display Settings] και στο nView Display Mode δώσε [single Display].

Κάνε restart το pc σου ώστε να γίνουν reset όλες οι τιμές στη registry.

2. Άνοιξε ξανά το nVidia Cotrol Panel επέλεξε αριστερά [nView Display Settings] και δώσε δεξιά στο nView Display Mode [DualView].

3. Το μόνο που χρειάζεσαι τώρα είναι αριστερά να επιλέξεις Full Screen Video και δεξιά ότι βλέπεις στην από κάτω εικόνα.

tvoutds6.th.jpg

Με αυτό τον τρόπο λες στην κάρτα γραφικών σου ότι παίζεις στην κύρια οθόνη από video (overlays) να το κάνει mirror σε full screen στην tv σου ( και τα games ). ;)

Επίσης συνεχίζει και δουλεύει κανονικά σαν dual view, δηλαδή μπορείς πάλι να σύρεις ένα παράθυρο στην tv σου.

Τώρα, μερικές συμβουλές για τη θέαση.

Ανάλογα με τον τρόπο ή codecs που έχουν φτιαχτεί κάποια videos μπορεί να στα βγάλει με λάθος χρώμματα ή όλη την οθόνη πράσινη στο mirror. Αν συμβεί αυτό απλά απο-επέλεξε το track overlay rotation στην άνωθι εικόνα.

Αν δεν ρυθμίζει αυτόματα τα κάδρα ( 16/9, 4/3 κτλ ) η tv σου ή δεν μπορείς να βρείς άκρη για το πως, μια καλή λύση είναι ο Media Player Classic (MPC) της Gabest.

Με το numlock on, παίζεις με τα πλήκτρα στο αριθμολόγιο μέχρι να φέρεις το κάδρο της εικόνας εκεί που επιθυμείς. Αν έκλεισες το track overlay rotation ή απλά δεν σου δουλεύει για κάποιο λόγο, υπάρχει και η εξής λύση. Δεξί κλικ πάνω στον Media Player Classic => Video Frame => Stretch to Window.

Και μετά απλά αλλάζεις τις διαστάσεις του παραθύρου του MPC στην οθόνη σου και αντίστοιχα αλλάζει το κάδρο της εικόνας στην tv. ;)

Καλές θεάσεις.

/sc

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...