Προς το περιεχόμενο

Ναφθαλίνη

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
και πως μαθαίνει κανείς οτι του λείπει αυτό το ένζυμο? χα! βρήκα πως θα περάσω την Παρασκευή μου.. θα πειραματιστώ με ναφθαλίνες

Εγω πάντως έχω φάει μια όταν ήμουν μωρό, την πέρασα για καραμέλα αλλά προφανώς δεν μου άρεσε η γέπση και την έφτυσα ;)

η έλλειψη ενζύμου g6pd εξακριβώνεται με ειδική εξέταση. Εδώ και χρόνια η εξέταση αυτή γίνεται υποχρεωτικά σε όλα τα νεογέννητα στις κλινικές, και οι γονείς ενημερώνονται. Οι παλιοί όμως:-) σαν εμάς :-D , καθότι τω καιρώ εκείνω δεν υπήρχαν τέτοια πράγματα :lol: καλό είναι να κάνουν την εξέταση κάποια στιγμή.

Και δεν είναι μόνο η ναφθαλίνη που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Είναι και μια σειρά από φάρμακα, μεταξύ των οποίων και η ασπιρίνη, κάποιες τροφές όπως τα κουκιά, και άλλα που δεν θυμάμαι...

Δημοσ.
η έλλειψη ενζύμου g6pd εξακριβώνεται με ειδική εξέταση. Εδώ και χρόνια η εξέταση αυτή γίνεται υποχρεωτικά σε όλα τα νεογέννητα στις κλινικές, και οι γονείς ενημερώνονται. Οι παλιοί όμως:-) σαν εμάς :-D , καθότι τω καιρώ εκείνω δεν υπήρχαν τέτοια πράγματα :lol: καλό είναι να κάνουν την εξέταση κάποια στιγμή.

Και δεν είναι μόνο η ναφθαλίνη που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Είναι και μια σειρά από φάρμακα, μεταξύ των οποίων και η ασπιρίνη, κάποιες τροφές όπως τα κουκιά, και άλλα που δεν θυμάμαι...

επειδή τω καιρώ εκείνω όπως λές, γεννήθηκα 6,5 μηνών μου κάνανε (φαντάζομαι) όλες τις εξετάσεις, καθώς με παρακολουθούσαν γιατροί μέχρι τα 12 μου.

Επίσης έχω πίει ασπιρίνη, έχω φάει ναφθαλίνη, έχω φάει κουκιά, έχω φάει και τον αγλέωρα και πάλι έζησα ;)

Ωραια, όλους θα σας θάψω.. :P

Eπίσης παλιατσούρα είσαι και φαίνεσαι :P

(μην με παρεξηγάς, είναι Παρασκευή σήμερα.. :-))

Δημοσ.

προφανέστατα πάσχεις από υπερβολικά υψηλά επίπεδα ενζύμου g6pd :lol:. Πως αλλιώς να εξηγηθεί ότι έφαγες ναφθαλίνη και έζησες;

Α, ναι, έχεις δίκιο, απ' ότι βλέπω στο προφίλ σου, είμαι λίγο πιο παλιατσούρα, ναι :P

Δημοσ.

Εγω πάντως έχω φάει μια όταν ήμουν μωρό, την πέρασα για καραμέλα αλλά προφανώς δεν μου άρεσε η γέπση και την έφτυσα ;)

Σκληρό καρύδι, από τις εποχές που τα παιδάκια μάτωναν τουλάχιστον 4 φορές τη μέρα.

Δημοσ.
Σκληρό καρύδι, από τις εποχές που τα παιδάκια μάτωναν τουλάχιστον 4 φορές τη μέρα.

έεεεετσι!

εμένα πάντως δεν με ενοχλεί η μυρωδιά της, ίσα ίσα μ' αρέσει

αν κ με αυτά που διάβασα.. σκιάχτηκα!

Δημοσ.

πω πω βενζίνη! πάντα όταν ήμουν μικρός και πηγαίναμε στο βενζινάδικο με τους γονείς μου τρελαινόμουν για την μυρωδιά της και άνοιγα το παράθυρο. αλλά επειδή δεν άρεσε σε κανέναν άλλο είχαμε προβλήματα :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...