Fan Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Ρε παιδιά κάποιος κοντά στη δουλειά μου, έχει πετάξει μεγάλη ποσότητα ναφθαλίνης και βρομάει αφάνταστα σε σημείο που σε πονάει το κεφάλι. Ξέρει κανένας τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η ναφθαλίνη στην υγεία:
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Ξέρει κανένας τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η ναφθαλίνη στην υγεία: Να είσαι άτρωτος στους σκόρους;
firewalker Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Από http://en.wikipedia.org/wiki/Naphthalene#Health_effects Exposure to large amounts of naphthalene may damage or destroy red blood cells. Humans, particularly children, have developed this condition, known as hemolytic anemia, after ingesting mothballs or deodorant blocks containing naphthalene. Symptoms include fatigue, lack of appetite, restlessness, and pale skin. Exposure to large amounts of naphthalene may cause nausea, vomiting, diarrhea, blood in the urine, and jaundice (yellow coloration of the skin). When the U.S. National Toxicology Program exposed male and female rats and mice to naphthalene vapors on weekdays for two years,[3] male and female rats exhibited: evidence of carcinogenic activity, based on increased incidences of adenoma and neuroblastoma of the nose, female mice exhibited some evidence of carcinogenic activity, based on increased incidences of alveolar and bronchiolar adenomas of the lung, and male mice exhibited no evidence of carcinogenic activity. The International Agency for Research on Cancer (IARC)[4] classifies naphthalene as possibly carcinogenic to humans [Group 2B]. The IARC also points out that acute exposure causes cataracts in humans, rats, rabbits, and mice, and that hemolytic anemia, described above, can occur in children and infants after oral or inhalation exposure or after maternal exposure during pregnancy. Over 400 million people have an inherited condition called glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiency. Exposure to naphthalene is more harmful for these people and may cause hemolytic anemia at lower doses.
frenzy Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Με λίγα λόγια καλείς αστυνομία πυροσβεστική κλπ να τη μαζέψουν και κάνετε μήνυση κατά αγνώστου μπας και αποκτήσουμε λίγο μυαλό.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Fan απ' ότι κατάλαβα σε προλαβαίνουμε δεν σε προλαβαίνουμε. Δεν είναι απαραιτήτως άσχημο να αποκτήσεις κιτρινωπό δέρμα εκτός αν δεν είσαι αεκτζής ή αριανός. Η αλήθεια είναι πως κανένας δεν θέλει μωρό με 8 πόδια αλλά στατιστικώς η ναφθαλίνη βρωμούσε από πάντα και η γιαγιάδες μας πάνε για 2η σύνταξη στη σειρά. Αν θεωρείς αρρωστημένο τον τύπο στη δουλειά με τις ναφθαλίνες φαντάσου τι γνώμη θα έπρεπε να σχημάτισεις για εκείνους που έχουν κάνει επάγγελμα το να φαρμακώνουν ποντίκια με ναφθαλίνες.
tmjuju Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει και μια μικρή μερίδα συνανθρώπων μας που είναι εξαιρετικά αλλεργικοί στην ναφθαλίνη. Άρα είναι πολύ επικίνδυνο. Καλό είναι να καλέσεις την αστυνομία.
sam sam Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Ξέρει κανένας τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η ναφθαλίνη στην υγεία:εδω και χρονια εχει χαρακτισιστει υποπτη για καρκινο.... + αν δεν εχεις ενα ενζυμο (οπως εγω) 80% μπορεις να πεθανεις... γι αυτο καλο ειναι να καλεσεις αμεσως τα "τρουμφακια" (αστυνομία)
MesmerizingGirl Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Η ναφθαλίνη είναι καρκινογόνος ουσία αλλά η κύρια και συχνότερη βλάβη που προκαλεί στον οργανισμό είναι καταρράκτης στα ματια.Για να καταλάβεις, στα πειραματόζωα που θελουν να προκαλέσουν καταρράκτη τα εκθέτουν σε ατμούς ναφθαλίνης.Προσοχή λοιπον με τη ναφθαλίνη.Κανονικά θα επρεπε να εχει απαγορευτεί η κυκλοφορια της.Ειναι απαράδεκτο να τη χρησιμοποιούμε στις ντουλαπες,διοτι εχει το εξης κακό: Εξαχνώνεται,δηλαδη η στερεή ναφθαλίνη γίνεται αέριο και μόλις ανοιξεις εκείνο το ντουλάπι εισπνέεις όλες τις αναθυμιάσεις. Επίσης όσοι έχουν έλλειψη του ενζύμοθ G-6-PD με την έκθεσή τους σε ναφθαλίνη κινδυνεύουν από αιμολυτική αναιμία. Όσον αφορά την καρκινογόνο δράση της,οφείλεται στη χημική της δομή και έχει ενοχοποιηθεί για διάφορους τύπους νεοπλασιών. Προβλήματα επίσης μπορεί να πρκαλέσει στους νεφρούς και στο ήπαρ,όπως και στο αναπνευστικό λόγω εισπνοής των ατμών.
VaSouLaKi Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Πωπω..εγώ έχω αυτή την έλλειψη ενζύμου...κ αν τυχόν και την μυρισώ καταλάθος,με πιάνει να λυποθημησω μετά....δεν την αντέχω
MesmerizingGirl Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Να την αποφευγεις τελείως...Φανταζομαι εχεις ενημερωθεί ότι μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορο θάνατο η αιμολυτική αναιμία...
nikos_e34 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 ΚΑΙ ΕΠισης τα σουβλακια,η αμμος ραδιενεργη,κασερια ληγμενα,σαπια τυρια,ναφθαλινες κλπ και ληγμενος μπαφος φερνει σε γρηγορο θανατο
MesmerizingGirl Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Χαχαχα.Οχι δεν εχω το σύνδρομο του Ευαγγελάτου:Ρ Η Ναφθαλίνη προκαλεί άμεσα προβλήματα σε οσους εχουν την έλλειψη του ενζυμου.
Fan Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Εμένα πάντως πραγματικά πάει μου σπάσει το κεφάλι όταν την μυρίζω. Και το χειρότερο είναι ότι η μυρωδιά μένει και στα ρούχα και στο δέρμα και τη φέρνω και στο σπίτι.
Φρού-Φρού Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 και πως μαθαίνει κανείς οτι του λείπει αυτό το ένζυμο? χα! βρήκα πως θα περάσω την Παρασκευή μου.. θα πειραματιστώ με ναφθαλίνες Εγω πάντως έχω φάει μια όταν ήμουν μωρό, την πέρασα για καραμέλα αλλά προφανώς δεν μου άρεσε η γέπση και την έφτυσα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.