Προς το περιεχόμενο

Δίλημμα για mobo και processor

elam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ σας θέλω:

Albatron PM73V με Dual Core 2180 (s775/2,00GHz)

ή

Sapphire Pure HD 690G με Athlon 64 X2 (sAM2) 4200 (2.2GHz)

Οι ενσωματωμένες VGA είναι Nvidia Geforce 7 και Radeon# 1250 με HDMI αντίστοιχα,

και θα τις χρησιμοποιήσω αφού δεν θα πάρω κάρτα γραφικών.

Από επεξεργαστές, μου φαίνεται καλύτερος ο Athlon, γιατί παίζω και με virtualization.

Όμως ο Intel, αν και λιγάκι πιο αργός ... είναι Intel.

Τα λεφτά είναι ακριβώς τα ίδια.

Τι λέτε;

Δημοσ.

Αν δεν σκέφτεσαι το overclocking... (χμ, και ένας brisbane θα πάει άνετα στα 3GHz αλλά καμμία σύγκριση με Intel :mad: ).

Το 690G είναι αξεπέραστο σ'αυτη την κατηγορία τιμής (γραφικά - Avivo). Εκτός αυτού η μητρική έχει 4 θέσεις μνήμης που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο στο μέλλον. Έχει επίσης καλύτερο τμήμα ήχου.

Μόνο πήγαινε σε κανένα forum να βεβαιωθείς σίγουρα από κάποιον χρήστη ότι το Hardware Virtualization δεν είναι απενεργοποιημένο σε αυτή τη μητρική. Δες το παρακάτω σχόλιο ας πούμε για κάποια παρόμοια της Gigabyte:

Ok, just read a comment at Newegg about the Gigabyte GA-MA69GM-S2H board that may just sway my decision towards the Abit AN-M2HD board:

"This board disables the AMD CPU's hardware virtualization feature. None of the gigabyte documentation I have found reflects this, however, after contacting support I was informed there was no way to turn this feature on. This is a problem because I cannot run fully virtualized machines under Xen."

I am looking to run Windows in a VM under Linux using KVM, Xen or Vmware. If the CPU hardware Virtualization feature is turned off, I will lose any benefit I will gain in choosing an AMD CPU over a similarly priced Intel CPU (E4XXX or E2XXX series). Hardware Virtualization is only supported in Intel E6XXX (or above) series.

Δημοσ.

Απ`ότι κατάλαβα δεν είναι και τα mobo που θα επέλεγε κάποιος για overclocking, οπότε αυτό δεν είναι και η πρώτη μου προτεραιότητα,

η onboard κάρτα γραφικών χρειάζεται να είναι καλή,

για virtualization δεν βρήκα κάτι στο internet -υποθέτω ότι δεν θα έχει πρόβλημα- ...

...οπότε το δίλημμα μάλλον ξεκαθάρισε.

Ευχαριστώ πολύ :-) για τις απαντήσεις σας!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...