planetman Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Γεια σας παιδιά, λοιπόν ακούστε πως έχει το πράγμα: Τελειώνουμε μια οικοδομή και θα πάμε να μείνουμε σε κανένα δίμηνο εκεί, είναι στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τηλεφωνική γραμμή δεν έχουμε και το κοντινότερο σπίτι με τηλέφωνο απέχει γύρω στα 300 μέτρα. Ο ΟΤΕ θέλει 770? για να μου πάει γραμμή. Και η ερώτησή μου είναι: Υπάρχει εναλλακτική λύση από κάποια εταιρία με ιδιόκτητο δίκτυο για να μου βάλει καλωδίωση μέχρι το σπίτι μου κτλ; Έχω μιλήσει 4-5 φορές με την Tellas οι οποίοι μου λένε ότι εντάξει όλα καλά θα μου βάλουν γραμμή κτλ. Μόνο την τελευταία φορά που μίλησα μαζί τους μου είπαν ότι δεν γίνεται και ότι θα πρέπει να μου βάλει καλώδια ο ΟΤΕ. Τελικά τι ισχύει; Έχω εναλλακτική λύση; Με ενδιαφέρει το ADSL βασικά.
alexnir Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 στο λεγομενο last mile , διαχειρηστης ειναι ο πΟτε, οποτε ειναι και υπευθυνος να σου φερει γραμμη μεχρι το σπιτι σου ασχετα τον παροχο που θα επιλεξεις. δεν νομιζω πως εχεις ενναλακτικη. Απο την αλλη δεν κοβω και το κεφαλι μου, οποτε αν καποιος ξερει κατι περισσοτερο ισως σου δωσει και λυση. Καλα ξεμπερδεματα παντως φιλε μου και οσο ποιο φτηνα μπορεις.
kifinas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Όχι, δεν έχεις εναλλακτική λύση από πάροχο για adsl. Μόνο αμφίδρομο δορυφορικό internet ή μέσω εταιρείας κινητής.
gkastros Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 H vodafone αν δεν κανω λαθος δινει σταθερο μεσα απο το GSM δικτυο της (με καρτα SIM), χωρις να χρειαζονται καλωδια. Απαιτειται σιγουρα καλο σημα vodafone
OPC Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Βασικά ρε φιλε είναι πολλά τα 770 ? για να σου πάνε καλώδιο και κολώνες μέχρι το σπίτι σου που είναι 300 μέτρα ? Δλδ πόσα περίμενες ? 300 ? ? Ούτε τον γερανό δεν νοικιάζεις με τόσα! Μη μιλάς για εκβιασμό οπότε! Αφού χτίζεις οικοδομή θα έπρεπε να ξέρεις πόσο πάνε τα μεροκάματα!
planetman Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Το σπίτι είναι εντός σχεδίου, όλα νόμιμα. Βασικά πρέπει να είναι λιγότερο από 300 μέτρα, αλλά όταν ρώτησα μου είπαν ότι μέχρι 200 μέτρα είναι δωρεάν, για λιγότερο από 100 μέτρα δηλαδή θα πληρώσω 770?; Δικιά του θα είναι η υποδομή, έλεος!!! Τέλοσπάντων, εγώ δεν δίνω τόσα χρήματα σε υποδομή που θα ανήκει στον ΟΤΕ. Σχετικά με τις εταιρίες κινητής που είπατε, οι χρεώσεις εκεί δεν είναι πολύ μεγάλες; Τι παίζει;
freedubus Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Εκεί θα σου τα πάρουν αργότερα, με άλλους τρόπους
Jojos170304 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Νομίζω ότι όταν εγκατασταθεί και κάποιος κοντά σου που θα χρησιμοποιήσει το δίκτυο που έχεις πληρώσει εσύ θα επιμεριστεί το κόστος αναδρομικά. Ρώτησε κ αυτό στον πΟΤΕ
kifinas Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Τα 5GB τον μήνα έχουν 29 ευρώ σε cosmote και vodafone και μετά 0,50ευρώ το κάθε ΜΒ. Και εγώ θα προτιμούσα το ενσύρματο. Αυτό που λέει ο Jojos πρέπει να είναι σωστό. Αφού σε ενδιαφέρει το internet, μάθε αν υπάρχουν ελεύθερες πόρτες στο κέντρο που θα πέσεις. Επίσης μην περιμένεις υψηλές ταχύτητες σε εναέρια καλώδια μεγάλου μήκους.
titikos46 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Το σπίτι είναι εντός σχεδίου, όλα νόμιμα. Βασικά πρέπει να είναι λιγότερο από 300 μέτρα, αλλά όταν ρώτησα μου είπαν ότι μέχρι 200 μέτρα είναι δωρεάν, για λιγότερο από 100 μέτρα δηλαδή θα πληρώσω 770; Δικιά του θα είναι η υποδομή, έλεος!!! Τέλοσπάντων, εγώ δεν δίνω τόσα χρήματα σε υποδομή που θα ανήκει στον ΟΤΕ. Σχετικά με τις εταιρίες κινητής που είπατε, οι χρεώσεις εκεί δεν είναι πολύ μεγάλες; Τι παίζει; Εχω την γνωμη οταν ειναι εντος σχεδιου πολης ειναι υποχρεωμενος να φερει την γραμμη ο οτε.. Ο ΟΤΕ διαθέτει για χρήση στον αντισυμβαλλόμενο -ο οποίος στην παρούσα σύμβαση θα αποκαλείται "συνδρομητής"- μία (1) αποκλειστική τηλεφωνική σύνδεση (PSTN), από το Κέντρο Μεταγωγής που ανήκει ο συνδρομητής μέχρι το σημείο απόληξης του δικτύου ΟΤΕ (είσοδος κτιρίου, όρια οικοπέδου, κλπ.).
planetman Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Ώπα Τιτίκο, τι είναι αυτό που είπες; Πως μπορώ να το διασταυρώσω αυτό;
titikos46 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Ώπα Τιτίκο, τι είναι αυτό που είπες; Πως μπορώ να το διασταυρώσω αυτό; Για κοιταξε κατα Ε.Ε.Τ.Τ. μερια μηπως εχει τις υποχρεωσεις του οτε.. Ο ΟΤΕ διαθέτει για χρήση στον αντισυμβαλλόμενο -ο οποίος στην παρούσα σύμβαση θα αποκαλείται "συνδρομητής"- μία (1) αποκλειστική τηλεφωνική σύνδεση (PSTN), από το Κέντρο Μεταγωγής που ανήκει ο συνδρομητής μέχρι το σημείο απόληξης του δικτύου ΟΤΕ (είσοδος κτιρίου, όρια οικοπέδου, κλπ.).
kifinas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Εχω την γνωμη οταν ειναι εντος σχεδιου πολης ειναι υποχρεωμενος να φερει την γραμμη ο οτε. Όταν υπογράφουμε κάτι καλό είναι να το διαβάζουμε. Στην σύμβαση http://www.oteshop.gr/hiddenpage.asp?id=23 αναφέρει "Ο συνδρομητής υποχρεούται:...Να προκαταβάλει τις τυχόν πραγματικές δαπάνες που προβλέπονται σε ορισμένες περιπτώσεις παροχής σύνδεσης (κατασκευή ατομικής γραμμής πέραν των 200 μέτρων από το σημείο τερματισμού του οργανωμένου δικτύου του ΟΤΕ, ειδικές κατασκευές, ιδιαίτερες επιθυμίες συνδρομητή, κλπ), με βάση προϋπολογισμό που καταρτίζεται από τον ΟΤΕ"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.