pth76 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Καλημερα! Οπως καταλαβατε απο τον τιτλο θα ηθελα να μου πειτε αν ειναι λογικο να χρειαστει 24 ωρες για να διαμορφωσουμε εναν sata seagate 80gb.Τοσο διαρκει αυτη τη στιγμη που γραφω και παει να το ξεπερασει. Ο δισκος εδειξε να εχει καποιο προβλημα στο να εγγραψει η να στειλει τα αρχεια που εχει μεσα αλλα οταν τον εκανα γρηγορο format δοκιμασα να γραψω ενα αρχειο 200mb και το εκανε κανονικα. Μηπως οφειλετε σε τεχνικο προβλημα λετε η εχει σχεση με software?
washcloud Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 και αφού με το quick format πήγαινε καλά μετά,γιατί πήγες μετά να κάνεις full format; (απλή απορία,δε σημαίνει κάτι...) Τέλος πάντων,ο δίσκος απλά μοιάζει "πολύ σκληρός για να πεθάνει"..Αν είχε χοντρό ζόρι("τελειωμένα πράγματα" δλδ),μέσα σε 1,5,10,100 λεπτά θα σου έβγαινε μήνυμα "this disk cannot be formated-has an unrecoverable error" κλπ...Είναι λίγο "τρελό" ότι "ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ" και προχωράει η διαδικασία ΤΟΣΟ αργά....(μου έχει τύχει και μένα να πάρει σε προβληματικό δίσκο και 2 ώρες,αλλά το "λογικό" είναι μέσα σε 5-10,30 λεπτά,αυτό το μέγεθος να φορμαριστεί-ανάλογα και με την ισχύ του μηχανήματος φυσικά) Πάντως,αυτή η "αργοπορία"(που όχι,μόνο "φυσιολογική" δεν είναι,και δεν έχει να κάνει με software-το πρόγραμα που κάνει το φορματ δλδ-αλλά με τον δίσκο)σε συνδιασμό με το ότι αρχικά είχε προβλήματα εγγραφής-ανάγνωσης,σημαίνει ότι ο δίσκος μάλλον θέλει αλλαγή(αν είσαι τυχερός,είσαι εντός εγγύησης=οι Seagate συνήθως δίνουν 5 χρόνια). Δοκίμασε να κατεβάσεις και το σχετικό διαγνωστικό της Seagate για τους δίσκους της από το site της,και τρέξ' το να διαβάσει το δίσκο(είτε μέσα από άλλα windows,είτε από δισκέτα-θα υπάρχει και utility με το οποίο θα φτιάξεις σχετική δισκέτα),για να σου επιβεβαιώσει κατά πάσα πιθανότητα ότι ο δίσκος δεν έιναι πλέον οκ....
pth76 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Ευχαριστω για την βοηθεια washcloud.Εκανα το τεστ απο dos και μου εγραψε οτι ηθελε επιδιορθωση σε κατι blocks. Το εκανα για ολα και εβγαλε <τεστ passed>. Τωρα ομως δεν τον βλεπουν τα win. Θα τον ξαναεγκαταστησω στο pc να δω τι θα κανει.
washcloud Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 αν δεν ολοκληρώθηκε το φορμάτ που έλεγες,φυσικά και δεν τον βλέπουν τα windows. Tώρα,ειλικρινά περίεργο μου φάνηκε που μου είπες πως το διαγνωστικό της Seagate τον "πέρασε" σε όλα τα τεστ(μ' αυτό που είχες πει για το φορμάτ περίμενα απλά να επιβεβαιώσει ότι ο δίσκος δεν έιναι οκ),αλλά τί να πω..Αν σου κάνει πάλι 1 από τα ίδια στο φορμάτ,νομίζω ότι απλά δεν έχει νόημα να το ψάχνεις μαζί του,κι αν είσαι εντός εγγύησης όπως είπαμε,μην το καθυστεράς να τον αλλάξεις
Arkudas Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Απο ταχυτητες εγγραφης και αναγνωσης τι τιμες εχεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.