sqratch Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Γεια Ενας φιλος μου δινει σε καλη τιμη την LG L225WS-SF 22'' TFT που αγορασε εδω και λιγο καιρο γιατι δε τον βολεψε για τη δουλεια που ηθελε να κανει.. εγω ειχα μια iiyama vision master pro 454, 19" (crt) ...ποτε δεν ειχα προβλημα με αυτην την οθονη.. απλα τωρα επειδη νομιζω οτι ειναι μια καλη ευκαιρια θελω και μια γνωμη για το αν ειναι οντως καλο το να αλλαξω την παλια μου οθονη με την LG... επεισης θα ηθελα να μου πειτε τι σημαινουν καποια χαρακτηριστηκα της οθονης που βλεπω.. της LG που λεω εχει τα εξης που δεν καταλαβαινω πληρως: # Χρόνος απόκρισης: 5 ms. # Γωνίες θέασης: Οριζόντια: 170 μοίρες, Κατακόρυφα: 170 μοίρες. # Κοντράστ: 5000:1 (typ). # Φωτεινότητα: 300 cd/τμ. αυτο που θελω να μαθω ειναι π.χ. τα 5ms ειναι χαμηλα για ενα game?η π.χ. για εφαρμογες γραφιστικης? το κοντραστ ας πουμε ..ειναι καλο?τι σημενει το ποσοστο αυτο.... κ.τ.λ. επεισης η default αναλυση ειναι 1680χ1050...αν αλλαξω και βαλω μεγαλητερη αναλυση δε θα ειναι καλο?δλδ υπαρχει περιπτωση να μη την σηκωσει η καρτα γραφικων και να καει? (λεμε τωρα...) (εχω την ati radeon 9600pro tis 3d club) ευχαριστω!
antonl Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 [...]αυτο που θελω να μαθω ειναι π.χ. τα 5ms ειναι χαμηλα για ενα game?η π.χ. για εφαρμογες γραφιστικης? το κοντραστ ας πουμε ..ειναι καλο?τι σημενει το ποσοστο αυτο.... κ.τ.λ. επεισης η default αναλυση ειναι 1680χ1050...αν αλλαξω και βαλω μεγαλητερη αναλυση δε θα ειναι καλο?δλδ υπαρχει περιπτωση να μη την σηκωσει η καρτα γραφικων και να καει? (λεμε τωρα...) (εχω την ati radeon 9600pro tis 3d club) ευχαριστω! Τα 5ms μια χαρά είναι για κάθε χρήση. Ο λόγος του constrast που βλέπεις είναι ο δυναμικός και πολύ υψηλότερος από τον πραγματικό. Μεγαλύτερη ανάλυση δε μπορείς να βάλεις και μάλλον ούτε θα το ήθελες αν δε θες να κοιτάς την οθόνη με το μικροσκόπιο. Μικρότερη μπορείς να βάλεις αλλά οι TFT είναι βελτιστοποιημένες να λειτουργούν στη default ανάλυσή τους. Ίσως υπάρχει μια μικρή πτώση στην ποιότητα απεικόνισης αν την χαμηλώσεις αλλά πιθανόν να μην είναι και τόσο ορατή από σενα. Η κάρτα σου μια χαρά θα την σηκώσει και δε θα καεί. Απλά αν παίζεις παιχνίδια θα χρειάζεται να χαμηλώνεις την ανάλυση, με ό,τι σημαίνει αυτό. Το καλύτερο που χεις να κάνεις είναι να την δεις από κοντά (αφού είναι φίλος σου) και να κρίνεις εσύ αν σε ικανοποιεί. Δοκίμασε πχ να παίξεις μια ταινιά με σκοτεινές σκηνές, οι TFT μειονεκτούν συνήθως στην απεικόνιση του μαύρου. Οι κυριότεροι λόγοι κατά τη γνώμη μου για να την αγοράσεις είναι αν βλέπεις ταινίες (16:9), έχεις πρόβλημα χώρου (με το μπαούλο της 19άρας CRT) και ότι πλέον δε θα χεις μια (λίγο/πολύ) γερασμένη οθόνη (+εγγύηση).
sqratch Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 ευχαριστω για τον κοπο σου. την εχω βαλει ηδη και την τεσταρω.. το θεμα με τις ταινιες δε μ'απασχολει ιδιαιτερα..το οτι ειναι καινουρια ειναι θετικο! η αληθεια ειναι οτι με αυτες τις οθονες ποτε δε μ'αρεσε που αν κοιτας απο καποια γωνια τοτε δε βλεπεις πολυ καλα..βλεπεις οτι να ναι χρωματα... και αν βλεπω καλα..διακρινω μια μικρη διαφορα στα χρωματα στην οθονη απο πανω προς τα κατω..συγκεκριμενα στο πανω μερος της εικονας τα χρωματα ειναι διφορετικα,πιο σκουρα..ενω κατεβενοντας σταδιακα ανοιγουν...ελαττωμα?
_BASSstarlet_ Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Δεν είναι ελάττωμα με την κυριολεξία της λέξης. Ειδικά όσο μεγαλώνει η διάσταση του πάνελ και δεν είσαι και βιδωμένος στην καρέκλα στο θεωρητικά ιδανικό ύψος σε σχέση με την οθόνη,τέτοια προβληματάκια(ή μήπως να έβγαζα το υποκοριστικό; )δεν αποφεύγονται. Πιθανόν να εξαλείφονται σε πολύ καλές οθόνες,αλλά πόσο έχουν..;
sqratch Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 αν εννοεις οτι επειδη δεν καθομαι ακριβως ευθεια στην οθονη,η αληθεια ειναι οτι δε μου φενεται οτι ειναι απο αυτο..γενικα το παρατηρω αυτο...
REALZEUS Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Όπως παρατήρησες και μόνος σου, οι TFT έχουν ένα σωρό μειονεκτήματα σε σχέση με μια καλή CRT. Προσωπικά ο μόνος λόγος που πήρα TFT είναι διότι δεν έβρισκα CRT. Την συνήθισα αλλά ποτέ δεν έμεινα έκθαμβος όπως όταν είχα πάρει την τελευταία μου (και κορυφαία) Sony Trinitron Graphics Series.
sqratch Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 ναι, θα συμφωνισω απολυτα μαζι σου..το μονο που με ενθουσιασε σε αυτην την οθονη ειναι το μεγεθος της..πραγματικα ειναι πολυ βολικο το 22" wide και επεισης ο η εξηκονομιση χωρου στο γραφειο μου..και απ'οσο ηξερα απο παλια οι crt ειναι καλυτερες απο τις tft.... κατι αλλο που ρωτησα παραπανω...οταν λεμε Γωνίες θέασης..οσο ποιο μεγαλες ειναι τοσο το καλυτερο ετσι? και 2 το Κοντράστ οσο πιο χαμηλο τοσο καλυτερα..?
_BASSstarlet_ Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 'Οσο πιο μεγάλα τα νούμερα τόσο καλύτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.