Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Adept σε Kubuntu


Cntrl+X

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από μια φρέσκια εγκατάσταση Kubuntu 7.10, αποφασίζω να κατεβάσω τις τελευταίες ενημερώσεις (λες και έχει προκύψει μέχρι τώρα τίποτα καλό μετά από update). Κατά τα συνήθη λοιπόν με τη σταθερότητα εφαρμογών στο linux, κρασάρει με το γνωστό μήνυμα που μεταξύ άλλων αναφέρερει "KDE Crash Handler".

Έκτοτε κατά την προσπάθεια εκτέλεσης του adept, ένα μήνυμα με προειδοποιεί ότι κάποια άλλη εφαρμογή χρησιμοποιεί το σύστημα διαχείρησης πακέτων, πιθανώς ο aptitude ή ο apt-get. Καμιά όμως τέτοια εφαρμογή δεν καταγράφεται στα processes όπως αυτά παρουσιάζονται στον πίνακα του ksysguard. Συνεπεία αυτών είναι πως δε μπορώ να εκτελέσω καμία ενημέρωση (ακόμα κι όταν πατήσω "Νο" στο προτεινόμενο πλαίσιο διαλόγου, οπότε ο adept εκκινεί παρά τις διαμαρτυρίες) ή να εγκαταστήσω οποιαδήποτε εφαρμογή.

Καμιά ιδέα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ήδη διάβασα γι' αυτή την προτεινόμενη λύση σε ξένα forums, αλλά δε νομίζεις πως ισοδυναμεί με έμμεση αλλά σαφέστατη παραδοχή πως το επίσημο σύστημα διαχείρησης πακέτων του kubuntu είναι για πέταμα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρόβλημα επιλύθηκε ως εξής.

Επιχείρησα καταρχήν απεγκατάσταση του adept (sudo apt-get remove adept) και στη συνέχεια εγκατάσταση του synaptic (sudo apt-get install synaptic).

Το αποτέλεσμα: Ο synaptic εγκαταστάθηκε και λειτούργησε κανονικά. Ο adept δεν απεγκαταστάθηκε αλλά παραδόξως άρχισε να λειτουργεί και πάλι.

Κατά τα άλλα αυτό που μας αρέσει στο ανοιχτό λογισμικό είναι που έχουμε τον πλήρη έλεγχο επί της διαδικασίας. Εννοείται πως το παραπάνω παρόλο που ουσιαστικά έλυσε το πρόβλημα, δε μπορώ να το θεωρήσω ως τυπική λύση αφού η σχέση αιτίου - αιτιατού δε μου είναι προφανής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάλη καλά μια απεγκατάσταση που δεν σου αφέρεσε και το μισό σύστημα.Δυστυχώς το adept είναι για πέταμα :P και απλά θα το έχεις χρησιμοποιώντας όμως κυρίως τον synaptic.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...