helius Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Εχω τον παραπανω δισκο εδω και 2 μηνες Ξαφνικα νεκρωσε τελειως. Δεν μπρορω να τον δω ουτε απο το BIOS καμια ιδεα?
washcloud Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Το μόνο που νομίζω ότι μπορείς να κάνεις είναι να αλλάξεις το καλώδιο του σήματος,και να τον συνδέσεις επίσης σε άλλο καλώδιο του τροφοδοτικού.Άντε και να τσεκάρεις μήπως το BIOS σου έχει καμμιά ρύθμιση σχετική που να πειράχτηκε;Να άλλαξε; Κατά τ' άλλα,δεν κάνει ΚΑΝΕΝΑ "ήχο" ο δίσκος όταν ανοίγεις το pc;Και δεν σου έδωσε ΚΑΜΜΙΑ "προειδοποίηση" τις τελευταίες έστω μέρες(περίεργους ήχους,συμπεριφορά..) Δυστυχώς έτσι που τα λες,μοιάζει να "έφυγε ήσυχα και αθόρυβα"...αν και ΔΕΝ είναι το σύνηθες...Hard disks...die hard....Γι' αυτό εύχομαι κάτι απ΄αυτά που είπα στην αρχή να είναι...
alex89 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Αν δεν το βλέπεις και από το bios μπορεί να έχει χαλάσει ο sata controler της μητρικής. Δοκίμασε και αυτό που λέει ο φίλος πιο πάνω. Δοκίμασε να κάνεις και ένα bios update. Σε εμένα όπως το περιγράφεις έγινε και ήτανε από το sata controler. Μπορεί επίσης να έχασε του οδηγούς. Προσπάθησε να τους περάσεις ξανά. Πρέπει το βιβλίο της μητρικής να αναφέρει πως περνάς τους sata controlers. Επίσης δοκίμασε να κάνεις και reset στο bios σύμφωνα με το manual της μητρικής. Αν έχεις κάποιο νέο καλοδεχούμενο.
washcloud Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 υπάρχει κι αυτή η πιθανότητα(βλάβη του controller)αλλά την βλέπω για την πιό απίθανη...Aν έχεις και άλλο SATA δίσκο και δουλεύει,μάλλον δεν υπάρχει θέμα controller(εκτός κι αν δεν υπάρχει μόνο ένας SATA controller στη μητρική..)Όσο για τον driver,alex89,αφορά μόνο τα windows...
alex89 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 υπάρχει κι αυτή η πιθανότητα(βλάβη του controller)αλλά την βλέπω για την πιό απίθανη...Aν έχεις και άλλο SATA δίσκο και δουλεύει,μάλλον δεν υπάρχει θέμα controller(εκτός κι αν δεν υπάρχει μόνο ένας SATA controller στη μητρική..)Όσο για τον driver,alex89,αφορά μόνο τα windows... Έγραψα sata controlers να περάσει ενώ ήθελα να πω sata drivers όπως σωστά έγραψες washcloud. Επειδή είπε ο φίλος και από το bios μπερδεύτηκα και έγραψα να περάσει και τους drivers του sata controler
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.