georgekos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Καλησπέρα σ΄όλους. Εχω ένα JUKE-BOX TViX 3100U που βλεπω ταινίες avi. στην τηλεόραση. Οταν περνώ υπότιτλους με το πρόγραμμα AVIAddXSub με εξαγωγή είτε σαν .avi είτε σαν .dvix δεν τα αναγνωρίζει TViX 3100U. Γνωρίζει κανείς κάτι? ευχαριστώ
parsifal Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Γιατί να παιδεύεσαι με μία μορφή υποτίτλων που δεν είναι σίγουρο ότι υποστηρίζεται, όταν το player σου υποστηρίζει σίγουρα άλλες μορφές (SMI, IDX+SUB)... ;
georgekos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Γιατί να παιδεύεσαι με μία μορφή υποτίτλων που δεν είναι σίγουρο ότι υποστηρίζεται, όταν το player σου υποστηρίζει σίγουρα άλλες μορφές (SMI, IDX+SUB)... ; Γιατί δεν αναγνωρίζει ελληνικούς υπότιτλους σε ξεχωριστό αρχείο .str παρά μόν ενσωματωμένους. Tα βγάζει κινέζικα. thks
parsifal Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Στα IDX+SUB δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Είναι και αυτό bitmap-based format όπως οι υπότιτλοι που παράγει ενδιάμεσα το AVIAddXSubs πριν την ενσωμάτωση. Επίσης, δες αν έχει βγει νεότερο firmware για τη συσκευή σου, που να υποστηρίζει Ελληνικά. Αν όχι, στείλε mail παραπόνου στην εταιρεία. Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και οποιοσδήποτε άλλος έχει πρόβλημα με τα Ελληνικά. Ίσως έτσι μας πάρουν στα σοβαρά ως αγορά οι διάφορες εταιρείες...
trustfm Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 aν έχεις υποστήριξη για idx/subs (είναι visual solution) τότε δοκίμασε το txt2vobsub που θα το βρείς στην υπογραφή μου. Ενημέρωσε με αν δουλεύει εδώ Οι vobsubs υπότιτλοι είναι πολυ πιο ποιοτικοί απο τους embeded xsubs.
georgekos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Παιδιά ευχαριστώ αλλά μάλλον δεν σας έδωσα να καταλάβετε σωστά σορρυ. Το πρόβλημα δεν είναι οι υπότιτλοι αλλά το ίδιο το αρχείο .avi. Η συσκευή παίζει το πρότyπο .avi κανονικά. Μόλις περνάω τους υπότιτλους με το AVIAddXSub και το εξάγω σαν .avi είτε σαν .dvix η συσκευή δεν αναγνωρίζει το αρχείο.
parsifal Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Η προσθήκη υποτίτλων τύπου XSubs μέσα σε αρχεία AVI είναι κάτι εκτός του επίσημου AVI specification. Hack-ιά ρε παιδί μου, πώς το λένε; Αν το player σου το υποστηρίζει, έχει καλώς. Αν όχι, δε χάλασε κι ο κόσμος γιατί έχεις τη διέξοδο του VobSub format (IDX+SUB) σε ξεχωριστό αρχείο. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί έφαγες τέτοιο κόλλημα με το AVIAddXSubs και δεν κάνεις μία δοκιμή με IDX+SUB υποτίτλους. Το manual της συσκευής σου γράφει ότι τους υποστηρίζει...
georgekos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Η προσθήκη υποτίτλων τύπου XSubs μέσα σε αρχεία AVI είναι κάτι εκτός του επίσημου AVI specification. Hack-ιά ρε παιδί μου, πώς το λένε; Αν το player σου το υποστηρίζει, έχει καλώς. Αν όχι, δε χάλασε κι ο κόσμος γιατί έχεις τη διέξοδο του VobSub format (IDX+SUB) σε ξεχωριστό αρχείο. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί έφαγες τέτοιο κόλλημα με το AVIAddXSubs και δεν κάνεις μία δοκιμή με IDX+SUB υποτίτλους. Το manual της συσκευής σου γράφει ότι τους υποστηρίζει... parsifal επειδή δεν είμαι και πολύ ειδήμονας δεν καταλαβαίνω τι εννοείς? Αν κατάλαβα να μετατρέψω υπότιτλους .str σε VobSub και πως μπορώ να το κάνω?
parsifal Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Αν κατάλαβα να μετατρέψω υπότιτλους .str σε VobSub και πως μπορώ να το κάνω? Μα ναι, ακριβώς αυτό λέω. Όσο για το πρόγραμμα, σου απάντησε πιο πάνω ο trustfm : aν έχεις υποστήριξη για idx/subs (είναι visual solution) τότε δοκίμασε το txt2vobsub που θα το βρείς στην υπογραφή μου. Ενημέρωσε με αν δουλεύει εδώ
georgekos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2008 1000 ευχαριστώ, το δοκιμάζω και ενημερώνω αν δουλεψει. Νά ΄στε καλά
trustfm Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2008 Επειδή βλέπω οτι δεν είσαι και ηδόμονας στους vobsubs, ενδέχεται να έχεις προβλήματα με τα χρώματα. Δοκίμασε τις color επιλογές (pc only/dvd only/pc+dvd/safe color method). Σε μερικά players η σωστή επιλογή ειναι η pc only όσο και αν αυτό ακούγεται παράξενο. Το πρόβλημα δεν εγκειται στο πρόγραμμα αλλά στο ότι ο κάθε κατασκευαστής dvd κάνει ότι του κατέβει στο κεφάλι μιας και δεν υπάρχει ISO φορμα. Υπάρχουν ως τώρα οι εξης εκδοχες. 1) ο κατασκευαστής να διαλέγει την RGB εκδοχή του IDX (pc mode) 2) ο κατασκευαστής διαλέγει YCRCB εκδοχή του IDX σκέτη (dvd mode) 3) ο κατασκευαστής διαλέγει YCRCB εκδοχή του IDX alternative pallette (η πιο σωστή και λογική λύση μιας και στο pc παιζει η RGB παλεττα σωστα οπότε έχω support σε pc + dvd) 4) ο κατασκευαστής ΔΕΝ διαβάζει το IDX (πράγμα απαράδεκτο αλλα υπάρχουν πλαυερς που το κάνουν) εδώ υπάρχουν δύο επιλογές α)ο κατασκευαστης εχει ορίσει αυθαίρετα μια παλέττα τρέχα γύρευε ... (ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕ ΤΑ SAFE COLORS) β)ο κατασκευαστής πέρνει την παλεττα από το IFO (εξωτερικό αρχείο) Ενα εξωτερικο ifo αρχείο ΣΩΣΤΟ παρέχετε απο το txt2vobsub Η 4η περίπτωση ειναι ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ και δεν ευθήνεται το txt2vobsub για την μη σωστή απεικόνιση των χρωμάτων των υποτίτλων. Λύνετε το πρόβλημα συνήθως με firmware update. Πράγματι ακόμα και να βρείς την "σωστή για αυτούς παλέττα" δεν θα παιζουν σωστα οι υπότιτλοι στο κομπιούτερ Γι αυτό σε καλώ αν εχεις επιτυχία να μας γράψεις εδώ http://www.trustfm.net/phpBB2/viewtopic.php?t=1755 θα βοηθήσεις πολλούς Tip : Το txt2vobsub εχει batch mode (command line support) ωστε να κάνεις πολλαπλά convertions με την μία. Tip2 : To vobsubmuxer θα σε βοηθίσει να παράγεις multilanguage υπότιτλους. και εδώ όμως θα πρέπει να είσαι προσεχτικός μιας και όχι όλοι οι dvd players υποστηρίζουν multilanguage υπότιτλους πρέπει να κάνεις δοκιμή. Και ο vobsubmuxer έχει command line support οπότε μπορεις να muxareis πολλούς vobsubs με την μία
georgekos Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2008 Δοκίμασα τα πάντα τελικά δεν βλέπει με τίποτα ελληνικούς υπότιτλους αν δεν ειναι ενσωματωμένοι. Ούτε με firmware update. Τους έστειλα ένα e-mail και αναμενένω. Σας παραθέτω και το link της συσκευής http://www.tvix.co.kr/Eng/products/M3100U.aspx η οποία κατα τα άλλα ειναι ενα καταπληκτικό player me σκληρό.Το έχω 1.5 χρόνο τώρα και μου έχει γίνει απαραίτητο πραγματικά.
trustfm Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Μαν κάτι κάνεις λάθος ! Το γράφει ξεκάθαρα Text Subtitle : smi,sub,srt,aqt,utf,lrc Image Subtitle : sub (with idx) έχεις υποστήριξη vobsubs κανονικά ! Για να παιξουν απλά πρέπει να κάνεις ως εξής : matrix.avi matrix.idx matrix.sub Οι vobsub υπότιτλοι ειναι disabled πρέπει να τους κάνεις enable πατώντας το subtitle κουμπί από το τηλεχειριστήριο. Οι vobsubs υπότιτλοι ειναι εξωτερικά και μόνο αρχεία. Ειναι images οπότε δεν υπάρχει περ'ιπτωση να έχεις πρόβλημα μετα ελληνικά (codepages etc...). Το μόνο πρόβλημα ενδεχομένος να είναι τα χρώματα όπως σου είπα και πιο πάνω. Ψάχνοντας στο forum μου ανακάλυψα ότι εδώ οτι το txt2vobsub παίζει επιτυχώς στο TViX HD M-5000A Εάν το πρόβλημα παραμένει πάραυτα δοκίμασε να βάλεις ψηλότερα τους υπότιτλους (offset 200 !) και δοκίμασε πάλι
trustfm Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 later... από το manual του player sou SUBTITLE button : Supports SMI Multi-subtitle control with Subtitle button. Subtitle font size configurable on SETUP menu. Supports .SUB (bitmap) + .idx subtitle files cannot be applied clearly to .SUB subtitles, you can change the color of the outline in setup εν ολίγης πρέπει να πάς στο menu setup και να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις εκεί !
georgekos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2008 Και πάλι σας ευχαριστώ. Αρχίζω παλι να δώ τι θα καταφέρω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.