Προς το περιεχόμενο

Forthent ταχύτητες και ιδιόκτητο δίκτυο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Είμαι στο ιδιόκτητο δίκτυο της Forthnet εδώ και είκοσι ημέρες. Θέλω να μου πείτε εάν είναι λογική η εξήγηση που μου δόθηκε από το support της Forthnet ότι για το χάλι της γραμμής μου ευθύνεται η απόσταση από τον ΟΤΕ της περιοχής.

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συμφωνα με το attenuation που εχεις η αποσταση σου απο το dslam ειναι περιπου 3.5Km και η μεγιστη ταχυτητα που μπορεις να εχεις υπο ιδανικες συνθηκες σε adsl2+ ειναι εως 6000kbps περιπου.

Δημοσ.

με βάση τα λεγόμενα της εταιρείας

graph4.GIF

εγω γύρω στα 2χλμ ειμαι απο το κεντρο. Δεν με εχουνε ενεργοποιήσει ακόμα. Μωλις γίνει θα ενήμερώσω.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν είναι και τόσο σωστό/ακριβές αυτό...

καλύτερα να χρησιμοποιείτε τον calculator στο adslgr.com

Δημοσ.

Η ερώτησή μου αφορά κυρίως τη διαφορά ανάμεσα στα attenuation μεταξύ upstream - downstream, η οποία είναι περίπου 20 dB. Είναι δυνατόν αφού υποτίθεται ότι η εξασθένηση είναι κυρίως συνάρτηση της απόστασης και επηρεάζει το μέσο μετάδοσης (χαλκό), να παρατηρούνται τέτοιες διαφορές και εάν ναι, πως εξηγούνται; Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια.

Δημοσ.

Πιστέυω οτι ειναι ντροπή τους ,για τη γνωστή εταιρεία FORTHNEt aναφέρομαι ,να κοροιδέυουν τον κόσμο ,να παίρνουν τα χρήματα του κοσμάκη ,και να ειρωνέυονται ,επειτα απο αυτο...

Εχω προπληρώσει 1 πακετο σύνδεσης Forthnet πρίν 2 μήνες και πριν το αγοράσω πηρα τηλεφωνο και μου είπαν οτι σε 2 εβδομάδες το πολύ θα έχω συνδεθεί ,ετσι και προχώρησα στην αγορά..

Επειτα απο αυτες τις εβδομαδες,εφοσον για να πιασεις γραμμή ,επρεπε να περιμενεις 2-3 μέρες,μου είπαν οτι θα καθυστερήσει αλλη μια εβδομαδα γιατι εκαναν αναβάθμιση στο δίκτυο..

Εκανα και πάλι υπομονήκαι για ναμην πολυλογώ ,μετα απο πολλα τηλεφωνήματα ακομα μου αναφέρανε οτι υπ'ηρξε ''καποια΄΄ καθυστέρηση και οτι ''μπορεί΄΄να συνδεθώ πλέον σε 40 ημέρες.

Λοιπόν οι κύριοι ειναι κοινώς απαράδεκτοι και είρωνες γιατι οπως μουείπε και κάποιος στο ''κέντρο εξυπερετησής΄΄ τους,δεν μπορώνα κάνω τίποτα πλέον -ζήτησα κάποιον υπεύθυνο και δεν υπάρχει κανεις ...(Μέσω οtenet θα ειχα συνδεθει σε 4 ημέρες.

Οι ''κύριοι''αυτοί εχουν τα χρήματά μου ,στο λογ/σμό τους εδώ και 2 μήνες ,φτιάχνουν εταιρείες μα ξένα λεφτα,ξαι δεν τους ενδιαφέρουν οι δυσαρεστημενοι πελάτες ,πλέον με νομικές διαδικασίες θα προσπαθήσω να βρώ το δίκιο μου..

Aυτή τη στιγμή απο τα μέσα Δεκεμβρίου ,δεν εχω ΙΝΤΕΡΝΕΤ και θα περιμένω τέλη Μαρτίου και αν..

Ο καθένας ας κρίνει και ας σκεφτει που θα δώσει τα χρήματα του ..ΝΤΡΟΠΗ!!!

Δημοσ.
με βάση τα λεγόμενα της εταιρείας

graph4.GIF

εγω γύρω στα 2χλμ ειμαι απο το κεντρο. Δεν με εχουνε ενεργοποιήσει ακόμα. Μωλις γίνει θα ενήμερώσω.

με βαση το σχεδιαγραμμα καποιος που ειναι στα 6 km 8α παιξει.στην ελλαδα χλωμο να παιξει καποιος με 6 km αποσταση.ολα τα σχεδιαγραμματα εχουυν φτιαχτει με βαση τα κανονικα καλωδια και οχι τα πιο λεπτα του οτε και με βαση μια τελεια συνδεσμολογια και οχι τα σκουριασμενα καλωδια του οτε τα απειρα ενδιαμεσα boxes τα καλωδια του οτε που περνανε διπλα απο τα καλωδια της δεη πανω στον τοιχο.me attenuation 62 se ping εχανε τα μισα πακετα και σε καλωδια 6 km το adsl den καταφερε να ασυγχρονισει.

Η ερώτησή μου αφορά κυρίως τη διαφορά ανάμεσα στα attenuation μεταξύ upstream - downstream, η οποία είναι περίπου 20 dB. Είναι δυνατόν αφού υποτίθεται ότι η εξασθένηση είναι κυρίως συνάρτηση της απόστασης και επηρεάζει το μέσο μετάδοσης (χαλκό), να παρατηρούνται τέτοιες διαφορές και εάν ναι, πως εξηγούνται; Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια.

το attenuation στο upstream παντα 8α ειναι λιγοτερο απο του downstream το ιδιο και για το margin σχεδον .το margin sto up 8α ειναι καλυτερο απο του down.

οσο για τον φιλο πιο πανω με 49 attenuation δεν προκειτα να παιξει πιο γρηγορα .και δεν μετραει μονο η αποσταση απο το αστικο κεντρο αλλα και ποιοτητα καλωδιου.σε γραμμη 1,5 κμ καποιος επαιζε me attenuation 44 που κανονικα ουτε 20 δεν 8α πρεπε να εχει.δευτερον παρα πολλα ατομα εχουν μεγαλο attenuation διοτι δεν υπαρχει αστικο κεντρο στην περιοχη τους και απλα περνουν απο την διπλα περιοχη.πχ τα βριλησσια παιρνουν απο πεντελη,χαλανδρι,αγ.παρασκευη ,παπαγου περνει απο χολαργο

αργυρουπολη απο ηλιουπολη νομιζω και παει λεγοντας.επισης οι τυχεροι που εχτισαν σπιτι πανω στο βουνο για να εχουν 8εα δυστυχως δεν 8α εχουν γρηγορο adsl

Δημοσ.
με βαση το σχεδιαγραμμα καποιος που ειναι στα 6 km 8α παιξει.στην ελλαδα χλωμο να παιξει καποιος με 6 km αποσταση.ολα τα σχεδιαγραμματα εχουυν φτιαχτει με βαση τα κανονικα καλωδια και οχι τα πιο λεπτα του οτε και με βαση μια τελεια συνδεσμολογια και οχι τα σκουριασμενα καλωδια του οτε τα απειρα ενδιαμεσα boxes τα καλωδια του οτε που περνανε διπλα απο τα καλωδια της δεη πανω στον τοιχο.me attenuation 62 se ping εχανε τα μισα πακετα και σε καλωδια 6 km το adsl den καταφερε να ασυγχρονισει.

Δηλαδή εγώ που είμαι στα 2χλμ και σε παλιά μονοκατοικία να ειμαι και ευχαριστημένος αν πιάνω 10mbs απο τα 24.

Δημοσ.

αμα υπαρχει προβλημα μεσα στο σπιτι ολο και καπως κανεις καμια αλλαγη.αν το προβλημα ομως ειναι στο καλωδιο και πολλες φορες τυχενει και εκει εκει δεν μπορει να γινει κατι.τωρα ποσο 8α παιξεις στην πραξη αυτο 8α το δεις στην πραξη.δυστυχως ειδικα στην ελλαδα η θερωρια απο την πραξη ειναι μακρια.

Δημοσ.

εχω εδω και καιρο forthnet εως 24mb..κατεβαζα με 400-500kbps(παρτυ εκανα,φανταστητε που εχουμε καταντηση),εδω και 2,5 εβδομαδες η ταχυτητα ειναι απελπιστικη(40-150) και το router συγχρονιζει στα 19.000..σαββατο πρωι και κυριακη πρωι πιανει τα 350 τις αλλες ωρες 80-90,εχει κανεις καμμια ιδεα τι μπορει να ειναι,γιατι οι τεχνικοι τις forthnet το εχουν ακομα στα υπ οψην :)

Δημοσ.
εχω εδω και καιρο forthnet εως 24mb..κατεβαζα με 400-500kbps(παρτυ εκανα,φανταστητε που εχουμε καταντηση),εδω και 2,5 εβδομαδες η ταχυτητα ειναι απελπιστικη(40-150) και το router συγχρονιζει στα 19.000..σαββατο πρωι και κυριακη πρωι πιανει τα 350 τις αλλες ωρες 80-90,εχει κανεις καμμια ιδεα τι μπορει να ειναι,γιατι οι τεχνικοι τις forthnet το εχουν ακομα στα υπ οψην :)

σε τι απόσταση είσαι απο το dslam τους? Πωπω για τα κλάματα ειναι η φάση.

Δημοσ.

ρε παιδια (κάτι άσχετο λίγο..) στην αίτηση .. τι να συμπληρώσω εκεί που λέει dynamic ή static ip? δεν ξέρω τι γίνεται με αυτά...εγώ αυτο που θέλω είναι να έχω τη γραμμούλα μου στα 24mb (24 ελληνικά mb.. :P ) και τίποτα άλλο. Ποια να επιλέξω? μη με χρεώσουν τπτ παραπάνω οι κερ@τ@ντες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...