Προς το περιεχόμενο

Η Yahoo απορρίπτει τη πρόταση εξαγοράς της Microsoft


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

internetnews.com: Shareholders Blast Yahoo Over Microsoft Bid

 

7 ομαδικές αγωγές έχουν ήδη υποβληθεί απο γκρουπ μετόχων της Yahoo εναντίον του Δ.Σ. της εταιρείας, σχετικά με την πρόταση της Microsoft.

 

Σε μερικές περιπτώσεις ειναι αντικρουόμενες οι κατηγορίες, αλλα το αποτελεσμά τους μπορει να ειναι το ίδιο: αλλαγή της σύνθεσης του ΔΣ.

 

πχ. Σε 2 απο τις αγωγές υπορτηρίζουν οτι δεν εγινε σωστη διαπραγμάτευση με την Ms ή αλλους ενδιαφερόμενους και κακώς απέτυχαν.

 

ενω σε αλλες 2, λενε οτι η πρόταση της Ms ήταν άδικη (χαμηλη; ..), και κακώς το ΔΣ την συζήτησε καν, προβαλοντάς την και αδικόντας άλλες προτάσεις!

 

αλλη αγωγή υποστηρίζει οτι το ΔΣ κακώς απέρριψε με τη μια την πρόταση χωρις να προσπαθήσει να παζαρέψει για να ανεβάσει την προσφορά!

 

Επίσης κατηγορούνται οι διευθύνοντες οτι καθιέρωσαν πλουσιοπάροχα πακέτα αποχώρησης στελεχών (εθελούσιας ή όχι, δεν κατάλαβα),

τα οποία ομως ισχύουν μονο αν η εταιρεία αλλάξει χέρια.

Δηλαδή, αν φυγει σημερα ενα στελεχος απο τη Y, δικαιούτε 10 φράγκα,

ενώ αν φύγει μετα την εξαγορά, θα πάρει πχ. 20.

αυτό απο τη μία, βαζει εμπόδια σε εξαγορές, γιατι ο αγοραστής θα πρέπει να υπολογίσει τη διαφορά στις αποζημιώσεις στο συνολικό κοστος,

Απο την άλλη, αν γίνει μια Χ πρόταση, χαμηλή, που μπορει να μην συμφέρει τους μετόχους, καποια στελέχη να δουλέψουν υπέρ της πρότασης γιατι με τις αποζημιώσεις μετα την αλλαγή, θα βγουν εκεινοι κερδισμένοι.

 

 

Ρε, τι τραβάνε οι καημένοι οι shareholders στη Wall st, και οι γιάπηδες στην Κοιλάδα... ούτε στο χειρότερο εχθρό σου, τέτοιες σκοτούρες :fear:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...