thes1os Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Όπως στην Αθήνα τα πράγματα θα γίνονται πάντα νωρίτερα από τη Θεσσαλονίκη, έτσι στα Ιωάννινα θα γίνονται αργότερα από τη Θεσσαλονίκη κτλ. Είναι θέμα αριθμών. (...) Σου φαίνεται λογικό να παρατήσουμε τα προβλήματα των 1000 για να πιάσουμε το πρόβλημα του ενός; εμένα μου φαίνεται λάθος και επειδη οι πάροχοι είναι επιχειρήσεις (της πλάκας) και όχι σταυροφόροι, θα κοιτάξουν και πως θα μπορέσουν να πάρουν ανταπόδωση για τις επενδύσεις τους ... Αυτό λεμε. Άλλο να λές ότι περιμένεις να φτιάξουν πρώτα τα αστικά κέντρα επειδή έτσι συμφέρει την κάθε εταιρία και άλλο να λές ότι επειδή μένεις σε αστικό κέντρο έχεις προτεραιότητα στα δικαιώματά σου. Είναι θέμα άποψης. Άλλο τι συμβαίνει συνήθως (και με την λογική του κέρδους αυτό είναι το λογικό) και άλλο τι πιστευεις οτι θα έπρεπε. Εγώ "αρπάχτηκα" απο την λογική "ας κάνουν πρώτα εμάς και μετά το κατσικοχώρι" εφόσον αυτή είναι άποψη.Και γι'αυτό ας πούμε "ζήτησα διευκρινήσεις". Αν συζητάμε για την λογική του κέρδους και του οικονομικού συμφέροντος, ΟΚ το έχω υπόψη μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elena blue Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 δε συμφωνω μαζι σου, συνδημοτη, εκφραζεις κι εσυ αθηνοκεντρικη αποψη. οπως σε ολα τα αλλα, πρεπει για ολη την ελλαδα να απαιτησουμε ισοτιμη μεταχειριση και στη αναπτυξη.παρεπιπτοντως: σε αρκετα νετκαφε της δυτικης ελλαδας η συνδεση παραμενει ακομη ISDN 128. τα σχολια δικα σας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Super Moderators Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Εγώ μένω σε αυτό το σημείο και ελπίζω οτι θα έχουμε οπτικες ινες μεχρι το σπίτι μας πολύ πιο σύντομα απο οτι είπε ο υπουργός... rofl...ναι και εγώ θα γίνω ο Πάπας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elena blue Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 στο προηγουμενο μηνυμα μου αναφερομουν στους tzoyka & michael92. και κατι ακομη φιλοι σαλονικεις και αθηναιοι: τα μετρο μας, τους προαστιακους και τις υποθαλασσιες τις πληρωνει και ο κατοικος του "κατσικοχωριου" και του "ξερονησιου" και ολης της περιφερειας. επομενως, εχει καθε δικαιωμα στην ισοτιμη μεταχειριση. οσο για τις ιδιωτικες εταιριες, γνωριζαν εξ αρχης τη γεωπολιτικη φυση της ελλαδας. τι να κανουμε τωρα, 5,5-6 εκ πολιτες ζουν εκτος αθηνας και θεσ/νικης. δεν εχουμε το δικαιωμα να τους λεμε στην ουσια:"δεν υπαρχετε". και στην τελικη, υπαρχουν πολλοι αθηναιοι και σαλονικεις που εχουν ζησει η ζουν στην επαρχια, φανταζομαι θα καταλαβαινουν την αναγκαιοτητα για τα εργα υποδομης στην υπαιθρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzoykas Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 στο προηγουμενο μηνυμα μου αναφερομουν στους tzoyka & michael92. και κατι ακομη φιλοι σαλονικεις και αθηναιοι: τα μετρο μας, τους προαστιακους και τις υποθαλασσιες τις πληρωνει και ο κατοικος του "κατσικοχωριου" και του "ξερονησιου" και ολης της περιφερειας. επομενως, εχει καθε δικαιωμα στην ισοτιμη μεταχειριση. οσο για τις ιδιωτικες εταιριες, γνωριζαν εξ αρχης τη γεωπολιτικη φυση της ελλαδας. τι να κανουμε τωρα, 5,5-6 εκ πολιτες ζουν εκτος αθηνας και θεσ/νικης. δεν εχουμε το δικαιωμα να τους λεμε στην ουσια:"δεν υπαρχετε". και στην τελικη, υπαρχουν πολλοι αθηναιοι και σαλονικεις που εχουν ζησει η ζουν στην επαρχια, φανταζομαι θα καταλαβαινουν την αναγκαιοτητα για τα εργα υποδομης στην υπαιθρο. Η άποψή μου δεν είναι καθόλου Αθηνοκεντρική. Έχω μεγαλώσει στην επαρχία και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να περιμένεις να συνδεθείς. Δε διάβασες προσεκτικά αυτό που γράφω. Το ζήτημα δεν είναι η αδιαφορία (που εμφανέστατα υπάρχει) αλλά το κατά πόσο μπορείς να προχωρήσεις στο δεύτερο στάδιο όταν δεν έχεις ολοκληρώσει το πρώτο. Και σε ξαναρωτάω: πως είναι δυνατόν να χτίσεις ένα δίκτυο οπτικών ινών π.χ., για την Ξάνθη (που θα απαιτήσει εργασίες μηνών ή και χρόνων) για να εξυπηρετήσεις 30000 ανθρώπους όταν το δίκτυό σου που πρέπει να εξυπηρετήσει 1000000 ανθρώπους δε δουλεύει σωστά; ποιός θα χρηματοδοτήσει τα σκαψίματα και τις συνδέσεις; μήπως εσύ Έλενα; και αν ναι πες μου πως ακριβώς γιατί εγώ δεν το καταλαβαίνω. Επίσης ξεχνάς ότι το δίκτυο στην Ελλάδα ΔΕΝ είναι μόνο για το σερφάρισμα μας. Πάρα πολύς κόσμος ζει από αυτό γιατί έτσι κάνει τη δουλειά του. Όταν στην Ξάνθη, αυτοί που χρησιμοποιούν το δίκτυο είναι 1000 και στην Αθήνα 1000000 (για καθαρά επαγγελματικούς σκοπούς) είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ και ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι πρώτα θα ασχοληθούν με την Αθήνα και μετά με εμένα στην Ξάνθη. Κακώς δεν είμαστε Γερμανία σε αυτά αλλά έτσι όπως είναι το σύστημα δεν υπάρχει τρόπος να γίνει ανάπτυξη ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ. Και εμένα με χαλάει να περιμένω ένα χρόνο μετά να δω αυτό που γίνεται στην Αθήνα τώρα αλλά δεν έχω κανένα σοβαρό επιχείρημα να το αντιπαρέλθω. Έτσι είναι τα πράγματα. Όλοι θα θέλαμε να γίνονται διαφορετικά. Μη κατηγορείς εμάς όμως για πρωτευουσιάνικη αντίληψη. Δεν την έχουμε. Μακάρι να υπάρξει ανάπτυξη παντού, είναι και δικιά μου ευχή. Αλλά να είμαστε και λίγο ρεαλιστές. Κάτι τελευταίο: από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι το DSL στη θεσσαλονίκη το πληρώνει το κατσικοχώρι; άλλα δημοτικά τέλη πληρώνω εγώ και άλλα η Ξάνθη ... Γιατί αν εννοείς τους φόρους που πληρώνουμε αυτοί είναι ανάλογοι του εισοδήματός μας, όχι της εντοπιότητας. Και αν θέλεις να το πάμε ακόμα παραπέρα, κάποιες ακριτικές περιοχές απολαμβάνουν ρύθμιση ΦΠΑ για 13% και όχι για 19% που πληρώνω εγώ. Έχουν κάποιες άλλες φορολογικές ελαφρύνσεις που δεν έχω εγώ .... Έτσι δεν είναι; Μπορεί το ύφος μου να είναι έντονο αλλά όλα αυτά τα λέω με φιλικό πνεύμα. Όταν όμως θέλετε να εμπεριστατώσετε την άποψή σας μη χρησιμοποιείτε επιχειρήματα του στυλ: "Κύριε, κύριε! γιατί σπάτε το αμάξι;" "Γιατί έχει αθηναϊκές πινακίδες ...." Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
S.M.Greek Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 δε συμφωνω μαζι σου, συνδημοτη, εκφραζεις κι εσυ αθηνοκεντρικη αποψη. οπως σε ολα τα αλλα, πρεπει για ολη την ελλαδα να απαιτησουμε ισοτιμη μεταχειριση και στη αναπτυξη.παρεπιπτοντως: σε αρκετα νετκαφε της δυτικης ελλαδας η συνδεση παραμενει ακομη ISDN 128. τα σχολια δικα σας... αφου υποτίθεται οτι ο ΟΤΕ αναβαθμίζει τις γραμμές... Γιατι έτσι?Λιγο απραξενο μου ακούγετε... Εδω καταργησε την 768... Μπας και δεν είχες ποτε adsl και περιμένεις απλά απο ισδν να σου το κάνει ο οτε adsl ???? Παντως καλα θα κανουν να τις ακυρώσουν τελείως τις idsn και τις pstn να μίνει μόνο το adsl και όπως είπε και ενας φίλος μας πιο πάνω, να δώοσυν ιντερνετ απο δορυφόρο. Όλες οι αναπτυγμένες χώρες έχουν ΚΑΙαπο δοτυφόρο ιντερνετ.Εμεις αφου έχουμε τις υποδομές γιατι δεν τις αξιοποιούμε ρε γμτ???? κριμα δεν παμε μπροστα οσο γρήγορα θα μπορούσαμε να πάμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elena blue Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2008 εχω connx 768 εδω και 2,5 μηνες. πριν τα χριστουγεννα ο οτε μας ενημερωσε πως θα γινοταν αυτοματη αναβαθμιση στΑ 1024. ακομη δεν εχει γινει, αλλα περιμενουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dvogiatzis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2008 Καλά, ας βελτιώσουν την ποιότητα τους εδώ στη θεσσαλονίκη και μετά ας βάλουν και στο κατσικοχώρι. Αγαπητέ Μιχάλη, Για μας που στα 40 μας πριν από μια πενταετία, πήραμε την απόφασή μας να ζήσουμε μακριά από το τέρας που εξακολουθεί να ακούει στο όνομα "Θεσσαλονίκη" τέτοιου είδους απόψεις δείχνουν τουλάχιστον έλλειψη ώριμης σκέψης. Μεγάλωσα (όχι και τόσο πολλά χρόνια πριν) σε μια πόλη που μάλλον δεν τη γνωρίζεις. Το όνομά της μόνο έχει μείνει. Η γενιά μου, μεγάλωσε σε μια πόλη που οι Αμπελόκηποι ήταν όντως αμπελόκηποι. Η εκδρομή στη θάλασσα δεν χρειαζόταν μια ολόκληρη περιπέτεια στον περίφημο δρόμο Θεσσαλονίκης Μουδανιών, αρκούσε μόνο ένα εισητήριο με το αστικό λεωφορείο της Κρήνης και σε χρονική απόσταση το πολύ 40 λεπτών από οποιοδήποτε σημείο της πόλης βρισκόσουν στο Χαμόδρακα και απολάμβανες το μπανάκι σου. Άν ήσουν πιο τυχερός, έπαιρνες την "Ιουλία" ή κάποιον άλλο "σκυλοπνίχτη" και πήγαινες για πιο "χλιδάτο" μπάνιο στις παραλίες της Περαίας, της Αγίας Τριάδας, της Επανωμής... Επειδή όμως απόψεις σαν και αυτή που εξέφρασες με αυτό το post κυριάρχησαν στην πόλη, φτάσαμε στο σημείο που είμαστε σήμερα... Κάποιοι από μας που είχαμε την ... πολυτέλεια φύγαμε στα Κατσικοχώρια... για να προσφέρουμε κάποια ποιότητα ζωής λίγο πιο διαφορετική στα παιδιά μας. Σημειωτέον ότι το δικό μου κατσικοχώρι που ακούει στο όνομα Κρυονέρι Σοχού Θεσσαλονίκης απέχει την τρομακτική απόσταση των 42 χλμ από το κέντρο της πόλης. Σε ευθεία γραμμή δεν απέχει παραπάνω από 25 χλμ. από το πάρκο ... κεραιών του Χορτιάτη. Κι όμως τα σαϊνια της Ιδιωτικής πρωτοβουλίας κρίνουν πως ούτε "σταθερή", ούτε "ασύρματη" ευρυζωνική σύνδεση χρειαζόμαστε. Τι να πει κανείς... (Υποσημείωση: η κυριολεκτική σημασία της λέξης ιδιώτης είναι βλάξ (εξ ου και η αγγλική λέξη idiot) γιαυτό το λόγο λοιπόν θα μου επιτρέψεις να μην ιδωτεύω ΚΑΙ εγώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα