d2010468 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 καλημέρα, (έχω κάνει πόστ και στο ADSLGR.com αλλά είμαι τόσο απελπισμένος που κάνω και ε΄δω μπας και ύπαρχει καποιος που είχε το ίδιο προόβλημα και μπορεί να βοηθήσει) Εδώ και 4 μέρες σταμάτησε ΞΑΦΝΙΚΑ η γραμμή DSL. Είμαι συνδρομητής Forthnet εντός ιδιοκτητου δικτύου. Χρησιμοποιώ το router Linksys Wag354g με το τετλευταίο firmware και η αλήθεια είναι οτι από τοτε που πήγα στα 24 Mbps έιχα πολύ συχνές αποσυνδέσεις. Την Πέμπτη το βράδυ ΞΑΦΝΙΚΑ έσβησε το λαμπάκι της DSL και από τοτε είναι ΝΕΚΡΟ. Μετά από αμέτρητες ώρες στο τηλέφωνο το μόνο που μπορέσαν να μου πουν είναι οτι επειδή έχω ΔΙΠΟΛΙΚΕΣ μπρίζες τηλεφώνου, έχει γίνει βραχυκύκλωμα στην γραμμή. Έχει συμβεί σε κανέναν αλλό αυτο ? Εγώ εδώ και 5 χρόνια δεν είχα ΠΟΤΕ πρόβλημα. επίσης τους ρώτησα αν αυτοί βλέπουν οτι η γραμμή μου είναι UP και δεν έχει ξεσυνδεθεί από το DSLAM της περιοχής μου και με διαβεβέωσαν οτι ΟΛΑ είναι οκ. Τί να κάνω ???? Να αντικαταστήσω ΟΛΕΣ τις διπολικές με φυσάκια ? Γιατί κάτι μου λέει οτι θα πληρώσω και πάλι δεν θα λυθεί το πρόβλημα. Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου οτι το πρόβλημα είναι από την δική τους πλευρα.... Τεχνικό Forthnet ξέρετε πώς μπορώ να ζητήσω να έρθει σπίτι να κοιτάξει το πρόβλημα ?
thodoras Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 Φιλος μου ειχε αυτο το προβλημα πριν 6 περιπου μερες...Οχι ακριβως ετσι ομως..Αυτου του επεφτε η συνδεση οποτε σηκωνε το τηλεφωνο(2play κι αυτος) και του ειπαν να αλλαξει ολες τις διπολικες πριζες στο σπιτι.Μολις της αντικαταστησαμε ολες το προβλημα λυθηκε και δεν ξαναγινε!! Γνωμη μου ειναι να το προσπαθησεις,δεν εχεις να χασεις τπτ περα απο τα λιγα λεφτα που θα κοστισουν οι πριζες..Συγκεκριμενα εμεις πηραμε 4 λευκες απλες οι οποιες μας κοστισανε 85 λεπτα η μια...Συνολο 3,40...Σιγα τ'αυγα δηλαδη..
d2010468 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 Σ'ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ !!! Λές να το κάνω μόνος ? Λογικά δεν θα είναι πολύ δυσκολο.... Η μόνη βλακεία είναι οτι έχουμε 7 !!! :shock: ΝΑΙ 7 !!! μπρίζες στο σπίτι... Anyway...I'll give it a try !!!
thodoras Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 Σ'ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ !!! Λές να το κάνω μόνος ? Λογικά δεν θα είναι πολύ δυσκολο.... Η μόνη βλακεία είναι οτι έχουμε 7 !!! :shock: ΝΑΙ 7 !!! μπρίζες στο σπίτι... Anyway...I'll give it a try !!! Εγω βοηθησα το φιλαρακι μου επειδη παλια δουλευα ως τεχνικος τηλεπικοινωνιων και τα γνωριζω..αλλα μην φανταστεις οτι ειναι τπτ το δυσκολο..Ξεβιδωνεις την πριζουλα,θα δεις μεσα της 2 καλωδια,ξεβιδωσε τις 2 εσωτερικες βιδες που τα κρατουν τα καλωδια(σουταρεις την παλια πριζα)και κανεις το ιδιο με την καινουρια,χωσε τα καλωδια στις 2 μεσαιες υποδοχες,βιδωσε τις εσωτερικς βιδες ωστε να κρατιουνται τα καλωδια,βαλε την πριζα στον τοιχο,βιδωνεις τις βιδες ωστε να κρατιεται στον τοιχο σταθερη και εισαι ετοιμος!!! Υ.Γ Εννοειται οτι κατ'ολη την διαρκεια της διαδικασιας εχεις κουμπωμενη μια συσκευη τηλεφωνου στο φισακι της καινουριας πριζας ετσι ωστε μολις βαλεις τα καλωδιακια να τσεκαρεις οτι λειτουργει...Μην την κουμπωσεις αδικα δηλαδη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.