Προς το περιεχόμενο

Asus P5B SE, overclocking failed

karaman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω καινούρια MB Asus P5B SE με Sapphire x1650PRO.

Μήνυμα στην εκίνηση: Overclocking failed....όλα default στο BIOS.

Updated BIOS. καμια αλλαγή.

Φορτώνουν Windows αλλά μετά από shutdown ή reboot δεν ανιχνεύεται οθόνη ούτε πληκτρολόγιο.

Μόνο αν κλείσει το PC με το κουμπί, μπορεί να ξεκινήσει με το γνωστό μήνυμα overclocking failed..press F2....κτλ.

Το μήνυμα είναι αμελητέο αφού είναι γνωστό στην ASUS, αλλά να μην μπορείς να ξεκινήσεις το PC παρά μόνο αν παίξεις με το κουμπί είναι απαράδεκτο.

Καμιά Ιδέα?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

ακου φιλε μου, εγω εχω το παλιο μοντελο(asus p5b-e) και μου λεει το ιδιιο.Ομως οταν,παρολο που το ελεγε, το ανεβασα και αλλο δεν μου το επανελαβε....

Δημοσ.

Εχω CPU Intel Core 2 Duo 2,33Mhz.

To PC ειναι καινουριο και μου το συναρμολογησαν οι μαγκες απο το μαγαζι...να το δοκιμαζαν κιολας...

Εχω δοκιμασει ολα τα BIOS που διατιθενται.

Τροφοδοτικο 550W.

Δημοσ.

Αφού πέρασα από όλα τα διαθέσιμα BIOS χωρίς αποτέλεσμα τελικά το σύστημα σταθεροποιήθηκε ως εξής:

-Χειροκίνητα FSB στο 266 (To default μάλλον έπαιρνε 333)

-Απενεργοποίηση quick boot

-Απενεργοποίηση F1 on error

-BIOS v.702 (αν και μαλλον δεν εχει σημασία)

To πρόβλημα μάλλον προκαλείται από το γεγονός ότι τα BIOS της συγκεκριμένης Μ/Β παίρνουν ονομαστική τιμή για τη CPU 2,33MΗz (FSB 333) και δημιουργείται αστάθεια αν και δεν θα έπρεπε, δηλ. οι ίδιες οι default τιμές χτυπούν σφάλμα overclocking :shifty:. Συνεπώς απαιτείται χειροκίνητη ρύθμιση στην πραγματική τιμή της CPU (1,87MHz). Κρίμα όμως, γιατί θεωρητικά δε θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα και για πολύ μεγαλύτερες τιμές.

Αυτά για όσους συναντήσουν κάτι παρόμοιο,

ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...