Προς το περιεχόμενο

Αγορά καινούργιων Windows

Commentator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρησιμοποιώ και XP και Vista. Η δουλειά μου γίνεται πιο γρήγορα στα XP και τα παιχνίδια παίζουν πιο γρήγορα. Η διαφορά στις επιδόσεις είναι μεγάλη. Ο ίδιος φορητός με Vista σερνόταν στην κυριολεξία, ενώ με XP πετάει.

Τα Vista έχουν media center. Δεν χρησιμεύει σε υπολογιστές σε γραφείο (η εξερεύνηση είναι πιο εύχρηστη εκεί) αλλά είναι πολύ όμορφο αν το στήσεις για τηλεοπτική ψυχαγωγία προς αντικατάσταση του DVD player. Αυτό είναι σίγουρο πλεονέκτημα.

Τα Vista είναι εντυπωσιακά στην εμφάνιση με εφφέ γυαλάδας και διαφάνειας. Αλλά στην τελική όταν αρχίσει να παίζει η ταινία, ή το παιχνίδι ή το γράψιμο στον επεξεργαστή κειμένου, η εμφάνιση του λειτουργικού συστήματος δεν έχει σημασία. Τι με ενδιαφέρει η γυαλάδα του λειτουργικού όταν παίζω Gothic ή όταν γράφω στο Word ?

Με ενδιαφέρει όμως πάρα πολύ όταν το Gothic σέρνεται ή όταν έχω προβλήματα σύνδεσης με συγκεκριμένο router στον δικτυωμένο εκτυπωτή όταν τυπώνω από Word.

Αν κάποτε υπάρχουν απαιτήσεις για γρήγορη πρόσβαση στην μνήμη πάνω από τα 3.5 GB τότε θα βάλω Vista 64bit. Για την ώρα όμως, δεν μπορώ να υποβαθμίζω την διασκέδασή μου ή την δουλειά μου απλά επειδή τα Vista είναι πιο καινούργια!

Πάρε λοιπόν τα XP και σε κάνα χρόνο (μιας και δεν υπάρχει πρόβλημα χρημάτων όπως λες) το ξανασκέφτεσαι.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν έχεις Intel Core Quad πάνω στο σύστημα σου, ούτε χαμηλές επιδόσεις θα συναντήσεις με τα Vista, ούτε θα σέρνεται τίποτα!

Θα έχεις έναν άψογο υπολογιστή & τα τυχόν προβλήματα που μπορεί να συναντήσεις, θα είναι τα ίδια σε αριθμό με αυτά των XP!

Όσο αφορά τα Notebooks που λανθασμένα πολλοί φέρνετε ως παράδειγμα εδώ μέσα, είναι λογικό να σέρνουν με τα Vista, όχι όμως επειδή τα Vista είναι βαριά, αλλά επειδή ένα 95% των Notebooks (& λίγο έβαλα) δεν υποστηρίζει τετραπύρινο επεξεργαστή! Αυτό σημαίνει πως τα Notebooks αν παραμείνουν όπως έχουν, δεν θα είναι σε θέση να υποστηρίξουν 100% ένα λειτουργικό με ΥΨΗΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ, ακόμα και 10 χρόνια να περάσουν από σήμερα!

Οπότε ας μην αερολογούμε....

Δημοσ.

Δεν θα προσαρμοστεί το hardware στις απαιτήσεις του software αλλά το αντίθετο, ειδικά όταν μιλάμε για hardware που πρέπει να δουλεύει πολλές ώρες με μπαταρία και χωρίς να ζεσταίνει. Αν λοιπόν θέλει κανείς να δουλεύει στο ίδιο λειτουργικό σε όλα τα μηχανήματά του (και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να το κάνει αυτό), η λύση είναι ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής, δηλαδή τα XP.

Ας μην Aeroλογούμε :)

Δημοσ.

Αν θέλει κάποιος ένα hardware που να δουλεύει πολλές ώρες και χωρίς να ζεσταίνει, ας βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη του κι ας πάρει ένα! Kαι βάλτο πάνω μετά ό,τι θες, θα δουλεύει σαν σκυλί!

Με δυπύρινο laptop & Windows XP έφυγα σε τετραπύρινο PC & Windows Vista, γιατί βαρέθηκα μετά από ώρες να μου σβήνει συνεχώς το laptop!

Πόρισμα? Ό,τι δώσεις, αυτό θα πάρεις, κι ας βάλεις & Windows 98 πάνω για να μην το ζορίζεις!

Επίσης αν το software προσαρμοζότανε στα hardware, θα είχαμε μείνει στα dos μηχανάκια! Τα software και τα hardware οφείλουν να συμβαδίζουν το ένα με το άλλο, γιατί η τεχνολογία εξελίσεται και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν!

Κι όσοι βάζουν καινούριο software σε παλιό hardware & βγάζουν συμπεράσματα, απλά... θα παραμένουν στο χτες!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...