Προς το περιεχόμενο

Διακοπή ασύρματης σύνδεσης

varant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω έναν υπολογιστή με δυο κάρτες ...μια ασύρματη και μια ethernet....η ασύρματη λαμβάνει κανονικά απο το ρούτερ μου αλλά όταν συνδέω και την ethernet σε ενα switch μου κόβει την επικοινωνία της ασύρματης ....

Γνωρίζει κανειίς για ποιο λόγο γίνεται αυτό?

Δημοσ.

Αλλη καρτα, αλλο δικτυο αλλο gateway και DNS....

Nομιζω πως αν βαλεις παρομοια IP, ΔΝΣ ,gateway στην ενσυρματη τοτε θα εισαι οκ

π.χ.

Ασυρματη: ιπ 10.0.0.2, gate 10.0.0.1

Ensyrmati: ip 10.0.0.5 gate 10.0.0.1

Δημοσ.

Αν η ενσύρματη είναι στο ίδιο υποδίκτυο με την ασύρματη τότε νομίζω πρέπει να ρυθμιστεί και η δρομολόγηση. Αν τα δυο δίκτυα είναι διαφορετικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Τι ακριβώς θες να κάνεις varant;

Δημοσ.
Αν η ενσύρματη είναι στο ίδιο υποδίκτυο με την ασύρματη τότε νομίζω πρέπει να ρυθμιστεί και η δρομολόγηση. Αν τα δυο δίκτυα είναι διαφορετικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Τι ακριβώς θες να κάνεις varant;

Βασικά αν και είναι λίγο παράδοξο αυτό που θέλω να κάνω είναι να δρομολογήσω μέσω του υπολογιστή που έχει την ασύρματη το ιντερνετ στο υπολοιπο δίκτυο!!!!

Δημοσ.

Είτε θα κάνεις bridge τα δύο interfaces (της ασύρματης και της ενσύρματης κάρτας) του PC, οπότε θα φαίνονται σαν ένα interface με μια διεύθυνση και οι hosts του ασύρματου δικτύου θα βλέπονται με τους hosts του ενσύρματου σα να ήταν πάνω στο ίδιο φυσικό δίκτυο, είτε θα τα κρατήσεις χωριστά και θα τους βάλεις διευθύνσεις σε διαφορετικά subnets, ορίζοντας να γίνεται δρομολόγηση IP. Είναι λάθος να έχεις δύο διαφορετικά interfaces προς διαφορετικά φυσικά δίκτυα με διευθύνσεις στο ίδιο subnet.

Θα βρεις πληροφορίες κάνοντας αναζήτηση για συνδυασμούς λέξεων όπως:

bridge,interfaces,bridging,[λειτουργικό],howto,tutorial,wireless, ethernet, routing

Π.χ. αν θέλεις να κάνεις το πρώτο σε windows XP, δίνοντας στο google

>bridge "ethernet and wireless" windows XP

θα βρεις στην πρώτη σελίδα αυτό το αναλυτικό άρθρο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...