Προς το περιεχόμενο

Νέος αρχιεπίσκοπος ο Ιωάννης Λιάπης (Ιερώνυμος).

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εγώ θεωρώ ότι η εκκλησία πρέπει να υποβάλλεται στο συμφέρον του έθνους και όχι του κράτους ή των πολιτικών.Δεν περιμένω από την εκκλησία να μου κάνει ταξικά κηρύγματα αλλά περιμένω να αφυπνίζει τους πιστούς σε εθνικά θέματα γιατί στην Ελλάδα η Ορθοδοξία έχει ταυτιστεί με το αγώνες για την ελευθερία.Ακόμα και το 40 οι ΕΑΜοΒούλγαροι(εγώ τους λέω έτσι όπως κάποιοι λένε τον μακαριστό με το πολιτικό του όνομα' date=' αν κάποιοι προσβάλλονται με τον όρο Βούλγαροι μάλλον υποβόσκει μέσα τους σωβινισμός ) ήθελαν να πάρουν παπάδες με το μέρος τους γιατί γνώριζαν την απήχηση που είχαν αυτοί.Επομένως εμένα δε θα με χάλαγε καθόλου ένας πατριώτης πρωθυπουργός ή ΠΔ( δεν ξέρω ποιος έχει τη δικαιοδοσία) να μπλόκαρε τη διαδικασία αν δεν έβγαινε πατριώτης Αρχιεπίσκοπος.

Το γιατί δεν περιμένω από την εκκλησία κηρύγματα αλά χιτώνα το βρίσκετε αν ψάξετε στη λέξη καπιταλισμός[/quote']

Σ'αυτό συμφωνώ ως ένα σημείο αλλά δέν έχει καμιά δουλειά να κάνει εθνικά κηρύγματα απο θέση εκκλησιαστικού άμβωνα, σάν απλός πολίτης μπορεί να πεί οτι θέλει ο οποιοσδήποτε επίσκοπος είναι σάν να βάζεις τον δικηγόρο να κάνει μαθήματα χειρουργικής. Για τα εθνικά θέματα τον μοναδικό λόγο έχουν το Υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που όπως καταλαβαίνεις γράφουν τον θρησκευόμενο λαό και την άποψη του στα π@π@ρια τους, τον κάθε αρχιεπίσκοπο άν θέλουν τον ακούνε δέν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.

Η δουλειά του αρχιεπισκόπου βρίσκεται μονάχα μέσα σε θρησκευτικά πλαίσια, έχει λόγο μονάχα στους Έλληνες που πιστεύουν στην θρησκεία που είναι αρχηγός πάνω σε θέματα γύρω απο αυτήν. Και επειδή υπάρχει μεγάλο ποσοστό που δέν πιστεύει θεωρώ λίγο δικτατορικό να εξαναγκάζεται εκβιαστικά απο το ευρύτερο χριστιανικό του περιβάλλον να συμμετάσχει στα εκκλησιαστικά μυστήρια μονάχα για να μήν τον κράξουν χοντροειδέστατα οι φανατισμένοι που βρίσκονται στο οικογενειακοκοινωνικό του περιβάλλον.

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Δεν είναι η φωνή του ενός που προκαλεί ανησυχία, είναι τα αυτιά των πολλών. Κανένας γραφικός ακροδεξιός φομενταλιστής δεν τρόμαξε ποτέ κανέναν, ένας τέτοιος με 1000 φανατισμένους από πίσω όμως, είναι σε καλό δρόμο. Για αυτό το φαινόμενο ανησυχεί κανείς, όχι τις μεμονωμένες περιπτώσεις ακαθαρσίας.

Παρανόηση (εκ μέρους σου, νομίζω, εκτός και αν δεν αντιλαμβάνομαι εγώ σωστά το σχόλιό σου), δεν αναφερόμουν σε έναν λέγοντας "απολίθωμα", αναφερόμουν στο σχηματισμό.

Όταν τα όπλα δεν προκαλούν πληγές, καμία μάχη δεν κερδίζεται με το πλήθος.

Καλά, αυτός ο Βασιλιέφσκι και ο Ζούκοφ, του κεφαλιού τους έκαναν, δηλαδή, όταν έστελναν εκατοντάδες άοπλους στη μάχη του Στάλινγκραντ; Μάλλον.

Εκείνος ο Ιουλιανός, που έπνιξε τους αντιπάλους του στο Στρασβούργο, παίρνοντάς τους παραμάζωμα με τον όγκο (και ουχί τα όπλα) των λεγεώνων του, τυχερός στάθηκε.

Attrition tactics, θαρρώ πως λέγεται στην στρατιωτική ορολογία. Αντιμέτωπος με πέντε παλλικάρια της θύρας 13, πόση ώρα θα δαπανούσες επιχειρηματολογώντας ότι ο Βγενόπουλος είναι φρούτο, ας πούμε; Θέμα αντοχής, θα μου πεις; Σύμφωνοι, αλλά η φθορά είναιο φθορά.

Το γεγονός πως σε ένα τεχνολογικό φόρουμ η πλειοψηφία δεν είναι θρησκευόμενα άτομα (κάτι που παραδέχομαι μόνο και μόνο για να "κάνουμε κουβέντα" όπως λες στην πρώτη παράγραφο, γιατί δε νομίζω να απαγορεύει η Βίβλος την αγορά συνδρομητικού πακέτου οτενέτ) δεν έχει καμία σημασία αναφορικά με την ισχύ των επιχειρημάτων των υπολοίπων.

Πάρα πολύ θα ήθελα να δω κάποιον να επιχειρηματολογεί προσπαθώντας να στηρίξει την άποψη ότι στο insomnia, καλή ώρα, οι περισσότεροι πάμε με το σταυρό στο χέρι, ή έστω είμαστε μοιρασμένοι. Όσο για την ισχύ των επιχειρημάτων, αν θέλεις να υποστηρίζεις πως να είναι ένας μόνος απέναντι σε δέκα δεν έχει καμία μα καμία επίδραση στη ροή της κουβέντας, be my guest. Οφείλω να πω ότι εφόσον προέτασες έναν τέτοιο επιχείρημα θα το έβρισκα εξαιρετικά σαθρό, αλλά απόψεις είναι αυτές.

Όσα κακιασμένα σχολιάκια και αν πεταχτούν, προφανώς γίνονται προς τέρψη του γράφοντος και κανένα "πλήγμα" δεν προκαλούν σε μια τεκμηριωμένη άποψη κάποιου με το αντίθετο σκεπτικό.

Άλλο κακιασμένο σχολιάκι και άλλο trolling. Δεν μπορώ να καταλάβω, λ.χ., τι πλήγμα θα μπορούσε να καταφέρει ακόμη και στο πλέον παιδιάστικο επιχείρημα της original Λουκά με κότσο και φρύδι πέντε δάχτυλα, το να αναρωτιέμαι αν ο νέος αρχιεπίσκοπος ονομάζεται Ιερόδουλος.

Και όλες οι νίκες -γηέη!- κερδίθηκαν με την απλή λογική και όχι τη σύνθετη ειρωνεία.

Εδώ, απλά διαφωνούμε, αλλά αυτή είναι η μαγεία του internet.

Οπότε δεν καταλαβαίνω τι "ζητάς", να λείπουν οι περιττολογίες χωρίς αντίκρυσμα σε επιχειρήματα ή να μειώσουμε τους άθεους πόστερζ σε ίσους αριθμούς με τους ένθεους πριν τους αμολύσουμε στο θρεντ;

Τίποτε δε ζητάω. Σχόλια κάνω. Χαίρομαι, πάντως, που έστω και από σπόντα αναγνωρίζεις ότι οι άθεοι πόστερζ είναι περισσότεροι από τους ένθεους. Γιατί παραπάνω με άφησες με την εντύπωση πως for argument's sake το δεχόσουν μόνο και λέω, άμα είναι να αρχίσουμε να πουλάμε τρέλα, να το σταματήσουμε εδώ, μη σπαταλάμε και την ώρα μας.

Δημοσ.
Ποια Αγια Εκκλησια μας λες τωρα μωρε??? Δεν βλεπεις οτι αυτη ειναι η αιτια της αποξενωσης του ανθρωπου απο το θεο???Που ειναι ρε η ταπεινοτητα που διδαξε ο Χριστος??? Ποσοι απο αυτους που βγαινουν καθημερινα πιστευεις οτι ειναι σωστοι???

Καλο θα ηταν επισης να απεφευγες χαρακτηρισμους του τυπου 'καταραμενε' και 'αντιχριστε'. Κανεις δεν ειναι πιο χριστιανος απο τον αλλον και κανεις δεν εχει το δικαιωμα να μπει σε αυτη τη διαδικασια συγκρισης (Παλια το ελεγαν Ιερα Εξεταση). Στην τελικη θα σου θυμισω και αυτο που ειπε ο μεγαλος συμπατριωτης σου Ν. Καζαντζακης. Ad tuum, Domine, tribunal apello

και κακη ηταν η ιερα εξεταση ... εκτελουσε ιερο εργο

και τον καζαντζακη τον πετροβολουσαν οι παπαδες και τον ελεγαν αντιχριστο και τον αφορισαν ( απλος δεν το εγραψαν στα χαρτια )

οι χριστιανοι ετσι μιλανε με χαρακτιρισμουσς τυπου καταραμενε και αντιχριστε και γιατι δεν σου αρεσι να σε λενε αντιχριστο ???

( θελω την εκκλησια να πιγενη πισω και οχι μπροστα , θελω να γινουν αγιατολαχ )

και αφτα που λενε μερικοι οτι ο χριστιανισμος κατεστρεψε τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο ... απλος θελιμα θεου ηταν να καταστραφη

αφτη ειναι η ορθοδοξια μας η ορθη δοξασια η εκκλισια μας ....( ποσο πολυ την αγαπαω ... luv story )

Δημοσ.
και κακη ηταν η ιερα εξεταση ... εκτελουσε ιερο εργο

και τον καζαντζακη τον πετροβολουσαν οι παπαδες και τον ελεγαν αντιχριστο και τον αφορισαν ( απλος δεν το εγραψαν στα χαρτια )

οι χριστιανοι ετσι μιλανε με χαρακτιρισμουσς τυπου καταραμενε και αντιχριστε και γιατι δεν σου αρεσι να σε λενε αντιχριστο ???

( θελω την εκκλησια να πιγενη πισω και οχι μπροστα , θελω να γινουν αγιατολαχ )

και αφτα που λενε μερικοι οτι ο χριστιανισμος κατεστρεψε τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο ... απλος θελιμα θεου ηταν να καταστραφη

αφτη ειναι η ορθοδοξια μας η ορθη δοξασια η εκκλισια μας ....( ποσο πολυ την αγαπαω ... luv story )

Που λες, ειχα μια Ισπανιδα γκομενα πριν απο 4 χρονια και κατι καμμενα βραδυα μιλουσαμε περι ανεμων και υδατων. Σε ενα απο αυτα τα βραδυα λοιπον μου μιλουσε για τακτικες ιερας εξετασης. Εκεινο που με εντυπωσιασε ηταν το εξης: Εγω λοιπον επειδη ειχα τα μεσα και δεν πηγαινα τον Ταδε (Ας πουμε) εκανα μια καταγγελια στην εκκλησια οτι αυτος ηταν Μαγος, Αντιχριστος, Σατανας κτλ. Πηγαινε λοιπον το παπαδαριο σ'αυτον, αναβαν μια φωτια και σε ενα τηγανι εβαζαν λαδι το οποιο κατοπιν το εβαζαν στη φωτια. Αφου καιγοταν το λαδι, επιαναν το χερι του ταδε και του λεγαν:Αν εισαι πιστος δεν θα καεις και θα σε αφησουμε να ζησεις κανονικα. Αν ομως καεις και δειξεις σημαδι πονου τοτε Adios Amigo. Συμπερασματα δικα σας.

Επειδη παντως βλεπω οτι θα συνεχιστει αυτη η κοντρα και εχω να δω και Lost σου προτεινω να δεις ενα προσφατο Ντοκυμαντερ με τιτλο Zeitgeist και τελειωνω με μια ακομη φραση του τεραστιου Καζαντζακη

"Μου δώσατε μια κατάρα, ʼγιοι πατέρες, σας δίνω κι εγώ μια ευχή: Σας εύχομαι να ναι η συνείδηση σας τόσο καθαρή, όσο είναι η δική μου και νά 'στε τόσο ηθικοί και θρήσκοι, όσο είμαι εγώ."

Δημοσ.
Καλά, αυτός ο Βασιλιέφσκι και ο Ζούκοφ, του κεφαλιού τους έκαναν, δηλαδή, όταν έστελναν εκατοντάδες άοπλους στη μάχη του Στάλινγκραντ; Μάλλον.

Εκείνος ο Ιουλιανός, που έπνιξε τους αντιπάλους του στο Στρασβούργο, παίρνοντάς τους παραμάζωμα με τον όγκο (και ουχί τα όπλα) των λεγεώνων του, τυχερός στάθηκε.

Attrition tactics, θαρρώ πως λέγεται στην στρατιωτική ορολογία. Αντιμέτωπος με πέντε παλλικάρια της θύρας 13, πόση ώρα θα δαπανούσες επιχειρηματολογώντας ότι ο Βγενόπουλος είναι φρούτο, ας πούμε; Θέμα αντοχής, θα μου πεις; Σύμφωνοι, αλλά η φθορά είναιο φθορά.

Ναι, μα εδώ καμία από τις 2 πλευρές δεν είναι οπλισμένες.

Ξέρεις τι εννοώ, νομίζω είσαι από τους λίγους εδώ μέσα που μπορείς να καταλάβεις την ισχύ της μονάδας στον αντίλογο και ας είναι και 200 οι άλλοι.

Όσο για την ισχύ των επιχειρημάτων, αν θέλεις να υποστηρίζεις πως να είναι ένας μόνος απέναντι σε δέκα δεν έχει καμία μα καμία επίδραση στη ροή της κουβέντας, be my guest. Οφείλω να πω ότι εφόσον προέτασες έναν τέτοιο επιχείρημα θα το έβρισκα εξαιρετικά σαθρό, αλλά απόψεις είναι αυτές.

Ναι. 300 γκόακορ και εσύ. Και πληκτρολογείς μόνο με το ένα χέρι.

Πόσα γκολ;

Εδώ, απλά διαφωνούμε, αλλά αυτή είναι η μαγεία του internet.

Από κοντά θα συμφωνούσαμε; =ρ Αν δεν βαριέσαι πες γιατί διαφωνείς.

Τίποτε δε ζητάω. Σχόλια κάνω. Χαίρομαι, πάντως, που έστω και από σπόντα αναγνωρίζεις ότι οι άθεοι πόστερζ είναι περισσότεροι από τους ένθεους. Γιατί παραπάνω με άφησες με την εντύπωση πως for argument's sake το δεχόσουν μόνο και λέω, άμα είναι να αρχίσουμε να πουλάμε τρέλα, να το σταματήσουμε εδώ, μη σπαταλάμε και την ώρα μας.

Προφανώς και το αναγνωρίζω. Αυτό που λέω είναι πως εφόσον έστω και μια μερίδα του φόρουμ είναι πρόθυμη να συζητήσει, καμία επίδραση δεν έχει στο ρου της κουβέντας το πόσοι θα πεταχτούνε να πετάξουν την ψηφιακή τους μπανάνα. Αν θα έπρεπε να χαλιέται κάποιος, θα έπρεπε να ήταν αυτός με τον οποίο συμφωνούνε και του διαλύουν το κύρος.

Γενικά, έχουμε τη δυνατότητα να παίρνουμε σοβαρά τα σοβαρά και να περνάμε στο ντούκου τα φαιδρά. Ας το κάνουμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...