Προς το περιεχόμενο

Νέος αρχιεπίσκοπος ο Ιωάννης Λιάπης (Ιερώνυμος).

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
paredwse, θα μπορούσες να το αναλύσεις αυτό? (χωρίς να παραβείς τους κανόνες του forum....):-)

Εν ευθέτω χρόνω. Δυστυχώς αυτόν τον καιρό έχω περιορισμένο ελεύθερο χρόνο αλλά θα γίνει κι αυτό... ;)

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

@paredwse, καλά διάβασες εμένα , έπρεπε και την παράθεση όμως. (εξηγούμαι: είμαι υπέρ της εκλογής αρχιεπισκόπου απο το λαό..και η λαϊκή ετυμηγορία πρέπει να είναι σεβαστή απ όλους)

Τώρα τα άλλα περί μη δημοκρατικότητας του Χριστοδούλου, είναι ανυπόστατα.

Για ένα σκοπό ήταν αρχιεπίσκοπος: για να προεδρεύει την ιερά σύνοδο και να εγκρίνει τα δημοκρατικά ψηφίσματά της.

+ 10

O χριστιανικός Ελληνικός λαός με τα μυαλά που κουβαλάει ...

Όταν τους έβλεπες να στέκονται 10 ώρες κάτω απο χιονοθύελλα να προσκυνήσουν τον αρχιεπίσκοπο, απορώ με την φανατίλα τους.

το ''σφάξε με αγά μου'' τελικά έχει ριζωθεί καλά στο πετσί μας. 400 χρονια ήταν αυτά…τον τραβάει ο οργανισμός ορισμένων τον βούρδουλα, ακόμη και τώρα. Και εννοώ εσένα random καιsuper3bingo

αστους αυτούς…πόσοι ήταν 5, 10, 20 χιλιάδες …και λοιπόν? Αυτό είναι ο ελληνικός λαός ,, εκεί μας κατατάσσεις?

• Super Moderators
Δημοσ.

Νομίζω ότι είναι ουτοπικό να περιμένει κανείς πως μία ομάδα που εκφράζει κοινά συμφέροντα ενός κομματιού της κοινωνίας δε θα επιζητεί να έχει φωνή στα της πολιτείας, ήτοι στην επίσημη φωνή της κοινωνίας.

Ακόμη πιο παράδοξο βρίσκω το να προβάλλει κανείς ενστάσεις ηθικής διάστασης όταν θεωρεί τους εκφραστές αυτής της ομάδας de facto υποκριτές και ανήθικους.

Και για όσους θεωρούν ότι σε πολιτισμένες χώρες, αντίθετα με το "Ελλαδιστάν", που έχουν προ πολλού χωρίσει τα τσανάκια τους, κράτος και εκκλησία, οι της εκκλησίας κοιτάνε τα "δικά τους" και αφήνουν την πολιτεία στην ησυχία της, διαβάστε μία δήλωση του Αρχιεπισκόπου του Κάντερμπερι, που έβαλε απρόσμενα φιτίλια στον Γκόρντον Μπράουν.

Αν δε θέλουμε να μπλέξουμε με το τι λέει ένας ιερέας στη Βρετανία (καίτοι αυτός ο ιερέας τυγχάνει προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας) με το σκεπτικό ότι ο επίμονος Σκωτσέζος τον γράφει ανέτως, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στο τι συμβαίνει στην Αμερική, όπου ο Ρόμνεϊ την πάτησε επειδή ήταν Μορμόνος και ο Χάκλμπι ποντάρει στο ότι έχει τους Ευαγγελικούς με το μέρος του για να τσεπώσει την αντιπροεδρία.

Κοινώς, η θρησκεία βρίσκει τον τρόπο να τρυπώνει στην πολιτική, ανεξάρτητα με το τι λέει το Σύνταγμα. Γιατί, απλά, εκφράζει μια ομάδα με κοινά συμφέροντα, κάτω από το λάβαρό της συνασπίζονται κάποιοι (προφανώς αρκετοί) και, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία για να δούμε ότι έτσι γινόταν πάντοτε.

Νομίζω, λοιπόν, ότι, όποιος και αν εκλεγόταν στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, αυτός που θέλει να επιτεθεί στην εκκλησία θα έβρισκε να πει. Αν όχι για το πρόσωπο αυτό καθεαυτό, τουλάχιστον για την "υποκρισία" της Εκκλησίας στους σεισμούς, τις φωτιές κ.ο.κ.

Δε νομίζω ότι θα ενδιαφερόταν κανείς για την "υποκρισία" της Εκκλησίας αν αυτή ήταν πράγματι ασήμαντη ή εκπροσωπούσε ένα αμελητέο κομμάτι της κοινωνίας. Θα νοιαζόταν ο Ολυμπιακός για το Βάλνερ άμα είχε πετάξει τέσσερα τεμάχια της Καλαμαριάς; Αν με εννοείτε τι εννοώ.

Οπότε, όταν διαβάζω δηκτικά (αν όχι ευθέως προσβλητικά) σχόλια για αρχιερείς ή την εκκλησία γενικότερα, αυτό που διακρίνω είναι μια ανησυχία για το πώς καταφέρνει αυτό το "απολίθωμα" να έχει ακόμη φωνή.

Και αυτό, είναι μια μεγάλη κουβέντα που με emoticons και μπηχτές δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει.

Δημοσ.
Εν ευθέτω χρόνω. Δυστυχώς αυτόν τον καιρό έχω περιορισμένο ελεύθερο χρόνο αλλά θα γίνει κι αυτό... ;)

οκ, περιμένω pm

Δημοσ.
το ''σφάξε με αγά μου'' τελικά έχει ριζωθεί καλά στο πετσί μας. 400 χρονια ήταν αυτά…τον τραβάει ο οργανισμός ορισμένων τον βούρδουλα' date=' ακόμη και τώρα. Και εννοώ εσένα random καιsuper3bingo

αστους αυτούς…πόσοι ήταν 5, 10, 20 χιλιάδες …και λοιπόν? Αυτό είναι ο ελληνικός λαός ,, εκεί μας κατατάσσεις? [/quote']

Οι διαδικτιακές ηλεκτρονικές σελίδες έγραψαν 300.000 εν μία νυκτί!!!

Δευτέρα πέθανε ο άνθρωπος, Τρίτη μεταφέρθηκε στην μητρόπολη, Τετάρτη βράδυ σταμάτησε το προσκύνημα ή καλύτερα παρατάθηκε κάποια δεκάωρα ακόμα λόγω του τεράστιου συνωστισμού ούτε στο μεσονύχτιο κόψιμο των συγκοινωνιών δέν χαμπάριαζαν.

• Super Moderators
Δημοσ.
[...]

Είμαι υπέρ της εκλογής αρχιεπισκόπου απο το λαό..και η λαϊκή ετυμηγορία πρέπει να είναι σεβαστή απ όλους.

Από ποιόν λαό; Υποθέτω από το χριστεπώνυμο πλήθος, αφού (για παράδειγμα) εμένα δεν με απασχολεί η εκλογή αρχηγού ενός νομικού προσώπου (όπως είναι η Εκκλησία της Ελλάδας). Όπως δεν με απασχολεί η εκλογή προέδρου στον ΟΣΕ ή στα ΗΛΠΑΠ.

Αντίστοιχα βέβαια, θα ζητήσω να μην πλερώνω φράγκο για τη λειτουργία αυτού του νομικού προσώπου. Όπως κάνουν στη Γερμανία, αν έχεις υπ' όψιν σου.

[...]Τώρα τα άλλα περί μη δημοκρατικότητας του Χριστοδούλου, είναι ανυπόστατα. [...]

Ίδομεν. :-)

οκ, περιμένω pm

Είπαμε, εν καιρώ. :-)

Κι όχι με pm, εδώ, δημόσια. Για να δούμε για τη σχέση του Παρασκευαΐδη με τη δημοκρατία... ;)

Δημοσ.
Και εσύ πιστεύεις οτι καλό της εκκλησίας θα ήταν να εκλεγεί ένας Ταλιμπανοθεοκράτης αρχιεπίσκοπος να κάνει τον τόπο χριστιανικό Ιράν.

Δέν ανοίγεις όμως τα στραβά σου να δείς πόσο έχει πάρει η θρησκεία την κάτω βόλτα παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Χριστόδουλου τόσα χρόνια. Άν εκλεγεί κανένας του γούστου σου όχι μονάχα όλοι οι νέοι θα φύγουν απο την εκκλησία αλλά και οι υπερήλικες.

Εγώ θεωρώ ότι η εκκλησία πρέπει να υποβάλλεται στο συμφέρον του έθνους και όχι του κράτους ή των πολιτικών.Δεν περιμένω από την εκκλησία να μου κάνει ταξικά κηρύγματα αλλά περιμένω να αφυπνίζει τους πιστούς σε εθνικά θέματα γιατί στην Ελλάδα η Ορθοδοξία έχει ταυτιστεί με το αγώνες για την ελευθερία.Ακόμα και το 40 οι ΕΑΜοΒούλγαροι(εγώ τους λέω έτσι όπως κάποιοι λένε τον μακαριστό με το πολιτικό του όνομα, αν κάποιοι προσβάλλονται με τον όρο Βούλγαροι μάλλον υποβόσκει μέσα τους σωβινισμός ) ήθελαν να πάρουν παπάδες με το μέρος τους γιατί γνώριζαν την απήχηση που είχαν αυτοί.Επομένως εμένα δε θα με χάλαγε καθόλου ένας πατριώτης πρωθυπουργός ή ΠΔ( δεν ξέρω ποιος έχει τη δικαιοδοσία) να μπλόκαρε τη διαδικασία αν δεν έβγαινε πατριώτης Αρχιεπίσκοπος.

Το γιατί δεν περιμένω από την εκκλησία κηρύγματα αλά χιτώνα το βρίσκετε αν ψάξετε στη λέξη καπιταλισμός

η δημοκρατία πρέπει να ανέχεται τα πάντα

:lol::lol:

Η δημοκρατία τόσα χρόνια ανέχτηκε τον Παρασκευαΐδη - αν και αυτός δεν ανεχόταν τη δημοκρατία...

Ρε συ εξέφραζε δημόσια τη γνώμη του για κάτι που τον απασχολούσε?Που είναι το μεπτό?Κακό είναι να έχει προσωπικές απόψεις?Να του τις βγάλουμε με λοβοτομή?

Δημοσ.
Νομίζω ότι είναι ουτοπικό να περιμένει κανείς πως μία ομάδα που εκφράζει κοινά συμφέροντα ενός κομματιού της κοινωνίας δε θα επιζητεί να έχει φωνή στα της πολιτείας, ήτοι στην επίσημη φωνή της κοινωνίας.

Ακόμη πιο παράδοξο βρίσκω το να προβάλλει κανείς ενστάσεις ηθικής διάστασης όταν θεωρεί τους εκφραστές αυτής της ομάδας de facto υποκριτές και ανήθικους.

Και για όσους θεωρούν ότι σε πολιτισμένες χώρες, αντίθετα με το "Ελλαδιστάν", που έχουν προ πολλού χωρίσει τα τσανάκια τους, κράτος και εκκλησία, οι της εκκλησίας κοιτάνε τα "δικά τους" και αφήνουν την πολιτεία στην ησυχία της, διαβάστε μία δήλωση του Αρχιεπισκόπου του Κάντερμπερι, που έβαλε απρόσμενα φιτίλια στον Γκόρντον Μπράουν.

Αν δε θέλουμε να μπλέξουμε με το τι λέει ένας ιερέας στη Βρετανία (καίτοι αυτός ο ιερέας τυγχάνει προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας) με το σκεπτικό ότι ο επίμονος Σκωτσέζος τον γράφει ανέτως, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στο τι συμβαίνει στην Αμερική, όπου ο Ρόμνεϊ την πάτησε επειδή ήταν Μορμόνος και ο Χάκλμπι ποντάρει στο ότι έχει τους Ευαγγελικούς με το μέρος του για να τσεπώσει την αντιπροεδρία.

Κοινώς, η θρησκεία βρίσκει τον τρόπο να τρυπώνει στην πολιτική, ανεξάρτητα με το τι λέει το Σύνταγμα. Γιατί, απλά, εκφράζει μια ομάδα με κοινά συμφέροντα, κάτω από το λάβαρό της συνασπίζονται κάποιοι (προφανώς αρκετοί) και, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία για να δούμε ότι έτσι γινόταν πάντοτε.

Νομίζω, λοιπόν, ότι, όποιος και αν εκλεγόταν στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, αυτός που θέλει να επιτεθεί στην εκκλησία θα έβρισκε να πει. Αν όχι για το πρόσωπο αυτό καθεαυτό, τουλάχιστον για την "υποκρισία" της Εκκλησίας στους σεισμούς, τις φωτιές κ.ο.κ.

Δε νομίζω ότι θα ενδιαφερόταν κανείς για την "υποκρισία" της Εκκλησίας αν αυτή ήταν πράγματι ασήμαντη ή εκπροσωπούσε ένα αμελητέο κομμάτι της κοινωνίας. Θα νοιαζόταν ο Ολυμπιακός για το Βάλνερ άμα είχε πετάξει τέσσερα τεμάχια της Καλαμαριάς; Αν με εννοείτε τι εννοώ.

Οπότε, όταν διαβάζω δηκτικά (αν όχι ευθέως προσβλητικά) σχόλια για αρχιερείς ή την εκκλησία γενικότερα, αυτό που διακρίνω είναι μια ανησυχία για το πώς καταφέρνει αυτό το "απολίθωμα" να έχει ακόμη φωvη.

Πολύ ωραίο το post σου. Θα έλεγα το εξής. Εξ' ορισμού η εκκλησία είναι θρησκευτικός οργανισμός. Θεωρητικά δεν θα έπρεπε να έχει σχέση με την πολιτική. Δεν θα πρέπει να έχει καν λόγο στην πολιτική σκηνή. Αν δεν απατώμαι, σκοπός του ιερέα είναι η σωτηρία της ψυχής του πιστού και όχι η ιδεολογική χειραφέτηση του. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ζούμε σε εποχές όπου το ζήτημα της πίστης ειδικά μετα την 11/9 βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Όταν ο χριστιανός αισθάνεται ότι απειλήται απο φανατισμένους αλλόπιστους (αν και άνθρωποι της πίστης του κατέσφαζαν χιλιάδες με τον ίδιο φανατισμό αιώνες πριν), όταν βλέπει να περνούν τα σύνορα της χώρας του ελέω παγκοσμιοποίησης χιλιάδες μετανάστες διαφορετικού χρώματος και πεποιθήσεων είναι πολύ ευκολο να ενώσει στο μυαλό του πολιτική και θρησκεία.

Αν προσθέσει κανείς στην εξίσωση τον ανησυχία της θρησκευτικής ιεραρχίας για κάποια ραγδαία αναπτυσσόμενα στην Ευρώπη δόγματα (Ισλάμ) ή παρακλάδια παλιών δογμάτων (Ευαγγελικοί) τότε καταλαβαίνει ότι τα πράγματα γίνονται περίπλοκα και δυστυχώς είναι μεγάλος ο πειρασμός για έναν θρησκευτικό ηγέτη να καταλήξει στο "εμείς και αυτοί".

Με άλλα λόγια Snoob, πολύ φοβάμαι πως, τις περισσότερες φορές οι ίδιοι οι θρησκευτικοί ηγέτες (Πάπας Βενέδικτος-Χατάμι) κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να ακούγονται σαν απολιθώματα μιας άλλης εποχής. Και δυστυχώς κατευθύνουν το (σαφέστατα σημαντικού μεγέθους) ποίμνιό τους να συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν αρμόζει στις ίδιες τις αρχές της πίστης του.

Δημοσ.

Κι όχι με pm, εδώ, δημόσια. Για να δούμε για τη σχέση του Παρασκευαΐδη με τη δημοκρατία... ;)

no problem:-) Aν και όπως σου είπα, νομίζω ότι κατάλαβα τί εννοείς.

Δημοσ.

Είδε κανείς σας την Θεία Φώτιση και το Άγιο πνεύμα που κατέβηκαν Αθήνα χτες για την ψηφοφορία;

Είχανε 10 χρόνια να έρθουν...

Δημοσ.
αστους αυτούς…πόσοι ήταν 5, 10, 20 χιλιάδες …και λοιπόν? Αυτό είναι ο ελληνικός λαός, εκεί μας κατατάσσεις?

δεν αναφέρθηκα σε αυτους που περιμεναν στο δρόμο την εκλογή, ή οτι άλλο περιμεναν.

Αναφέρομαι σε δημοσκόπιση για λογαριασμό εφημερίδας (επι τυχαίου δείγματος, όχι επι μελών υπερφανατικών οργανώσεων) που έδειχνε 1η προτίμηση Ανθιμο, 2η Ιγνάτιο, και.. 5ος ο Ιερώνυμος. Το Άγιο Πνεύμα δεν συμφώνησε.

είμαι υπέρ της εκλογής αρχιεπισκόπου απο το λαό..και η λαϊκή ετυμηγορία πρέπει να είναι σεβαστή απ όλους)

θελει πολύ συζήτηση αυτο.

οτι ζητάς για την Εκκλησία, θα το ζήταγες για την επιστήμη;

τη διοίκηση οργανισμών/εταιρειών; Σχολών;

τη διοίκηση στρατών;

αθλητικών συλλόγων;

ποτε ειναι σωστότερη η αρχηγία σε αυτόν "που ξερει καλυτερα τη δουλεια, όπως αναγνωρίζουν αυτοι που ασκουν τη δουλειά",

και πότε σε αυτόν "που θέλουν οι περισσότεροι" ?

Μερος του λαού ειναι και ο μουσουλμάνος της Θράκης, και της Αθήνας, και οι άθεοι. συμφωνοι;

Η παρεμβάσεις (ή μη παρεμβάσεις, όταν δεν μπορεί ή δεν θέλει) του ισχυρότερου παράγοντα, της ισχυρότερη εκκλησίας της χώρας, επιρρεάζουν πολυ συχνά και τις ζωές των ανωτέρω; Ναι.

Οι ανωτέρω, θα μπορούσαν να ψηφίσουν σε μια ενδεχόμενη εκλογή Αρχιεπισκόπου απο το λαό (όχι κρυφά, προσποιούμενοι τους ΧΟ) ; Τουλάχιστον, σουρεαλιστικό :lol:

Οπότε, όταν διαβάζω δηκτικά (αν όχι ευθέως προσβλητικά) σχόλια για αρχιερείς ή την εκκλησία γενικότερα, αυτό που διακρίνω είναι μια ανησυχία για το πώς καταφέρνει αυτό το "απολίθωμα" να έχει ακόμη φωνή.

Έτσι. Μόνο εσύ με πίανεις.

παντως, άσχετα με το συγκεκριμένο θεμα, σχόλια, σχολια δηκτικά, σχολια προσβλητικά, σχόλια γενικώς, και μπηχτές με, ή χωρίς συνοδεία emoticons, έχουν γραφεί και για πολιτικούς, για δημοσιογράφους, παράγοντες, κ.ά.

Δεν πιστευω να πιστεύεις οτι ολοι αυτοί οι σχολιαστές, εχουν ως απώτερο στόχο την:

-καταργηση της πολιτικής; τη διαλυση των κομματων; την αλλαγη του καθεστώτος ;

-την καταργηση του Τύπου; την μη ελευθερη ασκηση της δημοσιογραφείας;

-την διάλυση αθλητικών ομάδων;

λές;

• Super Moderators
Δημοσ.

Όταν έχεις να κουβεντιάσεις ένα θέμα σύνθετο όπως ο ρόλος της εκκλησίας (ή της θρησκείας γενικότερα) στη σύγχρονη κοινωνία, και το ρίχνεις στις εξυπναδούλες, οι πιθανότητες ρέπουν προς το να απωλέσει την υπομονή του κάποια στιγμή ο συνομιλητής σου, να απαντήσει αναλόγως και να καταλήξουμε να μιλάμε σε στυλ "Καφενείου Φιλάθλων". Ή, να το ρίξουμε στους ΕΑΜοβούλγαρους.

Αυτό που λέω είναι το εξής:

1) Η Ελληνική εκκλησία δεν επιχειρεί να κάνει τίποτε διαφορετικό από αυτό που ιστορικά επιχειρούσαν να πράξουν οι κρατούσες θρησκείες. Δεν το κρίνω, απλά το αναφέρω Χρησιμοποιώντας αυτή τη διαπίστωση ως αφετηρία, αυτό που διερωτώμαι, και απάντηση τουλάχιστον από το δικό σου μήνυμα δεν πήρα, είναι για ποιο λόγο η προσπάθεια της εκκλησίας προκαλλεί έκπληξη. Μάλλον αναμενόμενη και σύμφωνη με αυτό που έκανε ανέκαθεν ο άνθρωπος όταν συνασπιζόταν σε ομάδες θα έπρεπε (σύμφωνα με τη δική μου άποψη) να θεωρείτε. Όχι σωστό, όχι λάθος. Απλά, αναμενόμενο.

2) Άποψή μου (γι' αυτό γράφω "νομίζω" και όχι "μόνο εσύ με πιάνεις") είναι ότι όλες αυτές οι εξυπναδούλες που διαβάζω κατά καιρούς (στυλ "δε συμφώνησε το άγιο πνεύμα με τη δημοσκόπηση") στο μόνο που βοηθούν είναι να ευτελίζουν ένα θέμα που ούτως ή άλλως έχει αποδειχτεί επανειλημμένα ότι πολύ δύσκολα το διαχειριζόμαστε χωρίς να καταλήγουμε σε κλειδώματα.

3) Παρότι θεωρώ ότι οι αποφάσεις της ιεραρχείας λαμβάνονται από ανθρώπους και ότι το άγιο πνεύμα ουδεμία σχέση έχει με την όλη διαδικασία, το να χλευάζω κάτι στο οποίο πιστεύουν συνάνθρωποί μου, χωρίς διάθεση κακοφανισμού, πολύ μικροπρεπές μου κάνει.

4)Η ερμηνεία που δίνω σε διάφορες πικρόχολες κακιούλες (περισσότερο ή λιγότερο πετυχημένες) είναι ότι πηγάζουν από την (λογική, εμπεριστατωμένη ή όχι, δεν το εξετάζω) απορία, πώς συνεχίζουν και έχουν τέτοια επίδραση άνθρωποι που φαντάζουν στα μάτια μας (δίκαια ή άδικα, δεν το εξετάζω) απολιθώματα και οι απόψεις τους ασύμβατες με τη "στοιχειώδη λογική". Αναφαίρετο δικαίωμά σου να διαφωνείς με την ερμηνεία που δίνω. Ευχαρίστως να διαβάσω τη δική σου ερμηνεία, αυτός άλλωστε (υποτίθεται ότι) είναι ο σκοπός μιας κουβέντας.

Όμως, όταν βλέπω να αναρωτίεσαι:

παντως, άσχετα με το συγκεκριμένο θεμα, σχόλια, σχολια δηκτικά, σχολια προσβλητικά, σχόλια γενικώς, και μπηχτές με, ή χωρίς συνοδεία emoticons, έχουν γραφεί και για πολιτικούς, για δημοσιογράφους, παράγοντες, κ.ά.

Δεν πιστευω να πιστεύεις οτι ολοι αυτοί οι σχολιαστές, εχουν ως απώτερο στόχο την:

-καταργηση της πολιτικής; τη διαλυση των κομματων; την αλλαγη του καθεστώτος ;

-την καταργηση του Τύπου; την μη ελευθερη ασκηση της δημοσιογραφείας;

-την διάλυση αθλητικών ομάδων;

λές;

αναπόφευκτα απορώ: διάβασες το μήνυμά μου, ή γράφεις ό,τι θα ήθελες να γράψεις, άσχετο αν στηρίζεται σε αυτά που έγραψα εγώ;

Είπα πουθενά ότι τα δηκτικά σχόλια (σε οποιαδήποτε κατηγορία) αποσκοπούν σε οποιαδήποτε "κατάργηση"; Όχι. Αυτό που είπα, απλά, είναι ότι αυτό που εισπράττω εγώ από τα σχόλια για "παπαδαριό", "συνάφια" κτλ, κτλ, είναι ένας εκνευρισμός που θεωρώ ότι έχει να κάνει με την αδυναμία που εμφανίζει γενικά ο άνθρωπος να συλλάβει πώς, κάτι που είναι εξώφθαλμα "παράλογο" και αντίθετο με τη "λογική", συνεχίζει να ασκεί επιρροή. Η όποια αντίθετη άποψη κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη είναι.

Αυτό που λέω είναι πως αν θέλουμε να κάνουμε μια τέτοια κουβέντα (και έχω γράψει, δημόσια και κατ' ιδίαν σε μηνύματα προς τους υπεύθυνους, ότι ούτε το αντικείμενο ούτε ο χώρος προσφέρεται, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία) καλό είναι να μπαίνουμε με διάθεση συζήτησης. Και αυτό, δεν αφορά εσένα ειδικά, είναι γενικότερη παρατήρηση.

Το μόνο εύκολο, σε ένα τεχνολογικό forum όπου, λογικά, οι άνθρωποι που ορκίζονται στο όνομα της Χρυσοπηγής μάλλον δεν αποτελλούν την πλειοψηφία, είναι να βρούμε ένα thread για την εκκλησία, να αρχίσουμε να τα χώνουμε στους παπάδες, να βρεθούν και κάνας-δυο τύποι που θα μας παραθέσουν φερτό κανένα εκκλησιαστικό κατεβατό (γιατί το να παίζεις μπάλα χωρίς αντίπαλο -του χεριού σου- καταντά βαρετό) και κάποια στιγμή, αφού κυριαρχήσουμε στην κουβέντα, να κλείσουμε τον υπολογιστή ικανοποιημένοι πως κερδίσαμε μια ακόμη μικρή πλην σημαντική μάχη ενάντια στο σκοταδισμό του παπαδαριού.

Δημοσ.
καταραμενος να εισαι αντιχριστε πος λες τετια λογια για την αγια εκκλισια μας . ειναι θελιμα θεου να τα καταπατησουν . εχουν ιερο εργο να κανουν :devil: ( και μην ξεχνας οτι ο θεος ολα τα συνχωρη εβλογιμενα τα παθη του ) και να ακολουθης πιστα τα εβραικα μας εθιμα οπος ελεγε και ο χριστοδουλος

Ποια Αγια Εκκλησια μας λες τωρα μωρε??? Δεν βλεπεις οτι αυτη ειναι η αιτια της αποξενωσης του ανθρωπου απο το θεο???Που ειναι ρε η ταπεινοτητα που διδαξε ο Χριστος??? Ποσοι απο αυτους που βγαινουν καθημερινα πιστευεις οτι ειναι σωστοι???

Καλο θα ηταν επισης να απεφευγες χαρακτηρισμους του τυπου 'καταραμενε' και 'αντιχριστε'. Κανεις δεν ειναι πιο χριστιανος απο τον αλλον και κανεις δεν εχει το δικαιωμα να μπει σε αυτη τη διαδικασια συγκρισης (Παλια το ελεγαν Ιερα Εξεταση). Στην τελικη θα σου θυμισω και αυτο που ειπε ο μεγαλος συμπατριωτης σου Ν. Καζαντζακης. Ad tuum, Domine, tribunal apello

Δημοσ.

Δεν είναι η φωνή του ενός που προκαλεί ανησυχία, είναι τα αυτιά των πολλών. Κανένας γραφικός ακροδεξιός φομενταλιστής δεν τρόμαξε ποτέ κανέναν, ένας τέτοιος με 1000 φανατισμένους από πίσω όμως, είναι σε καλό δρόμο. Για αυτό το φαινόμενο ανησυχεί κανείς, όχι τις μεμονωμένες περιπτώσεις ακαθαρσίας.

Αυτό που λέω είναι πως αν θέλουμε να κάνουμε μια τέτοια κουβέντα (και έχω γράψει, δημόσια και κατ' ιδίαν σε μηνύματα προς τους υπεύθυνους, ότι ούτε το αντικείμενο ούτε ο χώρος προσφέρεται, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία) καλό είναι να μπαίνουμε με διάθεση συζήτησης. Και αυτό, δεν αφορά εσένα ειδικά, είναι γενικότερη παρατήρηση.

Το μόνο εύκολο, σε ένα τεχνολογικό forum όπου, λογικά, οι άνθρωποι που ορκίζονται στο όνομα της Χρυσοπηγής μάλλον δεν αποτελλούν την πλειοψηφία, είναι να βρούμε ένα thread για την εκκλησία, να αρχίσουμε να τα χώνουμε στους παπάδες, να βρεθούν και κάνας-δυο τύποι που θα μας παραθέσουν φερτό κανένα εκκλησιαστικό κατεβατό (γιατί το να παίζεις μπάλα χωρίς αντίπαλο -του χεριού σου- καταντά βαρετό) και κάποια στιγμή, αφού κυριαρχήσουμε στην κουβέντα, να κλείσουμε τον υπολογιστή ικανοποιημένοι πως κερδίσαμε μια ακόμη μικρή πλην σημαντική μάχη ενάντια στο σκοταδισμό του παπαδαριού.

Όταν τα όπλα δεν προκαλούν πληγές, καμία μάχη δεν κερδίζεται με το πλήθος. Το γεγονός πως σε ένα τεχνολογικό φόρουμ η πλειοψηφία δεν είναι θρησκευόμενα άτομα (κάτι που παραδέχομαι μόνο και μόνο για να "κάνουμε κουβέντα" όπως λες στην πρώτη παράγραφο, γιατί δε νομίζω να απαγορεύει η Βίβλος την αγορά συνδρομητικού πακέτου οτενέτ) δεν έχει καμία σημασία αναφορικά με την ισχύ των επιχειρημάτων των υπολοίπων. Όσα κακιασμένα σχολιάκια και αν πεταχτούν, προφανώς γίνονται προς τέρψη του γράφοντος και κανένα "πλήγμα" δεν προκαλούν σε μια τεκμηριωμένη άποψη κάποιου με το αντίθετο σκεπτικό. Και όλες οι νίκες -γηέη!- κερδίθηκαν με την απλή λογική και όχι τη σύνθετη ειρωνεία. Οπότε δεν καταλαβαίνω τι "ζητάς", να λείπουν οι περιττολογίες χωρίς αντίκρυσμα σε επιχειρήματα ή να μειώσουμε τους άθεους πόστερζ σε ίσους αριθμούς με τους ένθεους πριν τους αμολύσουμε στο θρεντ;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...