Προς το περιεχόμενο

Μια μέρα χωρίς τηλεόραση

Socratis_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον leftermann. Τώρα για την αποχή στις 11 του μήνα, έτσι κι αλλιώς θα κάνω, αφού έχω ξεχάσει από που ανοίγει η τηλεόραση :P (ώπα, ψέματα, την ανοίγω για να βάλω το dvd).

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Η τηλεόραση μια χαρα είναι φτάνει να ξέρει κανείς να την δει. (πολύ καλύτερη τα τελευταία χρόνια – πιο ποιοτική, ενημερωτική, εκπαιδευτική)

Προσωπικά την θεωρώ μεγάλο σχολείο. Φαντάζεστε πως θα ήμασταν χωρις αυτήν? Πριν 2-3 χρόνια έβλεπα πολύ τιβι, τωρα όχι - όχι οτι άλλαξε η εικόνα μου προς αυτήν, απλά εγώ άλλαξα τρόπο ζωής. Θεωρώ οτι μου έμαθε πάρα πολλά και σε κοινωνικο/πολιτικό επίπεδο και σε εκπαιδευτικό.

Όλοι όσοι κατακρίνουν την ελληνική τηλεόραση στην πλειοψηφία τους είναι αυτοί που κάνουν κάτι άλλο στην τηλεόραση , δήθεν ποιοτικό, και θέλουν να καταδικάσουν τα τηλεσκουπίδια , για να προκαλέσουν τα βλέμματα και να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Δλδ σου λέει, σου περνάει στο υποσυνείδητο: αυτοί όλοι είναι σκουπίδια, σου κάνουν κακό, δεν σου αξίζουν, έλα σε μένα που έχεις να κερδίσεις κάτι, σε μένα που θα σου προσφέρω ποιότητα – βλέπε Λαζόπουλο..

Αν δεν την κλείσουν αυτοί οι χίλιοι που έχουν τα μηχανάκια της AGB, δεν γίνεται τίποτα....

α γεια σου

Εφόσον ο ίδιος δεν έχει το μυαλό να φιλτράρει τις αηδίες που ακούει, κάποιος δεν πρέπει να τον αφυπνίσει?

Πως θα τον αφυπνίσεις? Λέγοντάς τον να μη βλέπει τηλεόραση , και / ή να κάνει αποχή μια μέρα?

Δεν θα ήταν καλύτερα να του πεις ποια προγράμματα αξίζει να δεις…είναι πολλοί αυτοί που βλέπουν το σύνηθες σκουπίδι , διότι δεν γνωρίζουν την άλλη πλευρά της τηλεόρασης…και τεσπα ολα ξεκινούν από το σπίτι και το σχολείο. Ότι και να του πεις του άλλου αν δεν έχει την παιδεία να κρίνει…πάλι θα γυρίσει στις βλακείες.

Δημοσ.
Αν όλοι οι μπακάληδες όμως πουλάνε κακής ποιότητας Φέτα, τότε αυτό δε θα κάνεις?

αν όλοι οι μπακάληδες πουλάνε κακή φέτα, θα σταματήσω να τρώω φέτα. Για πάντα. Ή μέχρι να βρω κάπου καλή φέτα.

Και στο κάτω κάτω, εσύ ο ίδιος αναιρείς τον εαυτό σου... Στο τέλος μας παρακινείς να κάνουμε κάτι άλλο... Ε αυτό λέει και ο τόπικ στάρτερ, να κάνουμε απλώς κάτι άλλο την δευτέρα, για να δηλώσουμε την δυσαρέσκεια μας, όχι να βγούμε στους δρόμους με τα πλακάτ, ούτε να κάνουμε απεργία πείνας...

Όχι, δεν λέμε το ίδιο. Εγώ λέω να κάνουμε κάτι άλλο. Ο τόπικ στάρτερ λέει να κάνουμε κάτι άλλο την δευτέρα (και από την Τρίτη συνεχίζουμε όπως παλιά).

Μπορεί εμένα λοιπόν να μην μου αρέσουν όπως λες τα μεσημεριανά, έχω την δυνατότητα όπως επίσης λές να κλείσω την τηλεόραση, τι θα γίνει όμως με τον γείτονα? Εφόσον ο ίδιος δεν έχει το μυαλό να φιλτράρει τις αηδίες που ακούει, κάποιος δεν πρέπει να τον αφυπνίσει? Μια τέτοια κίνηση θα συνεισφέρει νομίζω σ' αυτήν την κατευθυνση...

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με όλα τα παραπάνω. Το ότι ο γείτονας κοιμάται, φταίει ένα μεγάλο σύνολο παραγόντων: από την κακή παιδεία και την αδυναμία (ή την έλλειψη θέλησης) του κράτους να προστατέψει τον πολίτη από αυτούς που θέλουν να τον φάνε, μέχρι, αν θέλεις, και τον νόμο της ίδιας της φύσης, ότι ο ισχυρότερος επιβιώνει σε βάρος του αδύναμου, ή αλλιώς το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Η κίνηση αυτή όχι απλά δεν συνεισφέρει, αλλά κοιμίζει περισσότερο τον κοιμισμένο γείτονα, αφήνοντάς του την εντύπωση ότι πάλεψε, αγωνίστηκε, διαμαρτυρήθηκε την δευτέρα, και από την τρίτη μπορεί να συνεχίσει τον υπνάκο του.

Υ.Γ. Για τα ιδιωτικά κανάλια έχεις ένα δίκιο, αλλα την ΕΡΤ φίλε μου την ΠΛΗΡΩΝΩ, οπότε στην συγκεκριμένη περίπτωση , έχω το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση ίσως, να ΑΠΑΙΤΩ να έχει καλό πρόγραμμα.

Το έχεις το δίκιο σου. Αλλά νομίζω πως η ερτ έχει το ποιοτικότερο πρόγραμμα από όλους, και παραδόξως έχει και τις χαμηλότερες θεαματικότητες από όλους... Και, sorry, αλλά αν ΑΠΑΙΤΕΙΣαπό την ερτ κάτι καλύτερο, πρέπει να βρεις κάτι καλύτερο να κάνεις από το να μην τους δεις την Δευτέρα...

Δημοσ.
Η τηλεόραση μια χαρα είναι φτάνει να ξέρει κανείς να την δει. (πολύ καλύτερη τα τελευταία χρόνια – πιο ποιοτική, ενημερωτική, εκπαιδευτική)

Προσωπικά την θεωρώ μεγάλο σχολείο. Φαντάζεστε πως θα ήμασταν χωρις αυτήν? Πριν 2-3 χρόνια έβλεπα πολύ τιβι, τωρα όχι - όχι οτι άλλαξε η εικόνα μου προς αυτήν, απλά εγώ άλλαξα τρόπο ζωής. Θεωρώ οτι μου έμαθε πάρα πολλά και σε κοινωνικο/πολιτικό επίπεδο και σε εκπαιδευτικό.

Όλοι όσοι κατακρίνουν την ελληνική τηλεόραση στην πλειοψηφία τους είναι αυτοί που κάνουν κάτι άλλο στην τηλεόραση , δήθεν ποιοτικό, και θέλουν να καταδικάσουν τα τηλεσκουπίδια , για να προκαλέσουν τα βλέμματα και να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Δλδ σου λέει, σου περνάει στο υποσυνείδητο: αυτοί όλοι είναι σκουπίδια, σου κάνουν κακό, δεν σου αξίζουν, έλα σε μένα που έχεις να κερδίσεις κάτι, σε μένα που θα σου προσφέρω ποιότητα – βλέπε Λαζόπουλο..

1) Κάτι τέτοιο ισχύει

2) Δεν ακολουθώ σαν πρόβατο τον Λαζόπουλο, ακούω και κρίνω αυτά που λέει, με άλλα συμφωνώ, και με άλλα διαφωνώ... Αλλα ακόμη και αν διαφωνώ, νομίζω πως θα μου κάνει καλό να ακούσω και την άποψή του για το Α θέμα, γ αυτό τον παρακολουθώ, αυτό δεν σημαίνει ότι θα την ενστερνιστώ κιόλας.

Πως θα τον αφυπνίσεις? Λέγοντάς τον να μη βλέπει τηλεόραση , και / ή να κάνει αποχή μια μέρα?

Δεν θα ήταν καλύτερα να του πεις ποια προγράμματα αξίζει να δεις…είναι πολλοί αυτοί που βλέπουν το σύνηθες σκουπίδι , διότι δεν γνωρίζουν την άλλη πλευρά της τηλεόρασης…και τεσπα ολα ξεκινούν από το σπίτι και το σχολείο. Ότι και να του πεις του άλλου αν δεν έχει την παιδεία να κρίνει…πάλι θα γυρίσει στις βλακείες.

Έδω συμφωνώ, αλλά πιστεύω ότι απο το να μην κάνουμε τίποτα, κάτι είναι και αυτό..

αν όλοι οι μπακάληδες πουλάνε κακή φέτα, θα σταματήσω να τρώω φέτα. Για πάντα. Ή μέχρι να βρω κάπου καλή φέτα.

Αυτό λέω και εγώ, αυτό λέει και ο socratis... Απλώς για όσους δεν το πήραν χαμπάρι ακόμη ότι μας πουλάνε κακή φέτα, ή σε όσους το ξέρουν αλλά συνεχίζουν να τρώνε, αυτό αποτελεί ένα "σπρώξιμο" για να σταματήσουν να τρώνε κακή φέτα... Δεν θα γίνει τίποτα με το να μην δούμε τηλεόραση για μια Δευτέρα... Αλλα νομίζω ότι και μόνο που κάποιος Χ θα ακούσει ότι κάποιοι οργάνωσαν αυτό το πράγμα, θα μπεί σε σκέψεις, και αυτό νομίζω πως είναι καλό.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με όλα τα παραπάνω. Το ότι ο γείτονας κοιμάται, φταίει ένα μεγάλο σύνολο παραγόντων: από την κακή παιδεία και την αδυναμία (ή την έλλειψη θέλησης) του κράτους να προστατέψει τον πολίτη από αυτούς που θέλουν να τον φάνε, μέχρι, αν θέλεις, και τον νόμο της ίδιας της φύσης, ότι ο ισχυρότερος επιβιώνει σε βάρος του αδύναμου, ή αλλιώς το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Η κίνηση αυτή όχι απλά δεν συνεισφέρει, αλλά κοιμίζει περισσότερο τον κοιμισμένο γείτονα, αφήνοντάς του την εντύπωση ότι πάλεψε, αγωνίστηκε, διαμαρτυρήθηκε την δευτέρα, και από την τρίτη μπορεί να συνεχίσει τον υπνάκο του.

Από τι στιγμή πυ ζούμε στην ίδια κοινωνία, σαν ομάδα αν θες, το πως σκέφτεται και το τι κάνει ο γείτονας με επηρεάζει, οπότε θα προσπαθήσω να τον αλλάξω. Κατα τ άλλα δεν διαφωνώ μ αυτά που λες. Στο Bold κομμάτι συμφωνώ, αλλα αυτό εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του κάθε γείτονα, άλλως θα συμπεριφερθεί όπως λες, άλλος θα μπεί σε σκέψεις όπως λέω εγώ...

Το έχεις το δίκιο σου. Αλλά νομίζω πως η ερτ έχει το ποιοτικότερο πρόγραμμα από όλους, και παραδόξως έχει και τις χαμηλότερες θεαματικότητες από όλους... Και, sorry, αλλά αν ΑΠΑΙΤΕΙΣαπό την ερτ κάτι καλύτερο, πρέπει να βρεις κάτι καλύτερο να κάνεις από το να μην τους δεις την Δευτέρα...

Νομίζω ότι σε ορισμένα θέματα η συζήτηση που κάνουμε ξέφυγε απο την αντίδραση της δευτέρας... Με ρώτησες γιατί να αντιδράσω, και σου είπα ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να αντιδράσεις... Τώρα το άν ο τρόπος αντίδρασης στο πρώτο ποστ, είναι ο καταλληλότερος ή όχι, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Όσως αφορά το πρόγραμμα της ΕΡΤ είναι άθλιο, το ΣΚΑΙ είναι πολύ περισσότερο ποιοτικό... Το θέμα δεν είναι μια εκπομπή να είναι μόνο ποιοτική, αλλά να είναι και ενδιαφέρουσα, αυτός είναι ο καλύτερος συνδυασμός, και νομίζω ότι αρκετα προγράμματα του ΣΚΑΙ το πετυχαίνουν αυτό... Η εκπομπή της Μπήλιως Τσουκαλά, για παράδειγμα, είναι ποιοτική δεν μπορώ να πω... αλλά τόση ποιότητα στη μάπα δεν την αντέχω βρε αδερφέ, αδυνατώ να την παρακολουθήσω λοιπόν....

Δημοσ.

Το θέμα δεν σηκώνει πολύ κουβέντα, η κίνηση είναι περισσότερο συμβολική.

Πάντως όσοι μπείτε στον κόπο να ποστάρετε μηνύματα με περιεχόμενο "ωχ-αδερφίστικο" (ο τόνος είναι σωστά τοποθετημένος), έχουν από μένα μια σάπια ντομάτα in your face!

Όντας συμβολική πάντως, η κίνηση αυτή δεν χρειάζεται να είναι μεγάλης διάρκειας. Μια-δυο ώρες νομίζω φτάνουν. Πχ τρίτη 21:00-23:00 (νομίζω) θα αρκούσε για να περάσει το όποιο μήνυμα....

Δημοσ.

Συμφωνώ…δε θα πάθουμε τπτ αν κλείσουμε την τιβι 3εις ώρες.

Καλή η τηλεόραση , αλλά μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερη.

Και το μεγαλύτερο κακό στην ελληνική τηλεόραση το κάνει η AGB με 1000 μηχανάκια που φασιστικά αυτοί, ναι αυτοί, αποφασίζουν το τι θα δούμε?

Εμένα με ενοχλεί πιο πολύ το σκυλολόι των δημοσιογράφων.

Την έχουν δει πολύ μάγκες τώρα τελευταία.

Ψώνια όλοι τους…νομίζουν ότι επηρεάζουν και συμμετέχουν στην εξουσία του τόπου…

Δημοσ.

Έχει σκεφτεί κανένας μήπως και μας δείχνουν αυτά που θέλουμε να βλέπουμε? Αν δεν είχαν τηλεθέαση, θα τα δείχνανε?

Εγώ προσωπικά απλά δεν βλέπω TV. Μόνο καμιά ταινία ή ντοκιμαντέρ.

Δημοσ.

Εγώ τηλεόραση βλέπω αν έχει μόνο ποδόσφαιρο στη ΝΕΤ

Αν έχει καμια καλή βραδινή εκπομπή πχ(Τριανταφυλλόπουλος,Δανέζης, Βαξεβάνης κτλ)

Και πάντα μα πάντα όταν τρώω.

Ουσιαστικά διαλέγω τι θα δω στην τηλεόραση και δεν κάθομαι με τις ώρες μπροστά στην ΤV.

Πάντως έχετε ένα λάθος.

Το μήνυμα πρέπει να περαστεί στους τηλεθεατές και όχι στη AGB η δεν ξέρω και γω που.

Τα κανάλια, η AGB κτλ δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιαυτό, αυτοι πάντα θα προσπαθούν να αυξήσουν την τηλεθέαση τους και τα κέρδη τους.

Απο κει και πέρα όλο το θέμα άπτεται του επιπέδου των τηλεθεατών και των αξιώσεων που έχουν αυτοί από τον εαυτό τους και από το χρόνο τους.

Δημοσ.
Κλείστε την τηλεόραση!

Δείξτε τους την δύναμη του κοινού.

όλα ωραία αυτά τα διεκδικούμενα' date=' αλλα το "κοινό"...

εξάντλησε τα 200-300 χιλιαδες φυλλα του Θεμου για να δει το δασύτριχο στήθος του Ζαχό, και σπάει τα ρεκορ τηλεθέασης σε καθε τελικό γιουροβιζιον, μπιγκ μπραδερ, φαιημ στορυ.

Ladies, and gentlemen... Butthead has left the building

errr, no, no.... Ladies, and gentlemen... Butthead is in the toilet.

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου κανείς να μην διαβάσει blog !

Λέμε όχι στο ανελέητο copy paste

όχι στους Ιζνογκούντ

την Τετάρτη αποχη απο τα φόρα,

και την Πέμπτη θα δούμε.... μελετόνται υποψηφιότητες για αποχή απο google, radio, msn, κρεβάτι, WC

Δημοσ.

Πέμπτη παιδιά δε μπορώ μπαίνω σε sensory deprivation booth γιατί κάνω αποχή από τους μαλάκες

Δημοσ.

Καλή κίνηση ρε guys. Πολύυυυυ σκουπίδι μιλάμε ρε γμτ. Με ότι θέλουν ασχολούντε και σε κάνουν και σένα να ασχοληθείς με αυτά. Ε κλειστην να πάει στο διάολο. Έτσι κι αλλιώς τους Lost τους βλέπεις κι απ'το internet.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...