Προς το περιεχόμενο

Εναρξη επιχειρησης.ΑΠΟΡΙΕΣ

poscaman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ενα μπλοκ με δελτια παροχης υπηρεσιών δεν θα σου εκανε; σαν αυτα που εχουν οι τεχνιτες.

Ρωτα στην εφορια τι χρειαζεται για να το βγαλεις δεν νομιζω οτι εχει τοση βαβουρα.

Δημοσ.

2-3 διευκρινήσεις:

το ΤΕΒΕ είναι 295€ το διμηνο ανά άτομο.Αν είσαι φοιτητής και ψάχνεις για ένα έξτρα εισόδημα τότε δεν πιστεύω πως είναι η καταλληλότερη λύση το άνοιγμα μιας εταιρίας.

Τώρα για την επιδότηση το 2006 το ποσό επιδότησης ανέρχονταν στα 12.000 για τους απόφοιτους ΑΕΙ και 9.000€ για τους μη (δεν είμαι σίγουρος για τους απόφοιτους ΤΕΙ).

Σήμερα διάβασα σε μια εφημερίδα πως για το νέο έτος θα αυξηθεί το επιδοτούμενο ποσό.Για να πάρεις την επιχορήγηση πρέπει ήδη να έχεις κάνει έναρξη να έχεις πληρώσει τα αρχικά έξοδα ,να εμφανίσεις τιμολόγια,να μην έχεςι σαν έδρα το σπίτι σου (άρα συνήθως έχεις ενοίκιο,ρεύμα τηλ κ.λ.π).Τα μηνιαία έξοδα έιναι αρκετά και τα 30.000 θα έιναι για 2 άτομα.Μη σας φανεί παράξενο αν τα μηνιάια έξοδα μιας μικρής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ξεπερνούν κατά πολυ τα 1.000-1500€ το μήνα.Άρα για να αξίζει να πάρει το ρίσκο κανείς θεωρητικά θα πρέπει να βγάζει τουλάχιστον παραπάνω από το βασικό μισθό.ας πούμε 800€ είναι εάνς τυπικός μισθός (δεν μιλάμε για ανιδίκευτο έτσι) έτσι έχουμε 14χ800= 11.200€ ετήσια,933€ το μήνα όταν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας δν έχεις δώρο.

Ας πούμε τελείως χοντρικά 1500€ για τα έξοδα της επιχείρησης και το δικό σου "μισθό".Αυτά για ατομική επιχείρηση.Αν καποιος είναι σίγουρος πως θα καταφέρνει κάθε μήνα να έχει έσοδα κάθε μήνα πάνω από 1500€ ας το τολμήσει.;)

Α και στο τέλος περίπου το 20% των κερδών (από την αφαίρεση εσόδων -εξόδων της εταιρίας) στο παίρνει η εφορία.

Δημοσ.
εεεεε,οχι να πειτε κανα 2 πληροφοριες απο που να αρχισω τι να διαβασω τι να ψαξω,τι προτεινετε κλπ.

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις

Αγαπητε φιλε

Κλαυτερα να πας πρωτα στον λογιστη σου,Επειδη ειστε 2 και μαλλον θα κανετε Ο.Ε,και ειναι λιγο μπερδεμα.Οποτε θα κανεις την δουλεια βημα βημα.Πανε στον λογιστη σου γιατι αν θα κανεις Ο.ε θα εχεις σιγουρα λογιστη.Οταν εχεις Ο.Ε ολα ειναι Δυσκολα ακομα και ναα νοιξεις οψεος σε τραπεζα.Και μην μου πεις οτι δεν θα ανοιξεις οψεως γιατι καποια στιγμη θα χρειαστεις κανα δανειακι κανενα POS για να χτυπας πιστωτικες καρτες.Οτι και να κανεις καλες δουλειες.

Δημοσ.

Διαβάζω και παραπάνω και απορώ πως είναι δυνατόν το κράτος/πολιτεία να περιμένει από τον ιδιωτικό τομέα να πάει μπροστά.

Όταν ζητάνε ένα σωρό νταβατζίδικα λεφτά και υποθηκεύουν την εταιρία πριν αυτή γίνει

Τα παιδιά παραπάνω έχουν μεράκι να δουλέψουν. Πως περιμένουν να βρουν 600 ευρώ για να στήσουν την εταιρια, και άλλα τόσα κάθε δίμηνο για να μην τους κυνηγά το ΤΕΒΕ; Για να μην αναφέρω ότι θα τους βγει δύσκολο καρύδι η Εφορία όταν δηλώσουν ως έδρα το σπίτι τους. (Γιατί αν φτιάχνεις ιστοσελίδες ποιός ο λόγος να έχεις γραφεία και ενοίκια;)

Στην υπόλοιπη Ευρώπη τα πράγματα είναι απλά. Και εκ πείρας στην Αγγλία το μόνο κόστος μιας εταιρίας είναι ο φόρος επί των κερδών στο τέλος του έτους, και οι 20 λίρες ανά μέλος της εταιρίας, το χρόνο.

Κάθεσαι και 6 μήνες να βγάλεις μια πιστοποίηση λογιστών, και φτιάχνεις και τη δήλωση του ΦΠΑ μόνος σου.

Δημοσ.
Διαβάζω και παραπάνω και απορώ πως είναι δυνατόν το κράτος/πολιτεία να περιμένει από τον ιδιωτικό τομέα να πάει μπροστά.

Όταν ζητάνε ένα σωρό νταβατζίδικα λεφτά και υποθηκεύουν την εταιρία πριν αυτή γίνει

Τα παιδιά παραπάνω έχουν μεράκι να δουλέψουν. Πως περιμένουν να βρουν 600 ευρώ για να στήσουν την εταιρια, και άλλα τόσα κάθε δίμηνο για να μην τους κυνηγά το ΤΕΒΕ; Για να μην αναφέρω ότι θα τους βγει δύσκολο καρύδι η Εφορία όταν δηλώσουν ως έδρα το σπίτι τους. (Γιατί αν φτιάχνεις ιστοσελίδες ποιός ο λόγος να έχεις γραφεία και ενοίκια;)

Μα γι' αυτό όλοι οι νεόι επαγγελματίες προσπαθούν με λαμογιές να την παλέψουν. Αν έχεις δικό σου σπίτι το νοικιάζεις και πας και μένεις αλλού για να το δηλώνεις ως επαγγελματική στέγη. Βάζεις υπάλληλο ανασφάλιστο για να καλύψεις τη δική σου ασφάλεια. Προσπαθείς να χτυπήσεις την αγορά εις βάρος του κέρδους για να έχεις τζίρο (συνεταιρισμοι κλπ). Μην μπούμε και στα μαύρα που πρέπει να σκας σε κάθε έναν δημόσιο ελεγκτή που "πουλάει προστασία" κάτω από την ασπίδα/απειλή του κρατικού ελέγχου. Μην πούμε και για τον ανταγωνισμό που χρησιμοποιεί αυτούς τους διεφθαρμένους για να σε χτυπήσει όταν πας καλά. Τι να πεις μετά στον poscaman; Οτι πρέπει να κοιτάξει να κάνει λαμογιά για να επιβιώσει; Ή να θυσιαστεί στα 20 του για ένα καλύτερο αύριο; Α ρε Μίμη...

Δημοσ.

εφ'οσον εχετε δουλιτσα, ας κανει ενας απο τους δυο σας χαρτια σαν ελευθερος επαγγελματιας ωστε να κοβετε οτι χρειαζεστε,

και στην πορεια βλεπετε.

καλα να εισαι κι εσυ κι ο φιλος σου, εχετε καιρο να μπλεξετε περισσοτερο αργοτερα ;]

Δημοσ.

Μέχρι 3000 ευρώ, μπορείτε να κόψετε αποδείξεις, νόμιμες, χωρίς να έχετε κάνει έναρξη εταιρίας.

Σε αυτή την περίπτωση παρακρατείται 20% φόρος απο την συναλλαγή, τα οποία τα παίρνεις αργότερα ώς επιστροφή φόρου.

Αν τα 3 + 3 ( + 3 αν εχεις κανένα φιλαράκι), σας καλύπτουν, μην μπλεξετε με Ο.Ε, προσωπικές κτλ.

Η Ο.Ε στοιχίζει κοντά στο 600άρι αν τα κάνει όλα ο λογιστής, κανενα 200άρι αν τρέξεις μόνος σου. Έχω την εντύπωση οτι Ο.Ε. χωρίς έδρα δεν γίνεται αλλά πρέπει να ρωτήσεις κάποιο λογιστή. Τα λογιστικά έξοδα είναι 50-100 ευρώ τον μήνα.

Αν πρέπει να ανοίξεις εταιρια, κάνε προσωπική και κάντε μια συμφωνία να πληρώνεται τον φόρο μισό, μισό.

Δημοσ.
Μέχρι 3000 ευρώ, μπορείτε να κόψετε αποδείξεις, νόμιμες, χωρίς να έχετε κάνει έναρξη εταιρίας.

Σε αυτή την περίπτωση παρακρατείται 20% φόρος απο την συναλλαγή, τα οποία τα παίρνεις αργότερα ώς επιστροφή φόρου.

μου φτανουν και μου περισσευουν!!να κοψω αποδειξεις οκ,μπορω,τιμολογιο ομως; (πιο πολυ με καιει το τιμολογιο παρα η αποδειξη)

ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις...

Δημοσ.

Συμφωνώ 100% με p3tran. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανοίξετε εταιρία για μια τόσο μικρή και περιστασιακή δουλειά. Μια έναρξη ως ελεύθερος επαγγελματίας για τον έναν από τους δυο σας είναι ο,τι πρέπει.

Θα δηλώσεις ως έδρα το σπίτι σου (αν πχ είναι ιδιόκτητο θα σου κάνει ένα χαρτί παραχώρησης ενός δωματίου ο πατέρας σου) και δε θα πληρώνεις ενοίκιο. Δε θα χρειάζεσαι λογιστή (όπως θα χρειαζόσουν κατα πάσα πιθανότητα στην περίπτωση της εταιρίας). Θα κάνεις κάθε 3 μήνες μια δήλωση φπα μέσω internet και θα πληρώνεις μέσω internet. Θα φροντίζεις ό,τι αγορές κάνεις (Η/Υ κτλ) να παίρνεις τιμολόγια στο ΑΦΜ σου ώστε να γλυτώνεις το ΦΠΑ.

Edit: Σωστά τα λέει ο bandito. Για αυτά τα ποσά είναι η καλύτερη επιλογή.

Δημοσ.
μου φτανουν και μου περισσευουν!!να κοψω αποδειξεις οκ,μπορω,τιμολογιο ομως; (πιο πολυ με καιει το τιμολογιο παρα η αποδειξη)

ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις...

Στα φοιτητικά μου χρόνια έκοβα τέτοιες αποδείξεις σε μια Α.Ε.

Οπότε ναι, μπορείς.

Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντησεις ολους σας.αργησα να απαντησω γιατι εμπλεξα με την εξεταστικη αφενος,και αφετερου ηθελα να το ψαξω κι εγω λιγο.Ρωτησα και λογιστη.Παμε λοιπον.

Δεν με συμφερει να κανω εναρξη εταιρειας (καμμιας μορφης) για 3 λογους.Πρωτον γιατι πρεπει να αλλαξω ασφαλιστικο ταμειο (απο δημοσιο να παω σε ΤΕΒΕ) δευτερον γιατι οι εισφορες ειναι πολυ υψηλες για το εισοδημα (περι τα 200 γιουρια) και 3ον γιατι ειναι τοσο πολυ η φορολογια και η δουλεια ειναι τοσο λιγη (ακομα τουλαχιστον) που πιο πολλα θα μου παιρνουν παρα θα βγαζω..

οποτε κατεληξα σε 2 λυσεις.η πρωτη ειναι αυτη του bandito και η δευτερη ειναι να κοβω τιμολογια σε τριτη επιχειρηση..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...