poscaman Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 well η ιστορια εχει ως εξης.Δεν εχω ασχοληθει ποτε με τετοια (γονεις καθηγητες) εκτος απο την φορολογικη δηλωση (την οικογενειακη) που τα κουτσοκαταφερνω τα τελευταια χρονια. κατα καιρους σε διαφορες δουλειες που αναλαμβανω πελατες ζητανε τιμολογιο.το θεμα βολευτηκε μια 2 φορες με παρακαλια σε φιλο κλπ αλλα ενας γνωστος μου εριξε την ιδεα να ανοιξω εταιρεια (δεν ξερω ΚΑΝ αν χρησιμοποιω σωστους ορους) χρειαζομαι λοιπον την βοηθεια σας να συνδραμετε με τον οβολο σας:mrgreen:....εεεεε,οχι να πειτε κανα 2 πληροφοριες απο που να αρχισω τι να διαβασω τι να ψαξω,τι προτεινετε κλπ. ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις
Filos19 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Τι εταιρεία ενοείς? Μπερδεύτηκα λίγο.Μήπως θες να ανοίξεις εταιρεία που να βγάζει τιμολόγια για όσους υπαλλήλους δεν μπορούν? Για πες καμια πληροφορία παραπάνω ώστε να μπορεί και ο κόσμος να ρίχνει πιο εύκολα τον οβολό του.
poscaman Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 ε,δεν παω να κανω καμμια λαμογια,το ξεκαθαριζω.Ασχολουμαστε (μαλλον 2 θα ειμαστε) με service υπολογιστων και web design.θελω να πηγαινω σαν κυριος να κανω την δουλεια μου,να πληρωνομαι κανονικα και να ειμαι και νομιμος.και επειδη μερικοι πελατες ΑΠΑΙΤΟΥΝ (και με το δικιο τους) τιμολογιο χανονται δουλειες τσαμπα...αρα θελω να μπορω να κοβω νομιμες αποδειξεις και τιμολογια για δουλειες που αναλαμβανουμε... ευχαριστω
question mark Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Απ' ότι κατάλαβα το θέμα είναι με την εφορία. Τα πράγματα είναι απλά. Κατ' αρχήν θα πρέπει να βρεις ένα χώρο για την εταιρία σου. Μετά θα πας στην εφορία όπου ανήκεις και θα σου πουν αυτοί τι ακριβώς χρειάζεσαι ώστε να ανοίξεις την επιχείρησή σου και να σου θεωρήσουν τιμολόγια και να ξεκινήσει η λειτουργία της επιχείρησής σου. Μπορείς και το πρωί να περάσεις απ την εφορία και να σου πουν τι χρειάζεται γιατί θα πρέπει να καταθέσεις κάποια χαρτιά (γραφειοκρατία).
phovos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Αν είστε 2 τότε πρέπει να κάνετε μια Ο.Ε οπότε έχουμε... - Καταστατικό δημοσιευμένο στο οικείο Πρωτοδικείο. - Τίτλος κυριότητας ή μισθωτήριο συμβόλαιο ή υπεύθυνη δήλωση ν. 1599/86 περί δωρεάν παραχώρησης χώρου για κάθε επαγγελματική εγκατάσταση. - Βεβαίωση εγγραφής ή απαλλαγής των μελών από Ασφαλιστικό Φορέα (ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΙΚΑ κλπ). - Βεβαίωση εγγραφής σε Επιμελητήριο, όπου ρητά από διάταξη νόμου απαιτείται. - Εξουσιοδότηση του υπόχρεου με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του σε περίπτωση που οι δηλώσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται από τρίτο πρόσωπο. - Α.Φ.Μ των μελών της Ο.Ε και Ε.Ε ( φυσικών και νομικών προσώπων).
poscaman Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 ερωτησεις. 1)καταστατικο ποιος το συντασει;δικηγορος,συμβολαιογραφος η μπορουμε και μονοι μας; 2)Αυτο με τον ασφαλιστικο φορεα δεν το καταλαβαινω.Αυτη τη στιγμη ειμαι ασφαλισμενος στο Δημοσιο και με εχει ασφαλισει ο πατερας μου (αυτο παιζει ρολο η αλλα αντ'αλλων λεω 3)Εγγραφη σε Επιμελητηριο;;; what's is this?? 4)το....μαλλι ποσο παει;;;
leftermann Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 1. δεν ξέρω 2. δεν είσαι ασφαλισμένος στο δημόσιο. Είσαι συνασφαλισμένος με τον πατέρα σου σαν προστατευόμενός του. Αν κάνεις δική σου δουλειά, φεύγεις από την προστασία του, και ασφαλίζεσαι μόνος σου. Δηλαδή πληρώνεις εισφορές, έχεις δικό σου βιβλιάριο, δική σου περίθαλψη κλπ. 3. κάποια επαγγέλματα απαιτούν να είσαι εγγεγραμμένος στο αντίστοιχο επιμελητήριο, πχ βιοτεχνικό, εμπορικό κλπ. Κάποιο άλλα όχι. Εγώ πχ δεν είμαι υποχρεωμένος να γραφτώ σε κανένα επιμελητήριο, αλλά είμαι υποχρεωμένος να γραφτώ στον σύλλογο του κλάδου μου. 4. ξανά δεν ξέρω Πάντως, επειδή η μπερδεψούρα δεν είναι αμελητέα, ίσως είναι καλό να περάσεις από κανέναν λογιστή. Έτσι κι αλλιώς, αν ανοίξεις τελικά την δική σου εταιρεία, σίγουρα θα χρειαστείς την βοήθειά του...
Moderators Praetorian Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Moderators Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 (Δεν έχω κάνει ο ίδιος σύσταση εταιρείας) Κάποια πιθανώς χρήσιμα links: http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?autocom=ineo&showcat=26 http://www.gge.gr/09diadsystasis/html/aeconditions.html (δεν γνωρίζω πόσο ενημερωμένο είναι). Μήπως θα σας συνέφερε να κάνετε ο καθένας έναρξη ατομικής επιχείρησης και να κόβετε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών; (Και αυτό θέλει ασφάλιση, βεβαίωση εγγραφής ή μη υποχρέωσης εγγραφής από επιμελητήριο, έκδοση ΑΦΜ, δήλωση έδρας, θεώρηση βιβλίων, σφραγίδα κλπ). Τώρα βέβαια και το "συνέφερε" σχετικό είναι γιατί imho, αν δεν αναμένεις σημαντικά έσοδα σε σταθερή/τακτική βάση καλύτερα να περιμένεις. Αλλιώς θα μπλέξεις με περιοδικές ΦΠΑ (και εκκαθαριστική), φορολογική δήλωση, ενημέρωση βιβλίων και φυσικά τις ασφαλιστικές εισφορές.
fouros Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Aυτα που ανέφερε ο fovos είναι σωστά.Θα προτείνω αν θες να γλιτώσεις τρέξιμο και ταλαιπωρία να αναλάβει την έναρξη ο λογιστής.Το καταστατικό συνήθως το συντάσσει ένας δικηγόρος επειδή πριν 1.5 χρονο έκανα και γω έναρξη για ΟΕ ,τη σύνταξη του την ανέλαβε ο λογιστής.Δεν θυμάμαι όλο το κόστος έναρξης αλλά νομίζω ήταν γύρω στα 600€ (με την αμοιβή του λογιστή) αλλά χωρίς να ασχοληθώ εγώ καθόλου εκτός από την φυσική παρουσία μου κατά την θεώρηση των βιβλίων. Αν μέχρι τώρα δεν είσαι εργαζόμενος κάπου να βγάλεις κάρτα ανεργίας (και συ και ο συνεταιρος σου) θα ξεκινήσε καινούργια επιχορηγηση από ΟΑΕΔ γύρω στα 15.000€ ανά άτομο με πτυχίο ΑΕΙ.Δηλαδή σύνολο 30.000 για τους 2.Βέβαια για να εγκριθεί αυτό το ποσό θα χρειαστεί να παρουσιάσεις τιμολόγια με έξοδα γύρω στο 65% του ποσού της επιχορήγησηςγια 2 ατομα. Για την επιχείρηση που θες να δημιουργήσεις χρειάζεται η εγρραφή στο επαγγελματικό επιμελητήριο 65€ το χρόνο.Θα δηλώσεις την επωνυμία της εταιρίας και την εμπορική ονομασία. Επειδή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία αν δεν γνωρίζεις, συμβουλή μου είναι να απευθυνθείς σε ένα λογιστή για πιο κατατοπιστικές πληροφορίες.Εξάλλου θα τον χρειαστείς για αποδόσεις φπα, κλείσιμο βιβλίων κ.λ.π
Pablo_Hasan Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 απ οτι εχω καταλαβει το παιδι ειναι ακομα φοιτητης και το κανει στον ελευθερο του χρονο, δεν υπαρχει κατι που ειναι για part time απασχοληση, ωστε να μπορει να κοβει τιμολογια αλλα μην εχει ολο το τρεξιμο και τα εξοδα που εχει μια κανονικη επιχειρηση; θα σου ελεγα να πας μια απο την ΔΟΥ αλλα ξερω οτι εκει γινεται χαμος, ισως αν μπορεσεις να μιλησεις με καναν προισταμενο να βρεις μια ακρη.
kage Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 δεν γινετε να βγαζουν 20χιλ ε το χρονο για να παρουν τα 30 επιχορηγηση...εκτος κ αν παιξουν τιμολογια υπερτιμολογημενα.
poscaman Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 απ οτι εχω καταλαβει το παιδι ειναι ακομα φοιτητης και το κανει στον ελευθερο του χρονο, δεν υπαρχει κατι που ειναι για part time απασχοληση, ωστε να μπορει να κοβει τιμολογια αλλα μην εχει ολο το τρεξιμο και τα εξοδα που εχει μια κανονικη επιχειρηση; επιασες ακριβως το νοημα.υπαρχει καποια τετοια δυνατοτητα; δεν γινετε να βγαζουν 20χιλ ε το χρονο για να παρουν τα 30 επιχορηγηση...εκτος κ αν παιξουν τιμολογια υπερτιμολογημενα. το διευκρινισα και πιο πανω,δεν θελω να κανω καποια λαμογια! Επισης 20k το χρονο ειναι απιαστο ονειρο τουλαχιστον μεχρι να τελειωσω σπουδες και να ασχοληθω πιο ζεστα με το θεμα... ευχαριστω πολυ για τον χρονο και τις απαντησεις
iced Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 ΟΑΕΔ γύρω στα 15.000? ανά άτομο με πτυχίο ΑΕΙ Συγνωμη γα το offtopic αλλα φανταζομαι ισχυει και για αποφοιτους ΤΕΙ ε?
platongr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Βασικά τι έσοδα έχεις τον μήνα από αυτή τη δουλειά ? Έξοδα υπολόγισε γύρω στα 150? και για τους 2 σας το ΤΕΒΕ + ένα 20% των εσόδων περίπου που θα παίρνει η εφορία + την αμοιβή λογιστή. Τα αρχικά έξοδα δεν τα υπολογίζουμε. Μήπως σας συμφέρει να χάνετε κάποιες δουλειές ? Μήπως σας συμφέρει να σας κόβει τα τιμολόγια κάποιος άλλος και εκτός από το ΦΠΑ να του δίνετε και ένα 20% που θα του παίρνει η εφορία, οπότε γλιτώνετε την ασφάλεια ? Έχοντας μιας μορφής εταιρεία βέβαια, έχεις και κάποια υπέρ όπως το να μπορείς να δικαιολογείς κάποια έξοδα, αναλώσιμα, κερδίζοντας ουσιαστικά το ΦΠΑ, μπορείς να μπεις σε κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα για κάποια αναβάθμιση κτλ. Όλα κρίνονται από τα πόσα έσοδα έχεις τον μήνα ή μάλλον πόσα υπολογίζεις να έχεις με την έναρξη εταιρείας.
zaxoys Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Κάπου είχα διαβάσει οτι δικαιούνται μόνο οι απόφοιτοι Τ.Ε.Ι της ΣΤΕΦ EDIT: δες εδώ : http://www.eetem.gr/news.htm#anak1207
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.