NemesisUltra Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 τωρα που καλοκαιριασε φεραν ολοι 9450 γεμησε ο τοπος!σουπα εγινε πλεον!εμπρος για o/c παιδια!προβλεπεται καυτο καλοκαιρι γι αυτο πολυ σωστα αρκετοι συμφορουμητες εξοπλιζονται με τρελες ψυκτρες ιδανικες για τρελα γκαζια! Σωστος ο παικτης!! και εγω ετοιμαζομαι!
ultraxmode Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Καλό θα ήταν όποιοι τον έχουν γκαζώσει να μας πούν κι εμάς τον τρόπο..στους ΜΗ overclockers.. μπάς και πάρουμε κάτι καλύτερο απο αυτό τον πολύ καλό επεξεργαστή που έχουμε αγοράσει...
SagoniasSlutRos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Παιδια εχει δοκιμασει κανεις σε μητρικη 780ι? Φερνω την ερωτηση παλι.... Δωστε τα φωτα σας γιατι σκεφτομαι πολυ να συνδιασω αυτα τα 2...
unstable_hero Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Φερνω την ερωτηση παλι.... Δωστε τα φωτα σας γιατι σκεφτομαι πολυ να συνδιασω αυτα τα 2... μια χαρα συνδιασμος ειναι!κ δεινει κ λιγο καλυτερες ευκαιριες για o/c απο τα x38-48 κ.λ.π
ultraxmode Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 μια χαρα συνδιασμος ειναι!κ δεινει κ λιγο καλυτερες ευκαιριες για o/c απο τα x38-48 κ.λ.π Απο ό,τι έχω ακούσει του ρίχνει λίγο στα αυτιά το X38.. αν κάνω λάθος διορθώστε με..
unstable_hero Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Καλό θα ήταν όποιοι τον έχουν γκαζώσει να μας πούν κι εμάς τον τρόπο..στους ΜΗ overclockers.. μπάς και πάρουμε κάτι καλύτερο απο αυτό τον πολύ καλό επεξεργαστή που έχουμε αγοράσει... σκεφτεσαι ως στοχο καποια συγκεκριμενη ταχυτητα πχ 3.2 3.4 η οσο παει(fsb-vtt,cpu,nb,GTLVREF volts κλπ)?
SagoniasSlutRos Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 μια χαρα συνδιασμος ειναι!κ δεινει κ λιγο καλυτερες ευκαιριες για o/c απο τα x38-48 κ.λ.π βασικα δεν εχω ακουσει γενικα καλα λογια για το 780ι και σε συνδιασμο με τον 8Χ πολλαπλασιαστη του 9450 δεν ξερω που θα μπορει να τον φτασει. Εγω παντως απο 3.2 και πανω ειμαι ευχαριστημενος....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 το 780i είναι ουσιαστικά ένα 680i με την διαφορά ότι έχει pci-e 2.0 κοινώς μακρυά και αγαπημένοι...
unstable_hero Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 το καλο ειναι οτι εχουν πολλες χρησιμες κ λεπτομερεις ρυθμισεις στο bios για o/c!οσο για τα 3.2 ανετα πιστευω!εγω ημουν μεταξυ του 790 κ χ48 κ τελικα επελεξα το 2ο!ποσα θες να δωσεις για την μητρικη?βρηκα κ ενα αρθρο σχετικα με 780i http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTQ0Nyw2LCxoZW50aHVzaWFzdA==
ultraxmode Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 σκεφτεσαι ως στοχο καποια συγκεκριμενη ταχυτητα πχ 3.2 3.4 η οσο παει(fsb-vtt,cpu,nb,GTLVREF volts κλπ)? Θέλω όσο το δυνατόν υψηλότερο- STABLE ... πόσο μπορεί να πάει χωρίς κανένα πρόβλημα ? Εκεί θέλω να τον πάω.. 3.2 ίσως ? Δεν ξέρω..
unstable_hero Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 ωραια οποτε μια σωστη αρχη ειναι να ξεκινησεις να ανεβαζοντας το fsb xωρις πειραγματα volt να δεις μεχρι που παει κ μετα αρχιζουν οι πιο advanced ρυθμισεις!θα συνηστουσα κ αυτο το προγραμμα http://www.ocbase.com/download.php?fileext=zip για ελενχο της ευσταθειας το βρηκα καλυτερο απο prime 95 κ.λ.π
Venisk Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Όπως έχω ξαναπεί..των έχω μόνιμα στα 3.5 από την μέρα που τον τοποθέτησα κ δεν έχω κανένα πρόβλημα..οπότε χαλάρα.. Το πολύ πολύ να μην μπαίνει στα window και? το κατεβάζεις λίγο κ ξαναδοκιμάζεις..άσε τις ρυθμίσεις για το ρεύμα στο αυτόματο.. Όντως το 780 δεν αξίζει κ τόσο..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Θέλω όσο το δυνατόν υψηλότερο- STABLE ... πόσο μπορεί να πάει χωρίς κανένα πρόβλημα ? Εκεί θέλω να τον πάω.. 3.2 ίσως ? Δεν ξέρω.. o phovos έχει postάρει έναν ωραίο οδηγό για overclocking στο αντίστοιχο section του forum... ρίξε ένα search και καλό διάβασμα
N.I.C Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Σε καμμιά βδομάδα τώρα παίρνω και την μητρική, και τον βάζω μπρος... Θα επιστρέψω δρυμήτερος
unstable_hero Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2008 οποιος εχει asus κ θελει να τον παει οσο παει ας δοκιμασει στο bios: Ai Overclock Tuner [Manual] OC From CPU Level Up [Auto] CPU Ratio Control [Manual] Ratio CMOS Setting: [8] FSB Frequency [450 πανω κατω ξεκινηστε απο 400 κ ανεβαζετε σιγα-σιγα] FSB Strap to North Bridge [400MHz] η [Auto] PCIE Frequency [105 η 110] DRAM Settings DRAM Frequency [DDR2-1199MHZ] η [800MHz] η [Auto] μην ξεφυγει πολυ πανω απο την κανονικη της ταχητα η μνημη κ σας φρεναρει DRAM Command Rate [2T] DRAM Timing Control [Manual] CAS# Latency [5] η οτι λεει ο κατασκευαστης RAS# to CAS Delay [5] >> RAS# Precharge [5] >> RAS# Active Time [12] >> RAS# To Ras# Delay [3] Row Refresh Cycle Time [42] Write Recovery Time [6] Read To Precharge Time [3] Read To Write Delay(S/D) [8] Write To Read Delay(S) [3] Write To Read Delay(D) [5] Read To Read Delay(S) [4] Read To Read Delay(D) [6] Write To Write Delay(S) [4] Write To Write Delay(D) [6] DRAM Static Read Control [Disabled] Ai Clock Twister [strong] Transaction Booster [Enabled] Boost Level [0] Voltage Settings CPU Voltage [οχι πανω απο 1.3625 θα παθει downgrade!!!] CPU PLL Voltage [Auto] North Bridge Voltage [1.61v] DRAM Voltage [2.16v] η οτι συστηνει ο κατασκευαστης FSB Termination Voltage [1.54v]-σημαντικη ρυθμιση South Bridge Voltage [Auto] Loadline Calibration [Enabled]-σημαντικη ρυθμιση CPU GTL Reference [0.63x]-σημαντικη ρυθμιση North Bridge GTL Reference [0.67x]-σημαντικη ρυθμιση DDR2 Channel A REF Voltage [Auto] DDR2 Channel B REF Voltage [Auto] DDR2 Controller REF Voltage [DDR2_REF] SB 1.5V Voltage [Auto] κ disable στα EIST FUNCTION K (CIE) οχι στην οικονομια ναι στο o/c οταν φτασουμε στο στοχο μας κατεβαζουμε σιγα-σιγα τα volt cpu,north-bridge,fsb μεχρι εκει που δεν θα κολλαει αυτα καλη τυχη παιδες κ προσοχη στις θερμοκρασιες περιμενω κριτηκες για βελτιωση του παραπανω προς το καλυτερο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.