ultraxmode Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Ρε παιδιά.. ΔΕΝ έχω aircondition αναμμένο.. Επίσης έβγαλα τα 4 απο τα 6 ανεμιστήρια απλά και μόνο για να δώ τί επίπτωση θα έχει στην θερμοκρασία.. IDLE λοιπόν 30 βαθμοί... τόσό λάθος κάνουν οι αισθητήρες πιά ? Και θα ήθελα πραγματικά να μου εξηγήσετε το σκεπτικό σας, το πώς στο καλό (και μονολεκτικά κιόλας) λέτε πως ΔΕΝ γίνεται ο επεξεργαστής να έχει πιό κάτω απο την θερμοκρασία δωματίου σε αερόψυξη.. Απλά και μόνο απο περιέργεια.. δεν προκαλώ κανέναν.. Πάντως εγώ ξέρω πολύ απλά, απο παιδί μικρό πως μου έλεγαν φύσσα το φαί σου να κρυώσει.. (χιούμορ)
antonl Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Γιατί το λές αυτό ? Όταν ψύχουμε κάτι με άερα ή κάτι άλλο σίγουρα δεν θα έχει την θερμοκρασία δωματίου.. Στο PC έχω 6 ανεμιστήρια (σωστά βαλμένα, εννοώ σε σωστή διάταξη ωστε να γίνεται καλή κατανομή αέρα.. ) και να πώ πως η θερμοκρασία είναι απο 21 έως 25 βαθμούς.. Το μέταλλο πιστεύεις πχ, έχει ίδια θερμοκρασία με το σωμα σου? ή με το πάπλωμα του κρεβατιού σου? Όλα τα πράγματα σε αυτό τον κόσμο νομίζεις πως έχουν την ίδια θερμοκρασία ?? Είναι λίγο παράξενη η θεωρία σου.. απλά με βάζει σε σκέψεις ....) Δεν είναι παράξενη η θεωρία. Φυσική είναι Ο επεξεργαστής σου ζεσταίνεται. Μέρος της θερμότητας μεταφέρεται στην ψύκτρα με σκοπό να κατανεμηθεί στην (όσο το δυνατόν) μεγαλύτερη επιφάνειά της ώστε να κρυώσει από τον (ψυχρότερο) αέρα του περιβάλλοντος χώρου ταχύτερα (μεταφορά θερμότητας από σώμα υψηλότερης θερμοκρασίας (ψύκτρα) προς χαμηλότερης (αέρας)). Αν δεν βάλεις ανεμιστήρα ο αέρας θα μετακινείται "αργά" πάνω στην ψύκτρα και θα καθυστερεί η μείωση της θερμοκρασίας της. Με το fan τον αναγκάζεις να κινείται ταχύτερα και να έρχεται γρήγορα φρέσκος, "δροσερός" αέρας για να γίνει η απαγωγή θερμότητας. Δεν μειώνεις τη θερμοκρασία του αέρα σε καμία περίπτωση. Αλλιώς δε θα υπήρχε λόγος να αγοράζουμε κλιματιστικά. Sorry για το offtopic. edit: Για τον ίδιο ακριβώς λόγο σου έλεγαν "φυσα το φαΐ σου"
ultraxmode Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2008 Δεν είναι απάντηση που αποδεικνύει κάτι.. πραγματικά είναι γενικολογία αν ψάξει κανείς τις λέξεις και τις θεωρίες μέσα στα λόγια σου.. Λοιπόν.. Χειμώνας.. οκ ? -10 βαθμοί Κελσίου έξω και φυσάει κρύο αέρα.. κι εσύ μέσα στο σπίτι σου κλειδαμπαρωμένος με άλλα 5 άτομα και φυσικά αναπνοές, χνώτα (δεν υπονοώ κάτι ) και γενικά ζεστός αέρας.. Θα έχεις την ίδια θερμοκρασία μέσα στο σπίτι με έξω ? Αν μου πείς ΝΑΙ.. πραγματικά θα φυσήξω το φαί μου μέχρι να ζαλιστώ και να πέσω κάτω.. χαχαχα!! Κάτι άλλο.. Όταν πηγαίνεις με το αυτοκινητάκι σου ή με κάπου φίλου σου βολτίτσα.. κράτα το χέρι σου ενώ ταξιδεύτεται με ταχύτητα έξω για 30 λεπτά, και αν δεν σου πέσει κάτω σπασμένο απο το κρύο που θα έχει φάει, τί να σου πώ.. να πέσω απο το γκρεμό..
antonl Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Με κίνδυνω να σκίσουμε το thread θα μπω στον πειρασμό να σε ρωτήσω γιατί έδωσα 300? για να πάρω a/c και δεν πήρα έναν ανεμιστήρα με 30?. Φαντάζομαι αφού ο ανεμιστήρας κατεβάζει την θερμοκρασία του αέρα δεν είναι απαραίτητο να χτυπά πάνω μου για να δροσιστώ σε ένα κλειστό δωμάτιο. Οπότε την ίδια δουλειά δεν κάνουν; Α επίσης αυτό που αναφέρεις για το χέρι έξω από το παράθυρο είναι ακριβός το ίδιο με το παράδειγμα του fan στην ψύκτρα. Αν το χέρι σου αποκτίσει μικρότερη θερμοκρασία από τον αέρα θα σκίσω τα πτυχία μου (δεν έχω και πολλά ). Απλώς θα επιταχυνθεί η αποβολή θερμότητας από αυτό εφόσον η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι χαμηλότερη.
ultraxmode Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Ρώτα τον πατέρα σου αν υπήρχαν aircondition στην εποχή του.. και ρώτα τον επίσης πώς δροσιζόντουσαν τότε που ΔΕΝ υπήρχαν τα aircondition .. (ο λόγος που πήρες aircondition και όχι ανεμιστήρα.. ) .. Αυτό και τέλος γιατί όντως το σκίσαμε το thread.. ΧΑΧΑΧΑ!!! το μετατρέψαμε σε μαθήματα φυσικής.. ΥΓ : πάω να βάλω τον ανεμιστήρα τώρα γιατι έχει τρελή ζέστη.. (ε δεν μπορούσα!!! με γαργάλαγε να το πώ !!!! ΧΑΧΑΧΑ!!! πλάκα όπως πάντα έτσι ? Καληνύχτα παίδες.. zzzZZzzzzzZZZZzz....
antonl Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δε δροσίζονταν εύκολα γι αυτό παλιότερα είχαμε περισσότερα θύματα σε περιόδους καύσωνα. Και εμείς ζούμε τώρα που υπάρχουν a/c. Καλό βράδυ.
N.I.C Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 H θερμότητα είναι μορφή ενέργειας που μεταφέρεται μεταξύ δυο συστημάτων εξαιτίας της διαφοράς θερμοκρασίας. Το πόσο θερμό είναι ένα σώμα εξαρτάται από τη θερμική ενέργεια που έχει. Δηλαδή ένα σώμα είναι πιο θερμό από ένα άλλο αν έχει περισσότερη θερμική ενέργεια. Η θερμότητα στην ουσία είναι μεταφορά ενέργειας από ένα σώμα σε ένα άλλο και γίνεται αντιληπτή μόνο κατά τη μεταφορά της μεταδιδεται σε ένα σώμα αλλά μπορεί να μεταδοθεί και από ένα σώμα σε ένα άλλο. Η ροή της θερμότητας από τη cpu στον αέρα γίνεται ως εξής: 1.Από την επιφάνεια του επεξεργαστή στην θερμοαγώγιμη πάστα 2.Από την θερμοαγωγιμη πάστα στην ψύκτρα 3.Από την ψύκτρα στον αέρα. Τα πιο σημαντικά.... Για περισσότερα, πάντε εδώ , όλη η θερμοδυναμική στο μικροσκόπιο!! (σημειωτέον πολύ καλή δουλειά το παιδί, αξίζει να την διαβάσετε για όσους ενδιφέρονται...)
Venisk Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Ultraxmode αν το παρατήρησες, έχετε 1 χρόνο διαφορά με τον antonl.. Οπότε το γενικό συμπέρασμα, όλοι aircondition για να ψύξουμε τα pc μας!!:lol:
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 ultraxmode μην επιμένεις είσαι λάθος...
antonl Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Ultraxmode αν το παρατήρησες, έχετε 1 χρόνο διαφορά με τον antonl.. Οπότε το γενικό συμπέρασμα, όλοι aircondition για να ψύξουμε τα pc μας!!:lol: Κι αυτό το συμπέρασμα πώς το έβγαλες; (το σκίσμο του thread συνεχίζεται)
Venisk Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 ultraxmode μην επιμένεις είσαι λάθος... Το κατάλαβε..ο antonl ήταν πολύ κατατοπιστικός..και το άρθρο που έδωσε ο N.I.C πολύ σημαντικό..
Venisk Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Κι αυτό το συμπέρασμα πώς το έβγαλες; (το σκίσμο του thread συνεχίζεται) Ο ανεμιστήρας δεν κάνει τίποτα, οπότε ένα aircondition να φυσάει παγωμένο αέρα μέσα στο pc..κάτι καλύτερο θα κάνει.. Έλα πλάκα κάνουμε..ποιο θέμα..ότι θέλει λέει ο καθένας εδώ και πολλές σελίδες.. ok έκανα double post καταλάθος..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 όπως έχω πει το topic έχει γίνει ημερολόγιο του ταλαιπωρημένου Έλληνα μέχρι να καταφέρει να πάρει τον Q9450 άρα antonl μην σε νοιάζει το "σκίσιμο"
antonl Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Νιώθω καλύτερα τώρα που είδα σε ποια έχει φτάσει το thread. Μάλλον δεν ήταν το πρώτο του offtopic
Venisk Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2008 Κ φυσικά το θέμα του κάθε ταλαιπωρημένου poster.. Μην μου μείνεις παραπονεμένος ThReSh.. Νιώθω καλύτερα τώρα που είδα σε ποια έχει φτάσει το thread. Μάλλον δεν ήταν το πρώτο του offtopic Είναι ένα καλό μέρος για να ανεβάσεις τον αριθμό των post..τυχαίνει κάποιες φορές να μάθεις κ φυσική..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.