Προς το περιεχόμενο

Πώς να ξεφορτωθώ τα Vista

pmghal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αγορασα ενα πισι που ηρθε με τα vrista...κ δε αφηνει να περασω τα xp γιατι ειναι πιο παλια... καθοτι εχω μονο 1 παρτισιο δε μπορω να το φορμαρω...τι να κανω;

thanx 4 ne help...

Δημοσ.

ξεμοντάρεις τον δίσκο, τον πας σε ένα άλλο PC ή τον κάνεις εξωτερικό με ένα κουτί, του κάνεις format και τον τοποθετείς ξανά στο PC σου έτοιμο για ΧΡ.

Δημοσ.

ε, και; υπάρχουν converters που κουμπώνουν σε 2.5" δίσκους και από την άλλη σε υποδοχή για 3.5" δίσκους. Αν ήμουν Αθήνα θα σου έδινα το δικό μου!

Υ.Γ.: στο πρώτο σου post είπες "πισι" όχι laptop!:-)

• Super Moderators
Δημοσ.

Γλώσσα του forum είναι η ελληνική με ελληνικούς χαρακτήρες. Μηνύματα γραμμένα σε άλλη γλώσσα πλην της ελληνικής διαγράφονται.

Το ίδιο ισχύει και για τίτλους θεμάτων.

Δημοσ.

εκτιμω τις απαντησεις κ τη διαθεση σας για βοηθεια αλλα λυση δε βρεθηκε ακομα...

το live cd δε με βοηθησε...

help me I am desperate and I don't wanna translate it...

thx

Δημοσ.
ξεμοντάρεις τον δίσκο, τον πας σε ένα άλλο PC ή τον κάνεις εξωτερικό με ένα κουτί, του κάνεις format και τον τοποθετείς ξανά στο PC σου έτοιμο για ΧΡ.

δεν βγαζεις τιποτα

Βλεπεις τι μαρκα ειναι ο σκληρος πας στο σιτε της κατασκεαυστιριας εταιρειας.

Κατεβαζεις το προγραμμα που δινει εταιρεια σαν Τσεκ Ντισκ

Το κανεις σε μια δισκετα 3.5

Μετα κανεις Βοοτ απο εκει

μπαινεις στο προγραμμα κανεις φορματ και μετα ετοιμο για ΧΡ

Δημοσ.
Δηλαδή για να καταλάβω. Άμα έχεις Vista το cd των ΧΡ δεν bootarei;;;

Αλλιώς τα ξέρω εγω..

Χωρίς format και με εγκατάσταση στο ίδιο partition νομίζω δεν παίζει , γιατί τα xp αν θυμάμαι τσεκάρουν στην εγκατάσταση αν υπάρχει άλλη έκδοση windows στο δίσκο, αν δεν κάνεις format.

Με κάποιο τρόπο πρέπει να δει το δίσκο χωρίς να μπουτάρει τα vista (πχ Live cd) και να σβήσει τα folders του λειτουργικού.

Υπάρχει και η πιθανότητα να μην μπορούν τα xp να δουν τον bootloader των vista-longhorn που είναι πιο σύγχρονος και να bootάρουν, οπότε χρειάζεται format υποχρεωτικά....

Δημοσ.

Επίσης χωρίς format θα πρέπει να σβηστούν ΟΛΟΙ οι φάκελοι συστήματος(πχ Program Files, Documents and Settings, Windows κλπ) γιατί θα γίνει χαμός αν τα xp εγκαταστήσουν πάνω στους ίδιους φακέλους

...

Δημοσ.

Επειδή έχουν διαγραφεί μερικά ποστ δεν μπορώ να βγάλω νόημα. Μιλάμε για desktop ή για laptop;

Αν έχεις XP SP2 κάνεις εκκίνηση με αυτά, βλέπουν το δίσκο, τον καθαρίζεις και κάνουν εγκατάσταση.

Αν θες να κρατήσεις τα Vista και να πας σε dual boot, πάρε δεύτερο δίσκο, αποσύνδεσε τον 1ο. Κάνε εγκατάσταση, μόλις τελειώσει, σύνδεση τον 2ο δίσκο και επέλεξε τον primary από το BIOS. Από εκεί και μετά ειτε βάζεις το boot loader τον Vista ή κάνεις τη δουλειά από το BIOS.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...