makis89 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Καλησπέρα...Πριν 2-3 μέρες αποφάσισα να βάλω τα Ubuntu να τα δοκιμάσω σε dual boot με τα vista. Λόγω απειρίας ψιλομπλέχτηκα με τα partition έχοντας ως αποτέλεσμα να σβήσω το partition που φυλάω τα δεδομένα μου, αλλά ευτυχώς κατάφερα και τα έσωσα. Έτσι τώρα έχω ενα partition με Vista ενα με Ubuntu και non-allocated χώρο. Προσπαθώ να κάνω ένα partition σε αυτόν τον χώρο σε fat32 ώστε να τον βλέπουν και τα 2 λειτουργικά αλλά όταν πάω από τα windows με το Acronis Disk Director να του κάνω φορμάτ μου πετάει sector read error. Έτσι, τα windows δεν το βλέπουν με τίποτα ενώ τα ubuntu δουλεύουν μία χαρα.... Έχω απελπιστεί με δαύτα...αρε καταραμένη εξεταστική... Ευχαριστώ...
random Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Αν θυμαμαι καλά, με το τελευταιο ubuntu 7.10 και με το fedora 8, εβλεπα κανονικά τα ntfs partitions, για read + write. δεν δοκιμαζεις να φορμαρεις το κενό σε ntfs μεσα απο τα win ? αλλα και αυτο να μην σ' αρεσει, μπορεις να το κανεις φορματ σε ext3, και να τον βλεπουν τα win με ενα δωρεάν driver που κυκλοφορεί. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=124713 εκτος αν το μηνυμα που βγαζει, ειναι καποια χοντρη physical ζημιά και δεν μπορεις να φτιάξεις κανενα filesystem. (δε νομιζω ) to "τα windows δεν το βλέπουν με τίποτα ενώ τα ubuntu δουλεύουν μία χαρα" δεν καταλαβα. τι δουλευουν τα ubuntu? βλεπουν τον κενο χωρο ; αφου δεν μπορεις να το φορμαρεις... (?)
makis89 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Όταν κάνω ignore τα sector read error κατά το φορμάρισμα του partition από το disk director από τα ubuntu το βλέπω το partition κανονικά, ενώ από τα windows όχι... Το φορμάρω και μέσα από linux αλλά και παλι δν το βλέπω στα windows...
afentiko7 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2008 Για δοκίμασε με το norton partition manager.Παλιά είχα 4 partitions(3 laptop k 1 ubuntu).Μόλις έσβησα το ubuntu δοκίμασα και με gparted και με acronis τπτ.Με νορτον κατάφερα και ένωσα τo unallocated space.πάντως εγώ είχα xp όχι vista. Εναλλακτικά δοκίμασε αυτό fs-driver.Βλέπεις το διαμέρισμα του ubuntu απ τα win
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.