nick0206 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Γεια σας, Το προβλημα μου ειναι οτι εχω ενα παλιο pc 6 ετων το οποιο βεβαια δεν το θελω για ωαριες λειτουργιες αλλα για κατεβαστηρι αλλα και για να παιζει ταινιες κτλ στην τηλεοραση... Για τα υπολοιπα εχω και το laptop Ομως πλεον τραβαει τοσο κολημμα που ακομα και τα βιντεακια κολλανε... Το φορματ εγινε πριν μερικες μερες και το φορτωσα το pc με ο,τι ελαφρυ προγραμμα βρηκα για τις αναγκες που σας ανεφερα πριν. Για την ακριβεια δειτε τι ακριβως εχω κανει set up στο pc : http://photos1.hi5.com/0021/198/731/fhLGe3198731-02.bmp Θεμα αλλαγης hardware δεν υπαρχει γιατι δεν αξιζει τα λεφτα... Για παραδειγμα πριν 1 χρονο εδωσα 30 ευρω για μια ram 128... Το pc εχει: Pentium 4 1.5 512 ram mx 440 nvidia με 2 ανεμιστιρες τους μαμισιους και βεβαια 1 στο τροφοδοτικο το οποιο ειναι στα 250 watt Ζηταω λοιπον τη βοηθεια σας για το τι να κανω ωστε να τρεχει τουλαχιστον βιντεο κανονικα ωστε η χρηστικοτητα του να μην περιοριστει στο κατεβασμα και στο σερφαρισμα Ευχαριστω εκ των προτερων..
vaggelisk Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 εγω εχω ενα pc πολυ παλιο p2 στα 400Mhz, φαντασου, κι εκει που ηταν ετοιμο για πεταμα εβαλα τα tinyxp και ψιλοεστρωσε το πραγμα(το δικο σου ειναι πιο δυνατο αρα θα παει πολυ καλυτερα) αν θες δοκιμασε τα μετα εγω τα antivirus,antispyware τα βλεπω γενικα ψιλοπεριττα (αφου υποθετω δε βαζωβγαζω πολλα προγραμματα) και πιανουν μπολικη μνημη και μια τελευταια προταση παιζουν και καποια office 2003 με τα βασικα πραγματα μονο γυρω στα 70 MB ολα κι ολα(αλλα αν τα θες μονο για ταινιες τι τα θες τα office) επισης πηγαινε run>msconfig και κοιτα στο startup να μην εχεις περιττα πραγματα αυτα απο μενα αν και εχω ακουσει για καποιες εκδοσεις Linux πολυ ελαφρες αλλα δεν ειμαι ο καταλληλος για να μιλησω
nick0206 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Αγαπητε Βαγγελη σ ευχαριστω για την απαντηση σου.. Το word το χρειαζομαι να ανοιγει και κανενα αρχειο doc Στον run--) start up που ειπες βρηκα καποια προγραμματα,ειναι αχρηστα δλδ αυτα? Οσο αφορα το antivirus δεν νομιζω να γινεται να αφησω εντελως γυμνο το pc ετσι δεν ειναι? Δεν ειναι και Apple!
mihalakis Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Απενεργοποίησε τα εφε των windows και βάλε τα classic menus να ελεθυερώσεις μνήμη. Όπως σου είπαν πολλά πράγματα από το run -->msconfig που φορτώνουν στην αρχή είναι ψιλοάχρηστα. Μπορείς να απενεργοποιήσεις το indexing service των windows. Εχω έναν 800αρη Ρ3 με παραπάνω πράγματα και δεν μου κανει τόσα κολλήματα, ενώ το καλοκαίρι έβλεπα τις ταινίες μου σε 350αρη Ρ2 χωρίς πρόβλημα. Κανονικά εσύ με 1.5 έπρεπε να είσαι τζετ
parsifal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Πέταμα τα παρακάτω και περνάς τα αντίστοιχα free : 1-2 : OpenOffice, απενεργοποιώντας το QuickStart 4 : Τί σου χρειάζεται; Τρέχεις QT εφαρμογές για Windows... ; 5 : InfraRecorder + ImgBurn 8 : Avira AntiVir 9, 10, 12, 15-17, 21 : [[Video Playback σε περιβάλλον Windows]] 13 : Spybot Search & Destroy για offline σκαναρίσματα, Microsoft Windows Defender για online προστασία 14 : 7-Zip 19 : ? 20 : To blank screen sreensaver από τις ρυθμίσεις Power των Windows! Επίσης : Περνάς latest chipset drivers για τη μητρική (ειδικά αν είναι με non-Intel chipset) Πλήρες update από το Windows Update Windows Classic Theme με κλειστά τα visual effects (εκτός ίσως από το Show windows contents while dragging, που είναι χρήσιμο) Start --> Run --> "services.msc" και κόβεις τα μη απαραίτητα services Γενικό «καθάρισμα» με CCleaner Πλήρες defrag με το JKDefrag GUI
Lemuria Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Λοιπον εγω τι θα εκανα....1 Βγαζεις word και αν θες να ανοιγεις αρχεια doc βαζεις το microsoft word viewer και αντιστοιχα excel viewer και powerpoint viewer.... 2. Βγαζεις αποκωδικοποιητες και bsplayer και βαζεις gom player ή vlc player που εχουν ενσωματωμενους... 3. Αφηνεις κατα την εναρξη να φορτωνει μονο το antivirus.. 4. Πας στο μενου ενατξη και γραφεις στην εκτελεση εντολης regedit..στη συνεχεια πας στο HKEY_LOCAL_MACHINE>SYSTEM>CurrentControlSet>Control>Session Manager>Memory Management>PrefetchParametres και αλλαζεις τον αριθμο της τιμης της σε 5.... Ετσι επιτυγχανεις αυξηση της ταχυτητας φορτωσης των windows... 5.Απενεργοποιεις ολα τα οπτικα εφε των windows αφηνοντας ανοιχτο μονο τη σκια για τα εικονιδια επιφανειας εργασιας....για να μη σου μοιαζει το περιβαλλον αυτης με τα 98 και σε ξενερωνει 6. Κατεβασε την αναλυση της οθονης στα 800χ600 ...δεν χρειαζεσαι περισσοτερα
parsifal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Κάνε ένα κόπο και διόρθωσε το αρχικό σου μήνυμα. Τώρα πρόσεξα ότι το screenshot είναι 1200KB! Βάλε thumbnail-URL.
nick0206 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις , δοκιμασα μερικα απο αυτα που ειπατε και πραγματικα εχει ανεβει η ταχυτητα του pc .(πχ απενεργοποιηση εφε και classic εμφανιση..) Το ccleaner διεγραψε 75 mb αρχειων Οσο αφορα τα codecs για QT κτλ ειναι επειδη πρεπει να ειναι ενα υποτυπωδες media center το pc. Να σας πω ομως οτι ενω μερικα βιντεο παιζουν χωρις προβλημα(πχ τελευταιο επισοδειο house)αλλα παλι κολλανε...(πχ τελευταιο επισοδειο prison break)... Σκεφτομαι μηπως υπαρχει θεμα καρτας γραφικων...
nick0206 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Τα αρχεια που σας ειπα πριν ειναι στο ιδιο particion και στο 1ο(prison break)εμφανιζει cpu usage(apo ctrl alt del)100% ενω στο 2ο 35 με 55% δλδ δν αντιμετωπιζει προβλημα
washcloud Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 καλά και άγια όσα σου προτάθηκαν για "αλάφρωμα",αλλά εγώ με 900σάρη celeron (και 384mb μνήμη) που δεν έχω κανένα πρόβλημα;Εκτός από παιχνίδια που δεν παίζω,και με γραφόκαρτα ΑΤΙ 4χ των 32mb μνήμης,δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με "καθημερινές" εφαρμογές ,και στάνταρ όχι με video (δεν έχω συναντήσει μέχρι στιγμής αρχείο που να "ζορίζεται"-μέχρι χ264 αρχεία που έχω 1 χαρά το πάει..) Αυτό που θέλω να πω είναι μην "τα ρίχνεις" στο μηχάνημα,είναι αρκετά δυνατό (ΑΝ όλα του δουλεύουν ρολόι) για "ο,τιδήποτε"..Τώρα,ΤΙ παίζει....(αναρωτιέμαι γι αυτά τα αρχεία του prison break που λες,τι σόι encoding έχουν...Δεν τα τσεκάρεις λίγο να μας πεις; ) Κι αυτό το τελευταίο με τα pαrtitions που λες,και το cpu usage,το είπες κάπως μπερδεμένα...Δεν το κάνεις λίγο πιο λιανά;
livewire Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Ενδιαφέρον θέμα. Σε περίπτωση που ο topic starter έχει διάθεση για πειραματισμό, εγώ θα έριχνα στο τραπέζι την πρόταση των windows 98 SE. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά είναι σίγουρα πιο ελαφριά και δεν πρέπει να παίζουν ασυμβατότητες σε επίπεδο τυπικών εφαρμογών. Το είχα δοκιμάσει πριν 2 χρόνια με dual boot XP + 98SE και τα 98άρια τα πήγαιναν θαυμάσια σε βασικές εφαρμογές και σερφάρισμα(νομίζω κανένας χάκερ δεν ασχολείται με τόσο παλιό λειτουργικό). Με ένα απλό firewall είναι οκ. Αυτό βέβαια ως εναλλακτική, αν κάποιος διστάζει να περάσει σε περιβάλλον linux....
The_Judas Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Εφόσον έχεις απενεργοποιήσει τα εφέ των XP, δεν νομίζω να έχεις κανένα πρόβλημα με τα βιντεο. Ο Pentium στα 1.5Ghz θα έπρεπε να είναι αρκετός. Αν έχεις τίποτα codecs δοκίμασε να τα αφαιρέσεις και βάλε το VLC player που δεν χρειάζεται codecs. Επίσης δοκίμασε κάποια ελαφριά προγράμματα ασφάλειας οπως το antivir και το comodo firewall.
parsifal Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Ενδιαφέρον θέμα. Σε περίπτωση που ο topic starter έχει διάθεση για πειραματισμό, εγώ θα έριχνα στο τραπέζι την πρόταση των windows 98 SE. Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά είναι σίγουρα πιο ελαφριά και δεν πρέπει να παίζουν ασυμβατότητες σε επίπεδο τυπικών εφαρμογών. Το είχα δοκιμάσει πριν 2 χρόνια με dual boot XP + 98SE και τα 98άρια τα πήγαιναν θαυμάσια σε βασικές εφαρμογές και σερφάρισμα(νομίζω κανένας χάκερ δεν ασχολείται με τόσο παλιό λειτουργικό). Με ένα απλό firewall είναι οκ. Αυτό βέβαια ως εναλλακτική, αν κάποιος διστάζει να περάσει σε περιβάλλον linux.... Με τόσους πόρους στη διάθεσή σου (P4 1.5GHz, 512MB RAM), είναι αμαρτία να μην έχεις NT-based Windows...
livewire Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Με τόσους πόρους στη διάθεσή σου (P4 1.5GHz, 512MB RAM), είναι αμαρτία να μην έχεις NT-based Windows... Εννοείται, no doubt. Απλά, αν κάποιος δεν είναι σε θέση( ή διάθεση) να ελέγχει πλήρως τι τρέχουν τα XP (+ προστασία + εφαρμογή) τα 512 μπορεί να αποδειχθούν οριακά. Αλλά σίγουρα είναι εκκεντρική λύση.
alestr9s Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2008 Γιατί να μην πας σε Linux? Εκεί να δεις ανάσταση... Θα σου πουμε πως να κάνεις τα 2-3 πράγματα που θέλεις και είσαι κύριος!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.