Προς το περιεχόμενο

Καμμιά επιστημονικής φαντασίας ;

jason_rethymno

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Event Horrizon

Μακράν από τις καλύτερες space horror movies που έχω δει.Την συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους αρέσουν είτε τα θρίλερ είτε οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Δημοσ.
To stargate atlantis.

Δεν ειναι ταινια αλλα σειρα και θεωρω πως ειναι πολυ καλυτερο απο την πατατα την σειρα Stargate sg1 κλπ.

Δεν είναι καθόλου πατάτα το Stargate SG-1, το Atlantis είναι spin-off της πρώτης και ξεκίνησε παράλληλα με το SG-1 (στην 8η σεζόν νομίζω). Άμα ήτανε μάπα δεν θα βγάζανε και 2η ίδια σειρά!

Είναι πολύ ολοκληρωμένη σειρά και έχει πολύ καλό σενάριο, κρίμα που τελείωσε :cry: . Εξάλλου 10 σεζόν, παραπάνω από 200 επισόδεια και πολύ φανατικούς οπαδούς λένε πολλά.

Από τις αγαπημένες μου σειρές και την προτείνω σε όλους.

Δημοσ.

Babylon 5.

Απλά η καλύτερη σειρά όλων των εποχών.

Χωρίς να θέλω να υποβιβάσω και τις λοιπές ταινίες που έχουν αναφερθεί εδώ.

Δυστυχώς όμως αν και αξίζει ως σειρά, ουδέποτε παίχτηκε ολόκληρη στην Ελλάδα, και ενώ μας έχουν "φάει" επαναλήψεις άλλων και άλλων σειρών, κανένα κανάλι δεν την έχει ξαναπαίξει.

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι αλλά είναι παλιά πλέον και τα visual effects κακοφαίνονται στο μάτι :-(

κατά τα άλλα συμφωνώ ότι είναι μια από τις καλύτερες (top 3) sci-fi series ever :-D

• Super Moderators
Δημοσ.

Συμφωνώ!

Αν εξαιρέσεις το ψιλοθεματάκι με τα visual effects (τα οποία, όντως πλέον, φαίνονται λίγο παρωχημένα), το Babylon 5 είναι εξαιρετικό. Έχει πλοκή, συνέχεια και αρκετούς παραλληλισμούς με τη σημερινή εποχή.

Το "κακό" του είναι ότι τα επεισόδια φαίνονται μεν αυτοτελή αλλά δεν είναι: τα περισσότερα επεισόδια έχουν μεν μία αυτοτελή κύρια ιστορία αλλά ακολουθούν κι έναν συγκεκριμένο δρόμο για τον βασικό κορμό της όλης σειράς. Αυτό σημαίνει ότι καλό είναι να τα δεις με τη σειρά τους.

Δημοσ.

Η καλύτερη ταινία επιστημονικής φαντασίας ever είναι το 2001: A Space Odyssey του Κιούμπρικ.

Bέβαια ειναι του 1968 αλλα ειναι απ τις ταινίες που αψηφούν το πέρασμα του χρόνου.

Απο πρόσφατες scifi ταινίες μου άρεσαν τα Sunshine & Cloverfield.

Μου άρεσε επίσης πολύ το Primer (του 2004), αρκετά hard science fiction και τρελό mindfuck...

Δημοσ.

Δύσκολη ταινία (όπως και η ποιο πολλές του Kubrick) και πρέπει να έχεις διαβάσει και το βιβλίο για να καταλάβεις τι γίνεται.

Δημοσ.

Ένα σχόλιο σχετικά με τα παράπονα για τα effects του Babylon 5 (επειδή είμαι κι εγώ fan της σειράς): To ξέρετε ότι ήταν από τις πρώτες σειρές που τα οπτικά effects ήταν εξολοκλήρου CG, έτσι; Τα δούλευαν σε Amiga, θυμάμαι άρθρα στον ειδικό τύπο της εποχής...

Δημοσ.

yup

At a time when using models and miniatures was still the norm, Babylon 5 was also one of the first television shows to use computer technology in creating visual effects, using Amiga-based Video Toasters at first, and later Pentium and DEC Alpha-based systems

http://en.wikipedia.org/wiki/Babylon_5#Visuals

εγώ να προτείνω τα άπαντα του Star Trek [κυρίως TOS, TNG, DS9]

Δημοσ.
yup

εγώ να προτείνω τα άπαντα του Star Trek [κυρίως TOS, TNG, DS9]

VOYAGER!!!!

tos (για ιστορικους λόγους)

tng (το καλήτερο)

voyager (για καποιους το καλητερο)

DS9 πού χαμιλότερα απο τα προηγούμενα

Enterprise -||-

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...