kallair Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 @ Aigeas: respect φίλε μου. πιο πλήρη απάντηση δεν θα μπορούσα να είχα! @lefi: το άλλαξα και έγραψα θερμικό αποτέλεσμα. ;-)
ferongr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 O lefi καλα το λεει στην πρωτη διατυπωση, λαθος στην δευτερη. Θερμικο ισοδυναμο ειναι ο σωστος ορος.
kallair Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2008 λοιπόν έχω την εξής ερώτηση και έχω κολλήσει στο αν είναι ελλιπής ή όχι. Ποια είναι τα είδη αντισταθμίσεως (διόρθωση του συντελεστή ισχύος); Ο πλέον κατάλληλος τρόπος διόρθωσης του συντελεστή ισχύος είναι η χωρητική αντιστάθμιση, με την παράλληλη ζεύξη πυκνωτών. Υπάρχουν δύο τύποι πυκνωτών: • Οι στατικοί πυκνωτές, οι οποίοι ενδείκνυνται για εγκαταστάσεις χαμηλής ισχύος (<50 kVAr) και για τοπική αντιστάθμιση. • Η αυτόματα ρυθμιζόμενη συστοιχία πυκνωτών, η οποία εφαρμόζεται κυρίως σε εγκαταστάσεις μεγάλης ισχύος, με φορτία έντονης διακύμανσης. Η παραπάνω μέθοδος αντιστάθμισης χρησιμοποιείται ευρέως στις βιομηχανίες. επίσης βρήκα το εξής: Instead of using a capacitor, it is possible to use an unloaded synchronous motor. The reactive power drawn by the synchronous motor is a function of its field excitation. This is referred to as a synchronous condenser και το εξής: Passive PFC This is a simple way of correcting the nonlinearity of a load by using capacitor banks. It is not as effective as active PFC. Switching the capacitors into or out of the circuit causes harmonics, which is why active PFC or a synchronous motor is preferred. Active PFC An Active Power Factor Corrector (active PFC) is a power electronic system that controls the amount of power drawn by a load in order to obtain a Power factor as close as possible to unity. In most applications, the active PFC controls the input current of the load so that the current waveform is proportional to the mains voltage waveform (a sinewave). Some types of active PFC are 1. Boost 2. Buck 3. Buck-boost Active power factor correctors can be single-stage or multi-stage. Active PFC is the most effective and can produce a PFC of 0.99 (99%). υπάρχουν ελληνικές ορολογίες για αυτά που έχω κάνει bold; υπάρχει κάποιο άλλο είδος αντισταθμίσεως που δεν έχω αναφέρει; edit: το passive και το active pfc είναι οι στατικοί πυκνωτές και οι αυτόματα ρυθμιζόμενη συστοιχία πυκνωτών;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.