Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με μνήμες Laptop

freedubus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να το πρόβλημά μου:

Εχω ένα laptopακι Toshiba U200-182 και αποφάσισα να βάλω ένα SUPERTALENT SO-DIMM 2GB DDR2 PC5300 667mHz.

Αγόρασα ένα και το τοποθέτησα. Δεν το δεχόταν. Ξεκινούσε και μετά έσβηνε μόνο του. Παραξενεύτηκα και δοκίμασα να αλλάξω slot κλπ. Τζίφος.

Λέω θα είναι σκάρτο το dimm. Το πήγα πίσω στο μαγαζί και μου το άλλαξαν. Εβαλα το καινούριο και πάλι τα ίδια. Δεν bootάρει καθόλου και μαύρες οθόνες. :-(

Σκέφτηκα τα παρακάτω από μόνος μου αλλά they don't make sense:

Ασυμβατότητα;

Αποκλείεται, το laptop τέτοιες μνήμες παίρνει. Τώρα φοράει μια SAMSUNG 512ΜΒ DDR2 PC4200 533 mHz και του είχα βάλει πριν λίγο καιρό και δυο KINGSTON 1GB DDR2 667mHz χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το manual, το site της εταιριας και site κατασκευαστών μνημών λένε οτι δέχεται μέχρι 4GB μνήμης SO-DIMM DDR2 PC4200 και PC 5300 έως 667 mHz.

Οταν το δοκίμασα μαζί με την 512 και πάλι αρνήθηκε να ξεκινήσει....

Καμένο και το καινούριο τσιπάκι;

Παίζει...λές να ήταν όλη η παρτίδα σκάρτη; Τόσο γκαντέμης είμαι πια; Και κάθε φορα που θα το πηγαίνω πίσω θα μου δίνουν καμένο; :mad:

Δε γουστάρει SUPERTALENT;

ΧΑΧ θα το πάρω μαζί μου να διαλέξει....νυφοπάζαρο το κάναμε; :lol:

Πείτε κι εσείς καμιά ιδέα ρε παίδες γιατί δεν την παλεύω άλλο.... :cry:

Δημοσ.

Γιατι εισαι τοσο σιγουρος περι ασυμβατοτητητας?Εχω ενα amilo και οταν πηγα να του βαλω μνημη ο μαγαζατορας,αρκετα γνωστης του αντικειμενου μου ειπε να την δοκιμασω πρωτα γιατι τα αμιλο ειναι λιγο περιεργα με τις μνημες..

Διαφορετικα καμενα και τα 2 ντιμακια....

Επρεπε το 2ο ντιμακι να το δοκιμασεις στο μαγαζι..Να εισαι σιγουρος πριν φυγεις οτι σου κανει.Πανε στο μαγαζι με το λαπτοπ αυτη τη φορα και ζητα και καμια αλλη μαρκα.Εγω εβαλα στον δικο μου κορσερ..

Δημοσ.

1ον. Στο site της Toshiba είδα δεν παίρνει 667MHz! δε το τσέκαρες? Ενδέχεται να σβήνει γι'αυτό!

http://eu.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/jsp/SUPPORTSECTION/discontinuedProductPage.do?service=EU&com.broadvision.session.new=Yes&PRODUCT_ID=120567

2ον. ενδεχομένως να είναι οι μνήμες ECC και να μην τις υποστηρίζει το μηχάνημα οπότε κολλάει στο POST (στον έλεγχο υλικού που κάνει το bios)

3ον. μπορεί να μην είναι συμβατές οι συγκεκριμένες μνήμες...δεν αρκείσαι στο 2GB DDR2 667, υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά

4ον. τσέκαρε στο site της KINGSTON, εκεί θα δεις με καλή πιθανότητα πραγματικότητας αν μπορείς να βάλεις 4GB, οπότε και παραγγέλνεις το αντίστοιχο μοντέλο εφόσον θέλεις..

5ον. ενδεχομένως να θέλει update το bios για να βλεπει 4GB αλλά δε θα σου το πρότεινα πριν κοιτάξεις όλα τα παραπάνω και είσαι αποφασισμένος να βάλεις 4GB.

6ον. μου φαίνεται λίγο περίεργο να ξεκινάει από 512MB και να παίρνει 4GB, έχω δει πολλά λάπτοπ να λένε και 2 και 4GB αλλά να μην τα βλέπουν, είτε ήταν κλειδωμένο το chipset (εταιρίες το κλειδώνουν για κάποιους λόγους...) είτε γιατί το manual ήταν ανακριβές

ελπίζω κάτι από αυτά να σε καλύψει

Δημοσ.

Eυχαριστώ παιδιά.

Μάλλον κάτι με ασυμβατότητα παίζει, προφανώς, αφού αρνήθηκε να δουλέψει και με τα 2 dimm.

To θέμα είναι ΓΙΑΤΙ;;;

Ειναι αδικαιολόγητο...

α. 667mHz υποστηρίζει σίγουρα, γιατί του είχα βάλει 1GB της KINGSTON και δούλεψε κανονικά...

β. οι μνήμες αυτές είναι non-ECC...

γ. Τσέκαρα στο site της Corsair, Kingston κλπ και μου έτρεξε ένα προγραμματάκι που έδειξε οτι μπορεί να δεχτεί αυτές τις μνήμες (μέχρι 2GB το κάθε slot, 2+2=4GB max)

Tώρα για ανακρίβειες του manual, κλειδωμένα chipset και αναβαθμίσεις BIOS....κλάι μάι!

Δε θα τρελαθώ κιόλας....

Θα πάω αύριο να πάρω KINGSTON που δουλεύει και αυτό ήταν!

Το θέμα ειναι οτι μανούριασα χωρίς προφανή λόγο, γι αυτό ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ!!

Δημοσ.

Oρίστε και τι λέει το site της Kingston...

"These systems are configurable from Toshiba and, depending on region, may ship with either DDR2-533 or DDR2-667. These can be mixed, however, when mixed they will default to DDR2-533."

Οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία...

ή παίζει πρόβλημα με όλη την παρτίδα, ή είμαι άτυχος και δε γουστάρει SuperTalent το μηχάνημα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...