kazas78 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΦΟΡΗΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΘΥΡΑ USB ΟΥΤΕ DISK DRIVE. ΕΤΣΙ ΕΒΓΑΛΑ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΘΗΚΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΣΑΝ USB STICK. ΤΟΝ ΕΧΩ ΦΟΡΜΑΡΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΟΠΟΙΑΔΙΠΟΤΕ WINDOWS ΜΕΣΩ ΤΟΥ PC ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΓΙΑ ΚΑΠΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΗΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙ ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟΝ HARD DISK ΣΤΙΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΘΕΛΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ...
disqualified Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 για αρχη μη γραφεις κεφαλαια, μετα θελω μια διευκρινηση, τι λειτουργικο ειχες μεσα στο σκληρο? τον εβγαλες για να του περασεις δεδομενα και γιατι του εκανες format? Περασες windows τελικα τον ξαναβαλες και δεν bootarei το laptop? Οταν λες diskdrive εννοεις cd-rom προφανως γιατι αν δεν εχει ουτε drive για δισκετα τοτε δεν ειναι υπολογιστης.
washcloud Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 1)καλά έκανε ο disqualified και σου είπε για τα κεφαλαία-αν και το 'πε κάπως "απότομα"-όχι γιατί έτσι του γουστάρει,αλλά γιατί α)με τα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ κεφαλαία "φωανάζεις" και β)οι..."φωνές" είναι κατά των κανόνων του forum...Kαλά μάλιστα θα κάνεις να χρησιμοποιήσεις το "κουμπί" επεξεργασία,και να ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ το post σου με μικρά...(θα στο πουν μάλλον και οι διαχειριστές του forum,αν δεν το κάνεις από μόνος σου....στην καλύτερη περίπτωση) 2)..φίλε disqualified,νομίζω λέει πως απλά έβαλε στον δίσκο του laptop windows και δεν....αναγνωρίστηκαν μετά απ' το laptop,όταν τον έβαλε πίσω στη θέση του..(η μόνη περίπτωση για να γίνει αυτό,θα ήταν laptop και pc να έχουν την ίδια motherboard,φίλε kazas78..) Οταν λες diskdrive εννοεις cd-rom προφανως γιατι αν δεν εχει ουτε drive για δισκετα τοτε δεν ειναι υπολογιστης. (..όντως,αν το "pc" αυτό δεν έχει ΚΑΝΕΝΑΝ τρόπο να επικοινωνήσει με "τον έξω κόσμο"...δεν βλέπω τη χρησιμότητά του...Λες μάλιστα ότι δεν έχει καν USB θύρες...Τσκ τσκ...Και όντως έτσι είναι με το "drive" που λέει κι ο disqualified;Εννοούσες πως δεν έχει CD-ROM drive;Δεν έχει ΚΑΝ;Ή έχει και δεν δουλεύει;Αν ναι,τι διάολο,υπήρξαν laptop που είχαν....floppy ; )Tέλος πάντων,πες μας τί ακριβώς έχει-δεν έχει,γιατί χωρίς κάποια συσκευή για data input (floppy,CD),ΔΕΝ βλέπω το πώς μπορεί να γίνει να του περάσεις windows..Θα μπορούσες ίσως να κάνεις 2 partitions το δίσκο(..κι αναρωτιέμαι πόσο αποθηκευτικό χώρο έχει ετούτος,μετά απ΄όλ΄ αυτά...),και στο 2ο να αντιγράψεις τα αρχεία εγκτάστασης 1ος windows cd (μάλλον windows98 ή και millenium....ΠΟΣΟ παλιό είναι το laptop τελικά;;;Τί cpu και μνήμη έχει; ),αλλά πάλι θα χρειαζόσουν ένα floppy disk απ΄το οποίο να μπουτάρεις για να τρέξεις σε περιβάλλον γραμμής εντολών το setup.exe της εγκατάστασης...)Αν...έχει floppy (!) σώθηκες..Αλλιώς ΠΡΕΠΕΙ να παίρνει CD-ROM drive,και πρέπει να βρεις ένα...παλιούτσικο,για να κάνεις την εγκατάσταση από εκεί...Γιατί δεν ξέρω να υπάρχει περίπτωση να κάνεις τον δίσκο bootable ,όπως κάνουμε μία δισκέτα ή ένα cd...(δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχει η περίπτωση παλαιότερα λειτουργικά,ή κάτι σε linux, να μπορούν να ανοίξουν σε ΑΛΛΟ pc...Γιατί με τα χρ υπάρχει στάνταρ θέμα ασυμβατότητας drivers που έχουν περαστεί πάνω σε άλλο pc,και του controller του-στην περίπτωσή μας-laptop για τον δίσκο...) Χμ..τώρα που το λέω...ΝΟΜΙΖΩ πως είχα 1 δίσκο που είχε millenium και τα άνοιγε σε 2 τελείως διαφορετικές motherboard,με διαφορετικά chipset...Aν υπάρχει κανείς να το επιβεβαιώσει....
alkisg Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 1) Τον φορμάρεις σε FAT32 2) Γράφεις μέσα του το CD των Windows 98 (ή 2000 ή XP ή ότι άλλο δέχεται) 3) Τον κάνεις bootable. Στο (3) είναι το ζόρι, μέσα από τα XP δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να κάνεις bootable ένα δίσκο. Αν όμως τον βάλεις (ως εξωτερικό ή εσωτερικό σκληρό) σε κάποιο PC με Windows 98, τότε μπορείς απλά να δώσεις την εντολή sys E: όπου E: το γράμμα του δίσκου. Μετά από όλα αυτά τον βάζεις στο φορητό, μπουτάρει σε DOS, μπαίνεις στο φάκελο που έβαλες τα Windows 98 και τρέχεις το setup.exe.
disqualified Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 washcloud, φυσικα και υπηρχαν laptop με floppy και μαλιστα στο οχι τοσο μακρινο παρελθον. Μαλλον ο φιλος ηθελε να κανει format και να περασει windows αλλα δεν ηξερε πως αφου το laptop ειναι τοσο παλιο που δεν εχει καν cd-rom
washcloud Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 ...πάνω που θυμήθηκα το DOS και ήρθα να πω ότι ίσως 1 άλλη λύση να είναι το να βρεις και να εγκααστήσεις DOS στο partition,να μπουτάρεις από αυτό,και να πληκτρολογήσεις την εκτέλεση του setup,και είδα ότι ο alkisg προτείνει κάτι ακόμη πιο "γρήγορο"-με την προϋπόθεση βέβαια ότι βρίσκεις διαθέσιμο μηχάνημα που έχει τα 98 επάνω... *..και όσο έγραφα αυτά,έγραφε και ο disqualified... wow...laptop με floppy ε;..Μην το παρεξηγήσει κανένας αυτό-έχω ο ίδιος φίλο Αλβανό-αλλά μου θύμισε το παλιό "σύντομο ανέκδοτο" , "Αλβανός Τουρίστας"... : ) E αν όντως ΕΧΕΙ floppy επάνω,τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο απλά,και νομίζω ότι -ανάλογα με τις δυνατότητες του laptop, που περιμένουμε να μας πει-του προτείνουμε ένα ανάλογο λειτουργικό (λογικά millenium θα είναι η καλύτερη περίπτωση..)
mvaggel Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και κάτι ακόμη... Ξεκίνα την εγκατάσταση σε ένα άλλο pc. Άφησε το να κάνει αντιγραφή των αρχείων. Μόλις κάνει επανεκκίνηση, βγάλε το δίσκο και ξαναβάλε τον στο laptop. Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να συνεχίσει την εγκατάσταση από εκεί που έμεινε στο 1ο PC. ΥΓ. Το δίσκο βάλτον "εσωτερικά" σε κάποιο άλλο pc και αποσύνδεσε όλους τους άλλους. ΥΓ2 Πες μας αν και τι δούλεψε...
washcloud Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 ..να συνεχίσει την εγκατάσταση χωρίς το cd επάνω, mvaggel ;;;;Στα xp τουλάχιστον που έχει τύχει να το έχω δοκιμάσει, ζήταγε cd...(το είχα ξεχάσει έξω,με ανοιχτό το drive για την ακρίβεια :ρ )
mvaggel Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 ..να συνεχίσει την εγκατάσταση χωρίς το cd επάνω, mvaggel ;;;;Στα xp τουλάχιστον που έχει τύχει να το έχω δοκιμάσει, ζήταγε cd...(το είχα ξεχάσει έξω,με ανοιχτό το drive για την ακρίβεια :ρ ) Δεν είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται να ξαναδιαβάσει από το cd. Ενδεχομένως να έχεις δίκιο... Θα μας πει ο kazas αν το δοκιμάσει
kazas78 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2008 και ομως δεν εχω ουτε flopy disk usb υπαρχη αλλα δεν αναγνωριζεται διοτι δεν υπαρχη λογισμικο... εχω και εχωτερικο dvd και στιν αρχη προσπαθισα απο εκει να περασω λογισμικο αλλα τιποτα. δεν ξερω πολλα απο επεξεργαστες απλα ξερω οτι ειχε win98 και ο σκλιροσ ειναι λιγο πιο κατω απο 5gb. θα δοκιμασω τις σιμβουλες του φιλου alkisg και θα σας πω τα χαλια μου...
kazas78 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 δεν καταφερα τιποτα. κατι ειχα διαβασει οτι σε usb stick μπορεις να βαλεις windows δεν μπορω να κανω το ιδιο?
washcloud Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2008 θα μου φανεί απίστευτο αν στο ΒΙΟS έχει επιλογή για να μπουτάρεις από USB stick όμως,σε "τόσο παλιό μηχάνημα".... ...Επίσης δεν μας λες ΤΙ ακριβώς έκανες.Ένα "ξερό" "δεν κατάφερα τίποτα" τι να μας πει; Anyway,νομίζω ότι η πιό "εύκολη" λύση είναι είτε να του βάλεις ένα cd drive (αν βέβαια βρεθεί για παλιό μηχάνημα-αλλά και πάλι νισάφι,γιατί να μη βρεθεί ; ),είτε έστω 1 floppy drive.Για τα οποία ΕΠΙΣΗΣ δε μας ενημέρωσες τί γίνεται.Υπάρχουν,αλλά δεν δουλεύουν;Υπήρχαν,αλλά έχουν αφαιρεθεί;Γιατί ΟΥΤΕ cd,OYTE floppy,τραβηγμένο είναι(ειδικά floppy,ΜΗΠΩΣ έχει,αλλά δεν το τσέκαρες καλά; ).Αν πάλι το θέμα είναι ότι δε σε παίρνει οικονομικά (αλλά έλεος) να προσθέσεις κάποιο απ΄αυτά τα drive,τότε ήδη είχαμε προτείνει κάποιες ενέργειες. Και νομίζω η καλύτερη είναι να κάνεις 2 partition τον δίσκο,1 του 1ος γίγα ας πούμε,και το άλλο τα υπόλοιπα(σε FAT32),και να περάσεις DOS στο 1ο.Μετά ν' αντιγράψεις δισκάκι Millenium (καλύτερα λέω εγώ) στο άλλο partition ,και μπουτάροντας από DOS να δώσεις εντολή να ξεκινήσει η εγκατάσταση.Βέβαια ΠΑΛΙ δε μας είπες ΟΥΤΕ τι λειτουργικό είχες πάει να του περάσεις,ούτε σε ποιά λειτουργικά ΕΧΕΙΣ πρόσβαση... εν ολίγοις,όπως το βλέπω: α)ή βάζεις κάποιο drive επάνω και τρέχεις από κει την εγκατάσταση ή β)βάζεις DOS στον σκληρό και την τρέχεις μ' ΑΥΤΟΝ τον τρόπο. (..ούτε καν τι μνήμη και τί επεξεργαστή έχει δεν μας είπες...) Βοήθα/να βοηθήσουμε/να βοηθηθείς...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.