Προς το περιεχόμενο

Δίλλημα....ΝΕΟ PC...Βοήθεια παιδιά!!!

ultraxmode

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γειά σας !

Έχω δίλλημα τί κομμάτια να βάλω σε ένα PC που σίγουρα θα έχει τα εξής :

CPU : Intel Quad Core Q6600

Mobo : Asus Maximus Formula DDR2

Ram : Crucial Ballistix DDR2 (4x1GB) 1066Mhz

PSU : Etasis 750W Gaming

Δίλλημα Νο1 : Ψύκτρα. Είμαι ανάμεσα σε Scythe, Zalman, Thermalright. Ποιά θα διαλέγατε και γιατί. κ ποιό μοντέλο ?

Δίλλημα Νο2 : GPU. XFX nVidia 8800GTS 512MB G92 ή ATI HD3870 X2 ? κ γιατί ???

Δίλλημα Νο3 : Οθόνη. Samsung 2232BW, Samsung 226CW, ή σε LG 22'' ???? κ γιατί φυσικά.

Δίλλημα Νο4 : Μνήμες. 800Mhz με χαμηλότερο χρονισμό ή 1066Μhz με πιό αργό χρονισμό ?? (σε Crucial μόνο..αυτό το απέκτησα απο εσάς γιατι λέτε πως είναι πολύ καλές..μέχρι τώρα μόνο Kingston και OCZ αγόραζα) ;)

Σημείωση : Ο επεξεργαστής δεν αλλάζει,σας προλαβαίνω πρίν μου πείτε για τους καινούργιους Penryn. Αφού δεν έχει βγεί ακόμα ο καινούργιος Quad... θα περιμένω.. και μόλις βγεί και γίνει πιο φτηνός θα τον αγοράσω. Επίσης δεν ενδιαφέρομαι για Overclock. κ τέλος θα παίξω επιλεκτικά κάποιους δυνατούς τίτλους όπως πχ Crysis...

Δημοσ.

Ψύκτρα θα σου προτείνω την Scythe, λόγω της infinity που έχω στον Q6600 και με 2 ανεμιστήρες τον κρατάει στους 40 βαθμούς @3.8GHz... :-)

Οθόνη πάλι θα προτείνω Samsung μιας και είναι οτι καλύτερο έχω δει στα λεφτά της και ποτέ με καμμένο pixel. Και μιλάω για πάνελ άνω των 20".

Τώρα στην κάρτα γραφικών... Διαβάζω καλές κριτικές για την ΑΤΙ αλλά τη φοβάμαι γενικότερα. Είμαι nVidiaκιας αλλά αν ήταν να πάρω τώρα κάρτα δεν ξέρω ούτε κι εγώ τι θα διάλεγα. Μάλλον ΑΤΙ όμως...

Μνήμες, Crucial Ballistix 1066, δοκιμασμένες κι αυτές με τον 6600 και την Abit IP35Pro, πήγανε χωρίς πρόβλημα μέχρι 1170 με 5-5-5-5.

Από κει και πέρα, ίσως ήταν καλύτερα να ρίξεις λιγότερα χρήματα στη μητρική... Είναι υπερβολή η asus αφού δεν έχεις σκοπό να κάνεις oc...

Δημοσ.

Από κει και πέρα, ίσως ήταν καλύτερα να ρίξεις λιγότερα χρήματα στη μητρική... Είναι υπερβολή η asus αφού δεν έχεις σκοπό να κάνεις oc...

Σευχαριστώ kostasSTi ! Την ASUS την θέλω πιό πολύ επειδή έχει το Χ38.. και επειδή βλέπω πως έχει πάρει καλές κριτικές.. έχει κ 2 κάρτες γιγαμπίτ.. οπότε..

Απο Samsung ποιά λές ? είμαι ανάμεσα σε 2232BW και 226CW .. έχουν διαφορές ???

Για τον Q6600 έχεις 40 βαθμούς με 2 ανεμιστήρες (εννοείς μέσα στο κουτί? συνολικά?)

Για την κάρτα γραφικών.. θα δούμε, διαβάζω καλά σχόλια για την 3870 Χ2.. αλλά είμαι και επιφυλακτικός.. για dirvers κτλ...

Επίσης απο Scythe.. η Ninja Plus ALL COPPER είναι καλή? Ποιά ξεχωρίζεις ?

Ευχαροστώ και sorry αν σε κούρασα...

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον {TDi}Dj2k..infc. Σκέψου το πάλι, χαμένα ευρώ είναι.

Scythe Infinity έχω και της έχω πάνω 2 ανεμιστήρες 120, ένα pull ενα push. Στο κουτί έχω κι άλλα. Και η Ninja καλή πρέπει να είναι. Ίσως και καλύτερη από τη δική μου. Ψάξε κανένα review στο google.

Την οθόνη, καλύτερα να τη δεις από κοντά και να εμπιστευτείς τα μάτια σου. Έτσι να διαλέξεις γιατί κάτι που αρέσει σε μένα, δεν αρέσει και σε σένα απαραίτητα!

Δημοσ.

Εδώ έχεις ένα δίκιο kostasSti... (για την οθόνη..)

Πήγα στο ΠΛΑΙΣΙΟ και τις είδα.. αλλά νομίζω πως δεν έχουν και μεγάλες διαφορές...βέβαια απο το κατάστημα μέχρι στο σπίτι (που θα γίνει και το βασικότερο τέστ) απέχουν μάλλον.. οπότε μάλλον λέω να πάω στην 2232ΒW που είναι κ λίγο πιό φτηνή και δεν έχει κ διαφορές στα specs.

κοιτάω τώρα τα specs απο P5E ---> {TDi}Dj2k..infc. (Thanks!)

...και θα σας πώ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Αν χρειαστώ κάτι ελπίζω να μπορώ να ζητήσω βοήθεια έτσι? Γιατί ΄έχω ένα μία αποχή απο την κατάσταση που επικρατεί στην Hardware "σκηνή" ..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...