Προς το περιεχόμενο

Αναβαθμιση και εγω...

Nitrous18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια θα ηθελα τη γνωμη σας για ενα πισι που εφτιαξα να μου πειτε αν αξιζουν τα πραματα που εβαλα.Βασικα το πισι το θελω για δουλειες γραφειου ιντερνετ και κανα παιχνιδακι που και που. στο eshop εφτιαξα αυτο το συστημα.

THERMALTAKE VG8000BNS WING RS 101 BLACK

INTEL CORE 2 DUO E6750 2.66 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX

ASUS V-60 ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ

GEIL GX22GB6400UDC DDR2 PC2-6400 800MHZ CL4 2GB (2X1GB) ULTRA DUAL CHANNEL KIT

ASUS P5K-VM

SAPPHIRE RADEON HD2600XT 256MB AGP RETAIL

ASUS ATLAS A-45GA 450WATT

AKASA AK-192BKT-B 60MM BLACK PAXFAN

530ευρω. μεχρι εκει ειναι το οριο μου στα λεφτα, και αν γινοταν να εκωβα και κανα 50ευρω δε θα με χαλαγε. περιμενω αποψεις.

post-1775-129062960237_thumb.jpg

Δημοσ.

μια χαρα εισαι αν θες κανε αλλαγες στα ιδια χρηματα παντα οπως αυτες που προτεινε ο commentator και με τα 50? βγαλε την κοπελα σου για φαγητο, θα το χαρεις περισοοτερο

Δημοσ.

Το ότι θα παίζεις κανα παιχνιδάκι πού και πού δε λέει κάτι.

Μπορεί να θέλεις να παίξεις το Crysis πού και πού.

Η κάρτα γραφικών που διάλεξες είναι άθλια για games, οπότε τα παιχνίδια ξέχασέ τα.

Βάλε καλύτερα μια 2400 γιατί έτσι κι αλλιώς παιχνίδια δε θα παίζεις.

Ο επεξεργαστής επίσης χαμένα λεφτά.

Βάλε έναν 2160 ή 2180, πουσάρισέ τον και λίγο και με τα 100euro που θα εξοικονομήσεις μπορείς αν θες να τα χώσεις σε μια 8800GT και να παίζεις ακόμα και Crysis με τα ίδια λεφτά που θα έδινες τώρα.

http://www.techamok.com/?pid=3955

Δημοσ.
Το ότι θα παίζεις κανα παιχνιδάκι πού και πού δε λέει κάτι.

Μπορεί να θέλεις να παίξεις το Crysis πού και πού.

Η κάρτα γραφικών που διάλεξες είναι άθλια για games, οπότε τα παιχνίδια ξέχασέ τα.

Βάλε καλύτερα μια 2400 γιατί έτσι κι αλλιώς παιχνίδια δε θα παίζεις.

Ο επεξεργαστής επίσης χαμένα λεφτά.

Βάλε έναν 2160 ή 2180, πουσάρισέ τον και λίγο και με τα 100euro που θα εξοικονομήσεις μπορείς αν θες να τα χώσεις σε μια 8800GT και να παίζεις ακόμα και Crysis με τα ίδια λεφτά που θα έδινες τώρα.

http://www.techamok.com/?pid=3955

ελεος ρε παιδια με τις 8800GT και το crysis αν θελει να παιξει colin mcrae (crysis δεν εχω δοκιμασει να παιξω) ας την παρει να τελειωνουμε αλλα φρασεις τυπου να τα ξεχασει τα παιχνιδια με την ATI2600XT ειναι απιστευτα παραπλανητικες και εχω βαρεθει να τις ακουω

Οσον αφορα τον επεξεργαστη δικο του θεμα δε διαφωνω αν θελει να γλυτωσει καποια χρηματα

Φιλε μου doc1000 δε σου κανω επιθεση προς θεου ελπιζω να κατανοεις το υφος του Post μου

Δημοσ.
Βασικα το πισι το θελω για δουλειες γραφειου ιντερνετ και κανα παιχνιδακι

το ASUS V-60 ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ δεν το καταλαβα. Η cbu BOX δεν περιέχει και το σύστημα ψύξης της intel ?

Τη μητρική δεν καταλαβα με ποιο κριτηριο τη διαλεξες..

σ'αρεσει σαν ονομα η ΑΣΟΥΣ; εχει φτηνοτερες ασους.

για τον εξοπλισμό της; (ποια σημεια; )

για την τιμή; (υπαρχουν φτηνότερες. απο 40ε ξεκινανε)

Η P5K-VM εχει ενσωματομένη καρτα γραφικών.

οποτε αν δεν εγραφες το "και κανα παιχνιδακι", θα ελεγα οτι μπορεις να μην παρεις καθολου vga pci-x, γλυτωνεις 95 ευρω.

για περισσότερη οικονομια, μπορεις να πας σε cpu E6550 ή και πιο κάτω στα E4600, E4500. Αμφιβάλλω αν θα καταλάβεις τη διαφορά τους με τον 6750.

----

τι εννοεις παιχνιδάκι, παλι.. παιζεται. ( ???? )

football manager (FM/CM) παιζεις και με την ενσωματομένη. cpu+ram θελει μονο.

ενω για καινούρια FP Shooters μπορει να σέρνονται ακομα και αυτες που κοιτας ,των 90-100 ε. (σε αυτη την περιπτωση, κατεβα την cpu σε 4500, και ανέβασε τα λεφτα της VGA )

---

με 50 τρως μόνος σου.

ή την κερνάς και προφασίζεσαι δίαιτα. εσυ τη βγαζεις με σόδα :lol:

Δημοσ.
το ASUS V-60 ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ δεν το καταλαβα. Η cbu BOX δεν περιέχει και το σύστημα ψύξης της intel ?

Τη μητρική δεν καταλαβα με ποιο κριτηριο τη διαλεξες..

σ'αρεσει σαν ονομα η ΑΣΟΥΣ; εχει φτηνοτερες ασους.

για τον εξοπλισμό της; (ποια σημεια; )

για την τιμή; (υπαρχουν φτηνότερες. απο 40ε ξεκινανε)

Η P5K-VM εχει ενσωματομένη καρτα γραφικών.

οποτε αν δεν εγραφες το "και κανα παιχνιδακι", θα ελεγα οτι μπορεις να μην παρεις καθολου vga pci-x, γλυτωνεις 95 ευρω.

για περισσότερη οικονομια, μπορεις να πας σε cpu E6550 ή και πιο κάτω στα E4600, E4500. Αμφιβάλλω αν θα καταλάβεις τη διαφορά τους με τον 6750.

----

τι εννοεις παιχνιδάκι, παλι.. παιζεται. ( ???? )

football manager (FM/CM) παιζεις και με την ενσωματομένη. cpu+ram θελει μονο.

ενω για καινούρια FP Shooters μπορει να σέρνονται ακομα και αυτες που κοιτας ,των 90-100 ε. (σε αυτη την περιπτωση, κατεβα την cpu σε 4500, και ανέβασε τα λεφτα της VGA )

---

βασικα εβαλα καρτα γιατι αν μου τι βιδωσει να παιξω καποιο παιχνιδι που θα βρω να μπορω να παιξω.

για τι mobo που λες διαλεξα αυτη γιατι εχω καει παλιοτερα απο μαπα μητρικη, βασικα θελω μια καλη μητρικη με 4σλοτ για μνημη σιγουρα 4 σατα και ide2 αν εχετε καμια να μου προτεινετε πειτε, για επεξεργαστη λετε να κατεβω δεν πολυ αξιζει?

Δημοσ.

MSI P6NGM-FD με GF7100 μόλις 55euro.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523595

Έχει 2slots για μνήμη βέβαια, αλλα πες μου ειλικρινά τί τα θες τα 4.

CORSAIR TWINX DDR2 6400 CL5 2GB (2X1GB) DUAL CHANNEL KIT 55euro

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554002

intel 2180 72euro

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558222

Aπ' αυτά και μόνο γλιτώνεις 230euro σε σχέση με το αρχικό σου σύστημα.

Πλήρως αθόρυβο και με χαμηλή κατανάλωση σύστημα και αν δεις ότι κάποτε δε σε καλύπτει η κάρτα γραφικών αγοράζεις όποτε έχεις μια extra.

Δημοσ.
MSI P6NGM-FD με GF7100 μόλις 55euro.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523595

Έχει 2slots για μνήμη βέβαια, αλλα πες μου ειλικρινά τί τα θες τα 4.

CORSAIR TWINX DDR2 6400 CL5 2GB (2X1GB) DUAL CHANNEL KIT 55euro

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554002

intel 2180 72euro

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558222

Aπ' αυτά και μόνο γλιτώνεις 230euro σε σχέση με το αρχικό σου σύστημα.

Πλήρως αθόρυβο και με χαμηλή κατανάλωση σύστημα και αν δεις ότι κάποτε δε σε καλύπτει η κάρτα γραφικών αγοράζεις όποτε έχεις μια extra.

ολα καλα αλλα γιατι δεν μου πολυγεμιζει το ματι αυτος ο επεξεργαστης που μου προτεινεις.

Δημοσ.

δε σου γεμιζει το ματι γιατι μαλλον ειναι φθηνος σε σχεση με τους αλλους που κοιτας, σε ενα χρονο ουτε κι αυτος που επελεξες θα σου γεμιζει το ματι

Δημοσ.

αφου θα τον παρω τωρα ομως γιατι να μην παρω αυτο που ειναι καλο και να κρατησει παραπανω και να μην χρειαζεται καθε χρονο αναβαθμιση

Δημοσ.

Τα PC είναι η χειρότερη επένδυση χρημάτων.

Να είσαι σίγουρος πως ό,τι και να πάρεις σε ένα χρόνο θα σου το εχουν βγάλει άχρηστο, ειδικά οι εταιρείες παιχνιδιών.

Καλύτερα λοιπόν λίγα χρήματα και να μην "πονάνε" οι αναβαθμίσεις, παρα να αγοράσεις ένα πανάκριβο σύστημα και να λυπάσαι να το πετάξεις.

Εμένα αυτή είναι η άποψη μου. Κάθε ένσταση δεκτή βέβαια.

Δημοσ.

Για την αγορά cpu υπάρχουν 2 τακτικές, που βγαινουν -πανω κατω- στο ίδιο κόστος:

1. αγοράζεις με την μητρική, εναν απο τους πολυ φτηνούς, με σημερινές τιμές, πχ. απο 2160 ως 4500

και οταν το κρινεις , με βαση της αυριανές τιμές, και αν αισθανεσαι οτι το συστημα βαρυνε (πηγες απο xp->vista, βγηκαν νεωτερα παιχνιδια),

πας σε μια ισχυρότερη cpu που σημερα μπορει να ειναι εντελώς εκτός bugdget, αλλα σε 12-18 μήνες θα ειναι στη σημερινη θέση των 4500.

πχ. οι σημερινοί Q6600, ή E8500 των 250ε, ή ο επερχόμενος Q9300 (που θα βγει περιπου στην τιμη του Q6600), και τον κρατας οσο αντεξει.

για να "παιξουν" αυτά πρεπει να βεβαιωθεις οτι αγοράζεις μητρικη συμβατή με penryn.

δηλ. δινεις 80-100 σημερα, και καπου 150 σε 1-1,5 χρόνο (και οτι πάρεις αν πουλησεις για 20-50 ε, τον 1ο επεξεργαστή)

ή

2) παιρνεις τώρα εναν μεσαίου κόστους, πχ 6750 ή 8400 και τον κρατάς για όσο κρατήσεις ολο το σετ (mobo, ram, vga).

τον 1ο χρονο θα εχεις ισχυρότερο απο τον 2180, αλλα τον 2ο-3ο χρονο χειρότερο απο τον 4πήρυνο.

Αυτα για "budgetιές".

Αν εχεις την άνεση να δινεις 1 ή 2 πεντακοσάρια το χρόνο στο πισι, αυτα ειναι αμπελοφιλοσοφίες :lol: : σημερα τον 8400, του χρόνου Q9650, και υστερα nehalem ή οτι πυρίτιο εχει τότε η ΑΜουΔού.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...