Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με κάμερα mini DV Canon

oasisAthens

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά. Έχω μια κάμερα mini DV Canon συγκεκριμένα την m850i και έχω το εξής πρόβλημα. Προτού αγοράσω το καινούργιο μου pc μετέφερα κανονικότατα από την κάμερα στον υπολογιστή μου τα βίντεο τα οποία είχα "τραβήξει". Εχθές πλέον με τον καινούργιο υπολογιστή προσπάθησα να μεταφέρω το βίντεο, συνέδεσα κανονικά την κάμερά μου με τον υπολογιστή μέσω firewire την αναγνώρησε κανονικότατα αλλά με το που άνηγα κάποιο πρόγραμμα για να κάνω capture όπως PowerDirector, Nero Visio, Pinnacle 11 Plus ο υπολογιστής κολούσε εντελώς. Μόνο reset. Παρατήρησα ότι αυτό συνέβαινε όταν όλα τα προγράμματα εκεί που έλεγε capture ήταν επιλεγμένο το ATI T200 Stream Driver (ή περίπου έτσι). Μόνο στο Pinnacle μπορούσα να το αλλάξω γιατί σε όλα τα άλλα έβγαιναν απευθείας στο capture mode οπότε και κολλούσαν . Όταν επέλεγα την Canon cam μέσω του Pinnacle moy έλεγε ότι δεν εντοπίζει σήμα. Και εννοείται δεν μπορούσα να χειριστώ την κάμερα μέσω του pc που στο παλιό μου μηχάνημα έτσι γινότανε. Τι μπορεί να φταίει ; Έβαλα τους καινούργιους drivers της κάρτας γραφικών αλλά το πρόβλημα παραμένει. Καμιά ιδέα φίλοι μου ;

Α...Σημειωτέον η κάρτα γραφικών μου είναι η ASUS ATI HD 2900 XT.

Δημοσ.

Ίσως έχει, από αυτά που γράφεις φαίνεται να είναι πρόβλημα που δημιουργεί ο driver για το VIVO (video in video out) στα προγράμματα capture παίρνοντας προτεραιότητα έναντι του Firewire interface. Από μία μικρή αναζήτηση στο web, κι άλλοι χρήστες παραπονούνται για «κόλπα» που τους κάνει ο Stream Driver και αναφέρουν ότι γυρίζοντας σε (πολύ) παλιότερη έκδοση Catalyst, το έλυσαν. Η κάρτα σου όμως παραέχει καινούργιο chip για να γυρίσεις σε πολύ παλιούς Catalyst, μπορεί να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα ασυμβατότητας για το ένα μοναδικό που (ίσως) θα λύσεις.

Κάτι άλλο που μπορείς να δοκιμάσεις : Start --> Run... --> "devmgmt.msc" --> OK για να ανοίξει ο Device Manager. Κάτω από την κατηγορία Sound, video and game controllers υπάρχει καταχώρηση για τον συγκεκριμένο driver; Ίσως αν τον κάνεις προσωρινά disable, να μπορείς να κάνεις capture χωρίς προβλήματα...

Δημοσ.

χΜΜΜ....Υπάρχει η συγκεκριμένη καταχώρηση όντως και από εκεί μπορώ να το κάνω disable δεν παγώνει μεν πλέον αλλά τουλάχιστον με το pinnacle Που δοκίμασα μου λέει ότι δεν λαμβάνει σήμα....Με το movie maker πάλι μπορώ να κάνω capture αλλά συνεχίζω να μην έχω έλεγχο της κάμερας μέσω firewire που είχα πριν....(δλδ την χειριζόμουνα μέσα από το πρόγραμμα που έκανα capture).

Δημοσ.

Οι οδηγοί για τον Firewire controller που χρησιμοποιείς είναι οι πιο πρόσφατοι; Έχεις πλήρως ενημερωμένα Windows από το Windows update;

Δημοσ.

Ναι το movie maker δούλεψε προτού κάνω disable τον driver και αυτό νομίζω επειδή μου έδωσε την επιλογή από που θα κάνω capture και διάλεξα μια που έλεγε νομίζω microsoft (θα το ξαναελέγξω για να σου πω ακριβώς) αλλά και πάλι δεν είχα έλεγχο της κάμερας μέσω του προγράμματος.

Ναι γιατί είναι ενσωματωμένος στην μητρική μου και έχω περάσει τους τελαυταίους drivers που υπάρχουν στο site.

Δημοσ.

οταν συνδεεις την καμερα με firewire και την ανοιγεις σου πεταει παραθυρο επιλογων?

Και κατι αλλο στο toolbar του pinnacle στο setup->capture source δοκιμασε να βαλεις dv camcoder και ξαναδοκιμασε

Δημοσ.

Δες λίγο και αυτήν την ιστοσελίδα. Μερικά από αυτά που γράφει είναι λίγο τραβηγμένα (π.χ. το Firewall μπλοκάρει την Firewire θύρα), αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Δημοσ.

/χμμμ.Όταν συνδέσω την cam με firewire ναι μου βγάζει παράθυρο επιλογών. Το δοκίμασα και αυτό αλλά συνεχίζει να μου λέει ότι δεν εντοπίζει σήμα.

Δημοσ.

Με το movie maker επειδή επιλέγω να κάναι capture από μια συσκεή νομίζω λέει της microsoft μπορώ να κάνω κανονικά. Το θέμα είναι ότι με το που πάω να το κάνω από Pinnacle, Cyberlink Powerproducer, Visio έχουν σαν επιλογή μια συσκευή της ATI και κολάει το μηχάνημα απευθείας. Μόνο στο Pinnacle μπορώ να επιλέξω να κάνει capture από DV αλλά και πάλι λέει ότι δεν εντοπίζει σήμα.

Επίσης με το movie maker που μπορώ να κάνω δουλειά δεν μπορώ να χειριστώ την cam Μέσα από το πρόγραμμα. Δλδ θα πρέπει να πατήσω στο πρόγραμμα record και μετά να πάω χεορκίνητα στην κάμερα και να πατήσω play.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...