Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για εξωτερική θήκη σκληρών δίσκων

accipio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέπτομαι να αγοράσω αυτή την εξωτερική θήκη: AC RYAN ALUBOXDUO IDE για 2 IDE δίσκους. Μήπως την έχει κάποιος για να πει τη γνώμη του; Κατά πόσο λειτουργεί σωστά κτλ. Σκοπεύω να βάλω 2 δίσκους Western Digital 200 + 250 GB και με προβληματίζει κατά πόσο θα αναγνωρίζονται και θα λειτουργούν σωστά στην πράξη.

Δημοσ.

Δεν εχεις λογω να αμφιβαλεις για την λειτοθυργια του οπως σου βρισκει τους απλους εξωτερικους ετσι θα βρει και αυτους

Δημοσ.
Ελπίζω να μην αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα. Θα την παραγγείλω και βλέπουμε.

Μην φοβασαι Ορμα.

Ολα ειναι φαον ειναι σχεδον τα ιδια

Δημοσ.

Λοιπόν, επανέρχομαι με τις πρώτες εντυπώσεις από την εξωτερική θήκη.

Σύνδεσα τους δύο δίσκους μου (WD, 250 GB ως master και 200 GB ως slave). Ανοίγοντας τον διακόπτη τροφοδοσίας, είδα (με κάποια ανησυχία) ότι αναγνωριζόταν μόνο ο master. Ο slave δεν υπήρχε πουθενά!

Αμέσως μετά το πρώτο "σοκ" ανοίγω τη Διαχείριση δίσκων των Windows. Εκεί φάνηκε και ο δεύτερος δίσκος, αλλά εμφανιζόταν ως Unallocated space! Κάτι που σήμαινε ότι έπρεπε να του κάνω φορμάτ και να χάσω τα δεδομένα του, προκειμένου να αναγνωρίζεται. Δεν ξέρω αν είχε σημασία το γεγονός ότι δεν ήταν ενιαίος, αλλά είχε 2 partitions, εκ των οποίων το 1ο ήταν primary και το 2ο extended.

Ευτυχώς που μου περίσσευε αρκετός χώρος σε άλλον δίσκο. Έτσι πέρασα προσωρινά εκεί όλα τα δεδομένα του, τον φόρμαρα και τώρα αναγνωρίζονται και οι δύο δίσκοι κανονικά. Αυτή τη στιγμή μεταφέρω τα 90 GB στον slave, όπου και αρχικά βρίσκονταν.

Προς το παρόν λοιπόν, όλα καλά. Το μόνο ενοχλητικό είναι ένας θόρυβος από τη λειτουργία και των δύο δίσκων μαζί και από το ανεμιστηράκι, αλλά όχι κάτι το υπερβολικό. Ελπίζω και στο μέλλον να μην παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...