sukalas Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Αφου πείρα την 1950pro και ανέπνευσε το pc μου μετα απο πολύ καιρο στα games σκέφτηκα να βοηθήσω λίγο την κατάσταση με λιγο o/c .Ξέροντας βέβαια οτι η mobo ειναι μάπα για το θέμα προσπάθησα να ανεβάσω λίγο τα ΜΗΖ απο 200Χ15 σε 210χ15.Ειναι φυσιολογικό να κλοκαρει τοσο λιγο?Το ανέβαζα ανα 5mhz και στα 210 κωλαγε... Δειτε και λιγο τα screenshots εσείς μπας και δεν έχω κανει σωστες ρυθμίσεις.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sukalas Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Πιο αναλυτικα το pc μου είναι: *cpu: p4 prescott 3ghz * mobo:asus p4v8x-mx *ram:2x1024 ddr400 kingstone(επειδη τις πηρα προσφατα ,το οτι ειναι ιδιες σημαίνει οτι θα δουλεύουν σε doul chanel αυτοματα?) *psu:500watt tagan tg500-u33 *vga:radeon 1950pro 512 agp Τι μπορω να κάνω για να δυναμώσω λίγο το σύστημα μου?οσο γίνεται?Δε με νοιάζει αν θα μειωθεί ο χρονος ζωης αφου θα κάνω αναβάθμιση αργοτερα. Ερωτηση:Αν βάλω multiplier 14 αντι για 15 και αυξήσω τα mhz περισσότερο αλλάζει κάτι? Υπάρχει τρόπος να ξεκλειδώσω στο bios της mobo μου περισσοτερες επιλογες για αυξομειώσεις?(το update bios κανει τπτ?) Τωρα το έχω στα 3075 MHz (15 x 205) ειναι φυσιλογικο να πέρνω bluescreen στα 15χ210? Να προσθέσω οτι εχω την thermaltake tower σαν ψυχτρα στο cpu που τον κραταει στους 43c και γενικα έχω μπόλικους ανεμιστήρες (και φασαρια). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsadler Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 οσον αφορα τι ρυθμισεις να κανεις θα αφησω αλλους πιο εμπειρους να μιλησουν αλλα το fsb στα 210 ειναι λιγο για bluescreen πιστευω. ισως με λιγο παραπανω ταση στον επεξεργαστη να βοηθουσε, οπως και χαμηλοτερη συχνοτητα στις μηνμες και λιγο ρευμα παραπανω.. απο θερμοκρασιες ομως θα εχεις προβλημα απο οτι βλεπω. αν σε idle εχεις 43 τοτε σε φουλ φορτιο και κλοκαρισμενος θα ξεπερασεις τους 60 ( σε καποιο παιχνιδι ισως). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sukalas Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 οσον αφορα τι ρυθμισεις να κανεις θα αφησω αλλους πιο εμπειρους να μιλησουν αλλα το fsb στα 210 ειναι λιγο για bluescreen πιστευω. ισως με λιγο παραπανω ταση στον επεξεργαστη να βοηθουσε, οπως και χαμηλοτερη συχνοτητα στις μηνμες και λιγο ρευμα παραπανω.. απο θερμοκρασιες ομως θα εχεις προβλημα απο οτι βλεπω. αν σε idle εχεις 43 τοτε σε φουλ φορτιο και κλοκαρισμενος θα ξεπερασεις τους 60 ( σε καποιο παιχνιδι ισως). Πως ανεβάζω την τάση του cpu στο μενου μου(δες τα screenshots).Συχνοτητα να χαμηλωσω εννοείς το dram frequency να το πάω απο 200mhz(dram400(200x2))στα 133mhz πχ ?ή κάτι άλλο?Οσο για τη θερμοκρασια αν δω οτι έχω πρόβλημα θα αλάξω ψυχτρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsadler Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 δεν βλεπω πουθενα να μπορεις να πειραξεις ρευματα σε επεξεργαστη . αλλα οπως σου ειπα και πριν καλυτερα να περιμενις να σου πουν αλλοι πιο εμπειροι σε o/c. ψυκτρα αλλαξε παντως ειναι καλη κινηση παντα. σε μνημες ειδα κατι τελευταια εικονα dsram voltage την εχεις στο αυτοματο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stm00192 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Λοιπον για αρχή χαμήλωσε λίγο της μνήμες! Αυτο που είπες, απο 2Χ200 καντο 2Χ166 αν υπάρχει ή 2Χ133!!!! Διοτι αμα οι μνήμες σου δεν είναι καλες σε κοβουν αυτές και δοκίμασε να ανεβάσεις το fsb λίγο ακόμη! Λογικά θα μπορέσεις να ανέβεις λίγο ακομη αλλά μην περιμένεις και τρελά πράγματα απο την στιγμή που δεν μπορείς να πειράξεις το ρευμα της cpu! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sukalas Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 σε μνημες ειδα κατι τελευταια εικονα dsram voltage την εχεις στο αυτοματο. εχει επιλογες normal auto και high.To e;ixa high αλλα τα ιδια έκανε καμια βοήθεια..? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tsadler Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 εχω την εντυπωση πως μενεις απο ρευματα στον επεξεργαστη σου. δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα δεν βλεπω να προχωρας παραπερα. παντως μην σταματησεις να δοκιμαζεις. ισως τελικα να βρεις τον συνδιασμο που σου κανει. γενικοτερα το μοτιβο ειναι χαμηλη συχνοτητα στις μνημες, παραπανω ταση στις μνημες, αυξημενο fsb, παραπανω ταση στον επεξ. απο εκει και υστερα αλλαγες στα timmings της μνημης αλλα να σου πω την αληθεια δεν ξερω και πολλα εδω ΥΓ προς o/ guru's: χμμ...αληθεια τα timings τι τιμες πρεπει να περνουν??? ΥΓ2: με τον πολλαπλασιαστη σου δοκιμασες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sukalas Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 ΥΓ προς o/ guru's: χμμ...αληθεια τα timings τι τιμες πρεπει να περνουν??? θα δώσω και άλλα screenshots με τις επιλογες που έχω.. ΥΓ2: με τον πολλαπλασιαστή σου δοκιμασες? οσο για αυτο στο everest είδα οτι έχω την εξής επιλογη :Min / Max CPU Multiplier 14x / 15x αλλα στο bios δεν το βρίσκω.. Ξέρει κανείς αν υπάρχει τρόπος ξεκλειδώματος επιλογων σε αυτο το bios?(λεω εγω τώρα) ευχαριστώ για τη βοήθεια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sukalas Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Λοιπόν...νέα!! Κατέβασα τις μνήμες σε 2χ133 έβαλα dram voltage στο high και έδωσα 216mhz x 15=3.22ghz που πριν κώλαγε σε λιγότερα.αυτό που θέλω τώρα είναι να μάθω τα σωστα timings στις μνήμες μπας και βοηθήσει γιατι είναι όλα στο auto.Ρεύματα επεξεργαστή σε μπορω να πειράξω αλλα έχω την υποψία οτι ανεβαίνουν αυτοματα.. Α...Το έτρεξα στο prime65 στο torture test μέχρι το test4 θερμοκρασία μέχρι 48 έφτασε αλλα αν ανεβεί πολύ θα βάλω άλλη ψύχτρα.. Παρακαλώ στείλτε μο ρυθμήσεις σε timings.... θα βάλω και screenshots απο επιλογές που έχω για να βοηθήσω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sukalas Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 οριστε screenshots απο bios και στο τέλος απο everest...Οποιος πιστευει οτι μπορει να βοηθησει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sukalas Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 επισης...πηγα στα 3.29....το ανεβάζω μέχρι να πάρω blue screen of death....και μετα -5mhz... Τι αλλες επιλογες έχω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sukalas Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Help.!Πήρα blue screen στα 3.370mhz...Αποκλείεται να πάει μόνο τόσο...κάτι θα μπορώ να κάνω..Κανείς έμπειρος..? Βοηθήστε λίγο βρε παιδιά θα τρελαθώ αν δε το πάω στα 3.5 τουλάχιστον.Μόνο 11% overclock αντέχει?.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stm00192 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Λοιπον ασε τις μνήμες στα 133 και βαλε Cas latency = 3 TRP =3 Tras = 8 Trcd = 3 Spread Spectrum = disabled και δοκιμασε αν μπορεις να ανεβεις λίγο ακόμη!!! Αν οχι τοτε δυδτυχώς χρειαζεται παραπάνω ρεύμα ο επεγεργαστης το οποίο δεν μπορείς να του το δώσεις!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sukalas Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Λοιπον ασε τις μνήμες στα 133και βαλε Cas latency = 3 TRP =3 Tras = 8 Trcd = 3 Spread Spectrum = disabled και δοκιμασε αν μπορεις να ανεβεις λίγο ακόμη!!! Αν οχι τοτε δυδτυχώς χρειαζεται παραπάνω ρεύμα ο επεγεργαστης το οποίο δεν μπορείς να του το δώσεις!!! Μπράβο ρε φίλε....δε ξέρεις πόσο με βοήθησες...σε ευχαριστω...το δοκιμάζω και λέω νέα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.