Προς το περιεχόμενο

Η σύνδεση επανεκκινείται (Vivodi Telefonet+, Thomson 780(i)WL)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν... Έκανα το τραγικότατο λάθος να γίνω συνδρομητής της Vivodi στο πρόγραμμα Telefonet+. Σύνδεση 10 MBps με router Thomson 780(i) WL.

Μετά από 6 μήνες αναμονής, και αφού ζήτησαν μεταφορά του αριθμού μου του ΟΤΕ παρόλο που εγώ τους τόνισα να μην γίνει αυτό, μου ήρθε επιτέλους η σύνδεση (πού να μην έσωνε). Όλα λειτουργούσαν κανονικά στην αρχή, όμως συχνά πυκνά μου έκανε επανεκκίνηση η σύνδεση. Με τον καιρό όσο πήγαινε το έκανε και συχνότερα.

Όταν κάνει επανεκκίνηση της σύνδεσης, συμβαίνει το εξής: Το internet κόβεται, το αντίστοιχο λαμπάκι σβήνει, μένει έτσι για μερικά δευτερόλεπτα, κι έπειτα ξανανάβει. Ενίοτε μαζί με το internet επανεκιννείται και η τηλεφωνική γραμμή. Κάποιες φορές μάλιστα σβήνουν όλα τα λαμπάκια του router, μέχρι να μείνει μόνο αυτό του Power (σβήνει και αυτό του Ethernet) και μετά ανάβουν ξανά ένα ένα.

Το τελευταίο μάλιστα συμβαίνει σχεδόν συνέχεια με το που πάω να κατεβάσω από rapidshare.

Επικοινώνησα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ φορές με το τεχνικό τμήμα σχετικά με αυτό το θέμα, και πάντα μου λένε πως θα ενημερώσουν το κατάλληλο τμήμα και θα επικοινωνήσουν μαζί μου άμεσα, κάτι που ποτέ δεν συνέβη. Έχω χάσει πια 100% την εμπιστοσύνη μου σε αυτούς, οπότε ρωτάω εσάς.

Τη σύνδεση την έχω εδώ και 2 μήνες, και θα την κόψω μόλις φτάσω τους 6 μήνες για να μην πληρώσω και τέλος απενεργοποίησης από πάνω, και θα πάω σε άλλη εταιρεία.

Εσείς τώρα, τι νομίζετε οτι φταίει; Και τι πρέπει να κάνω για να έχω επιτέλους αυτό για το οποίο πληρώνω;

Α, και σε ποιά εταιρεία να πάω μόλις φύγω από τη Vivodi;

Δημοσ.

Μπορείς να ποστάρεις τις τιμές που έχεις στο router σου για margin και attenuation ? Πιθανόν το router να φταίει ή να μην συγχρονίζει λόγω θορύβου και απόστασης μεγάλης από το dslam

Δημοσ.
Μπορείς να ποστάρεις τις τιμές που έχεις στο router σου για margin και attenuation ? Πιθανόν το router να φταίει ή να μην συγχρονίζει λόγω θορύβου και απόστασης μεγάλης από το dslam

Ex, δεν ξέρω πού τα βλέπω αυτά... :o

Μένω Αθήνα κέντρο (πλ. Βικτωρίας) εάν παίζει κανένα ρόλο... :whistle:

Δημοσ.

μαλλον ειναι κοντα σε dslam.το να κανει επανεκινιση ο ρουτερ και να σβηνουν ολα ειναι προβλημα ρουτερ και οχι γραμμης.δες για κανα firmware update για τον ρουτερ h δοκιμασε με αλλο ρουτερ

Δημοσ.

Επίσης και σε αυτήν την περίπτωση έχω προσωπική εμπειρία, τα μόντεμ επανεκκινούνται όταν το πρωτόκολλό τους δεν συμβαδίζει με το παρεχόμενο πρωτόκολλο της εταιρείας ίντερνετ, η forthnet για παράδειγμα που έχω εγώ απαιτεί το μόντεμ να είναι ADSL 2+ τεχνολογίας, όταν προσπάθησα να το συνδέσω με ένα παλαιότερο που είχα έκανε συνεχώς επανεκκινήσεις. Δοκίμασε να αλλάξεις μόντεμ ή να κατεβάσεις update για το μόντεμ σου από το επίσημο site της εταιρείας.

Δημοσ.

Λοιπόν, κατέβασα τον Update Wizard για τη συσκευή, αλλά, καθώς μιλάμε για 'μένα, δεν θα μπορούσε να ΜΗΝ υπάρχει πρόβλημα! Μου γράφει πως η συσκευή μου είναι "Password Protected" αλλά το παλιόπραμα δεν μου δέχεται τον κωδικό!!! Δοκίμασα ακόμη και να αλλάξω κωδικό και δεν είδα προκοπή!!! Δηλαδή τι πρέπει να κάνω πια για να έχω αυτό για το οποίο πλήρωσα; Θυσία στον θεό της SpeedTouch;;;; Αλλά και πάλι, δεν θα μπορώ πουθενά να βρω αρκετές παρθένες για να θυσιάσω...

Για όνομα του Θεού, τι πρέπει να κάνω τέλος πάντων; Μου έχουν σπάσει κανονικά τα νεύρα καθώς και κάτι άλλο ακόμα... Δεν είναι δυνατόν να πληρώνω για ΑΥΤΟ... :cry::mad:

Όσο για νέα συσκευή, το αποκλείουμε, καθώς αυτή την πήρα μαζί με τη σύνδεση...

Δημοσ.

Δε νομίζω να μπορέσεις να περάσεις καινούριο firmware στο 780 , ακόμα κι αν το καταφέρεις ιντερνετ+τηλέφωνα γιοκ γιατί είναι προσεταρισμένο απο τους βιβοντιανούς!

Μάλλον πρόβλημα με τη γραμμή έχεις , υπάρχει και περίπτωση να φταίει το ρούτερ αλλα και πάλι θα πρέπει να το ελέγξουν απο τη βιβο

Δημοσ.
Ex, δεν ξέρω πού τα βλέπω αυτά...

Μένω Αθήνα κέντρο (πλ. Βικτωρίας) εάν παίζει κανένα ρόλο...

Μπες στο ip του modem σου (μάλλον 10.0.0.138 από έναν browser) και πήγαινε στα properties της σύνδεσης). Πρέπει να δούμε τι attenuation και S/N margin έχεις... Αλλιώς ό,τι και να σου λένε είναι στον αέρα...

Δημοσ.
Επίσης και σε αυτήν την περίπτωση έχω προσωπική εμπειρία, τα μόντεμ επανεκκινούνται όταν το πρωτόκολλό τους δεν συμβαδίζει με το παρεχόμενο πρωτόκολλο της εταιρείας ίντερνετ, η forthnet για παράδειγμα που έχω εγώ απαιτεί το μόντεμ να είναι ADSL 2+ τεχνολογίας, όταν προσπάθησα να το συνδέσω με ένα παλαιότερο που είχα έκανε συνεχώς επανεκκινήσεις. Δοκίμασε να αλλάξεις μόντεμ ή να κατεβάσεις update για το μόντεμ σου από το επίσημο site της εταιρείας.

και ομως πολλα ατομα παιζουν με apla routers.modem κανονικα.ολα τα adsl2+ ρουτερ μπορουν να παιξουν και με g.dmt .αυτο εκανα και εγω λογω καποιων προβληματων με τη γραμμη.β.για τον φιλο ας το δωσει πισω στην vivo να δει τι γινεται μηπως εχει προβλημα και κανει reboot εκτος αν 8ελει να δοκιμασει Να το κανει restore sta defaults και να περασει αλλο firmware εκτος και αν εχουν ορισει το restore defaults να το κανει vivodi defaults

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Συγνώμη για την αναβίωση ενός πολύ παλιού θέματος, αλλά είναι σημαντικό:

Το πρόβλημα το είχα το ίδιο κανα χρόνο και. Δοκίμασα πολλά, κατεβασα ταχύτητες και πολλά πολλά άλλα.

Τελικά ανακάλυψα ότι το πρόβλημα ήταν στην υπερθέρμανση.

Άνοιξα λοιπόν το router, κόλλησα μια ψύκτρα πάνω στο chipset και όλα ΤΕΛΕΙΑ!

Έπεφτε 5,10,15 φορές την μέρα. Τώρα έχει πέσει 2 στον μήνα και αυτό λογικόν.

Μιλάω πάντα για THOMSON 780 WL αλλά υποψιάζομαι ότι το πρόβλημα παίζει και αλλού.

Για να το τσεκάρετε, βρείτε το Error Log (καμμιά φορά είναι κλειδωμένο). Αν λέει πουθενά COLD REBOOT κλπ, τότε αυτό είναι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...