Προς το περιεχόμενο

Before the Devil knows you are dead

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aντιγραφη απο αλλο φορουμ για να μην ξαναγραφω ολοκληρα κατεβατα

O Aντυ (Χοφμαν) και ο Χανκ (Χωκ) Χανσον ειναι 2 αδελφια φαινομενικα διαφορετικα' date=' με εντελως διαφορετικα προβληματα, αλλα προβληματα οπως και να εχει. Και ειναι αρκετα απελπισμενοι ωστε να οργανωσουν μια ληστεια... στο κοσμηματοπωλειο των γονιων τους! . Και που να ηξεραν...

82 χρονων και παρ'ολαυτα ακμαιος και δυνατος, ο Σιντνευ Λιουμετ σκηνοθετει φοβερα μοτνερνα(απο την πρωτη σκηνη που αναθεμα με και αν ενας απο σας περιμενει να ξεκιναει ΕΤΣΙ ενα mainstream εργο μεχρι τα credits τελους που επειδη δεν ηξερα απο πριν ποιος το σκηνοθετεινομιζα οτι ηταν ταινια των Κοεν!! Τοσο μοντερνα) ενα κοινωνικο δραμα με παραλληλη ή και αναποδη αφηγηση οπου χρειαζεται ωστε να του δωσει την υφη ενος αστυνομικου puzzle στο στυλ του Μεμεντο(αφου καποιες φορες βλεπεις πραγματα που εξηγουνται σε επομενη σκηνη που ομως ειναι πισω χρονικα) και ενω δεν περνει τον φακο του μακρια απο τους χαρακτηρες του οι οποιοι μεχρι το τελος ΟΛΟΙ (ακομα και αυτοι που μεχρι το τελος δεν εχουν κανει κατι κακο)-και ισως εκει βρισκεται το νοημα της ταινιας- θα βαδισουν τον δρομο για την Κολαση, ολοι θα κανουν τις επιλογες τους, τις επιλογες της προσωρινης ευτυχιας χωρις να υπολογιζουν παντα τις μελλοντικες συνεπειες, ειναι ολοι ελαττωματικοι αλλα ανθρωπινοι, αφου ακομα και τα λαθη τους ειναι κατανοητα και οχι τραβηγμενα,παραλαυτα δεν χανει σε ρυθμο και θα μπορουσε να θεωρηθει ακομα και αστυνομικη πειρπετεια . Αλλα πως αλλιως θα γινοταν οταν εχεις ΑΥΤΟΝ τον Σευμουρ Χοφμαν που γεμιζει την οθονη σε μια ερμηνεια ανωτερη του Charlie's Wilson War, ενα πολυεργαλειο που μεσα στην ιδια ταινια αλλαζει στον χαρακτηρα του 2-3 ψυχοσυνθεσεις, απο σουπερ ψυχραιμο σε σημειο εκνευρισμου της γυναικας του μεχρι killing spree mode on

Για μενα η ταινια της χρονιας μεχρι στιγμης, ανωτερη του No country for Old Men των Κοεν, χανει 1 ποντακι λογω μιας συναισθηματικης κοιλιας στην αρχη της 3ης πραξης και της αδυναμιας των υπολοιπων να φτασουν τον Χοφμαν(μονο ο Φινευ το παλευει αλλα δεν εχει αρκετο χρονο on screen)[/quote']

Δημοσ.
Τοσο μοντερνα) ενα κοινωνικο δραμα με παραλληλη ή και αναποδη αφηγηση οπου χρειαζεται ωστε να του δωσει την υφη ενος αστυνομικου puzzle στο στυλ του Μεμεντο(αφου καποιες φορες βλεπεις πραγματα που εξηγουνται σε επομενη σκηνη που ομως ειναι πισω χρονικα) και ενω δεν περνει τον φακο του μακρια απο τους χαρακτηρες του οι οποιοι μεχρι το τελος ΟΛΟΙ (ακομα και αυτοι που μεχρι το τελος δεν εχουν κανει κατι κακο)-και ισως εκει βρισκεται το νοημα της ταινιας- θα βαδισουν τον δρομο για την Κολαση, ολοι θα κανουν τις επιλογες τους, τις επιλογες της προσωρινης ευτυχιας χωρις να υπολογιζουν παντα τις μελλοντικες συνεπειες, ειναι ολοι ελαττωματικοι αλλα ανθρωπινοι, αφου ακομα και τα λαθη τους ειναι κατανοητα και οχι τραβηγμενα,παραλαυτα δεν χανει σε ρυθμο και θα μπορουσε να θεωρηθει ακομα και αστυνομικη πειρπετεια .

Λοιπόν, αυτό είναι μια πρόταση.

Κατά τα άλλα, με έψησες. =ρ

Δημοσ.

Βασικα δεν ειναι μια προταση, εχω μπολικες προτασεις απο τελεια σε τελεια. Ενιγουει, νοημα εβγαλες?Αν εβγαλες, τοτε ειμαστε οκ

Δημοσ.

Αρκετα καλη ταινια που σε κραταει σε ενδιαφερον μεχρι το τελος!

Πολυ καλη σκηνοθεσια αν εξαιρεσουμε το αντιαισθητικο ξεκινημα στο κρεβατι στην αρχη της ταινιας(σαφως για τη μπακα του χοφμαν!).

Η ερμηνεια των ηρωων εξαιρετικη με δυνατες εντονες στιγμες και απο τους

2 ηρωες εξισου.

Ενα 8/10 ειναι οτι πρεπει.

Δημοσ.
Βασικα δεν ειναι μια προταση, εχω μπολικες προτασεις απο τελεια σε τελεια. Ενιγουει, νοημα εβγαλες?Αν εβγαλες, τοτε ειμαστε οκ

Για να μ' έψησες!!

και το κουότ μου είναι μια πρόταση.

Δημοσ.
O Aντυ (Χοφμαν) και ο Χανκ (Χωκ) Χανσον ειναι 2 αδελφια φαινομενικα διαφορετικα, με εντελως διαφορετικα προβληματα, αλλα προβληματα οπως και να εχει. Και ειναι αρκετα απελπισμενοι ωστε να οργανωσουν μια ληστεια... στο κοσμηματοπωλειο των γονιων τους! . Και που να ηξεραν...

82 χρονων και παρ'ολαυτα ακμαιος και δυνατος, ο Σιντνευ Λιουμετ σκηνοθετει φοβερα μοτνερνα(απο την πρωτη σκηνη που αναθεμα με και αν ενας απο σας περιμενει να ξεκιναει ΕΤΣΙ ενα mainstream εργο μεχρι τα credits τελους που επειδη δεν ηξερα απο πριν ποιος το σκηνοθετεινομιζα οτι ηταν ταινια των Κοεν!! Τοσο μοντερνα) ενα κοινωνικο δραμα με παραλληλη ή και αναποδη αφηγηση οπου χρειαζεται ωστε να του δωσει την υφη ενος αστυνομικου puzzle στο στυλ του Μεμεντο(αφου καποιες φορες βλεπεις πραγματα που εξηγουνται σε επομενη σκηνη που ομως ειναι πισω χρονικα) και ενω δεν περνει τον φακο του μακρια απο τους χαρακτηρες του οι οποιοι μεχρι το τελος ΟΛΟΙ (ακομα και αυτοι που μεχρι το τελος δεν εχουν κανει κατι κακο)-και ισως εκει βρισκεται το νοημα της ταινιας- θα βαδισουν τον δρομο για την Κολαση, ολοι θα κανουν τις επιλογες τους, τις επιλογες της προσωρινης ευτυχιας χωρις να υπολογιζουν παντα τις μελλοντικες συνεπειες, ειναι ολοι ελαττωματικοι αλλα ανθρωπινοι, αφου ακομα και τα λαθη τους ειναι κατανοητα και οχι τραβηγμενα,παραλαυτα δεν χανει σε ρυθμο και θα μπορουσε να θεωρηθει ακομα και αστυνομικη πειρπετεια . Αλλα πως αλλιως θα γινοταν οταν εχεις ΑΥΤΟΝ τον Σευμουρ Χοφμαν που γεμιζει την οθονη σε μια ερμηνεια ανωτερη του Charlie's Wilson War, ενα πολυεργαλειο που μεσα στην ιδια ταινια αλλαζει στον χαρακτηρα του 2-3 ψυχοσυνθεσεις, απο σουπερ ψυχραιμο σε σημειο εκνευρισμου της γυναικας του μεχρι killing spree mode on

Για μενα η ταινια της χρονιας μεχρι στιγμης, ανωτερη του No country for Old Men των Κοεν, χανει 1 ποντακι λογω μιας συναισθηματικης κοιλιας στην αρχη της 3ης πραξης και της αδυναμιας των υπολοιπων να φτασουν τον Χοφμαν(μονο ο Φινευ το παλευει αλλα δεν εχει αρκετο χρονο on screen)

Υο Μήτσο το κειμενό σου είναι σαν (αχα καλό ε?) να το έχει γράψει αδερφή.

No wonder που ξέχασες να αναφέρεις το πιο βασικό προσόν της ταινίας: Η γκόμενα της αρχής έχει ρώγα για να κρεμάς παλτό (και όχι ό, τι και ό, τι παλτό, απο Κωνσταντίνου και πάνω)

Δημοσ.

1. Γαμιεσαι

2. Η γκομενα στην αρχη[ακαταλληλο κατω των 18]->

γαμιεται καλυτερα απο σενα, καλα ρε μαλακα, πως το εδινε ετσι, αν δεν ηταν και ο χοντρελας να μας χαλαει την σκηνη...

Δημοσ.

Όντως ωραίο έργο και βλέπεται ευχάριστα αλλά δεν ξέρω ρε γμτ τιατί αυτός ο Χόφμαν δεν μου κάθεται καλά. Όχι σαν ηθόποιος. Γενικά σαν παρουσία...

• Super Moderators
Δημοσ.

Ψήθηκα από την σύντομη παρουσίαση του Kaizer και είδα αυτό το διαμάντι. Πρέπει να'ναι η καλύτερη ταινία που'χω δει μέχρι στιγμής αυτή τη σαιζόν. Ο Philip Seymour Hoffman είναι εξαιρετικός (σε αντίθεση με τον Sellers, τον λατρεύω ως ηθοποιό και ως πληθωρική παρουσία).

H σκηνοθεσία είναι κα-τα-πλη-κτι-κή. Κάθισα να την δω χωρίς να θυμάμαι ότι διάβασα (σ'αυτό εδώ το topic) ότι πρόκειται για τον Lumet, αφού στο τέλος που είδα το όνομά του εξεπλάγην ευχάριστα, ο άνθρωπος δείχνει πόσο μεγάλος σκηνοθέτης είναι ακόμα και στα γεράματα.

Το συνιστώ, θα με θυμηθείτε. :-)

Παρακαλώ να μην πάνε να το δουν όσοι θεωρούν "ταινιάρα" το Shooter ή παρόμοιες ταινίες. No offence αλλά δεν θα σας αρέσει, κρίμα είναι.

Δημοσ.

Hρθες στο δρομο του Θεου τεκνον μου και συ

Η μονη ταινια που θα παρω σε DVD απο την σεζον Φθινοπωρο 2007-Ανοιξη 2008 παροτι ο θειος μου το εστειλε σε αψογη ποιοτητα

(δεν εχω δει μονο το There Will Be Blood)

Δημοσ.

Πολυ καλη σκηνοθετικα, πραγματι πολυ καλο.

Αλλα η ταινια παλι δεν με ενθουσιασε, δεν ηταν ακριβως αυτο που περιμενα..

Να πω την αληθεια θα προτιμησω το no country of old men (ασχετο αν μου φανηκε σαν ταινια περιπετειας γυρισμενη απο τον αγγελοπουλο lol still πολυ καλο)την αληθινη ιστορια του assasination of jesse james αλλα και την καλυτερη για μενα ταινια του 2007&2008 gone baby gone..

• Super Moderators
Δημοσ.
Πολυ καλη σκηνοθετικα, πραγματι πολυ καλο.

Αλλα η ταινια παλι δεν με ενθουσιασε, δεν ηταν ακριβως αυτο που περιμενα..

Να πω την αληθεια θα προτιμησω το no country of old men (ασχετο αν μου φανηκε σαν ταινια περιπετειας γυρισμενη απο τον αγγελοπουλο lol still πολυ καλο)την αληθινη ιστορια του assasination of jesse james αλλα και την καλυτερη για μενα ταινια του 2007&2008 gone baby gone..

Το Assassination δεν το'χω δει ακόμα οπότε επιφυλάσσομαι πριν εκφέρω την τελική μου γνώμη.

Το Gone Baby Gone ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση (προς το παρόν) μαζί με το No Country For Old Men. Είναι πολύ καλή ταινία και εξαιρετική πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Ben Affleck.

Προς το παρόν πρώτο έρχεται το Before The Devil...

Αλλά έχω να δω ακόμα, δεν έχω ολοκληρώσει τον "κύκλο των ταινιών της σαιζόν".

Δημοσ.

Πολύ καλή ταινία όντως με ωραίο στόρυ.

Στη δεύτερη θέση (προς το παρόν) μαζί με το No Country For Old Men.

Δεν σου πα ότι είναι εξαιρετική και θα γουστάρεις πολύ; :-D

Δείτε το Juno, απίστευτη ταινία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...