washcloud Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 βρε τι μου θυμίζει αυτή η υπογραφή ....τι μου θυμίζει.... ...τπτ δε σου θυμίζει, γιατί με τα χεράκια μου την έφκιαξα. Home made σαν τα τουρσιά της γιαγιάς μου. Άντε. @ charis7 : ΄Νταξ' μαμζέλ, πώς κάνετ' έτσ' , δε σας είπαμε και καμπούρα μπαααααααα ...ΠΕΡΑΝ της πλάκας όμως, γιατί παρακαλώ να μην είναι τροφοδοτικό ; Ένα τροφοδοτικό δε σημαίνει ότι πάει μπόμπα, αν δίνει ακόμα ρεύμα. Ούτε καν κι αν όταν ανοίγει ο πισής μετά από κάτι προσπάθειες. Και για την ακρίβεια, ΜΑΛΛΟΝ είναι ευχής έργο το πρόβλημα να είναι αυτό. Διότι είναι το ΠΙΟ εύκολο ν' αντικατασταθεί, να δοκιμασθεί, και μάλλον το φθηνότερο αν είναι ν' αλλαχθεί. Τεσπα. ...Κάτι που δεν μου άρεσε σ' αυτά που γράφεις, είναι το εξής : ' πάντως κάνει ένα "τσαφ" ' ...μη μπζαρώνετε ρεεεεε ...με την έννοια ότι αν ΟΝΤΩΣ είναι 'τσαφ' ή έστω κάτι ηχητικά συγγενές, τότε άσ' τα να παν σταδιάλα. ...Πώς λέμε "όπου Γιώργος και μάλαμα ; " ...όπου "τσαφ!" και (μάλλον) ΧΟΝΤΡΟ πρόβλημα, όταν έχουμε να κάνουμε με ηλεκτρονικά... (κάπου εδώ να υπενθυμίσω, όχι επειδή βαριέμαι τη ζωή μου, αλλά ως οσφραίνομαι -μου μύρισε το "τσαφ!" - ότι ΜΑΛΛΟΝ το καλύτερο είναι να πάει το πισί σ' έναν ψηλό, νεαρό, γεροδεμένο, γαλανομάτη, ελεύθερο ΕΕΕΕΕΕΕ σ' έναν τεχνικό τέλος πάντων (αλλά ποτέ δεν ξέρεις, έχει και τα τυχερά του), γιατί άμα άρχισε τα τσαφ-τσουφ φοβάμαι μην παίξει κανένα μπάρμπεκιου μέσα στο κουτί) ΥΠΟΘΕΤΩ ΔΕ πως δεν το άνοιξες. Και καθόλου εμπειρία να μην έχεις, προτείνω να ρίξεις μια ματιά στο εσωτερικό του. Τα μόνα άλλωστε που χρειάζεσαι είναι ένα κατσαβίδι, πολύ θράσος, και "δυνατό" φως. Άνοιξε το κουτί και ρίξε μια ΚΑΛΗ ματιά μέσα (πες πως κοιτάζεις βιτρίνα στις εκπτώσεις). Κοίτα στη μητρική, στις πλακέτες των δίσκων, στα βύσματα του τροφοδοτικού που φτάνουν στους δίσκους και στα ντράιβ ( = floppy, dvd, cd ) (βγάλε το βύσματα και κοίτα τα λες και παίζετε το "ποιός θα γελάσει πρώτος"). Ενδέχεται να δεις κάτι "καμμένο", κάπου, κάπως, κάποτε. Μην τρομάξεις, και μη βάλεις καμμιά φωνή. Το κακό θα έχει ήδη γίνει.(Ή αν θέλεις βάλε, αλλά όχι φωνή τρόμου. Να είναι τουλάχιστον σαν εκείνες που ακούγονται όταν σκάει ο Βέρτης στα πρωινάδικα, μη τρομάξει κανένας άλλος στο σπίτι, μην έρθει κανένας πατέρας σου αλαφιασμένος "..ΤΙ έγινε κορίτσι μου, τί τρέχει;!", και του πεις "...άσε ρε μπαμπά, έχει αρπάξει ένα molex στο PSU γιατί δεν έκανε επαφή, κι απ' ότι φαίνεται μου 'καψε σκληρό", και αφού τρίψει για λίγο το πηγούνι του ανήσυχα όπως σε 'κεινη τη , γυρίσει και σε ρωτήσει "....στη ΜΑΝΑ σου...το 'πες ; ;"...Εννοείται πως άμα παίξει κάτι καμμένο, ώπα το pc κάτω απ΄τη μασχάλη, και τσιφ στον γαλανομάτη να του πεις για το "τσάφ !" για να μην έχουμε και χειρότερα. Κι αν γίνει έτσι, και σου πει τελικά "δεσποινίς, ήταν καμμένο το καϋμένο το τάδε κι έπρεπε να το αλλάξω", να ζητήσεις το καμμένο part (ειδικά αν δεν έχει γαλανά μάτια αλλά κόκκινη φαλάκρα) (όχι ότι οι παλιοί είναι περισσότερο απατεώνες, αλλά τουλάχιστον από τον άλλο θα σου μείνουν τα γαλανά μάτια , οπότε μην το κουράζεις). Όσο περί BIOS, κι αν θέλεις να δοκιμάσεις την τύχη σου έτσι, αγνοώντας τα τυχόν αστραπόβροντα που παίζουν μεσ' το κουτί, μπορείς να βγάλεις την μπαταρία λιθίου (αυτή η ορολογία πάντα μου θυμίζει την ταινία "Δείπνο Ηλιθίων", κι ήθελα κάποια στιγμή να το πω, πόσο μάλλον που είναι καλή ταινία). Είναι σο μέγεθος ενός αναβράζοντος Depon, αλλά αντίθετα από αυτό, φέρνει πονοκέφαλο (στην προσπάθεια να την βγάλεις). Θα την βρεις κάπου επάνω στην μητρική, ενώ το Depon σε φαρμακείο. Με ψιλό ίσιο κατσαβίδι, έγινε η δουλειά. Στη συνέχεια βγάζεις και το καλώδιο του ρεύματος που από την μπρίζα πάει στο τροφοδοτικό, και περιμένεις έτσι μερικά λεπτά να πάρει το σύστημα μία βράση. Έπειτα, ξανασυνδέεις το καλώδιο του ρεύματος στο τροφοδοτικό, κι αν όλα πάνε καλά, έχεις τελέσει με απόλυτη επιτυχία ένα "BIOS CMOS clear". Χονδρικά, αυτό σημαίνει ότι έχεις κάνει "reset το BIOS". Πράγμα που είθισται να βοηθάει σε περιπτώσεις που κολλάει ο υπολογιστής κατά το άνοιγμα, ή μας γράφει στους πυκνωτές του και δεν ανοίγει καθόλου. Αλλά όπως όλα τα πράγματα, κάθε καλό έχει και το αντίτιμό του. Μετά από ένα φοβερό γεύμα πχ , έρχεται η τρισάθλια ώρα να πλύνεις τα πιάτα. Το ανάλογο εδώ είναι να ξαναβάλεις την μπαταρία στη θέση της (με κλειστό το pc εννοείται). Το ακόμα χειρότερο είναι ότι όπως και με το γεύμα, μπορεί να ήταν καλό, αλλά σου φέρνει ένα φούσκωμα, που σου ανοίγει άλλες ιστορίες. Έτσι και το reset του BIOS. Κάνει τα καλά που είναι να κάνει (μπορεί και να μη δεις και καμμιά διαφορά πάντως), αλλά οι ρυθμίσεις του γυρίζουν στις εργοστασιακές, κι αυτό ΕΝΝΙΟΤΕ μπορεί να κάνει κάποια πράγματα σαλάτα. Πχ να χρειαστεί να ξαναρυθμίσεις κάποια πράγματα (ας πούμε τη σειρά με την οποία μπουτάρουν οι συσκευές). Κάποιες φορές, μπορεί κάποια ρύθμιση που άλλαξε να είναι τόσο crucial που να μην μπορεί καν ν' ανοίξει το pc. Τραβηγμένο μεν, αλλά παίζει. Οπότε "σιγουρέψου" για το πως ήταν σεταρισμένες οι ρυθμίσεις ΠΡΙΝ το clear CMOS, για να τις ξανασετάρεις ανάλογα. Αν έχει επιλογή για "load BIOS optimum settings", ή κάτι τέτοιο τεσπα, ίσως και να γίνει η ιστορία πιο εύκολη. Αυτά για την ώρα, σταματάω γιατί θα θεωρηθεί flooding το μέγεθος του post. Keep us informed. And we' ll keep u entertained.
charis7 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 Δημοσ. 12 Μαΐου 2008 ...τπτ δε σου θυμίζει, γιατί με τα χεράκια μου την έφκιαξα. Home made σαν τα τουρσιά της γιαγιάς μου. Άντε. @ charis7 : ΄Νταξ' μαμζέλ, πώς κάνετ' έτσ' , δε σας είπαμε και καμπούρα μπαααααααα ...ΠΕΡΑΝ της πλάκας όμως, γιατί παρακαλώ να μην είναι τροφοδοτικό ; Ένα τροφοδοτικό δε σημαίνει ότι πάει μπόμπα, αν δίνει ακόμα ρεύμα. Ούτε καν κι αν όταν ανοίγει ο πισής μετά από κάτι προσπάθειες. Και για την ακρίβεια, ΜΑΛΛΟΝ είναι ευχής έργο το πρόβλημα να είναι αυτό. Διότι είναι το ΠΙΟ εύκολο ν' αντικατασταθεί, να δοκιμασθεί, και μάλλον το φθηνότερο αν είναι ν' αλλαχθεί. Τεσπα. ...Κάτι που δεν μου άρεσε σ' αυτά που γράφεις, είναι το εξής : ' πάντως κάνει ένα "τσαφ" ' ...μη μπζαρώνετε ρεεεεε ...με την έννοια ότι αν ΟΝΤΩΣ είναι 'τσαφ' ή έστω κάτι ηχητικά συγγενές, τότε άσ' τα να παν σταδιάλα. ...Πώς λέμε "όπου Γιώργος και μάλαμα ; " ...όπου "τσαφ!" και (μάλλον) ΧΟΝΤΡΟ πρόβλημα, όταν έχουμε να κάνουμε με ηλεκτρονικά... (κάπου εδώ να υπενθυμίσω, όχι επειδή βαριέμαι τη ζωή μου, αλλά ως οσφραίνομαι -μου μύρισε το "τσαφ!" - ότι ΜΑΛΛΟΝ το καλύτερο είναι να πάει το πισί σ' έναν ψηλό, νεαρό, γεροδεμένο, γαλανομάτη, ελεύθερο ΕΕΕΕΕΕΕ σ' έναν τεχνικό τέλος πάντων (αλλά ποτέ δεν ξέρεις, έχει και τα τυχερά του), γιατί άμα άρχισε τα τσαφ-τσουφ φοβάμαι μην παίξει κανένα μπάρμπεκιου μέσα στο κουτί) And we' ll keep u entertained. Πριν αρχίσω να σας πρήζω, έκανα κάποια βασικά όπως reset με τη μπαταρία στο BIOS, έγραψε αυτό που είπες "BIOS CMOS clear" ή κάτι τέτοιο και προς τον παρόν μόνο την ώρα είδα να χάνεται. Το Boot sequence είναι ΟΚ αλλά και να μην ήταν, ξέρω να το αλλάζω. Το άνοιξα και αποσύνδεσα σκληρούς με τη σειρά, άλλαξα θέση στη μνήμη σε όλα τα slots, καθάρισα με σκουπάκι & swiffer (γιατί μια άλλη φορά είχε τιγκάρει στη σκόνη και έκλεινε από θερμοκρασία ώσπου δεν άνοιγε - τι να κάνουμε δεν ήμουν τόσο νοικοκυρά!). Τίποτα καμμένο δεν είδα, ούτε μύριζε κάτι. Το επόμενο που θέλω να τσεκάρω είναι ο σκληρός γιατί από τα ακροαστικά διαπίστωσα ότι αυτός κάνει το "τσαφ" και μάλλον είναι ο Master. όμως τον αποσύνδεσα και πάλι δεν άνοιξε, έστω στο BIOS χωρίς να φορτώσει Windows. Γιατί μια φορά είχε χτυπήσει ο slave και δεν άνοιγε καθόλου το PC (όλα τα κουλά μου συμβαίνουν...) μέχρι να τον βγάλω , προφανώς λόγω κάποιας ασυμβατότητας. Θα δω τι μπορώ να κάνω με το τροφοδοτικό αν μπορώ να βρω έναν εθελοντή τροφοδότη, να το δοκιμάσουμε. Μετά σκέφτομαι και το Format που ήταν η πρώτη μου επιλογή παλαιότερα όταν άρχιζαν να εμφανίζονται κόλπα, αν και μάλλον δεν θα βοηθήσει, εκτός αν έχουμε να κάνουμε με κανέναν ιό. Μακάρι να είναι τροφοδοτικό, είχα ξανααλλάξει στο παλιό PC όταν μου το έκανε Barbecue η ΔΕΗ. Γιατί αν είναι μητρική πιάσαμε από κούπες. Θα αρχίσω να ψάχνω για γαλανομάτες! Δεν έχω σχέση με πληροφορική αλλά κοντεύω να γίνω εξπέρ από όλα αυτά που παθαίνουν!! Γκκκρρρρρρρρ... Εντωμεταξύ αναρωτιέμαι μήπως δεν κάνω και πολύ καλά που τον ανοίγω και τον χρησιμοποιώ, αφού βέβαια πρώτα αφιερώσω ένα δεκάλεπτο-τέταρτο στην αφεντιά του μέχρι να μου κάνει την τιμή να πάρει μπρος. Thanks again!
washcloud Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 Δημοσ. 13 Μαΐου 2008 ...όσοι διαβάζετε τις πρώτες 4 σελίδες του παρόντος thread, είστε unbefuckinglievable ...αφού πρόκειται για ξέθαμμα παλαιότερης περίπτωσης... * charis7 , Μετά σκέφτομαι και το Format που ήταν η πρώτη μου επιλογή παλαιότερα όταν άρχιζαν να εμφανίζονται κόλπα, αν και μάλλον δεν θα βοηθήσει, εκτός αν έχουμε να κάνουμε με κανέναν ιό δεν σκέφτεσαι και τον γάμο με την ευκαιρία ;(δεν κάνω πλάκα, αν ο γαμπρος πχ είναι τεχνικός, ΕΙΝΑΙ μια οψιόν κι αυτή...) (...καλά,οκ,ΠΛΑΚΑ κάνω, αλλά φορματ και ιοί είναι άσχετοι σ' αυτή την περίπτωση...) Εντωμεταξύ αναρωτιέμαι μήπως δεν κάνω και πολύ καλά που τον ανοίγω και τον χρησιμοποιώ ...εφ' όσον παίζουν τσάφια , θα έλεγα ναι (άσχετα που λες ότι δεν είδες κάτι καμμένο)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.