Προς το περιεχόμενο

Δεν ανοιγει το pc...

steant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

:-Dνα κανω μια υποθεση βλακειας?ενδεχεται να τραβηξες τον ανεμιστηρα και να εβγαλες κ τον επεξεργαστη(το ειχα παθει παλια)και οταν θεωρησες οτι ολα οκ τα ξαναεβαλες πανω στις τρυπιτσες με προσοχη και επειδη δεν κουμπωνε το εσπρωξες με αποτελεσμα να στραβωσεις τα pin του επεξεργαστη και να στραβωκουμπωσε,οποτε και μπιπ μπιπ η μητρικη.:-)καλυτερα λοιπον να το ξαναβγαλεις κ να δεις απο κατω-αν ειναι ετσι οπως τα λεω,οποτε ο τεχνικος μπορει να σε βοηθησει στην ισιωτικη των pin και οχι να σου πουλησει ψεμα-και καλα παπαλα και καπουτ ολα.εχεις πιθανοτητες τοσες οσες κ να βρεις εναν εμπειρο και καλοψυχο τεχνικο.απο κει κ περα οτι τεστ κανει να το κανει μπροστα στα ματια σου ασχετα με το 'δεν μπορω τωρα,εχω πολυ δουλεια'-οποτε του το πας καποια στιγμη που να μπορεις-και οταν σου πει παρε αλλο,γιατι καηκαν ολα πες του οκ κ πηγαινε σε αλλον εναν.φυσικα αν δεν εχει μετρητες καλους και μεσα τεσταρισματος ειναι μαπα το αγγουρι.:cry:

:devil:και το καλο που μου ειχε τυχει πιο παλια...ειχα παει για ιδιο λογο σε τεχνικο..μου λεει καηκε..σκαω 25ε(αν θυμαμαι καλα)..το παω σε αλλον..μου λεει φτιαχνεται(ισιωσε τα pin)..γυρναω στον 1ο..ακουει εξαψαλμο..παιρνω πισω τα 25ε και δινω 15ε στον 2ο για την επισκευη.B)ηθικο διδαγμα..να εισαι δισπιστος,μεχρι αποδειξεως του ορθου.τα συμπερασματα δικα σου και την αλλη φορα να εισαι πολυ προσεχτικος με αυτα τα πραματα και οταν δεν ξερεις μην πειραματιζεσαι,γιατι πολυ απλα..απο μια σκονη παθαινεις εγκεφαλικο αυτη τη στιγμη ;)

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

οπως εχω πει και παραπανω επεξεργαστης δεν ειναι γιατι βαλανε αλλον και παλι δε δουλευε..αρα το προβλημα ειναι σιγουρα πανω στη μητρικη.. το εμα ειναι αν ειναι κατι συμαντικο η κατι απλο.. (τι να κανω μεχρι το τελος ελπιζω.. να γλιτωσω τιποτα)

Εσεις μου προτεινεντε δηλαδη με λιγα λογια να παω να παρω αλλη μητρικη????

απλα ελεγα μηπως υπαρχει καμια πιθανοτητα να ειναι κατι απλο..

Δημοσ.

steant,όταν τεχνικός σου λέει "δεν το βρίσκω" (όσο "άτεχνος" κι αν είναι),πάει να πει ότι μόνο κάτι "απλό" δεν έιναι...Και δεν σου λέμε "να πάρεις μητρική"....σου λέμε πώς ΦΑΙΝΕΤΑΙ να έχει το πράγμα-γιατί από μακρυά δεν μπορούμε να κάνουμε και θαύματα...Και όπως είπα πριν,μοιάζει να έχεις "κάψει" την μητρική...Αν αυτό αποφανθεί και η "τεχνικάρα" που την έχει στα χέρια της,παρ΄ την (μη διαννοηθείς να πληρώσεις κάτι αν δεν σου ΦΤΙΑΞΟΥΝ κάτι) και πήγαινε σε άλλο τεχνικό ΜΠΑΣ και το πρόβλημα δεν είναι στη motherboard αλλά στον τεχνικό...Στην καλύτερη περίπτωση,θα πληρώσεις απλά τον τεχνικό..Στη χειρότερη,μια καινούρια motherboard,και στη...."χειροτερότερη",θα πληρώσεις motherboard KAI τεχνικό (..μ' αυτά που μας είπες,ΔΕΝ θα σε συμβούλευα να πάρεις καινούρια και να την αλλάξεις μόνος σου-αν και δεν είναι το πιό δύσκολο πράγμα στον κόσμο..)

Τέλος πάντων,αν θέλεις σώνει και καλά να αποφύγεις τα λεφτά του τεχνικού,κι αν το λέει η καρδούλα σου,έλα από δω να δώσουμε οδηγίες πως να το κάνεις..

Δημοσ.

δεν εχω προσεξει αν εχει πει ποια μητρικη εχει, αλλα αν μπορει να βρει καινουρια ή μεταχειρισμενη σε ικανοποιητικη τιμη δεν αξιζει ολη αυτη η φασαρια, ας κανει την αγορα και μετα ας παιξει οσο θελει με τη χαλασμενη.

Δημοσ.

λοιπον η μητρικη μου ειναι αυτη 845pe max3 series

επειδη μαλλον ειναι ακριβουτσικη (δε ξερω ποσο εχει καν) θα δω αν μπορω να βρω κανενα μαγαζακι με μεταχειρεσμενα..

αν ξερει κανεις τπτ ας βοηθησει παρακαλω. ειμαι απο χαλκιδικη - Θεσσαλονικη

Δημοσ.

...λοιπόν πάλι μισά μας τα λες (..το ξέρω ότι δεν ξέρεις τόσα πολλά για το pc,αλλά και πάλι...)-δεν μας είπες την ΜΑΡΚΑ της motherboard-τα στοχεία που έδωσες έχουν περισσότερο να κάνουν με το chipset που χρησιμοποιεί..Τέλος πάντων,πρέπει να είναι μια MSI με επεξεργαστή Celeron D-γενιάς Pentium 4 δηλαδή...Άρα μιλάμε για κάτι παλιό (6-7 χρόνων ίσως)...Το θέμα είναι ότι η "γενιά" αυτων των motherboard,είναι προς εξαφάνιση...Στο e-shop 1 ματιά που έρριξα,δείχνει 1 μόνο προϊόν διαθέσιμο.Κι αυτό δεν είναι της MSI.Βέβαια,δεν σε πειράζει αυτό.Δεν χρειάζεσαι ίδια μάρκα motherboard-χρειάζεται απλά να παίρνει επεξεργαστή γενιάς P4,όπως μάλλον είναι ο δικός σου.Πρέπει πάντως η μητρική του e-shop να έχει και λιγότερα pci slots για κάρτες,και για μνήμες από τη δικιά σου....Η ΜSI σου πρέπει να έχει 5 ή 6 θέσεις για κάρτες,και 3 για μνήμες..Αν δεν έχεις πάνω από 3 κάρτες (εκτός της κάρτας γραφικών-αυτή μπαίνει σε άλλο είδος slot,σε agp),και αν έχεις 2 μνήμες,μάλλον είναι καλή περίπτωση αυτή η μητρική.Κάνει 50 ευρώ.Αν πεις να ψάξεις για παρόμοια μητρική (θα λες μητρική με socket 478),δεν νομίζω ότι θα βρεις εύκολα κάτι φθηνότερο από του e-shop(αν ζητήσεις να έρθει σε κατάστημα e-shop της περιοχής σου και πας να την παραλάβεις ο ίδιος,δεν θα πληρώσεις μεταφορικά).Για την ακρίβεια,αν βρεις (καινούρια) μητρική με socket 478,το πιο πιθανό να την βρεις πιό ακριβή από του e-shop(10-20 ευρώ παραπάνω,θα είναι το πιό πιθανό).Αν ΤΥΧΕΙ και βρεις φθηνότερη,δε νομίζω να βρεις με λιγότερο από 45-άντε 40 ευρώ(κι αυτό περίπτωση θα είναι,λέω 'γω..).

Το θέμα είναι,αν την δώσεις σε τεχνικό για να την περάσει,θα σου πάρει τουλάχιστον 1 20άρι-και από κει και πέρα,ανάλογα τα κέφια του,ίσως 30,ίσως 40,50 ευρώ...).Αν μέχρι 100 ευρώ σε παίρνει οικονομικά(αγορά μητρικής και "εργατικά" τεχνικού),θα πρότεινα να δώσεις να κάνει την αλλαγή και το πέρασμα του επεξεργαστή και των διάφορων καρτών,τεχνικός...Αν πάλι υπάρχει ζόρι,όπως είπα σε προηγούμενο post,θα προσπαθήσουμε να σε καθοδηγήσουμε σωστά ώστε να κάνεις τα πάντα μόνος σου..(....)

Όσο για την πρίπτωση να βρεις μεταχειρισμένη,τί να πω,δεν ξέρω πόσο αξίζει τον κόπο...Μην πάρεις μεταχειρισμένη που θα κάνει ας πούμε 40,30 ακόμα ευρώ αν δεν σου δώσουν κάποια εγγύηση,έστω ας πούμε ενός χρόνου..(η μητρική του e-shop των 50 ευρώ ,έχει εγγύηση 2 χρόνων).Εγώ θα έπαιρνα μεταχειρισμένη,μόνο αν έβρισκα κάτι της τάξης των 20 ευρώ(δύσκολο ακούγεται πάντως)

Τέλος πάντων,αυτά.Εσύ ξέρεις το πορτοφόλι σου,και τι χρόνο μπορείς να διαθέσεις για ψάξιμο(και πόσο βασίζεσαι ή όχι να κάνεις την αλλαγή μόνος σου...)

Κι αλήθεια,ΑΚΟΜΗ να "αποφανθεί" ο τεχνικός που του πήγες το pc ;;

(στο προηγούμενο post σου είχα πει πρώτα να δεις τί θα σου πει,και μετά να πας και 1 βόλτα από αλλού,ΜΠΑΣ και....)

*..κι ένα τελευταίο:..ρίξε μια ματιά εδώ στο insomnia,στη στήλη αγγελιών,μήπως βρεις καμμία ευκαιριάρα,από κάποιον ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΕΝΑ όμως...(σου υπανθυμίζω ότι ψάχνεις για μητρική με socket 478 (η "θήκη" δηλαδή που κάθεται ο επεξεργαστής,γιατί οι επεξεργαστές-και άρα οι "θήκες" των μητρικών, διαφέρουν..)

Δημοσ.

ρε φιλε εχεις ακουστα οτι μπορεις να αγορασεις αερα απο καταστηματα με υπολογιστες και να καθαρισεις τον υπολογιστη σου.εγω προσωπικα παω σε ενα ξυλουργειο το κουτι μου περνω το πιεστικο και με προσοχη καθαριζω ολες τις σκονες που ειναι μεσα.οσες φορες το εκανα δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα.και κατι τελευταιο αλλη η δουλεια του ναυτη και αλλη του καντηλαναφτη.αμα δεν ξερεις πως το κανουν ρωτα πρωτου κανεις κανα λαθος.:)

Δημοσ.

α και κατι αλλο.... βαλε τα οπως ειναι μεσα και κανε clear cmos αλλαξε την θεση στο τζαμπερακι και δες αν θα σου δουλεψει αφου λες οτι ρευμα εχεις κανονικα.

Δημοσ.

ρε παιδια ας μην μπλεξει παραπανω το παλικαρι. Ας το φιλε μου στον τεχνικο. Το πολυ πολυ αν δεν μπορει αυτος παρτο (χωρις να πληρωσεις) και πανε σε καποιον αλλον.

Δημοσ.

παιδια το προβλημα ως εκ θαυματος λυθηκε!!! Εκει που πειραξα τα ανεμιστηρακια και τα χαζα καποιο βραχυκυκλωνε η δε πατουσε καλα και γι αυτο γινοταν ολα..

Ας ελπισουμε οτι αυτο που πειραξα

fbzam574kvzcxnfzhpoh.jpg

(δηδαδη που το εβγαλα κτλ) δεν θα δημιουργισει κανενα αλλο προβλημα αυριο μεθαυριο!!!

Τωρα τι να σας πω ενα ευχαριστω θα ειναι σταγονα στον ωκεανο... Συνεχιστε με τις γνωσεις σας να βοηθατε τον κοσμο!!!!

Ολοι χρειαζομαστε τι βοηθεια του αλλου!!!

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ενώ το Pc μου κάνει ήχους ότι κάτι ανοίγει, η οθόνη δεν παίρνει καν εντολή να ανοίξει. Δεν είναι θέμα κάρτας γραφικών ή οθόνης νομίζω γιατί μετά από κάποια Restart ανοίγει, αλλά μόνο η πρώτη οθόνη (που γράφει στοιχεία κάρτας γραφικών και επεξεργαστή). μετά από αρκετά Restart ανοίγει τελικά και τότε παίζει κανονικά.

Τί μπορεί να συμβαίνει???

please help γιατί δεν είμαι και γκουρού στα PC!!!

Στο ξεκίνημα φαίνεται να κολλάει εκεί που πάει να φορτώσει τη μνήμη.

άλλαξα και μνήμη για να είμαι σίγουρη αλλά ακόμα τα ίδια.

Δημοσ.

Γιατί βρε divo ν' ανοίξει καινούριο θέμα η κοπέλα ; (μή μου πεις ότι έκατσες και διάβασες ΠΡΩΤΑ όλα τα προηγούμενα ποστ και ξενέρωσες...:P )

"Δεν ανοίγει το pc...Χεεεεεεεεεελπ! " λέει ο τίτλος του ξεθάμματος. Μια χαρά. Όλα μαζεμένα και νοικοκυρεμένα, που έλεγε και 'κείνη η διαφήμιση.

...Αμέσως, να την πάρεις απ΄τα μούτρα...

[...Κάτσε τώρα να δεις, πώς μιλάνε στις νεοεισελθούσες...]

...ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΟΟΟ!!!!

...Άχου-το, άχου-το....

Βρε ΤΙ καλό κοριτσάκι είναι αυτό ; !

Και τί ωραίο πισάκι!

...Τί ; Βαβά το πισάκι ; Βαβά ; ! Αααααααα !

Για να το δω 'γω - ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩ !

*****(asterisks indicate time passed)******

...Χμμμμμ...

Πολύ φοβάμαι δις charis7 , ότι η καλύτερη φάση είναι να πάτε τεχνικό...

Άμα κάνει τέτοια νούμερα, μάλλον τροφοδοτικό είναι, ή και μητρική ή τέλος πάντων hardware που σηκώνει πολύ ψάξιμο...

Άμα δεν είστε και guru, που να σας λέμε και για BIOS ...

Κανένας φίλος, γνωστός, απ΄αυτούς που έχουν το ένα μπράτσο του σκελετού των γυαλιών πιασμένο με μονωτική ταινία επί μονίμου βάσεως (και είναι και αμφίβολο αν είναι ΚΑΝ σπασμένο),

δεν παίζει, για να του ρίξει 1 ματιά από κοντά, να γλυτώσετε το 30άρι, 40άρι, 50άρι του τεχνικού ;

Εκτός κι αν έχετε εξτρά τροφοδοτικό και μπορείτε να το αλλάξετε, να το δοκιμάσετε...

Δημοσ.

...Χμμμμμ...

Πολύ φοβάμαι δις charis7 , ότι η καλύτερη φάση είναι να πάτε τεχνικό...

Άμα κάνει τέτοια νούμερα, μάλλον τροφοδοτικό είναι, ή και μητρική ή τέλος πάντων hardware που σηκώνει πολύ ψάξιμο...

Άμα δεν είστε και guru, που να σας λέμε και για BIOS ...

Κανένας φίλος, γνωστός, απ΄αυτούς που έχουν το ένα μπράτσο του σκελετού των γυαλιών πιασμένο με μονωτική ταινία επί μονίμου βάσεως (και είναι και αμφίβολο αν είναι ΚΑΝ σπασμένο),

δεν παίζει, για να του ρίξει 1 ματιά από κοντά, να γλυτώσετε το 30άρι, 40άρι, 50άρι του τεχνικού ;

Εκτός κι αν έχετε εξτρά τροφοδοτικό και μπορείτε να το αλλάξετε, να το δοκιμάσετε...

εντάξει δεν είμαι γκουρού αλλά δεν είμαι και χαϊβάνι!! sorry αν έβαλα το post σε λάθος σημείο αλλά είμαι new σ'αυτά! Για πες αυτό για το BIOS, έχω μια ιδέα από αυτό. Τροφοδοτικό δεν νομίζω γιατί παίρνει ρεύμα κανονικά. Στη μητρική νομίζω ότι κάτι γίνεται.

Λοιπόν, πατάω το κουμπί ν'ανοίξει κάτι φαίνεται να δουλεύει, διαβάζει τα cd-dvd rom, ο slave ανάβει πράσινο φωτάκι, o master δεν ξέρω αν έχει φωτάκι και δεν ανάβει ή αν δεν έχει καθόλου, πάντως κάνει ένα "τσαφ" (τρομερή επαγγελματική ορολογία!). Το μπιπ πάντως της μνήμης δεν ακούγεται. Η οθόνη είναι μαύρη και δεν παίρνει εντολή ν' ανοίξει.

τον κλείνω, τον ξανανοίγω καμιά δεκαριά φορές και σε κάποια φάση μετά το τσαφ ακούγεται το μπιπ της μνήμης και ανοίγει η πρώτη οθόνη με στοιχεία επεξεργαστή, κάρτας γραφικών και πάει να κάνει test τη μνήμη αλλά δεν φτάνει μέχρι το τέλος του μετρήματος και κολλάει.

κλείνω, ξανανοίγω και τότε παίζει κανονικά.

Δεν είχα πειράξει τίποτα πριν ξεκινήσει τα κόλπα.

Σας διαφώτισα καθόλου???? ή τα έμπλεξα χειρότερα?

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας πάντως!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...