steant Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 ..steant,αν πρόκειται να γίνεις γιατρός,να μας πεις σε ποιό νοσοκομείο θα δουλεύεις....για να πάμε σ' άλλο αν χρειαστούμε :ρ..Τέλος πάντων,ξαναρωτάω ΠΩΣ κατάφερες και "ξανακόλλησες" "αυτό που έβγαλες".... (η κόλλα που είχε,ΔΕΝ νομίζω να σου δίνει τη δυνατότητα να το "ξεκολλάς και να το ξανακολλάς"....ΕΙΝΑΙ σταθερό το "σετ" ψύκτρας/ανεμιστήρα πάνω στο τσιπ ;ή απλά "το έβαλες και κάθεται" και ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ξαναβγαίνει;ΑΝ είναι έτσι....δώσε 1 screenshot από το τσιπ σκέτο...γιατί φοβάμαι μην το..."ξεφλούδισες"(αδυνατώ να το σκεφτώ αυτό ότι μπορεί να το "κατάφερες",αλλά τί άλλο να πω...)Και όπως σου είπα,δοκίμασε να σπρώξεις την κάρτα γραφικών "στη θέση της",μήπως έχει μετακινηθεί και δεν πατάει καλά,και κάνε το ίδιο με τις μνήμες ( disqualified ,η "σειρήνα" που λέει,μπορεί να είναι τα μπιπ της μητρικής,που δείχνουν ότι υπάρχει πρόβλημα επαφής με την motherboard...) τα χω κανει αυτα που λες! οσο για αυτο που πειραξα ξεκολλησε ευκολα τι να πω δε ξερω....
IMMORTALFRANK Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 αυτο θα κανω απλα το κανω τοσο θεμα γιατι αν το πας σε εναν τεχνικο μονο που θα το δει περνει 30 ευρο... Μακάρι να το δει μόνο. Απ' όσο μπορώ να καταλάβω, ξεβίδωσες την ψύκτρα του southbridge και "τράβηξες" την μεταλική ψύκτρα με ην πάστα. Αυτό που (πέραν της θερμότητας βέβαια) είναι το κύριο πρόβλημα είναι ότι στις mobo η πάστα λόγω ότι μπαίνει με πρέσσα και μετά πιέζεται και πάνω της η ψύκτρα γίνεται κάτι σαν σχεδόν ισχυρή κόλλα. Με το να την τραβήξεις ίσως έχεις προξενήσει σοβαρή ζημιά στο chipset. Το γεγονός ότι με το που ανοίγεις το pc σφυράει με κάνει να πιστεύω πως δεν είναι λόγω θερμοκρασιών.... τρέχα γύρευε
tsismal Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Βούρ στον τεχνικό φίλε μου . Μην κάνεις παραπάνω ζημιά . Φιλικά.
steant Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 ευχαριστω παιδια να στε καλα και ευχαριστω για τιη βοηθεια σας! Θα το παω σε τεχνικο και ας ελπισω οτι δε θα ειναι κατι συμαντικο...
steant Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 loipon... simera me pire tilef o texnikos poy to esteila kai me eipe oti allakse cpu kai den eine tpt, episeis allakse kai karta grafikwn kai pali tpt.. twra pisteyoyme oti to provlima to exei i mitriki. den emeine kai tpt allo. to thema einai epeidi opws exw kai pei kai parapanw egw pio poly peiraksa ayto: http://www.imageshack.gr/files/fbzam574kvzcxnfzhpoh.jpg' alt='fbzam574kvzcxnfzhpoh.jpg'> to evgala to ksevidwsa to ksekolisa apo ayti ti pasta ktl.. na prosthesw oti ayto fenete na doyleyei(diladi gyrnaei) yparxei periptwsi na einai ekei to provlima? i na toys pw na dokimasoyn na valoyn ekei pasta mipws efige ligo apo pisw? na min agorazoyme tzampa mitriki....
IMMORTALFRANK Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 Συγγνωμη για να καταλάβω: Τους είπες τι άκριβώς έκανες και εκείνοι ξεκίνησαν με το να αλλάζουν επεξεργαστή και κάρτα γραφικών???? Μη χειρότερα....
steant Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 Συγγνωμη για να καταλάβω: Τους είπες τι άκριβώς έκανες και εκείνοι ξεκίνησαν με το να αλλάζουν επεξεργαστή και κάρτα γραφικών????Μη χειρότερα.... τους ειπα και αυτο που ειπα και εδω οταν ανοιξα το θεμα.. να μι τα ξανα λεω Thanks
Pink_Panther Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 Ρε φιλε steant δεν εβγαλες τον επεξεργαστη, εκεινο που δειχνεις ειναι το chipset του motherboard σου, ετοιμασου να το αλαξεις ολοκληρο.
steant Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2008 ναι αυτο που λες εβγαλα και πειραξα.. και επεξεργαστη πειραξα αλλα δεν ειναι εκει το προβλημα τελικα... τι εννοεις να τα αλλαξω ολοκληρο?
johnpap Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Μην ειν' το Motherboard, μην είν' η μητρική? Το motherboard ετοιμάσου να αλλάξεις και αν δεν βρίσκεις και συμβατό με τον τώρα επεξεργαστή σου... ετοιμάσου να ξηλωθείς! Εν ολίγοις έβγαλες την ψύκτρα ενός σημαντικού chip (να μου πεις όλα σημαντικά είναι αλλιώς δεν θα ήταν εκεί πάνω) η οποία είναι α. κολλημένη με το εν λόγω chip και β. βιδωμένη (ή κουμπωμένη με κάποιο clip) πάνω στη μητρική Σε γενικές γραμμές αυτό είναι εφικτό αλλά μάλλον επειδή ήταν αρκετά γερά κολλημένο έκανες κάποια ζημιά... Η εμπειρία μου μου λέει ότι αν είχες κάψει το motherboard τότε δεν θα άναβε καθόλου άρα για μένα αυτό είναι ενθαρρυντικό. Το motherboard σφυρίζει όταν βρει κάποιο σφάλμα (δεν υπάρχει επεξεργαστής, έχει κουμπώσει στραβά μια μνήμη κλπ). Κάποιος ανέφερε πριν για τα error codes και πολύ σωστά σου είπε να ξεκινήσεις από εκεί. Τώρα βέβαια το έχεις δώσει σε τεχνικό οπότε... ΥΓ. Αυτός που θέλει τριάντα ευρώ μόνο για να το κοιτάξει τα παίρνει γιατί σε κάποια άλλη στιγμή της ζωής του έβγαλε τα μάτια του ή πλήρωσε και αυτός για να μάθει. Και καμιά φορά καλύτερα είναι να να πληρώνουμε 20-30 ευρώ και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο παρά να ρισκάρουμε να πληρώνουμε 100άρες μετά! Ειδικά αν δεν ξέρουμε τι κάνουμε, όπως προφανέστατα εσύ, χωρίς να θέλω να σε προσβάλω γιατί και εγώ έτσι έμαθα, έκαψα 5-6 πρώτα αλλά μετά έμαθα να ρωτάω πρώτα και μετά να πράττω και απο κει και πέρα γλύτωσα πολλές τέτοιες 30άρες!!!
vasilis1 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Mεγειά την καινουρια μητρική (ελπίζω να υπάρχει συμβατη μητρικη με τα υπολοιπα κοματια) Απλά τραυμάτισες ασχημα το chipset υποστηριξης και προφανως πλεον δεν κάνει επαφη με το υπόλοιπο συστημα. Σκέψου οτι η μητρικη ΔΕΝ ειναι αυτό που βλέπεις αλλα και άλλες 10-12 φετες υλικου οπότε μάλλον της εβγαλες τα μάτια
tsismal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις. την άλλη φορά μεγαλύτερη προσοχή
washcloud Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2008 loipon... simera me pire tilef o texnikos poy to esteila kai me eipe oti allakse cpu kai den eine tpt, episeis allakse kai karta grafikwn kai pali tpt.. twra pisteyoyme oti to provlima to exei i mitriki. den emeine kai tpt allo. to evgala to ksevidwsa to ksekolisa apo ayti ti pasta ktl.. na prosthesw oti ayto fenete na doyleyei(diladi gyrnaei) yparxei periptwsi na einai ekei to provlima? i na toys pw na dokimasoyn na valoyn ekei pasta mipws efige ligo apo pisw? na min agorazoyme tzampa mitriki.... ..Αν τους είπες όπως τα είπες και σε μας,κι αυτοί ψάχνουν να βγάλουν συμπέρασμα δοκιμάζοντας επεξεργαστή και κάρτα γραφικών,μάλλον γίνονται πιο γραφικοί από..την κάρτα...Τέλος πάντων....Όσο για το "αν έμεινε τίποτε άλλο",έμειναν οι μνήμες,αλλά από τη στιγμή που όπως δήλωσες τουλάχιστον,μόνο "εκείνο που έχεις σημειωμένο στη φωτό πείραξες",το υπόλοιπο hardware δεν είχε λόγο να πάθει ζημιά... Βέβαια,"πέταξες" και ένα "και επεξεργαστή πείραξα",αλλά είσαι σίγουρος για το ΤΙ πείραξες;Και πώς άραγε τον "πείραξες"...Ξεκούμπωσες το σετ ανεμιστήρα/ψύκτρας του επεξεργαστή;Και μετά τί;Έβγαλες τον επεξεργαστή από εκεί που "κάθεται" ΠΑΝΩ στη motherboard,ΚΑΤΩ δηλαδή από το "σετ" που είπα;Και ΤΙ του "έκανες" αν τον έβγαλες; ..Τέλος πάντων,το πιο πιθανό είναι απλά να έκανες κάποια ζημιά όπως είχα πει σε προηγούμενο ποστ,στο τσιπάκι που είναι κάτω από το ΣΕΤ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ που ξεβίδωσες ΚΑΙ ΨΥΚΤΡΑΣ που ξεκόλλησες..Δεν το θεωρώ τόσο εύκολο να γίνει ζημιά-ειδικά μιας και είχες πει ότι ξεκόλλησε εύκολα,αλλά δεν είναι και απίθανο..Δεν έχω προσπαθήσει ποτέ μου να αποκολλήσω ψύκτρα από τσιπάκι(αν και έχω κάνει άλλου είδους αρκουδιές),οπότε δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι,όπως είχα πει,να "ξεφλούδισες" την επιφάνεια του τσιπ.. Και δεν νομίζω(αν και δεν ξέρω) το να έκανες ζημιά στο τσιπ να έχει σχέση με το αν τροφοδοτείται "γενικώς" η μητρική ή όχι-επειδή κάποιος το ανέφερε-...Ρεύμα μπορεί να βλέπεις να παίρνει,αλλά από 'κει και πέρα bye-bye.. Tώρα,για την κόλλα που είπες να τους πεις να βάλουν...αυτή είναι απ΄όσο ξέρω περισσότερο για να κρατάει την ψύκτρα απάνω στο τσιπ,και δεν παίζει με το να ξαναβάλεις τέτοια κόλλα "να σωθεί κάτι"...όπως και δε νομίζω ότι απουσία ψύξης του northbridge σημαίνει και μη άνοιγμα(όχι συνέχιση λειτουργείας,ΑΝΟΙΓΜΑ) του υπολογιστή(μη πω ότι και απουσία του ίδιου του τσιπ δεν πρέπει να σημαίνει μη άνοιγμα ΕΣΤΩ για μερικές γραμμές του BIOS...)...Μάλλον και κάτι άλλο έκανες,και βραχυκύκλωσες( ; ) τη motherboard με κάποιον τρόπο (οπότε πάπαλα)..Κι ας παίζει κάποιο ρεύμα (όπως του ανεμιστήρα που λες "να σημειώσω ότι αυτό γυρνάει"-και το "ξεκόλλημα" που έκανες δεν έχει να κάνει με το γύρισμα του ανεμιστήρα που συνδέεται λίγο παραδίπλα..) Τέλος,ακριβώς για να "μην αγοράζεις τζάμπα μητρική" καθόμαστε και ασχολούμαστε εδώ,αλλά απ' ότι φαίνεται δεν θα το αποφύγεις...Ας σου γίνει "μάθημα",το ότι ΔΕΝ είναι κακό να "πειραματίζεσαι" με το pc-ΑΡΚΕΙ: α)να είσαι έτοιμος να δεχτεις τις "συνέπειες" (οικονομικές και..ψυχολογικές) , β)να είσαι ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ με τα..πειράγματα γ)..να κάνεις ερωτήσεις (εδώ καλή ώρα,αν πρώτα μας ανέβαζες την φωτό και μας..ρωταγές,"παιδιά,να το...πειράξω αυτό;",τώρα μάλλον θα είχες αποφύγει τα προβλήματα) και δ)μελέτη (google ας πούμε) από μόνος σου πριν βάλεις χέρι κάπου για το οποίο δεν είσαι σίγουρος.... Τέλος πάντων,αυτός που σου είπε "να το αλάξεις ολόκληρο",εννοούσε την motherboard..Kι όσο για τους τεχνικούς που "βγάζουν τα μάτια τους"...καλό θα ήταν να είχαν τουλάχιστον μία motherboard tester card....για να μην τα βγάζουν εις βάρος των....άλλων...(άκους εκεί "το ψάχνουν ακόμα"...εκτός κι αν απλά-παλιά "τακτική" τεχνικών-δεν το έχουν ακόμη..αγγίξει το pc σου και...κερδίζουν χρόνο με το να σου πούνε το "προφανές"-ότι δλδ επεξεργαστής και κάρτα γραφικών είναι οκ,κρίνοντας από ότι τους είπες...)Anyway,από ένστικτο θα έλεγα να πας και να τους πεις "μήπως οφείλω κάτι;"(αν δεν είναι...κοπρόσκυλα θα σου πουν "όχι"),και να πάρεις το pc και να το πας αλλού,γιατί η "κατάσταση" δεν είναι τέτοια που να μην μπορούν να βρουν "ΑΜΕΣΩΣ" τί έχει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.