Freakster Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Επειδή μου αρέσει πολύ να έχω τα αρχεία μου οργανωμένα στο πισι και επειδή αυτή τη στιγμή ο φάκελος Βιντεο παρουσιάζει αποσύνθεση με διάφορα avi, wmv σε φακέλους με σκόρπια srt και sub.. :S ήθελα τη γνώμη σας ως προς το ποιό format να μετατρέψω τα βιντεο μου. Ποιό θεωρείτε καλύτερο; (προφανώς ασυμπίεστο avi is out of the question για λόγους χώρου) Ποιό θεωρείτε πιο συμβατό με τις διάφορες συσκευές που κυκλοφορούν στο εμπόριο; Απαντήστε αναφέροντας, video codec, audio codec, bitrate, subtitle font (δεν μπορώ να αποφασίσω ) και όποια άλλη πρόταση θέλετε να κάνετε. p.s. τα βίντεο θα παίζουν σε hd ready tv (1360x768)
parsifal Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Επειδή φοβάμαι ότι έχω παρεξηγήσει την ερώτηση : Αν έχεις μερικά WMV ή FLV κατεβασμένα από το internet σε χαμηλό bitrate και ανάλυση, σκοπεύεις να τα επανακωδικοποιήσεις, μόνο και μόνο για να έχεις ομοιομορφία codec/container σε όλα τα video σου; Δεν είναι λίγο ψυχαναγκασμός κάτι τέτοιο; Δε σε ενδιαφέρει που θα βυθιστεί η τελική ποιότητα στα Τάρταρα; Δε σε ενδιαφέρει ο χαμένος χρόνος μίας τέτοιας διαδικασίας; Η δική μου πρόταση, μόνο σε ότι αφορά την ενσωμάτωση υποτίτλων και video σε κοινό αρχείο το οποίο θα παίζει αποκλειστικά σε PC και δεν προβλέπεις στο μέλλον να το χρειαστείς σε κοψίματα/ραψίματα/άλλου είδους επεξεργασία, είναι να τα πολυπλέξεις μέσα σε Matroska (MKV) container με το mkvmerge GUI. Για αναπαραγωγή MKV από επιτραπέζιο, ακόμη ξέχνα το. Στο μέλλον, ίσως. Για portable συσκευές όπως MP3/MP4 players, εξαρτάται από τις hardware δυνατότητες της εκάστοτε συσκευής. Συνήθως, εκεί θέλεις καλό ισοζύγιο ποιότητας/χώρου και τα αρχεία που έχουν κωδικοποιηθεί για playback σε PC συνήθως έχουν άπλα χώρου που δεν την έχεις σε portable συσκευές. Τώρα, αν έχεις πρόσβαση σε υλικό υψηλής ποιότητας (DVD και άνω) και σκοπεύεις να επανακωδικοποιήσεις για λόγους archiving/χώρου/ευκολίας, προτείνω πάλι MKV : video codec : x264 video bitrate : πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο, δε γίνεται να δοθεί universal απάντηση audio codec/bitrate : κρατάς αυτούσιο το αρχικό audio stream της πηγής, ή αν σε ενδιαφέρει οικονομία χώρου, AAC-LC@96Kbps για 2κάναλο ήχο subtitle font : συνήθως ρυθμίζεται κατά βούληση για text-based subtitle streams, δεν είναι κάτι πάγιο. Επιλέγεις όποιο σου χτυπάει πιο όμορφα στο μάτι
Freakster Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Χαμένος χρόνος, εντάξει, σε διπύρηνο σύστημα και το encoding να παίζει στο background δε θα τρέξει και τίποτα. Σκέφτηκα αυτή τη κίνηση και κατέληξα να το κάνω γιατί. Ανα πάσα στιγμή θα μπορώ να τα πετάξω σε ενα dvd και να τρέξουν σε dvd player. Συσκευές όπως το psp και το zen ή ακόμα και το 360 θα τρέχουν το βίντεο με ενα απλο downgrade (αν χρειάζεται) και με υπότιτλους χωρίς κόπο (tversity κ.τ.λ.) . Θα είναι όμορφα (πες το ψυχαναγκασμό, μπορεί να έχεις δίκιο αλλά αυτή τη στιγμή, ανοίγω το φάκελο βιντεο και δε μου κάνει κέφι να κάτσω να δω τι έχω μεσα, τέτοια φάση.) Αν πάρω ένα divx βίντεο και το επανακωδικοποιήσω με κάποιες ρυθμίσεις standard σε όλα τα βίντεο (και ας ανέβει λίγο ο χώρος που δεσμεύει) το κάνω να παίζει σε 16:9 διαστάσεις και του έχω και υπότιτλους απο default θα είμαι μια χαρά. (καταλαβαίνω ότι φρίττεις ως power user με αυτά που διαβάζεις, υπομονή ) Θα δώ τι γίνεται με το mkv και θα ξαναποστάρω. Γενικά ψάχνω ένα decent, all around, πρότυπο για να το ακολουθήσω, ξέρω γω divx video με τόσο bitrate, διαστάσεις τάδε, ήχο mp3 (για συμβατότητες) και fonts calibri (γιατί έτσι).
parsifal Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Θα ακουστώ μέγας σπαζοκλαμπάνιας και στριμμένος αλλά προβλέπω ότι και να ξεκινήσεις μία τέτοια διαδικασία, θα τα παρατήσεις σύντομα. Ιδίως αν ο αριθμός των video files σου παίζει σε τάξεις εκατοντάδων. Και τότε θα θυμηθείς τον σοφό παππού parsifal Για ιδιαίτερες μετατροπές (π.χ. να παίξουν σε portable συσκευές), μόνο όταν η περίσταση το επιβάλλει, όχι preemptive strikes και όποιον πάρει ο χάρος...
kastel Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2008 Θα ακουστώ μέγας σπαζοκλαμπάνιας και στριμμένος αλλά προβλέπω ότι και να ξεκινήσεις μία τέτοια διαδικασία, θα τα παρατήσεις σύντομα. Ιδίως αν ο αριθμός των video files σου παίζει σε τάξεις εκατοντάδων. Και τότε θα θυμηθείς τον σοφό παππού parsifal Για ιδιαίτερες μετατροπές (π.χ. να παίξουν σε portable συσκευές), μόνο όταν η περίσταση το επιβάλλει, όχι preemptive strikes και όποιον πάρει ο χάρος... Αν δεν πάθει δε θα μάθει. Εσύ τη συμβουλή σου σαν σπαζοκλαμπάνιας (χαχαχα!!! καιρό είχα ν΄ακούσω αυτή την έκφραση) την έδωσες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.