Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα ανάγνωσης εξωτερικού σκληρού

ntountou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά καλημέρα,

το πρόβλημα έχει ως εξής:

από ένα παλιό pc πήρα έναν 80GB σκληρό που έχει 2 partitions, C: και F:

όπου στο C: έχει windows.

τον έβαλα σε μια usb θήκη σκληρού και προσπάθησα να τον συνδέσω στο

καινούργιο pc και να τραβήξω τα αρχεία που μου χρειάζονται.

Όμως ενώ αντιλαμβανόταν ότι κάτι έχει συνδεθεί δεν μου τον έβγαζε στους σκληρούς

στο "My computer" ούτε από το "Administrative tools" τον έβλεπα πουθενά.

Υπάρχει κάποιο conflict με τα partitions και παρουσιάζει αυτή τη συμπεριφορά?

Γενικά υπάρχει κάποιος σίγουρος τρόπος να έχω πρόσβαση στα αρχεία?

Ίσως κάποιο πρόγραμμα, πχ partition magic, να βοηθούσε κάπως να τον δω?

Ή να τον συνδέσω σε διαφορετικό λειτουργικό να δοκιμάσω, δλδ Linux, θα χει νόημα?

thanx.

Δημοσ.

δε βλέπω το λόγο να έχουν πρόβλημα τα partitions!

μήπως δεν τραβάει αρκετό ρεύμα από τη usb?

βάλε ένα ανταπτοράκι να τραβάς και από δεύτερη θύρα

μήπως φταίει η θήκη?

βγάλτον και τοποθέτησέ τον μέσα στο κουτί αν έχεις IDE

Δημοσ.

Η θήκη παίρνει δική της τροφοδοσία οπότε δε τίθεται θέμα ρεύματος.

Επίσης στην ίδια θήκη έχω εδώ και πολύ καιρό έναν άλλο ολόιδιο σκληρό που δουλεύει κανονικότατα.

Άμα τον βάλω μέσα στο κουτί δε θα προκύψει πρόβλημα?

Θα'ναι ταυτόχρονα δύο σκληροί με partition "C:"

που θα περιέχουν λειτουργικό.

Ο άλλος είναι SATA βέβαια...

Δημοσ.

Όχι δε θα έχεις κανένα πρόβλημα, εφόσον το pc θα ξεκινήσει τα windows από το sata ο ide θα πάρει ένα τυχαίο ελεύθερο γράμμα και θα πάρεις τα αρχεία που θέλεις. Μη σε απασχολεί το οτι έχει λειτουργικό μέσα, για τα windows σου θα είναι σα να μην υπάρχει.

Δημοσ.

Προβλημα με τα partition δεν παιζει.Απο τη στιγμη που στο πισι σου το C καταλαμβανει το λειτουργικο σου,στα partition του εξωτερικου δίσκου θα δωσουν τα Windows άλλα γραμματα.Τωρα σε ό,τι αφορα το γεγονος οτι δεν αναγνωριζεται ο δισκος μεσα απο το κουτι,μήπως έχεις ξεχασει το jumperaki στη θεση master ?

Δημοσ.
Προβλημα με τα partition δεν παιζει.Απο τη στιγμη που στο πισι σου το C καταλαμβανει το λειτουργικο σου,στα partition του εξωτερικου δίσκου θα δωσουν τα Windows άλλα γραμματα.Τωρα σε ό,τι αφορα το γεγονος οτι δεν αναγνωριζεται ο δισκος μεσα απο το κουτι,μήπως έχεις ξεχασει το jumperaki στη θεση master ?

Κατά 99,9% είναι το jumperaki. Βάλτο τέρμα δεξιά στα επάνω 2 οριζόντια pins με τον δίσκο όπως βλέπεις από την πίσω πλευρά της καλωδιοταινίας και την τροφοδοσία του δίσκου στο δεξί σου χέρι (ελπίζω να κατάλαβες). Είχα και εγώ παρόμοιο πρόβλημα και είχα ξεχάσει παντελώς το jumperaki. Δεν ξέρω αν είναι η θέση του jumper σωστή σε εμένα πάντως σαν εξωτερικός USB δουλεύει μια χαρά...

Δημοσ.

Εγω έχω δοκιμασει μεσα στο κουτι να βαλω τον σκληρο είτε χωρις jumper είτε στη θεση cable είτε και σε slave και δουεψαν όλοι οι παραπανω συνδιασμοι.Ολα αυτα σε WD σκληρους.Θα βοηθουσε αν μας έλεγες τη μαρκα σκληρο θέλεις να βάλεις σε κουτι ετσι ώστε να γινουμε πιο συγκεριμενοι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...