Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε το πέρασμα 70.000 υπολογιστών, που υπάρχουν στις διάφορες υπηρεσίες της, από το λειτουργικό σύστημα Windows XP σε Ubuntu. Η μετάβαση σε Ubuntu κρίθηκε πιο οικονομική από την αντίστοιχη σε Vista. Σύμφωνα με τους Γάλλους, τρεις ήταν οι πιο σημαντικοί λόγοι, οι οποίοι συντέλεσαν στην απόφαση αυτή :

α) Η απεξάρτηση της υπηρεσίας από μία εταιρεία και συγκεκριμένα τη Microsoft.

β) Η δυνατότητα πλήρους ελέγχου και διαμόρφωσης του λειτουργικού συστήματος.

γ) Η εξοικονόμηση πόρων. Υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν έως και 7 εκατομμύρια ? το χρόνο σε σχέση με τη μετάβαση σε Vista.

Source.png Πηγή: Vive la Ubuntu libre!"]DesktopLinux

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι περιμένεις από μία Banana Republic;

Μα το Open Source δεν έχει λαδώματα και μίζες. Γιατί μην μου πείτε ότι δεν θα φάνε από την συμφωνία της MS; Εκτός αν ήρθατε μόλις τώρα από την Ανδρομέδα! (Μιάς και είμαστε βούκινο στον γαλαξία μας).

Εδώ στην Αγγλία το NHS (αντίστοιχο του ΕΣΥ), ως ο μεγαλύτερος οργανισμός στην Ευρώπη, και χρησιμοποιούν Suse, χρόνια τώρα.

Δημοσ.

Οι άνθρωποι είναι ετη φωτός μπροστα και απλώς έχουν καταλαβει που βρίσκεται η διαφορά στο λογισμικό...

Δημοσ.

Πειράζει να ρωτήσω γιατί έγινε edit το post μου και αφαιρέθηκε η τελευταία παράγραφος;

Ακόμα και αν θεωρήθηκε σχολιασμός και όχι είδηση, γιατί δεν έγινε split και δεν καταχωρήθηκε σαν δεύτερο post στο ίδιο thread;

Εν πάση περιπτώσει, προσπαθώ να την αναπαράγω εδώ:

Εμείς βέβαια στην Ελλάδα, κρίνουμε ως πιο συμφέρουσα την ΜS και γι' αυτό όχι μόνο χρησιμοποιούμε το λογισμικό της στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά τη χρυσοπληρώνουμε κιόλας. Συνάμα, φροντίζουμε να μαθαίνουμε στους έλληνες μαθητές το λογισμικό μόνο της MS, ως "αναντικατάστατο και μοναδικό" (με χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων), έτσι ώστε να συνεχίσουν και αυτοί στο δρόμο που χάραξαν "οι πατεράδες μας".

Δημοσ.

Στο Ελλαδισταν που ολοι κοιτανε να 'φανε',δεν προκειτε να γινει ποτε αυτο.Κ στην Αγγλια αλλα κ στην Γαλλια μπορει να 'τρωνε',αλλα αυτο το πραγμα που γινεται στο Ελλαδισταν ειναι απαραδεκτο.

Δημοσ.

Η ελληνική αστυνομία έχει υπολογιστές προσφορά της HP , με Windows Xp. Τα οποία στις περισσότερες υπηρεσίες μπήκαν πέρσι. Οπότε δύσκολα θα αλλάξουν λειτουργικό στα Pc. Και αν αλλάξουν μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Bill στην Ελλάδα μάλλον θα πέσει τρελή μίζα για vista

Δημοσ.

Να κανω μια ερωτηση????Ποιος αστυνομικος στην ελλαδα ή ποιος υπαλληλος του ελληνικου δημοσιου μπορει να χειριστει καποια εκδοση linux και να τα βγαλει περα αν παρουσιαστει καποιο προβλημα?

Εγω κατεβασα παλι μετα απο 2 χρονια μια εκδοση linux και τυχαινει να ειναι η kubuntu και παλι εχω πολλα προβληματα απο την εγκατασταση μεχρι και το να περασω εναν απλο driver...

Αν κατι τετοιο γινει στην Ελλαδα τοτε θα χασουμε τα τριπλασια λεφτα απο αυτα που θα κερδιζαμε για σεμιναρια στους υπαλληλους...Greek reality. Μην μας συγκρινεται με το τι κανουν εξω, αλλα με το τι μπορουμε εμεις να κανουμε.

Δημοσ.
Να κανω μια ερωτηση????Ποιος αστυνομικος στην ελλαδα ή ποιος υπαλληλος του ελληνικου δημοσιου μπορει να χειριστει καποια εκδοση linux και να τα βγαλει περα αν παρουσιαστει καποιο προβλημα?

Εγω κατεβασα παλι μετα απο 2 χρονια μια εκδοση linux και τυχαινει να ειναι η kubuntu και παλι εχω πολλα προβληματα απο την εγκατασταση μεχρι και το να περασω εναν απλο driver...

Αν κατι τετοιο γινει στην Ελλαδα τοτε θα χασουμε τα τριπλασια λεφτα απο αυτα που θα κερδιζαμε για σεμιναρια στους υπαλληλους...Greek reality. Μην μας συγκρινεται με το τι κανουν εξω, αλλα με το τι μπορουμε εμεις να κανουμε.

+ 1 Σιγά μην ξέρουν να χρησιμοποιούν τέτοια λειτουργικά.Εδώ παίζει να έχουν πρόβλημα και με τα xp...

Δημοσ.

Ναι μα ποιος Έλληνας δημόσιος υπάλληλος ακόμα και με Win XP κάνει κάποια δουλειά μόνος του? Δηλ δεν υπάρχουν τεχνικοί στις δημόσιες υπηρεσίες? Δηλ όταν ας πούμε πετάνε BSOD (ναι ναι την αγαπημένη μας μπλε οθόνη) οι υπολογιστές στις δημόσιες υπηρεσίες κάνει ο υπάλληλος την παραμικρή κίνηση για να το διορθώσει? Πολύ αμφιβάλλω (αν και δεν έχω κάποια πείρα από δημόσιο) αν γίνεται κάτι τέτοιο. Υποθέτω πως όπως σε όλες τις εταιρίες υπάρχει και τεχνικό τμήμα που αναλαμβάνει το συγκεκριμένο πράγμα. Ο υπάλληλος απλά κάνει τα κλικ στον υπολογιστή. Και μην μου πείτε ότι είναι δύσκολο να χειριστεί κάποιος Ubuntu (kubuntu, suse κλπ κλπ κλπ) εφόσον έχει στηθεί το λογισμικό....

Εδώ έμαθε η μάνα μου (χωρίς δυσκολία) να λειτουργεί το ubuntu που της έβαλα για να μην έχει BSOD....Απλά κάνει κλικ στα προγράμματα που θέλει (FF, OO) και κάνει την δουλεία της!!!!

Δημοσ.

Να σημειωσω επεισης οτι μεχρι και πριν 2 χρονια που δουλεψα στην εμπορικη τραπεζα, ολα τα Pc εργασιας ειχαν win98 και ετρεχαν τα περισσοτερα προγραμματα σε DOS, πολυ απλα γιατι δεν υπηρχαν αντιστοιχα οχι για winXP αλλα καν για windows...

Και πραγματι οταν γινοταν χοντρη στραβη ερχοταν τεχνικος απο Θεσσαλονικη. Συνηθως λυναμε το προβλημα μονοι μας...

Δημοσ.

Oι γάλοι αστυνομικοί θα είναι τόσο άσχετοι όσο οι δικοί μας.

Παρόλα αυτά το μόνο που θα κάνουν είναι να πάρουν ένα σύστημα μονταρισμένο, να πατάν διπλό κλικ (όπως και στα windows) και να τρέχουν το πρόγραμμα που χρειάζονται.

Αν κάτι πάει στραβά θα κάνουν και πάλι οτι και με τα windows... τηλέφωνο τον τεχνικό.

Δημοσ.

Tο βρήκα πολύ ενδιαφέρον και εκανα μια προσπαθεια να το μεταφρασω απο το http://linuxfr.org/2008/02/02/23644.html

Ο Thierry Leblond, υποδιευθυντής των πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου άμυνας έχει δηλώσει :

• Συστήνει τον Thunderbird για πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το Postfix για mail server.
  • Να υπάρχει ανεξαρτησία των νέων εφαρμογών από το λειτουργικό σύστημα.
  • Την παραταση του moratoire *της επίκρισης-?- (δηλαδη εχει τεθει θεμα της αξιοπιστιας των Vista και το μελετανε) των Vista μεχρι τον Ιούνιο του 2009

Αυτό δείχνει τα πρώτα βήματα της μετάβασης του υπουργείου άμυνας στο Linux , σε μερικούς μήνες μετά από την μετάβαση της αστυνομίας στο Linux.

Και τίθενται τα εξής ερωτήματα:

Είναι δυνατή μια ολική μετάβαση σε Linux (Ubuntu ou Mandriva Linux, κατά τον Thierry Leblond) του υπ.αμυνας; Ποιο λειτουργικό σύστημα θα χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί σε προσωπικό επίπεδο; Το ίδιο με της υπηρεσίας; Οι υπόλοιπες υπηρεσίες θα ακολουθήσουν την ίδια τάση;

Για αναφορικό παράδειγμα, αυτές είναι οι διαφορές ανάμεσα Windows Vista και Linux που αναφέρονται στο le document pdf του υπουργείου αμύνης :

Vista

• Έλλειψη ωριμότητας των Vista : Η SP1 ανακοινώθηκε για το 2008 (στο linux έχουμε updates επι μονίμου βάσεως)
  • Έλλειψη εμπειρίας και αναπάντητα ζητήματα στις επιχειρησιακές απαιτήσεις (βιάστηκαν να τα βγάλουν τα Vista)
  • Η σημερινή κατάσταση του υπ. Αμύνης :

- H υπάρχουσα *moratoir* έρευνα και θέμα αμφισβήτησης των Vista, εν ενεργεία
    • - Τεχνικά θέματα και θέματα ασφάλειας σε επανεξέταση (Δηλαδη είδαν οτι μπαζουν και έχουν ξεκινήσει έρευνα επί αυτού).

Linux

• Ωριμότητα
  • Όφελος απο την κεκτημένη εμπειρία του επιχειρησιακού κόσμου (τα πλεονεκτηματα του open source και του linux community παιδιά!)
  • Η σημερινή κατάσταση του υπ. αμύνης :
    • - Μελέτες στο Linux που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί
      - Δυνατότητα επέκτασης/ανάπτυξης στο αστυνομικό σώμα. (λόγω των δυνατοτήτων του λειτουργικού)

Αυτη η παραγραφος μεσα στο pdf σελιδα 4

dfence1af2.th.png

Ιδια σελίδα .... Ο δρομος για το open source

dfence2zz5.th.png

Αποφασεις : Θα προτιμειται το Linux και οι διανομες Ubuntu και Mandriva (θα παω να ζητησω δουλεια στο δημόσιο, αλλα όχι στην αστυνομία :-D)

dfence3hn1.th.png

Απόφαση : Υποχρεωτικη χρησημοποιηση ανοιχτου φορματ standarisation :-)

dfence4st8.th.png

Το εγγραφο του υπουργείου εθν.αμυνας

http://www.synergies-publiques.fr/IMG/pdf/2._20080130-Linux_2008-DGSIC-Evolution_Poste_Travail_Mindef.pdf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...