xania4ever Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Λοιπόν παιδιά πήρα ένα καινούργιο σκληρό 500 gb και τώρα στο πρώτο φορμάτ που του έκανα δεν έκανα partitions οπότε λέω αύριο να ξανακάνω φορμάτ και να τον χωρίσω σε partitions.Πώς μου προτείνετε να τον χωρίσω?Κατεβάζω αρκετά αρχεία από το ίντερνετ που συνήθως δεν μένουν για πολύ καιρό στο σκληρό γιατί είναι ταινίες,παιχνίδια που τα σβήνω αλλά για να μην γίνεται fragmented όλος ο δίσκος γι αυτό σκέφτομαι να τον χωρίσω.Πως μου προτείνεται να τον χωρίσω?Πόσα gb για το λειτουργικό και πόσα για τα αρχεία?Πχ 300 για windows και τα υπόλοιπα 170 για αρχεία?
gfilippas Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 To αντίθετο θα σου πρότεινα. Τα 300 είναι πάρα πολλά για win και program files ότι και αν βάλεις. Αντίθετα το partition με τα media files πρέπει να είναι όσο γίνεται μεγαλύτερο. Ειδικά αν κάνεις συλλογή από ταινίες, mp3 κλπ.
ntg1980 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Στα 300 για windows τί σκοπεύεις να βάλεις πάνω? Τα Vista μαζί με τα XP & τα Windows '98?? Μου φαίνεται πως 150gb είναι ένα αξιοσέβαστο μέγεθος για τα windows, ώστε εκεί να μπούνε όλες οι εφαρμογές που θες & να απομένει πάντα αρκετός χώρος για κάτι άλλο! Τον υπόλοιπο δίσκο άστον για μουσική, έργα & ό,τι άλλο θέλεις..
Black Demis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Στα 300 για windows τί σκοπεύεις να βάλεις πάνω?Τα Vista μαζί με τα XP & τα Windows '98?? Μου φαίνεται πως 150gb είναι ένα αξιοσέβαστο μέγεθος για τα windows, ώστε εκεί να μπούνε όλες οι εφαρμογές που θες & να απομένει πάντα αρκετός χώρος για κάτι άλλο! Τον υπόλοιπο δίσκο άστον για μουσική, έργα & ό,τι άλλο θέλεις.. +1 Η καλύτερη πρόταση
xania4ever Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Είπα 300 επειδή παίζω πολλά παιχνίδια μην μέινω μετά χωρίς χώρο να τα βάλω.
xania4ever Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Α και κάτι άλλο πώς ορίζω ποιο θα είναι primary,secondary?Ευχαριστώ.
dark_banishing Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Το αν είναι πολλά τα 300 εξαρτάται από τι χρήση κάνει ο καθένας. Από χωρητικότητα δεν ξέρω λοιπόν να σου πω πως θα τα χωρίσεις, απλά μπορείς επίσης να βάλεις και τα εγκατεστημένα προγράμματα σε διαφορετικό partition, δεν σε υποχρεώνει κανείς να τα έχεις μαζί με το λειτουργικό.
xania4ever Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2008 A δηλαδή τα παιχνίδι μπορώ να τα βάλω εκεί που θα βάζω και τα αρχεία αν μου γεμίσει αυτός που έχω τα windows.
dark_banishing Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Φυσικά, αν και εγώ εννοούσα να εγκαθιστάς από την αρχή τα παιχνίδια σου κλπ σε ένα άλλο partition, για τον ίδιο λόγο που θα βάλεις σε ξεχωριστό διαμέρισμα και τις ταινίες..
xania4ever Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Υπάρχει περίπτωση να τρέχουν τα παιχνίδια πιο αργά αν τρέχουν σε διαφορετικό partition από το λειτουργικό?Οχι έτσι? P.S Αλλά μάλλον θα τον χωρίσω στην μέση γιατί αυτο που βασικά με απασχολεί είανι ότι αυτά που κατεβάζω από rs είναι και πολλά files 100 mb each και αυτός είναι ο κύριος λόγος που γίνεται fragmented.
johnpap Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 50-60 γίγα για το λειτουργικό είναι υπεραρκετά... Μπορείς πολύ εύκολα να εγκαταστήσεις τα παιχνίδια και σε άλλο partition του δίσκου ή και σε άλλο δίσκο χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Έτσι κι αλλιώς τα παιχνίδια μάλλον σε κάποια στιγμή θα τα βαρεθείς οπότε θα τα κάνεις απεγκατάσταση... Όταν μιλάμε για partitions τότε δεν υφίσταται ο όρος primary και secondary. Η μάλλον υφίσταται αλλά όχι όπως μάλλον τον εννοείς εσύ. Η ορολογία αυτή χρησιμοποιείται περισσότερο όταν θέλουμε να ξεχωρίσουμε δύο δίσκους που βρίσκονται συνδεμένοι με το ίδιο καλώδιο πάνω στον ide controller (ούτε για τους sata υπάρχει αυτό). Στην περίπτωση λοιπόν του ενός δίσκου με 2 ή περισσότερα partitions μιλάμε για το active partition και εννοούμε το διαμέρισμα του δίσκου στο οποίο είναι φορτωμένο το λειτουργικό και αυτό αναζητεί το σύστημα για να κάνει εκκίνηση. Άμα κάνεις format τότε κατά την εγκατάσταση διέγραψε το υπάρχον partition και φτιάξε ένα καινούργιο, όσο μεγάλο το θες. Το υπόλοιπο άστο έτσι και το φτιάχνεις μετά. Το διαμέρισμα που θα φτιάξεις αμέσως με την εγκατάσταση θα είναι και το primary ή active partition του δίσκου. Αν τα ο υπολογιστής σου δουλεύει μια χαρά και δεν χρειάζεται να κάνεις format μπορείς να κάνεις partitions στο δίσκο σου χωρίς να μπαίνεις στη διαδικασία αυτή. Χρησιμοποίησε προγράμματα όπως το Partition Magic. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μάλιστα έχει δωθεί κατά κόρον από τα περιοδικά του χώρου σε λίγο παλαιότερη έκδοση, την επτά νομίζω, το οποίο κάνει τη δουλειά εξίσου καλά και είναι και τσάμπα! Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ το Acronis Disk Director το οποίο κάνει και άλλα πραγματάκια (που πιθανότατα δεν σε ενδιαφέρουν)
xania4ever Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Αν κάνω φορμάτ εκεί που ορίζω partitions απλά φτιάχνω όσα θέλω και θα γίνει active αυτό στο οποίο θα επιλέξω να γίνει εγκατάσταση?
dimitris2006 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 εγω παντως και με 40αρη μονο για τα χπ και τα προγραμματα βολευομαι μια χαρα!
_BASSstarlet_ Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Μια πολύ καλή λύση είναι,ξεχωριστός δίσκος για XP με προγράμματα,και ξεχωριστός για gaming.
johnpap Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2008 Αφού ξεκινήσεις την εγκατάσταση από το cd των windows φτάνεις σε κάποιο σημείο στο οποίο τσεκάρει τους δίσκους για τυχόν υπάρχουσα εγκατάσταση των windows. Εκεί σε ρωτάει αν θες να την επιδιορθώσεις ή όχι (πατάς ESC). Στο επόμενο βήμα σου δείχνει το δίσκο και τα υπάρχοντα partitions (1-2, όσα έχεις). Τα διαγράφεις όλα (με D αν θυμάμαι καλά στην αρχή και μετά L, έτσι κι αλλιώς σου τα γράφει αναλυτικά στην οθόνη). Στο τέλος καταλήγεις με ένα raw κομμάτι δηλαδή αφορμάριστο και χωρίς διαμερίσματα. Επιλέγεις δημιουργία διαμερίσματος (με C) και γράφεις το μέγεθος (σε MB, 50gb είναι δηλαδή 50000). Έχεις τώρα ένα κομμάτι 50000MB και ένα κομμάτι αφορμάριστο. Το αφήνεις έτσι και προχωράς κανονικά στην εγκατάσταση. Αφού τελειώσεις και έχεις μπει στα Windows, τότε με δεξί κλικ στο Ο Υπολογιστής μου > Διαχείριση > Διαχείριση Δίσκων (ή από Πίνακας Ελέγχου > Εργαλεία Διαχείρισης > Διαχείριση Υπολογιστή > Διαχείριση Δίσκων) και βλέπεις τους διαθέσιμους δίσκους σου. Εκεί θα δεις τον δίσκο σου χωρισμένο σε δύο κομμάτια, το C και το αφορμάριστο. Δεξί κλικ στο αφορμάριστο και επιλέγεις δημιουργία διαμερίσματος και ακολουθείς τον οδηγό μέχρι το τέλος. Αφήνεις όλες τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις (εκτός του μεγέθους, αν θες να δημιουργήσεις και άλλα partitions) και είσαι οκ. Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποίησες όλο το δίσκο ξανακάνεις την ίδια διαδικασία και για το τρίτο partition. Αν θες οι σκληροί σου δίσκοι να αντιστοιχιστούν στα πρώτα γράμματα (C, D κ.ο.κ.) τότε φρόντισε να αλλάξεις την ονομασία του (των) CD/DVD drives. Δεξί κλικ πάνω τους και Αλλαγή του γράμματος ή της διαδρομής της μονάδας δίσκου... και επέλεξε άλλα γράμματα γι' αυτά. Εγώ συνήθως επιλέγω τα τελευταία (X, Y, Z) και αφού τελειώσω με τους δίσκους και έχουν ονομαστεί με τη σειρά τότε ξανακάνω την αλλαγή και επιλέγω τα πρώτα διαθέσιμα (πχ E και F) και είμαι έτοιμος!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.